Doorgaan naar hoofdcontent

WHO: “Derde van wereldbevolking nog niet gevaccineerd tegen coronavirus”

HLN
WHO: "Derde van wereldbevolking nog niet gevaccineerd tegen coronavirus"
Een derde van de wereldbevolking is nog altijd niet gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat heeft Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), meegedeeld op een persconferentie in Genève. Hij wijst erop dat het virus sinds begin dit jaar al aan meer dan een miljoen mensen het leven heeft gekost.
Lees verder

Groot tekort aan omvormers: duizenden Vlamingen die nu zonnepanelen laten plaatsen, dreigen naast 750 euro premie te grijpen
Duizenden Vlamingen die de komende weken zonnepanelen laten plaatsen, dreigen naast de Vlaamse premie van 2022 te pakken door het grote tekort aan omvormers. Die zetten de gelijkstroom van zonnepanelen om in elektriciteit die geschikt is voor gebruik. In vele gevallen zal de installatie pas in 2023 voltooid zijn en gekeurd worden en dat kan tot 750 euro aan premie schelen. "De regelgeving is helder: de keuringsdatum is doorslaggevend", laat Vlaams Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) weten.
Lees verder

Aantal dagen met "gevaarlijke" hitte dreigt tegen 2050 gevoelig toe te nemen
Levensbedreigende hittegolven kunnen in de toekomst nog veel vaker voorkomen door de klimaatcrisis. Het aantal dagen waarop mensen geconfronteerd worden met "gevaarlijke" gevoelstemperaturen van meer dan 39°C, dreigt tegen 2050 vooral in de tropische en subtropische gebieden gevoelig toe te nemen. Ook in West-Europa zullen de gevolgen merkbaar zijn. Dat blijkt uit berekeningen van Amerikaanse wetenschappers.
Lees verder

Eerste 'Avatar'-film opnieuw in de cinema, maar wél geschrapt van Disney+
Er is goed en slecht nieuws voor de fans van 'Avatar'. De streamingdienst Disney+ heeft de prent helaas uit zijn catalogus verwijderd, aangezien de sequel voor de deur staat. Maar de film zal wél gedurende twee weken opnieuw te zien zijn in de cinemazalen.
Lees verder

Belgische zeiler met helikopter gered door kustwacht nadat zeilboot zinkt in Puerto Rico
Een Belgische zeiler is door de kustwacht van de VS gered. De Belg voer van Sint Maarten naar de Dominicaanse Republiek, maar voor de kust van Puerto Rico ging het mis wanneer zijn schip aan de grond liep. Met een helikopter werd de zeiler van de gekapseisde boot gehesen. Bekijk hierboven de beelden van de reddingsactie.
Lees verder

INTERVIEW. Anuna De Wever (21) over haar vertrek bij Youth For Climate: "Toen Jean-Marie Dedecker zei dat hittegolven 'keitof' waren, dacht ik: hier gaat het niet lukken"
Anuna De Wever (21), 's lands invloedrijkste klimaatactiviste en oprichtster van Youth for Climate (YFC), neemt afscheid van de klimaatjongeren. De Wever groeide als tiener uit tot een voorbeeld voor Belgische jongeren die willen opkomen voor klimaatverbetering. Herinner u de vele spijbelacties en klimaatmarsen. Maar ze gaat de internationale weg op, in de wereld van politiek en NGO's. "Je gaat me niet meteen in een Belgische partijpolitiek zien. Hoe België omgaat met het klimaat is een grap."
Lees verder

BEKIJK. Beresterke Alaphilippe werkt zich uit naad voor Evenepoel, die vroeg duivels ontbindt en favorieten op achterstand zet: dé hoogtepunten van de zesde etappe
De eerste aankomst bergop van deze Vuelta inspireerde Evenepoel om zijn manschappen op kop van het peloton te zetten. Eerst 'TGV' Cavagna, later een beresterke wereldkampioen Alaphilippe maakten jacht op de kopgroep met landgenoten Bakelants - die even virtueel in de rode leiderstrui reed - en Meurisse. Op 9 kilometer van de top ontbond Evenepoel zijn duivels. Yates, Sivakov, Roglic, .... allemaal moesten ze de rol lossen. Alleen Mas kon het tempo van onze landgenoot volgen. Aanvaller Vine bleef wel buiten schot. Geen ritzege voor Evenepoel, wel de rode leiderstrui en een stevige portie vertrouwen voor wat komen gaat. Bekijk hierboven de hoogtepunten van de zesde etappe.
Lees verder

BEKIJK. Ontketende Remco Evenepoel gooit kaarten op tafel, rijdt favorieten uit het wiel en pakt rood: dé aankomst van de vierde etappe
De eerste aankomst bergop van deze Vuelta inspireerde Evenepoel om zijn manschappen op kop van het peloton te zetten. Eerst 'TGV' Cavagna, later een beresterke wereldkampioen Alaphilippe maakten jacht op de kopgroep met landgenoten Bakelants - die even virtueel in de rode leiderstrui reed - en Meurisse. Op 9 kilometer van de top ontbond Evenepoel zijn duivels. Yates, Sivakov, Roglic, .... allemaal moesten ze de rol lossen. Alleen Mas kon het tempo van onze landgenoot volgen. Aanvaller Vine bleef wel buiten schot. Geen ritzege voor Evenepoel, wel de rode leiderstrui en een stevige portie vertrouwen voor wat komen gaat. Bekijk hierboven de aankomst van de dag.
Lees verder

