Doorgaan naar hoofdcontent

Vukotic (SK Beveren) op weg naar Rusland?

Vukotic (SK Beveren) op weg naar Rusland?

Aleksandar Vukotic (27) lijkt op weg naar de uitgang bij SK Beveren. De Servische verdediger heeft een aanbieding van een Russische club op zak en ontbrak in de selectie tegen Beerschot, maar geel-blauw wil hem uiteraard niet zomaar gratis laten vertrekken.

Lees verder

Het blijft fout lopen bij Manchester United, maar wie is de schuldige?

Na de 4-0 tegen Brentford lijkt het dat Manchester United ondanks de komst van Erik ten Hag een zieke club blijft. Dit zijn de hoofdschuldigen van een nieuwe afgang van een bedrijf waar het nukkige gedrag van Cristiano Ronaldo onderstreept dat Manchester allesbehalve 'United' is.

Lees verder

COMMENTAAR. "De nederlaag van Lierse tegen Jong Genk was niet gewoon pijnlijk, maar ronduit beschamend"

Amper negentig minuten is de competitie ver en Lierse zit nu al met een joekel van een kater opgezadeld. Want laat er geen twijfel over bestaan dat de 4-1- uppercut in Genk behoorlijk is aangekomen op het Lisp. En maar goed ook.

Lees verder

Drie vaststellingen na de geslaagde seizoensopener op het Kiel: "Een nieuwe wind"

Beerschot is perfect aan het seizoen begonnen. Ondanks de afwezigheid van de trouwe twaalfde man ging Beveren voor de bijl met 1-0. Over de vele debutanten, de gebrekkige afwerking en een scheidsrechter die zich weinig populair maakte: dit waren onze eerste indrukken na de openingsmatch van Beerschot in de Challenger Pro League.

Lees verder

Sheldon Bateau debuteert achterin bij Beveren: "Er zit veel potentieel in deze ploeg"

Het vernieuwde SK Beveren heeft zijn competitiestart gemist. Nieuwkomer Sheldon Bateau (31) stond meteen in de basis, ook al is hij nog niet topfit. "Ik zit aan 60 procent", aldus de verdediger.

Lees verder

Dribbelkont Dierckx voegt vleugje magie toe aan spel van Westerlo: "Tuur is zo belangrijk"

Tien maanden na zijn kruisbandletsel dartelt Tuur Dierckx opnieuw als vanouds over de voetbalvelden. Gracieus, flitsend en tegen Standard ook beslissend met een perfecte voorzet en een afgedwongen own goal. Sander Coopman, Daan Heymans en Lukas Van Eenoo: drie collega's/vrienden over de 27-jarige spits van Westerlo.

Lees verder

Belgische atletiekploeg op EK telt meeste atleten sinds 1950: grote delegatie, grote ambities

Op het EK in Berlijn 2018 verbaasde de Belgische atletiek met zes medailles en een vijfde plaats in het landenklassement. Titelverdediger Koen Naert viel gisteren dan wel buiten de prijzen op de marathon, maar de grootste EK-delegatie sinds 1950 heeft de volgende dagen nog grote ambities. Een overzicht.

Lees verder

Ex-aanvaller Milan voor AA Gent, Davy Roef dicht bij nieuw contract

AA Gent heeft zijn huiswerk bijna af, nu een huur van de Noorse international Jens Petter Hauge (22) zo goed als rond is. Zijn de fysieke en medische testen in orde, dan wordt de aanvaller tot het einde van het seizoen gehuurd van Europa League-winnaar Frankfurt, zonder aankoopoptie.

Lees verder

In de voetsporen van Jacky Ickx: waarom Stoffel Vandoorne nu eerder de 24 Uur van Le Mans gaat rijden dan de Formule 1

In het Zuid-Koreaanse Seoel wist Stoffel Vandoorne de wereldtitel Formule E te veroveren. De West-Vlaming wordt zo de eerste Belgische wereldkampioen in de autosport sinds Jacky Ickx in 1983 de titel in de enduranceracerij veroverde. En het zou best kunnen dat deze wereldkroon Vandoorne nu de kans geeft om te schitteren in datzelfde uithoudingskampioenschap.

