Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 augustus 2022

Wapenstilstand Gaza: Israëlische leger meldt waarschuwingssirenes in zuiden van het land na ingang staakt-het-vuren

HLN
Wapenstilstand Gaza: Israëlische leger meldt waarschuwingssirenes in zuiden van het land na ingang staakt-het-vuren
Het Israëlische leger heeft zondagnacht gezegd dat het enkele minuten voor de wapenstilstand in de Gazastrook van kracht werd, zijn laatste aanvallen heeft uitgevoerd op doelwitten van de islamitische Jihad. Het spreekt daarmee eerdere verklaringen tegen. Na het staakt-het-vuren gingen er waarschuwingssirenes af in plaatsen in het zuiden van Israël, in de buurt van de Gazastrook, meldt het Israëlische leger.
Lees verder

Toch nog F1-race op Francorchamps in 2023? Belgische GP eerste invaller voor Shanghai op voorlopige kalender
Hoop doet leven. Het is dan toch niet uitgesloten dat de Formule 1 ook in 2023 – nog een laatste keertje – naar Francorchamps komt. Dat leerden we uit... twee voorlopige kalenders die momenteel op tafel liggen, maar nog niet gepubliceerd werden.
Lees verder

Regering voert strijd tegen corruptie bij politie en cipiers op
Veiligheidsdiensten stellen dat het aantal infiltraties van criminelen in de politiekorpsen toeneemt. Daarom werkt de federale politie aan een permanente screening van al het personeel, gedurende de hele loopbaan. Dat moet dit jaar nog resulteren in een concreet voorstel aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), zo schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
Lees verder

Lege rekken dreigen in supermarkten door prijzenoorlog
Merken en supermarken sluiten straks weer hun jaarlijkse prijsdeals, maar het worden "de lastigste onderhandelingen ooit", zegt retailexpert Silvie Vanhout (Gondola Academy). De crisis, weet u wel. "Alles wordt duurder. De cacao, de melk, maar net zo goed het glas van de chocopot en het karton waarin alle potten verpakt zitten." Maar wat zal dat voor u betekenen?
Lees verder

Aannemer werf Borealis kwam eerder al in opspraak in Zweden
In juli raakte bekend dat de Italiaanse aannemer Irem mogelijk 174 arbeiders economisch uitbuitte op een werf van chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven. Irem ontkent deze beschuldigingen. Toch is het niet de eerste keer dat Irem op een gelijkaardige manier in opspraak komt. In 2005 staakten in Zweden tweehonderd Thaise arbeiders nadat het bedrijf hen naar verluidt valse verklaringen had willen laten ondertekenen, schrijft Gazet van Antwerpen vandaag.
Lees verder

Wie levens wil redden moet vooral kijken naar wat Archie's dood veroorzaakte
Ik beeld het mij even in – en mijn maag krimpt pijnlijk samen – dat een van mijn kinderen vredig slapend lijkt, maar in feite hersendood is. De geest heeft het lichaam verlaten, een volmaakt vredig lichaam achterlatend, waardoor afscheid nemen bijna ondoenbaar is. De ouders van de twaalfjarige Archie Battersbee hebben een kruistocht langs zowat ieder Brits gerechtshof erop zitten, maar de wet is onverbiddelijk: medisch gezien is de jongen overleden en bestaat er geen kans meer dat hij ooit nog op eigen kracht kan leven of denken.
Lees verder

Mohamed Abrini hoopte op een ontsnapping uit Brugse gevangenis
Mohamed Abrini, in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel ook wel "de man met het hoedje" genoemd, zou, twee maanden na zijn arrestatie, gehoopt hebben dat "men" hem uit de gevangenis zou helpen ontsnappen. Dat moet blijken uit afgeluisterde gesprekken in de gevangenis. Dat schrijven La Dernière Heure en La Libre Belgique vandaag.
Lees verder

Marc Degryse overschouwt de stap van Dries Mertens: "De laatste in zijn carrière of zou Paul Gheysens volgend jaar een nieuw lijntje uitwerpen?"
Dries Mertens kiest op z'n 35ste voor een avontuur bij de Turkse topclub Galatasaray. Onze huisanalist Marc Degryse vindt het een opvallende keuze, maar weet ook: "Voor Mertens maakt dat niet zoveel uit. Roberto Martínez zal hem altijd selecteren voor Qatar als hij fit is."
Lees verder

Duitse diplomaat opgepakt op verdenking van moord op zijn Belgische echtgenoot: zijn secretaresse wiste nog snel de bloedsporen in het penthouse
De Braziliaanse politie onderzoekt de moord op een Belgische man in één van de rijkste buurten van Rio de Janeiro. Walter B. (53) zou daar vrijdagavond om het leven gebracht zijn door zijn echtgenoot, de Duitse consul Uwe Herbert H. (62). De Belg werd dood aangetroffen in het penthouse van het koppel, nadat de secretaresse van de consul nog snel alle bloedsporen had uitgewist.
Lees verder