Sovjetmonument in Letland neergehaald ondanks protest
In de Letse hoofdstad Riga is donderdag een monument uit het Sovjettijdperk neergehaald, ondanks protest vanuit de Russische gemeenschap in de Baltische staat. Het monument moest verdwijnen naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne in februari van dit jaar.
Lees verder

LIVE LOTING CHAMPIONS LEAGUE. Eerste prominente namen arriveren in Istanboel op rode loper - Skov Olsen wil naar Anfield
Straks, om 18u, gaat Club Brugge in Istanboel in de trommel voor de loting van de groepsfase van de Champions League. Blauw-zwart zit in pot vier en kan dus in een loodzware poule met zeg maar Manchester City, FC Barcelona en Inter Milaan terechtkomen. Of wordt het een haalbare loting met pakweg Eintracht Frankfurt, FC Sevilla en RB Salzburg? Vanavond kennen we het antwoord en u volgt de loting hier LIVE op de voet!
Lees verder

Drie huizen in Genkse straat al hele week zonder afvoer na foutje tijdens werken: "Onze behoefte doen we nu in het bos"
Consternatie in de Genkse Klotstraat, waar de afvoer naar de riolering al de hele week niet meer werkt. In drie woningen kunnen de bewoners zelfs niet meer naar het toilet. Louis Hamaekers (70) woont al zijn hele leven in de straat, maar het is de eerste keer dat hij zoiets meemaakt. "Al tien ploegen zijn hier ondertussen komen werken, dit weekend zou het probleem eindelijk verholpen moeten zijn", blijft hij hoopvol.
Lees verder

Evenepoel ziet "droom uitkomen": "Een van mooiste dingen die ik al deed op fiets"
Remco Evenepoel heeft vandaag een slag geslagen in de Ronde van Spanje. Onze landgenoot van Quick.Step-Alpha Vinyl pakte op de eerste aankomst boven tijd op ongeveer al z'n concurrenten én mocht de rode leiderstrui aantrekken. "Een droom die uitkomt", aldus Evenepoel.
Lees verder

KIJK LIVE LOTING CHAMPIONS LEAGUE. Spanning in Istanboel: welke tegenstanders ontmoet Club Brugge in groepsfase?
Spanning in Istanboel. Club Brugge gaat zo dadelijk in de trommel voor de loting van de groepsfase van de Champions League. Blauw-zwart zit in pot vier en kan dus in een loodzware poule met zeg maar Manchester City, FC Barcelona en Inter terechtkomen. Of wordt het eerder haalbare kaarten? Volg de loting op HLN LIVE bovenaan dit stuk, met commentaar van Dirk Deferme en onze huisanalist Marc Degryse.
Lees verder

LIVE. Odjidja en Depoitre voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij AA Gent, dat flink aan de bak moet tegen Omonia
• Europa League • Play-offs • Aftrap: 19u • Omonia won heenmatch met 0-2
Lees verder

KOERS KORT. Ewan wint eerste rit in lijn in Ronde van Duitsland, Ganna blijft leider
De Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal) heeft de eerste rit in lijn in de Ronde van Duitsland (2.Pro) gewonnen. Hij won, daags na de ultrakorte proloog van woensdag, voor Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) en Max kanter (Movistar) en kan voor het eerst in lange tijd terug juichen. De Italiaan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) blijft leider.
Lees verder

35 jaar na 'Dirty Dancing': zo gaat het nu met de acteurs uit de kaskraker
Het is bijna dag op dag 35 jaar geleden dat Patrick Swayze voor het eerst harten sneller liet slaan met "nobody puts Baby in a corner" uit 'Dirty Dancing'. De film uit 1987 dreigde oorspronkelijk een grote flop te worden, maar draaide uit op een kaskraker van jewelste. Naar aanleiding van het jubileum gingen wij na hoe het vandaag nog met de acteurs gaat.
Lees verder

Kunstmestproducent Yara legt productie in Henegouwen stil door hoge gasprijs
De Noorse kunstmestproducent Yara zal de productie in zijn fabriek in het Henegouwse Tertre vanaf half september stilleggen. Dat heeft de Belgische directie donderdag aangekondigd. De fors gestegen gasprijzen maken de productie onrendabel.
Lees verder

Lege rekken door prijzenconflict Delhaize en Lidl met Danone
Bij supermarktketens Delhaize en Lidl worden momenteel geen zuivelproducten meer geleverd van Danone. De retailers raken het niet eens met de Franse voedingsgigant over prijsverhogingen, zo bevestigen ze.
Lees verder

Al 300 ton dode vis uit Oder gehaald: oorzaak milieuramp nog onduidelijk
Na de milieuramp op de rivier de Oder, die voor een groot deel de grens vormt tussen Polen en Duitsland, is al ruim 300 ton dode vis uit de rivier gehaald. Dat heeft de Duitse minister van Milieu, Steffi Lemke, donderdag laten weten. "De Oder is momenteel het toneel van een milieuramp die dit kostbare ecosysteem nog lange tijd schade zal berokkenen", zei Lemke.
Lees verder

KIJK LIVE LOTING CHAMPIONS LEAGUE. Bart Verhaeghe: "Hopelijk niet City of PSG" - Welke tegenstanders ontmoet Club Brugge in groepsfase?
Spanning in Istanboel. Club Brugge gaat in de trommel voor de loting van de groepsfase van de Champions League. Blauw-zwart zit in pot vier en kan dus in een loodzware poule met zeg maar Manchester City, FC Barcelona en Inter terechtkomen. Of wordt het eerder haalbare kaarten? Volg de loting op HLN LIVE bovenaan dit stuk, met commentaar van Dirk Deferme en onze huisanalist Marc Degryse.
Lees verder