Lees verder

Een abrupt einde van een turbulente carrière: Tom Dumoulin verdient een mooier afscheid van de wielersport

Het was al een tijdje geen wielerfeestje meer in het hoofd van Tom Dumoulin, die abrupt zijn afscheid bekend maakte. "De tank is leeg, en de benen voelen zwaar", zo benoemde de 31-jarige Maastrichtenaar het zelf. Hij mag zich één van Nederlands beste wielrenners ooit noemen, die vele wielerfans in extase bracht. Dumoulin zegt zijn leven als prof vaarwel na turbulente en moeilijke jaren. Het past weliswaar bij de Limburger met het hart op de tong, maar toch had hij een mooier afscheid verdiend dan nu het geval is.

Lees verder

West Ham biedt 10 miljoen voor Vanaken, Club zegt neen

West Ham hengelt opnieuw naar Hans Vanaken (29). De Engelse club legde alvast een bod neer van 10 miljoen euro, maar dat werd weggelachen door Club Brugge. Blauw-zwart is niet bereid om mee te werken voor een transfer van zijn sterkhouder.

Lees verder

David Goffin niet voorbij eerste ronde Masters Cincinnati, Kirsten Flipkens meteen uitgeschakeld in dubbelspel

David Goffin (ATP 62) heeft zich maandagavond (lokale tijd) niet geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van het ATP Masters 1000-toernooi in Cincinnati (hard/6.280.880 dollar). In de Amerikaanse staat Ohio heeft hij het afgelegd tegen Marcos Giron.

Lees verder

Scoren we vandaag nog maar eens op de piste? Kans op vijfde medaille op de baan op slotdag

Het baanwielrennen zorgde al voor vier (van de vijf) medailles op deze Europese kampioenschappen in München. Twee keer goud voor Lotte Kopecky (afvalling en puntenkoers), zilver voor Robbe Ghys (puntenkoers) en brons voor Jules Hesters (afvalling). Daar kan dinsdag op de slotdag zeker eentje bijkomen.

Lees verder

Largie Ramazani, de jonge Belg die Real even deed schrikken: "Na alles wat we hebben meegemaakt, betekende dat doelpunt veel"

Real Madrid kwam zondag met de schrik vrij: het wist een 1-0-achterstand om te buigen in 1-2-winst tegen Almeria. De promovendus kwam voor toen de 21-jarige Largie Ramazani uit de rug van Rüdiger liep en de bal koelbloedig naast Thibaut Courtois schoof.

Lees verder

Veel transferactiviteit bij Genk: Lucumi naar Bologna, Samatta gearriveerd en ook Nigeriaanse flankaanvaller op komst?

Jhon Lucumi trekt naar Bologna. De club uit de Italiaanse Serie A lag al weken in poleposition om de Genkse Colombiaan binnen te halen als opvolger van de naar Rennes verkaste Arthur Theate. Bologna betaalt de contractueel vastgestelde som van 8 miljoen euro voor Lucumi, die in zijn laatste contractjaar zat, plus 20 procent op de volledige transfersom bij doorverkoop.

Lees verder

Proces tegen Manchester City-verdediger Benjamin Mendy begonnen: "Hij sloot vrouwen op in 'panic room' en verkrachtte hen"

Het proces tegen topvoetballer Benjamin Mendy is maandag van start gegaan. De 28-jarige verdediger van Manchester City wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding van zeven verschillende vrouwen. De misdrijven zouden hebben plaatsgevonden tussen oktober 2018 en augustus 2021.

Lees verder

België hoeft Nick Kyrgios niet te vrezen: Australiër geeft forfait voor Davis Cup Finals

Wimbledon-finalist Nick Kyrgios (ATP 28) zal niet deelnemen aan de Davis Cup Finals. Dat heeft de Australische tennisfederatie dinsdag aangekondigd. Zo komt er een einde aan de speculaties over zijn rentree in de landencompetitie.

Lees verder

Elyne Boeykens pakt voor eigen volk toernooizege zonder ook maar één set af te geven: "Zalig om enige toernooi deze zomer te kunnen winnen"

Feestje in eigen huis voor Elyne Boeykens zondag op TC Forest Hills in Wommelgem. Boeykens was voor eigen volk outstanding en schreef zo de Porsche Centre Antwerpen Open bij op haar palmares. "Het is zalig om te winnen op je thuisclub. Zeker als het je enige toernooi van de zomer is", straalde Boeykens. Bij de mannen was Antwerpenaar Liam Dielen de beste.

