Doorgaan naar hoofdcontent

“Wie slim boodschappen doet, betaalt nooit de volle prijs voor wasmiddelen of afwasproducten”: zo maak je de voor...

HLN
"Wie slim boodschappen doet, betaalt nooit de volle prijs voor wasmiddelen of afwasproducten": zo maak je de voordeligste keuzes in de supermarkt
De consumententips om te besparen in de supermarkt vliegen ons dezer dagen om de oren. 'Ga een uur voor sluitingstijd winkelen, want dan zijn producten met een beperkte houdbaarheidsdatum afgeprijsd' of 'In de onderste rekken staan de goedkoopste merken'? Maar kloppen die clichés wel? We legden ze voor aan de supermarkten zélf, en vroegen hen hoe je écht je voordeel kan doen tijdens je wekelijkse boodschappen.
Lees verder

"Wie slim boodschappen doet, betaalt nooit de volle prijs voor wasmiddelen of afwasproducten": zo heb je het meeste voordeel in de supermarkt
De consumententips om te besparen in de supermarkt vliegen ons dezer dagen om de oren. 'Ga een uur voor sluitingstijd winkelen, want dan zijn producten met een beperkte houdbaarheidsdatum afgeprijsd' of 'In de onderste rekken staan de goedkoopste merken'? Maar kloppen die clichés wel? We legden ze voor aan de supermarkten zélf, en vroegen hen hoe je écht je voordeel kan doen tijdens je wekelijkse boodschappen. "Vanaf eind augustus kun je bij een aantal supermarkten grote promo's op de kop tikken."
Lees verder

Hoe herken je een oververhitte automotor? En wat kan je ertegen doen?
Niet alleen jij, maar ook je automotor heeft het lastig met warm weer. Pechdiensten moeten geregeld uitrukken voor een ververhitte motor. Hoe merk je dat je motor het moeilijk krijgt? Wat moet je doen als het je overkomt? En komt je verzekering tussen bij schade? Independer.be weet raad.
Lees verder

Motor oververhit door de warmte? Dit kun je doen
Niet alleen jij, maar ook je automotor heeft het lastig in dit warme weer. Pechdiensten moeten geregeld uitrukken voor een oververhitte motor. Hoe merk je dat je motor het moeilijk krijgt? Wat moet je doen als het je overkomt? En komt je verzekering tussen bij schade? Independer.be weet raad.
Lees verder

Elf jaar na kernramp van Fukushima: Japan wil weer meer inzetten op kernenergie
Meer dan elf jaar na de kernramp van Fukushima kondigt Japan aan opnieuw meer te willen inzetten op kernenergie. Oude reactoren worden heropgestart, premier Fumio Kishida overweegt ook de bouw van nieuwe reactoren.
Lees verder

Stookolie vanaf morgen duurder: zoveel betaal je dan per liter
Stookolie wordt vanaf morgen opnieuw wat duurder. Wie meer dan 2.000 liter inslaat, zal dan maximaal 1,3093 euro per liter moeten betalen. Dat is een stijging met 3,15 cent.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vluchters wrijven zich in de handen met lastige overgangsrit naar Bilbao
In de Ronde van Spanje krijgen de renners vandaag een lastige overgangsrit naar Bilbao voor de wielen geschoven. Aangezien morgen de eerste aankomst boven op het programma staat, zouden de aanvallers vandaag wel eens aan het feest kunnen zijn. Op deze pagina mist u geen enkele pedaalstoot van de etappe.
Lees verder

Meghan Markle vertelt opvallend verhaal in nieuwe podcast: slaapkamer van Archie vatte vuur tijdens koninklijk bezoek aan Zuid-Afrika
De eerste aflevering van 'Archetypes', de nieuwe podcast van Meghan Markle (41), staat sinds dinsdag online. Of de Britse royals daar blij mee zijn, is een andere zaak. De echtgenote van prins Harry (37) vertelt in de eerste episode een opmerkelijk verhaal over hun koninklijk bezoek aan Zuid-Afrika van 2019. "Plots vertelden ze ons dat er brand uitgebroken was in de slaapkamer van Archie."
Lees verder

Werd kleuter Dean (4) in flat vermoord? Reconstructie moet duidelijkheid brengen
Er lijken steeds meer aanwijzingen te zijn dat kleuter Dean Verberckmoes (4) al dood was toen Dave De Kock in januari dit jaar zijn lichaampje dumpte in Nederland. Het gerecht gaat in oktober een reconstructie houden in de flat in Sint-Gillis-Waas waar De Kock samenwoonde met Romy W.
Lees verder

OPROEP. Gebruikt u weleens cocaïne?
"Zolang de vraag naar de drug niet slinkt, is het dweilen met de kraan open om enkel het aanbod te bestrijden", schreef Dimitri Antonissen vorige week over het drugsgeweld in Antwerpen. Het doet de vraag rijzen: wie ís nu de gebruiker van cocaïne? Om daar een antwoord op te geven is 'Het Laatste Nieuws'/HLN.be op zoek naar jongeren die in het dagelijks leven weleens gebruik maken van cocaïne. Voor wie de drug bij een avondje uit hoort als pintjes en dansen, of bij hun studies als handboeken. Praten kan volledig anoniem, daar staan we op. Wilt u uw verhaal kwijt en met ons delen waarom en hoe vaak u cocaïne gebruikt? Laat ons iets weten via 4040@hln.be en vergeet uw telefoonnummer niet. Alvast bedankt.
Lees verder

