Doorgaan naar hoofdcontent

Werken in Kennedytunnel: nieuwe verlichting en brandwerende panelen

Werken in Kennedytunnel: nieuwe verlichting en brandwerende panelen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWW) start zondag met de vernieuwing van de verlichting in de Kennedytunnel in Antwerpen.

Lees verder

Kleiner dan een wolf, groter dan een vos: is de goudjakhals in het land?

De vzw Welkom Wolf krijgt de jongste tijd meer en meer meldingen van een dier dat te klein is om een wolf te zijn en te groot voor een vos. Mogelijk gaat het om de goudjakhals. Dat zou een echte nieuwkomer zijn in Vlaanderen.

Lees verder

Netflix voegt twee afleveringen aan The Sandman toe

Onaangekondigd heeft Netflix twee korte afleveringen aan de populaire fantasy-reeks The Sandman toegevoegd. Eentje is een animatie-aflevering, gemaakt door de Nederlander Hisko Hulsing.

Lees verder

De verborgen feestjes van Pukkelpop: 'Stonden wij hier dan niet aan te schuiven voor het reuzenrad?'

Wie zoekt, die vindt. Naar goede gewoonte heeft Pukkelpop drie feestjes op het terrein verstopt. Het is een marketingstunt, maar wel een waar de bezoekers gretig naar op zoek gaan. 'En nu willen we dat ballenbad vinden.'

Lees verder

Chinese overheid test nu ook vissen en krabben op het coronavirus

In China worden nu ook vissen, krabben en andere zeevruchten onderworpen aan coronatests. Sinds 22 juli wordt iedere vis die de haven van Xiamen binnenkomt uitvoerig getest op covid. In het land geldt momenteel een 'zero infecties'-beleid: men vreest dat via de haven en de vissers het virus terug voet aan de grond zou kunnen krijgen.  

Lees verder

HBO Max schrapt 200 afleveringen van Sesame Street

Online winden Amerikaanse HBO Max-kijkers zich op omdat de streamingdienst nog maar 456 van de 650 afleveringen van het kinderprogramma uitzendt.

Lees verder

Oekraïne stelt vernietigde Russische tanks tentoon in de straten van Kiev

De straten van Kiev staan vol met Russische tanks. Helaas voor Poetin zijn de tanks niet meer bruikbaar en maken ze deel uit van een tentoonstelling. De Oekraïense overheid stelt het vernietigde en in beslag genomen materiaal tentoon ter ere van hun Onafhankelijkheidsdag op 24 augustus.  

Lees verder

Minister Verlinden: 'Meer drugsgeweld in Antwerpen omdat bendes in paniek zijn'

Het toenemend aantal gewelddadige incidenten, vooral in Antwerpen, is vermoedelijk het gevolg van paniek in het milieu van de drugsmaffia. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zondag gezegd bij VTM Nieuws.

Lees verder

De 'Raspoetin' die pleit voor de opdeling van Oekraïne

'We gaan ons niet beperken tot de annexatie van de Krim', voorspelde Aleksandr Doegin al in 2014. Of de ultranationalist, die zijn dochter zaterdagavond verloor in een aanslag, ook fungeert als huisideoloog van Poetin is omstreden.

Lees verder

Nieuwe video opgedoken van dansende Finse premier: 'Ja, ik ben getrouwd en dit zijn privézaken'

In Finland blijft premier Sanna Marin over de tongen gaan. Niet om een politieke uitspraak, maar omdat opnieuw een video is opgedoken waarin ze aan het dansen is op een feestje.

Lees verder

Club Brugge boekt bescheiden thuiszege tegen KV Kortrijk

De landskampioen heeft een mindere start van de competitie nu achter zicht gelaten. In de mogelijk laatste wedstrijd van Hans Vanaken voor blauw-zwart won het thuis met 2-1 van KV Kortrijk. Aanwinst Bjorn Meijer was de man van de match met twee doelpunten, al werd zijn laatste in de blessuretijd nog afgekeurd. Club Brugge springt met deze zege voorlopig naar de derde plaats in de stand.

Lees verder

Topfavoriet Lorena Wiebes sprint naar Europese titel

Lorena Wiebes heeft haar favorietenrol waargemaakt. Op het EK in München was ze de snelste van een uitgedund peloton. Ze haalde het nipt voor de Italiaanse wereldkampioene Elisa Balsamo.

Lees verder

Charlotte de Witte over Pukkelpop-optreden: 'De teleurstelling is enorm'

Door technische problemen ging de set van Charlotte de Witte zaterdagavond op Pukkelpop de mist in. 'Het is extreem pijnlijk om iets voor je ogen, buiten je controle, te zien verkruimelen.'

Lees verder

Drugsgeweld in Antwerpen: daders schietpartij filmen zichzelf

De daders van de schietpartij in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen vrijdagnacht hebben zichzelf gefilmd. Dat blijkt uit camerabeelden van de schietpartij die circuleren binnen het milieu en ook aan de redactie van Gazet van Antwerpen werden bezorgd.

Lees verder

Tweede ritzege op rij voor Sam Bennett in Vuelta

Sam Bennett heeft na de tweede, ook de derde rit in de Ronde van Spanje gewonnen. In Breda veroordeelde de Ierse sprinter Mads Pedersen opnieuw tot de tweede plaats. Tim Merlier schoot in de slotmeters uit zijn klikpedaal en eindigde zesde.

Lees verder

Nieuw schietincident aan woning in Merksem die al eerder onder vuur werd genomen

In de Rietschoorvelden in Merksem heeft zich zaterdagavond of -nacht een schietincident afgespeeld. Er werden vier inslagen aangetroffen, meldt het parket van Antwerpen. De woning werd eind juni al eens onder vuur genomen.