Lees verder

Vicky Van de Peer speelt deze week thuismatch op TC De Pollepel: "Het wordt een speciaal toernooi voor mij"

Na de kwalificaties begint vandaag het grote werk op het ITF-toernooi (15.000 dollar) voor vrouwen in Duffel. Uitkijken wordt het vooral naar Vicky Van de Peer, die op TC De Pollepel nagenoeg een thuismatch speelt.

Lees verder

Dean Doncos (RC Mechelen) is maanden buiten strijd met knieblessure: "Ik geef toe: ik heb een traantje weggepinkt"

Dean Doncos (23) zat zondag tijdens de bekermatch van RC Mechelen tegen Drongen in de tribune. Zich voortbewegen deed hij op krukken. Noodgedwongen, want een week geleden blesseerde hij zich zwaar aan de knie.

Lees verder

Jaric Schaessens komt met volwassen Lyra-Lierse nooit in problemen bij Zwarte Leeuw: "Laten we met het oog op competitie nuchter blijven"

Lyra-Lierse heeft de verraderlijke bekertrip naar Zwarte Leeuw tot een goed einde gebracht. Via een gecontroleerd overwicht zorgden Kil en Schaessens voor een 0-2-voorsprong. Pas daarna moest doelman Sterkens zijn eerste echte redding verrichten.

Lees verder

Noor Van Riel haalt week na debuut op halve afstand derde plaats in Wuustwezel: "Ik had niet het gevoel dat ik er echt klaar voor was"

Amper zes dagen na een knap debuut op de halve afstand in de 70.3 van Polen sleepte Nick Thijs zaterdag een podiumplaats uit de brand op de Sterke Peertriatlon in Wuustwezel. Alleen Adrien Deharre en de snelle Antonio Hernaert bleken een maatje te groot. Bij de vrouwen ging Noor Van Riel uit Loenhout net als vorig jaar met het brons aan de haal.

Lees verder

Felle buien breken groots nummer van thuisrijdster Sanne Cant abrupt af: "Hoe jammer het ook is, veiligheid gaat boven alles"

De GP Yvonne Reynders in Noorderwijk leek gisteren alles te hebben om achteraf van een geslaagde eerste editie te kunnen spreken. Mooi weer, een grote opkomst en thuisrenster Sanne Cant die al snel een ontsnapping op gang zette. Tot een fel onweer UCI-commissaris Nevenka Sres deed beslissen om de wedstrijd stop te zetten. Hup, weg sfeer.

Lees verder

Doelman Björn Joossens loodst Cappellen na strafschoppen voorbij Sint-Lenaarts: "Na rotavond wou ik in penalty's iets rechtzetten"

Cappellen heeft zich ten koste van Sint-Lenaarts geplaatst voor de vierde ronde van de Beker van België. Al had het daarvoor zaterdagavond wel penalty's nodig (2-2, 0-3 in penaltyreeks). Grote held in die strafschoppenserie: Cappellen-doelman Björn Joossens die liefst twee elfmeters kon stoppen.

Lees verder

Zwarte Leeuw ondergaat wet van de sterkste tegen Lyra-Lierse: "We zijn geklopt op kwaliteit en dat is geen schande"

Geen bekerstunt voor Zwarte Leeuw. Een sterk Lyra-Lierse bleek zaterdagavond een maatje te groot en scoorde één keer in elke helft. Een aansluitingstreffer had gekund in een betere tweede helft, maar Lyra-Lierse-doelman Sterkens stond dat niet toe. "We hebben ons best gedaan en kunnen onszelf weinig verwijten", sprak aanvoerder Jens Lambrechts.

Lees verder

OVERZICHT. Onze stand voor de Speler van het Seizoen bij de Antwerpse clubs

Elke wedstrijd deelt onze man in het stadion punten (op 10) uit aan de spelers van 'onze' clubs: Antwerp, KV Mechelen, Westerlo, Beerschot en Lierse. Op het einde van de rit wordt diegene met de hoogste gemiddelde score tot 'Speler van het Seizoen' gekroond. Bekijk hier het huidige klassement per ploeg!

