Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 augustus 2022

Waarom Tomorrowland ook na twee jaar zonder het allermafste en beste festival ter wereld is gebleven

HLN
Waarom Tomorrowland ook na twee jaar zonder het allermafste en beste festival ter wereld is gebleven
Geen virus dat Tomorrowland klein krijgt. Maar wat een waanzinnig feest, om na drie digitale edities opnieuw het enige echte festival te mogen beleven. Gelukszoekers vanover de hele wereld constateerden drie weekends lang dat er in de Rupelputten onder De Schorre al lang geen klei meer zit, maar puur goud. Als enkele uitstekende andere (Belgische) festivals Champions League spelen, dan vertoeft Tomorrowland in een zelf opgerichte supercompetitie. Op eenzaam hoog niveau. Hoe het team rond TML corona het hoofd bood en er in 2022 simpelweg nog maffer en grandiozer op is geworden.
Lees verder

Waarom Tomorrowland ook na twee jaar zonder editie het allermafste en beste festival ter wereld is gebleven
Geen virus dat Tomorrowland klein krijgt. Wat een waanzinnig feest om na drie digitale edities opnieuw het enige echte festival te mogen beleven. Gelukszoekers vanover de hele wereld constateerden drie weekends lang dat er in de Rupelputten onder De Schorre al lang geen klei meer zit, maar puur goud. Als enkele uitstekende andere (Belgische) festivals Champions League spelen, dan vertoeft Tomorrowland in een zelf opgerichte supercompetitie. Op eenzaam hoog niveau. Hoe het team van TML corona het hoofd bood en er in 2022 simpelweg nog maffer en grandiozer op is geworden.
Lees verder

Franse coronaregels voor internationale reizigers op de schop
Frankrijk laat vanaf vandaag/maandag alle coronaregels voor internationale reizigers vallen. Zo bericht het persagentschap DPA.
Lees verder

Herstel van coronacrisis en hogere prijzen helpen Heineken aan grotere omzet
De Nederlandse biermultinational Heineken heeft in het eerste halfjaar volop geprofiteerd van het herstel van de coronacrisis.
Lees verder

Digitale therapie verlaagt drempel voor hulpverlening, blijkt uit cijfer van de CM
De helft van wie voor online therapie kiest, zou geen professionele hulp hebben gezocht mocht het niet online hebben gekund. Dat blijkt uit cijfers van BloomUp, het online hulpplatform dat gesteund wordt door de CM.
Lees verder

PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in augustus niet missen als je geld wil uitsparen
Het leven wordt duurder en dat merk je als je naar de supermarkt gaat. Voor wie wil besparen, geeft Gunther Devisch van Promojagers België elke maand een overzicht van de aanbiedingen en promoties die je die specifieke maand niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat je eind augustus al zeer voordelig nieuwe tuinmeubelen kan kopen? En dat je in de outlet in het Nederlandse Roermond deze maand 50 procent extra korting kan scoren op de al erg lage prijzen? Een overzicht.
Lees verder

Tot 16 euro per uur: In deze studentenjobs verdien je het meeste
Steeds meer jongeren gaan op zoek naar een studentenjob. Volgens cijfers van de RSZ waren er in coronajaar 2021 maar liefst 565.248 jobstudenten actief: een record. Gemiddeld verdienden deze studenten 12,70 euro per uur. Toch zijn er studentenjobs waar je een pak meer kan verdienen. Jobat.be maakte een lijst met de vijf studentenjobs waar je het meeste kan verdienen
Lees verder

Stemactrice van Ursula uit 'The Little Mermaid' overleden
Pat Carroll, die de stem insprak van zeeheks Ursula in de Amerikaanse versie van 'De Kleine Zeemeermin' uit 1989, is gestorven op 95-jarige leeftijd. De actrice overleed afgelopen zaterdag thuis aan de gevolgen van een longontsteking.
Lees verder

President Zelensky: "Rusland heeft geen schijn van kans om de oorlog te winnen"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in een video duidelijk gemaakt dat Rusland geen schijn van kans heeft om de oorlog in Oekraïne te winnen. "We moeten standhouden in defensie, diplomatie en politiek."
Lees verder

HOROSCOOP. Toffe ontmoetingen voor Leeuw en een geldboost voor Tweelingen: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Planeten Mars en Uranus helpen je de sleur in je relatie te doorbreken, Stier!"
Lees verder