WEERBERICHT. Zonnige start van de week met temperaturen tot 29 graden
Het wordt vandaag weer zonnig met in de loop van de dag kans op enkele stapelwolkjes, vooral in het noordwesten en het noorden van het land. De maxima liggen rond 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, tussen 25 en 27 graden in het centrum en rond 28 of zelfs 29 graden in Belgisch-Lotharingen.
Lees verder

WEERBERICHT. "Warmste week van het jaar" gaat van start, volgend weekend temperaturen tot 35 graden
Het wordt vandaag weer zonnig met in de loop van de dag kans op enkele stapelwolkjes, vooral in het noordwesten en het noorden van het land. De maxima liggen rond 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, tussen 25 en 27 graden in het centrum en rond 28 of zelfs 29 graden in Belgisch-Lotharingen.
Lees verder

Nukkige fietslift van 3 miljoen euro dure Reepbrug wéér defect
De fietslift van de pas begin juli geopende nieuwe Reepbrug van 3 miljoen euro blijft kuren hebben. De fietslift is wéér buiten dienst, zo stelden we zondagavond vast, na een tip over een nieuw defect.
Lees verder

Alex Agnew presenteert voor het eerst programma 'Fear Factor': "Kritiek? Dat interesseert me geen hol"
De zomervakantie kan beginnen voor Alex Agnew (49). De comedian heeft er net de opnames van 'Fear Factor' opzitten, zijn allereerste klus als presentator. "Ik voel me op mijn gemak voor de camera's. Dat mijn hoofd straks op het kapblok ligt? Interesseert me geen hol."
Lees verder

Alex Agnew heeft opnames 'Fear Factor' afgerond: "Straks ligt mijn hoofd op het kapblok, maar dat interesseert me geen hol"
De zomervakantie kan beginnen voor Alex Agnew (49). De comedian heeft er net de opnames van 'Fear Factor' opzitten, zijn allereerste klus als presentator. Wij bezochten hem op een van zijn laatste draaidagen - met paraplu in de hand - waar hij zijn bijzondere carrièremove uit de doeken deed. "Binnenkort word ik vijftig. Ze gaan me niet blijven vragen."
Lees verder

Opnieuw menselijke resten gevonden in opdrogend Amerikaans stuwmeer
In de Amerikaanse staat Nevada zijn in het stuwmeer Lake Mead voor de vierde keer in een paar maanden tijd menselijke resten gevonden, zo melden Amerikaanse media. Volgens CNN werden er zaterdag op een strand aan het meer botten gevonden, waarna de autoriteiten werden ingeschakeld.
Lees verder

Leki verlaat ziekenhuis zes maanden na hersenbloeding: "Ik voelde me al vijf dagen onwel, maar deed verder"
Eindelijk hoopvol nieuws voor Leki (44). De zangeres, die begin dit jaar na een hersenbloeding grotendeels verlamd raakte, mag na een verblijf van zes maanden het ziekenhuis eindelijk verlaten. Dat maakte ze zelf bekend op haar socials. Opgelucht en met veel trots, want Leki komt van ver. "Toen ik uit mijn coma ontwaakte, was ik verward, doof en grotendeels verlamd."
Lees verder

Leki verlaat ziekenhuis zes maanden na hersenbloeding: "Blij dat ik nog leef"
Eindelijk hoopvol nieuws voor Leki (44). De zangeres, die begin dit jaar na een hersenbloeding grotendeels verlamd raakte, mag na een verblijf van zes maanden het ziekenhuis eindelijk verlaten. Dat maakte ze zelf bekend op haar socials. Opgelucht en met veel trots, want Leki komt van ver. "Toen ik uit mijn coma ontwaakte, was ik verward, doof, grotendeels verlamd en had ik naast spraakstoornissen ook neurologische schade opgelopen."
Lees verder

Actrice Anne Heche stabiel na zwaar auto-ongeluk
Er is hoop voor de Amerikaanse actrice Anne Heche (53), bekend van de soap 'Another World' en de film 'Six Days Seven Nights'. Heche werd zaterdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning inreed. Inmiddels is haar toestand gelukkig 'stabiel'.
Lees verder

De brommer traint weer: Wout van Aert ging dit weekend samen met Tiesj Benoot op pad
De vakantie is al voorbij. Wout van Aert zit terug op de fiets. Dit weekend ging hij trainen met ploegmaat Tiesj Benoot in Nederland. Een aardig tochtje van 135 kilometer voor Van Aert, die vertrok vanuit Herentals. Maar voor Benoot was het een stuk pittiger: vanuit het Gentse kwam hij aan 220 kilometer. Ook leuk: Van Aert droeg voor de gelegenheid gloednieuwe sokken, in de Belgische kleuren en met het opschrift: 'half mens, half brommer'. Dat is hoe ploegmaat Primoz Roglic hem omschrijft in zijn sappige Sloveens-Engels: 'half man, half machine'.
Lees verder

China: militaire oefeningen rond Taiwan gaan maandag door
Het Chinese leger heeft gezegd dat het vandaag de militaire oefeningen rond Taiwan voortzet. Het leger oefent maandag met onderzeebootbestrijding en aanvallen op zee.
Lees verder