Lees verder

Referee Department verwachtte rode kaart voor Brüls na fout op Verschaeren: "Ernstig gemeen spel"

Er was afgelopen weekend heel wat te doen over de fout van Christian Brüls op Yari Verschaeren tijdens STVV-Anderlecht (0-3). De middenvelder van STVV kwam er - zelfs na een interventie van de VAR - vanaf met een gele kaart. Het Referee Department liet dinsdag weten dat een rode kaart op zijn plaats was. "Het is belangrijk om dit soort fouten, waarbij er totaal geen mogelijkheid is om de bal te spelen, consistent te bestraffen."

Lees verder

Emanuel Buchmann geeft forfait voor Vuelta na urineweginfectie

De Duitse renner Emanuel Buchmann, in 2019 vierde in de Ronde van Frankrijk, kan vanwege een urineweginfectie dan toch niet deelnemen aan de Ronde van Spanje, die vrijdag van start gaat in Utrecht. Buchmann wordt in de selectie van BORA-hansgrohe vervangen door de Italiaan Matteo Fabbro. Dat heeft het team dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Zusjes Hillen, beiden studenten topsportschool, halen alletwee goud op Belgisch kampioenschap beachvolleybal

Op het Muntplein in Brussel vond het Belgisch kampioenschap beachvolleybal plaats. Op donderdag en vrijdag was het al de beurt aan de jeugd. De zusjes Hillen uit Zoersel, Janne (13) en Kato (14), keerden met een aantal prijzen huiswaarts. Ze studeren allebei als volleybaltalenten op het topsportinternaat in Leuven.

Lees verder

Elise Vanderelst grijpt naast finale 1.500 meter op EK: "Nieuwe teleurstelling na Eugene"

Elise Vanderelst kon zich dinsdag niet plaatsen voor de finale van de 1500 meter op het EK atletiek in München. De 24-jarige Henegouwse strandde in de eerste reeks op de zevende plaats, in 4:07.62. Ze hoopte vervolgens nog tot een van de vier beste verliezende tijden te horen, maar dat was niet het geval. Vanderelst was na afloop teleurgesteld. "Maar ik vind ook dat ik geen slechte race heb gelopen", legde ze uit.

Lees verder

Gaat Cristiano Ronaldo dan toch nog vertrekken bij Manchester United? 'Club wil aanbiedingen overwegen'

Kan Cristiano Ronaldo deze zomer toch nog vertrekken bij Manchester United? Volgens het Engelse talkSPORT is de club vanaf nu bereid om aanbiedingen voor de 37-jarige Portugees in overweging te nemen.

Lees verder

Michal Kwiatkowski verlengt contract bij Ineos Grenadiers tot 2025

Michal Kwiatkowski (32) heeft zijn contract bij Ineos Grenadiers verlengd tot 2025. Dat heeft de Britse WorldTourformatie dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Sergio Gomez officieel van Manchester City: "Dankzij Anderlecht ben ik speler geworden die ik nu ben"

Sergio Gomez is officieel een speler van Manchester City. Dat hebben zowel Anderlecht als The Citizens dinsdagmiddag gecommuniceerd. De 21-jarige linksback tekende een contract van vier jaar bij de Engelse topclub, waar hij ploegmaat wordt van Kevin De Bruyne en Erling Haaland. De transfersom bedraagt bijna 15 miljoen euro, en kan met bonussen oplopen tot iets meer dan 20 miljoen. Anderlecht heeft ook een percentage op doorverkoop bedongen.

Lees verder

Rune Herregodts gaat voor top tien in EK-tijdrit: "Ik heb vorig jaar geleerd van Remco Evenepoel"

Geen Remco Evenepoel, Wout van Aert of Yves Lampaert woensdag op het EK tijdrijden in München. Rune Herregodts (24) moet de Belgische eer hoog houden. "Ik ga voor de top tien, het parcours bevalt mij."

Lees verder

Problemen voor de Belgian Tornados: Kevin Borlée valt uit met spierblessure tijdens individuele 400 meter op EK

Kevin Borlée heeft zijn reeks op de 400 meter op het EK in München niet kunnen uitlopen. Onze landgenoot moest zijn race al snel staken nadat hij iets voelde in zijn hamstrings. Wellicht een spierscheur of -verrekking.