Lees verder

Efficiënt Charleroi maakt verschil in slotfase tegen Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft thuis met 1-3 verloren van Charleroi. Essevee kwam vroeg op voorsprong, maar Daan Heymans scoorde de gelijkmaker al voor de rust. In het slot van de wedstrijd stak Charleroi met twee doelpunten de overwinning op zak.

Lees verder

Een aanslag op 'het hart van Rusland', maar wie zit erachter

De bomaanslag op de auto van ultranationalist Aleksandr Doegin, waarbij zijn dochter om het leven kwam, is een nieuwe klap voor de Russische oorlogshitsers. Woensdag is de oorlog zes maanden aan de gang en Rusland raakt steeds meer in de knoei.

Lees verder

Standard nu ook in eigen huis onderuit tegen OHL ondanks helft met man meer

De crisis lonkt alweer om de hoek in Luik. Standard verloor thuis met 1-3 van een efficiënt OH Leuven en blijft achter met een magere 4 op 15. Een eerste thuisnederlaag voor de Rouches, die hard aankwam bij het Luikse publiek.

Lees verder

Pukkelpop | Joost: stuiterende chaos, zoals op het internet

'Wie is Joost?', hoorden we een van de ouderen in het Pukkelpoppubliek vragen, omstreeks 17 uur aan de Main Stage. Kwam dat even goed uit, want de Nederlander kwam net het podium op gerend om het antwoord te geven. 'Wie ben jíj? Ik ben een god!'

Lees verder

Pukkelpop | Oscar and the Wolf: een triomfantelijke terugkeer

Of Oscar and the Wolf op Pukkelpop zou spelen was lang onzeker, maar eenmaal de lasers aanschoten was er geen twijfel meer mogelijk: Max Colombie was hier om de show van z'n leven te spelen. 'There's something in the air' zong hij, en dat was naast confetti vooral veel wederzijdse liefde.

Lees verder

KV Mechelen wint spektakelmatch tegen Westerlo: van 2-4 naar 5-4

KV Mechelen en Westerlo hebben de vijfde speeldag afgesloten met een pot voetbal die het jaaroverzicht zal halen. Geweldige sfeer, entertainend voetbal en natuurlijk een regen aan doelpunten: 5-4! Milan Robberechts, een 18-jarige debutant uit de Mechelse jeugd, kroonde zich uiteindelijk tot de matchwinnaar.

Lees verder

Bram (*) raakte als tiener verslaafd aan designer drugs

4MMC, 3 MMC, Miauw Miauw, 2CB en Black Mamba. Wie er weinig van kent, zegt dit allemaal weinig. Maar het gaat hier om designerdrugs, ook wel research chemicals of Nieuwe Psychoactieve Stoffen genoemd. Het gebruik ervan neemt in Europa toe. Maar wat merken wij daar in België van? En wat weten we eigenlijk van deze drugs?

Lees verder

Emotionele chantage in Jan Breydel

Dankzij een een-tweetje met de fans voert Club Brugge de emotionele druk op Hans Vanaken op. 'Iedereen wil dat hij blijft', verwoordt trainer Carl Hoefkens het standpunt van de kampioen. Maar die strategie is niet zonder risico.

Lees verder

Femke Bol treedt met drie keer goud in voetsporen Fanny Blankers-Koen

Femke Bol kroonde zich met drie gouden medailles tot de grote dame van het EK in München.

Lees verder

Pukkelpop | Gaat het wel goed met de fragiele frontman van Bright Eyes?

Gaat het wel goed met Conor Oberst? De berichtgeving over de mentale toestand van de Amerikaanse zanger en muzikant deed vermoeden van niet.

Lees verder

Pukkelpop | Arctic Monkeys vraagt niets, geeft alles

Zouden we de gitaarlijn van 'Do I wanna know' iconisch durven noemen? Afgaande op het anticipatief gekir dat opsteeg toen Arctic Monkeys met die song hun set als afsluiters van Pukkelpop 2022 openden, was ze dat alleszins voor de generatie twintigers en dertigers die de Main Stage lieten vollopen.

Lees verder

Lokale bui niet uitgesloten

De dag start droog met soms brede opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe en kan er al een lokale bui vallen. Een storing bereikt ons 's avonds en 's nachts. De maxima schommelen tussen 22 of 23 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 26 en 27 graden elders. De wind wordt zwak tot matig uit het zuiden, zegt het KMI maandagochtend.

Lees verder

Singapore gaat wet intrekken die seksuele relaties tussen mannen verbiedt

De Singaporese regering gaat binnenkort een wet intrekken die seksuele relaties tussen mannen verbiedt. Dat heeft premier Lee Hsien Loong zondag gemeld. De wet dateert nog uit het koloniale tijdperk.

Lees verder

Activistes ontbloten borsten voor Scholz om Russische invasie aan te klagen

Twee activistes hebben zondag hun borsten ontbloot voor de Duitse bondskanselier Olaf Scholz om een gasembargo te eisen tegen Rusland.

Lees verder

Belgische stroomprijs bereikt alweer nieuw record

De Belgische stroomprijs bereikt een nieuw record. Een gebrek aan wind en nieuwe warme temperaturen die er weer aankomen, stuwen de prijzen nog wat hoger.

Lees verder

Drijvend paleis meert aan in Antwerpen

Doorgaans dobberen ze alleen in de dure en mondaine aanlegplaatsen van Ibiza en Saint-Tropez, maar het afgelopen weekend lag er ook eentje in Antwerpen: een superjacht. Eigenaar van het drijvende paleis met ingebouwd ­padelterrein is de 85-jarige Britse miljardair Joe Lewis, die ook eigenaar is van de Engelse voetbalclub Tottenham Hotspur.

Lees verder