Deze remedie verlost vrouwen in menopauze van bijna alle klachten, maar blijft taboe. Prof: "Nochtans goedkoop én veilig"
Als vrouw breng je een derde van je leven door in de menopauze, gekweld door klachten als vermoeidheid, vapeurs en een lager libido. Het straffe is: bijna 8 op de 10 vrouwen kunnen die klachten makkelijk behandelen, maar ze kennen de remedie niet. Prof. Herman Depypere verheldert de heil van hormoonsubstituten: ze zijn goedkoop, effectief én veilig. "Vrouwen nemen slaapmiddelen, antidepressiva, cholesterolverlagers en botbeschermers, terwijl één lage dosis hormonen veel zou oplossen."
Lees verder

Hormonen slikken in de overgang: doen of niet? Prof: "De menopauze is geen lot dat je als vrouw hoeft te ondergaan" 7 op de 10 vrouwen in de overgang zijn geholpen met hormonen. Prof: "Je start er best mee zodra je klachten hebt" Zijn hormonen de oplossing voor menopauzeklachten? Prof legt uit: "De overgang hoeft geen last te zijn"
Als vrouw breng je meer dan een derde van je leven door in de menopauze, gekweld door klachten als vermoeidheid, vapeurs en een lager libido. Het straffe is: bijna 8 op de 10 vrouwen kunnen die klachten makkelijk behandelen, maar ze kennen de remedie niet. Prof. Herman Depypere verheldert de heil van hormoonsubstituten: ze zijn goedkoop, effectief en veilig. "Vrouwen nemen slaapmiddelen, antidepressiva, cholesterolverlagers en botbeschermers, terwijl één lage dosis hormonen veel zou oplossen."
Lees verder

Postkantoor in Boechout ontruimd na vondst van verdacht pakket
Het postkantoor van Boechout werd vanmorgen iets voor 9 uur ontruimd vanwege een verdacht pakketje met een 'wit poeder' in. Het pakketje was gisteren al geleverd, maar werd vanmorgen pas opengedaan. Dat meldt Sven Verbaenen van Politiezone Minos.
Lees verder

Vakantie van koppel eindigt met politie-interventie: jaloerse Belg deelt klappen uit in Spanje
De vakantie van een Belgisch koppel in Valencia heeft een gewelddadig einde gekend. Bij het verlaten van een club kreeg het stel omstreeks 6 uur 's ochtends ruzie. Een jaloerse 22-jarige Belg sloeg zijn vriendin én verwondde een Spanjaard die haar te hulp schoot. Daarna kreeg hij het ook nog eens aan de stok met de politie.
Lees verder

Boek nu al om een betoverende kerst te vieren. In deze chalet betaal je daar wel 210.000 euro voor
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. De hele zomer gaat het om vakantiehuizen waar je op reis kunt. Deze week blikken we al vooruit naar de winter met een chalet in Courchevel.
Lees verder

Echtgenoot van Nancy Pelosi veroordeeld voor rijden onder invloed
De man van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, is veroordeeld wegens rijden onder invloed. Een rechter in Californië veroordeelde hem tot vijf dagen cel en drie jaar voorwaardelijk.
Lees verder

Zelensky spreekt natie toe op nationale feestdag: "Oekraïne zal vechten tot het einde"
"Oekraïne zal tot het einde strijd blijven leveren. Er zullen geen toegevingen gedaan worden of compromissen gesloten worden met Rusland." Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gezegd in een videoboodschap naar aanleiding van de nationale feestdag.
Lees verder

VSOA hekelt beslissing katholiek onderwijs: "Leerkrachten hebben nood aan stabiliteit"
VSOA Onderwijs roept op tot stabiliteit voor leerkrachten op de werkvloer. Dat doet de vakbond in een reactie op de beslissing van Katholiek Onderwijs Vlaanderen om gelijkwaardige eindtermen in te dienen voor de eerste graad secundair onderwijs.
Lees verder

Faroek Özgünes over definitieve vrijlating Michelle Martin: "Logisch vervolg van de rechtsgang"
Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, komt vrijdag definitief vrij zonder voorwaarden. Martin werd in 2004 tot dertig jaar cel veroordeeld voor haar rol in de ontvoering van Sabine Dardenne en Laetitia Delhez en de dood van Julie Lejeune, Mélissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks. In 2012 kwam ze vervroegd vrij. Nu, tien jaar later, mag Martin opnieuw gaan en staan waar ze wil, zonder voorwaarden. Onze expert Faroek Özgünes legt uit wat dat precies betekent.
Lees verder

Pas 50 geworden, maar Gene Thomas moet opnieuw onder het mes: "Die pijn is niet meer te harden"
Feest ten huize Gene Thomas: de zanger met de eeuwig jeugdige looks is 50 geworden. Maar er is ook minder goed nieuws, want Gene moet opnieuw een operatie ondergaan om een niersteen te laten verwijderen. "Vorige keer stond ik de avond erna alweer op het podium, de mensen verklaarden mij zot", zegt de zanger in Dag Allemaal. Het doet hem nadenken over de toekomst, zeker omdat zijn eigen vader stierf toen hij 42 was. "Mijn motor doe ik weg. Ik voel me niet meer zeker op de baan."
Lees verder