Lees verder

Hans Vanaken staat meer dan ooit open voor West Ham, dat tweede bod voorbereidt

Zoals geschreven deed West Ham een eerste bod op Hans Vanaken (29). Het ging om zo'n 10 miljoen euro, dat weliswaar met bonussen kan oplopen. Dat werd weggelachen door Club Brugge, maar er komt wel nog een tweede bod aan. De Hammers beseffen dat het een moeilijk dossier is, want Vanaken is een sleutelpion en bij afwezigheid van Vormer aanvoerder van blauw-zwart, maar ze geven nog niet af. Ze weten immers dat de Rode Duivel openstaat voor de transfer.

Lees verder

Sterke Cynthia Bolingo bereikt finale 400 meter op EK in München, Camille Laus uitgeschakeld

Cynthia Bolingo heeft zich dinsdag geplaatst voor de finale van de 400 meter op het EK atletiek in het Duitse München. Camille Laus overleefde de halve finales niet.

Lees verder

Luca Brecel lijdt zware nederlaag op European Masters

Luca Brecel heeft zich niet weten te plaatsen voor de derde ronde op het European Masters snookertoernooi (500.000 euro). In het Duitse Fürth moest de Limburger met 5-1 het onderspit delven tegen de Chinees Wu Yize.

Lees verder

Ook tweede speeldag Challenger Pro League integraal te zien op Eleven

Het voorbije weekend is de Challenger Pro League van start gegaan. Rechtenhouder Eleven Sports heeft de zes wedstrijden van de eerste speeldag integraal uitgezonden en zal dat ook op de tweede speeldag doen.

Lees verder

Als kind al fan van David Silva en Manchester City, nu neemt hij hetzelfde rugnummer: Sergio Gomez maakt droom waar

Sergio Gomez heeft zijn droom waargemaakt. De 21-jarige Spanjaard verlaat Anderlecht om in de Premier League bij Manchester City - de club voor wie hij als kind al supporterde - aan de slag te gaan. Mooi sprookje.

Lees verder

Vorig jaar nog gehuurd door Antwerp, nu keert Ally Samatta terug naar Genk

Het is officieel: Ally Samatta is (opnieuw) een Genkie. De Tanzaniaan wordt door blauw-wit tot het einde van het seizoen gehuurd van de Turkse topclub Fenerbahce, mét aankoopoptie. Samatta, die het rugnummer 7 overneemt van de naar Reims vertrokken Junya Ito, traint dinsdagnamiddag om 15 uur meteen mee met zijn nieuwe ploegmaats.

Lees verder

Cynthia Bolingo gaat ondanks valse start naar finale vierhonderd meter: "Het was de schuld van een wesp"

Cynthia Bolingo vertegenwoordigt België woensdagavond (om 22u02) in de vrouwenfinale van de 400 meter op het EK atletiek in München. De 29-jarige Brusselse liep in de derde halve finale naar een tweede plaats en een seizoensbeste van 50.83. Even leek haar halve finale er door een valse start nog voor het begin op te zitten, maar Bolingo kreeg slechts een waarschuwing en plaatste zich vervolgens.

Lees verder

Nicky Degrendele plaatst zich vlot voor de finale van de keirin op het EK in München

Nicky Degrendele heeft zich dinsdag op het EK baanwielrennen in München voor de finale van de keirin geplaatst. De 25-jarige West-Vlaamse won haar halve finale, voor de Française Mathilde Gros en de Oekraïnse Olena Starikova. De top drie plaatste zich voor de finale, die om 17.40u gereden wordt.

Lees verder

Beerschot dreigt Van den Bergh twee weken te moeten missen (maar vrijdag nog niet)

Vrijdag moet Jan Van den Bergh voorkomen bij het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal. Na zijn rode kaart van zaterdag tegen SK Beveren vraagt het bondsparket twee weken effectieve schorsing voor de 27-jarige verdediger van Beerschot.