Amper één tattoozaak op vijf is reglementair in orde
Liefst 80 procent van de gecontroleerde tattooshops houdt zich niet aan alle regelgeving. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Els Van Hoof heeft opgevraagd bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De CD&V-politica wil dat de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid de controles opdrijft.
Lees verder

Is het Sofina-aandeel van Cédric aan het herstellen? En hoe kijkt Charlotte naar een mogelijke recessie in Amerika? |€ 9.934 - € 10.198
In De Beurs van Charlotte en Cédric beleggen Charlotte Van Brabander (32) en Cédric Proost (22) elk 10.000 euro. Hun doel is om tegen het einde van dit jaar zoveel mogelijk rendement te behalen. Na enkele spannende beursmaanden, stijgt de portefeuille van Cédric voor het eerst weer boven de grens van 10.000 euro. Zit de stijging van zijn Sofina-aandeel daar voor een klein stukje tussen? En hoe kijkt Charlotte, die veel Amerikaanse aandelen in haar portefeuille heeft, naar de mogelijke recessie van de Amerikaanse economie?
Lees verder

"Ik investeerde 30.000 euro spaargeld in mijn plantenwinkel": vandaag keert Louis (25) zich bewust een laag nettoloon van 1.700 euro per maand uit
Louis Demuynck (25) verkoopt handgemaakte potjes uit Colombia en plantjes via zijn webshop en fysieke winkel in Gent. Zijn geld oppotten doet de Colombian Boho-oprichter dan weer niet. "Wat ik verdien, gaat naar de lening voor mijn appartement én herinvesteer ik om de zaak draaiende te houden." Met zijn inkomsten en uitgaven komt hij naar eigen zeggen elke maand vlot rond: hoe slaagt hij daar elke maand opnieuw in?
Lees verder

Onze volgster vindt eerste Tour de France Femmes een ijkpunt voor de toekomst: "Laat een vrouwenkoers niet alleen 'mooi meegenomen' zijn als u toevallig op vakantie bent"
Een keerpunt. Een maatstaf. De Tour de France Femmes schudde deze week het miskende verleden van het vrouwenwielrennen van zich af. De blik is voortaan op de toekomst gericht. Want er is zoveel meer dan alleen de Tour.
Lees verder

Meer natuurrampen en prijzige bouwmaterialen maken brandverzekering duurder: zo kan je toch besparen
Veel Vlamingen kregen afgelopen maand een brief van hun verzekeraar met de melding dat hun brandverzekering duurder wordt. Independer.be legt uit hoe dat komt, en hoe je door goed te vergelijken véél geld kunt besparen.
Lees verder

"Afschuwelijke" video's duiken op waarin Oekraïense soldaat wordt gecastreerd met breekmes en daarna wordt doodgeschoten
Op sociale media circuleren video's waarop te zien is hoe Russische soldaten een vastgebonden Oekraïense soldaat castreren en doden. Dit heeft geleid tot een beschuldiging van mogelijke oorlogsmisdaden door de Verenigde Naties en een Oekraïens onderzoek naar mogelijke foltering.
Lees verder

De vrees wordt werkelijkheid: geen WK voor Tissoudali, die minstens zes maanden out is met gescheurde kruisband
Opdoffer voor Tarik Tissoudali (29). De sterkhouder van AA Gent is zeker zes maanden out met een kruisbandblessure, zo bevestigden zowel hijzelf als zijn club. Een MRI-scan bracht het harde verdict aan het licht.
Lees verder

Lichaam uit de Schelde gehaald bij Hemiksem: kans bestaat dat het gaat om vermiste matroos
De brandweer heeft vanochtend vroeg een lichaam uit de Schelde gehaald en geborgen. De kans bestaat dat het gaat om de 52-jarige matroos die vorige week donderdag overboord viel ter hoogte van Kruibeke.
Lees verder

Oudste dochter Angelina Jolie en Brad Pitt gaat studeren
Zahara Marley Jolie-Pitt (17) gaat studeren aan Spelman College in Atlanta, Georgia. Dat liet haar moeder Angelina Jolie (47) weten via Instagram.
Lees verder

Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet
We komen allemaal wel eens in de verleiding om nog even iets meer brandstof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag net iets goedkoper is of omdat we dan net iets verder kunnen rijden. Maar is het een goed idee om je tank tot het randje te vullen? Kan het bijvoorbeeld je auto beschadigen? Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn geeft advies: "Je riskeert er kosten door."
Lees verder