Lees verder

Egan Bernal maakt hoopvolle rentree in Ronde van Denemarken, Jasper Philipsen ziet Olav Kooij zege pakken

De Nederlander Olav Kooij (Jumbo-Visma) heeft de eerste etappe van de Postnord Ronde van Denemarken gewonnen. Hij klopte Jasper Philipsen. Maar de meeste aandacht ging uit naar Egan Bernal die na zijn verschrikkelijk ongeval op training begin dit jaar voor het eerst weer aan de start van een wedstrijd stond.

Lees verder

Charly Musonda heeft nieuwe club beet: tweedeklasser Levante geeft gewezen toptalent nieuwe kans

Charly Musonda heeft zijn nieuwe club gevonden. Het gewezen toptalent onderhield even geleden nog zijn conditie bij Zulte Waregem, maar trekt nu naar de Spaanse tweede klasse. Levante kondigde zopas de komst van onze landgenoot aan.

Lees verder

Belgen komen nooit in de buurt van de EK-medailles, Italië wint ploegkoers op de piste

Katrijn De Clercq en Marith Vanhove zijn er niet in geslaagd om te stunten in de ploegkoers op het EK in München. Onze landgenoten werden tiende op twaalf deelnemers. Het goud was voor Italië, dat het net haalde van Frankrijk en Denemarken.

Lees verder

Net geen medaille! Nicky Degrendele grijpt net naast het podium op de keirin

Nicky Degrendele is er niet in geslaagd om een medaille te veroveren op de keirin op het EK in München. Degrendele leek in een ideale positie te zitten om een medaille te veroveren, maar raakte in het slot nog ingesloten. Onze landgenote finishte uiteindelijk op een ondankbare vierde plek.

Lees verder

Brons! Robbe Ghys en Fabio Van den Bossche bezorgen ons land knappe medaille in de ploegkoers op EK in München

Robbe Ghys en Fabio Van den Bossche hebben ons land een nieuwe medaille bezorgd op het EK in München. In de ploegkoers leken onze landgenoten lang op weg om net naast het podium te vallen, maar na een bonusronde halfweg koers, kwamen ze toch op een medailleplaats terecht. Het goud was voor Duitsland.

Lees verder

Elise Mertens kent geen problemen met Oekraïense qualifier in Cincinnati

Elise Mertens (WTA 33) heeft zich dinsdag vlot geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van het WTA 1.000-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/2.527.250 dollar).

Lees verder

WK in Australië past niet in de planning van de Deense Tourwinnaar Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard zal op het WK in Australië niet aan de start verschijnen. De Deense Tourwinnaar verkiest om zich te concentreren op het najaar, en ziet het WK niet in zijn planning passen.

Lees verder

Beenharde verdediger op het veld, seksueel roofdier naast het veld: proces tegen Franse profvoetballer Benjamin Mendy (27) van start

Als verdediger was hij beenhard voor zijn tegenstanders. Maar nu blijkt dat Benjamin Mendy (27), gewezen verdediger van Manchester City en van de Franse nationale ploeg, naast het veld nog veel harder was. Naar vrouwen toe dan. Hij zou ze, zo was te horen op de eerste dag van het proces, naar de 'paniekkamer' van zijn villa in een buitenwijk van Manchester hebben gelokt, waar ze op gruwelijke wijze werden verkracht. Tot nu toe is er sprake van dertien gevallen. "Niet bewegen, niet bewegen", zou hij tegen één van zijn slachtoffers hebben geschreeuwd terwijl hij haar arm op haar rug klemde en haar seksueel misbruikte. Het jongste slachtoffer dat zich burgerlijke partij stelde is amper 17.

Lees verder

Opluchting bij Kevin Borlée: "Geen spierscheur, dus probeer ik me klaar te stomen voor 4x400 meter"

Goed nieuws voor Kevin Borlée. Onze landgenoot heeft op Instagram een blessure-update gegeven na zijn opgave in de halve finale van de 400 meter op het EK in München. "Ik heb geen spierscheur", klonk het opgelucht bij de 34-jarige sprinter.

Lees verder

Eliott Crestan wil zich tonen op 800m in München: "Een finale moet mogelijk zijn"

Eliott Crestan loopt donderdag de eerste ronde van de 800 meter op het EK atletiek in München. De 23-jarige Crestan voelt zich steeds sterker nadat hij dit voorjaar een stressfractuur opliep. "Ik ben beter dan in Eugene", klinkt het alvast gemotiveerd.

Lees verder

Lommel SK heeft nieuwe versterking bijna beet: Dylan Dassy van KV Mechelen traint al mee

Dylan Dassy (19) is sinds maandag aan het trainen bij Lommel SK. Groen-wit wil de linkerflankverdediger, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, definitief overnemen van KV Mechelen.

Lees verder

Lierse K moet loketten gesloten houden op matchdag: geen losse tickets te koop zondag aan het stadion

Als gevolg van de onregelmatigheden vorig jaar in de thuismatch tegen SK Beveren moet Lierse de eerste vijf thuiswedstrijden van dit seizoen afwerken met gesloten loketten. Dat betekent dat er zondag tegen Club NXT geen tickets meer via de loketten aangekocht kunnen worden.

Lees verder

Ghys en Van den Bossche bezorgen België vijfde medaille op EK piste: "Wat een manier om af te sluiten"

Robbe Ghys (25) en Fabio Van den Bossche (21) sloten het EK baanwielrennen in München af met brons in de ploegkoers. Meteen de vijfde medaille voor de Belgen, en de tweede voor Ghys na zijn zilver in de puntenkoers. "Wat een manier om dit EK af te sluiten."

Lees verder

Intermarché-Wanty-Gobert mikt met Meintjes, Hirt en Pozzovivo op top tien in de Vuelta: "Maar we kunnen op alle terreinen scoren"

De Zuid-Afrikaan Louis Meintjes, de Tsjech Jan Hirt en de Italiaan Domenico Pozzovivo moeten voor Intermarché-Wanty-Gobert de speerpunten worden in de komende Ronde van Spanje. Die start vrijdag in Utrecht en eindigt op 11 september in Madrid.

Lees verder

Polsstokspringer Ben Broeders wil beter doen dan op het WK: "Revanche nemen op mijn gevoel van in Eugene"

Ben Broeders werkt donderdag de kwalificaties van het polsstokspringen af op het EK atletiek in München. Hij wil er beter doen dan zijn elfde plaats op het WK in Eugene. "Ik wil meer plezier beleven. Als je je amuseert, is het makkelijker om resultaten te boeken", klinkt het.

Lees verder

Tienkamper Niels Pittomvils blijft na speerwerpen twaalfde op het EK in München

Niels Pittomvils is ook na negen onderdelen twaalfde in de tienkamp op de Europese atletiekkampioenschappen in München. In het speerwerpen werd hij dertiende met een worp van 56m30, goed voor 682 punten. Dat is zijn beste prestatie dit seizoen, maar wel ruim onder zijn persoonlijk record (62m77) .

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. PSV wist blunder van doelman uit, Kopenhagen en Bodø/Glimt hebben goede uitgangspositie beet

PSV en Rangers hebben mekaar in evenwicht gehouden in de heenwedstrijd van de laatste kwalificatieronde van de Champions League. Na een blunder van PSV-doelman Benitez leek Rangers op weg naar de zege, maar een doelpunt van Obispo hing de bordjes opnieuw in evenwicht. In de andere wedstrijden trokken Kopenhagen en Bodø/Glimt aan het langste eind.

Lees verder

Nairo Quintana verlengt contract bij Arkéa-Samsic: "Het team is gegroeid sinds ik er ben"

Arkéa-Samsic maakte dinsdag bekend dat Nairo Quintana ook in de toekomst nog voor de Franse wielerformatie zal rijden. De Colombiaanse klimmer kreeg door de sterke resultaten in onder andere de Ronde van Frankrijk (waarin hij zesde werd) en Tour de la Provence (eindwinst) een contractverlenging. Quintana komt al sinds 2020 uit voor Arkéa-Samsic. Deze week start hij ook in de Vuelta, waar hij als kopman wordt uitgespeeld.

Lees verder

Queen Nafi heeft haar lach teruggevonden: wereldkampioene Thiam gaat op zoek naar tweede succes van deze zomer

Een nieuwe wereldtitel? Opdracht volbracht. Vier weken later een nieuwe Europese titel? Het kan zomaar. Nafi Thiam (27) ligt op koers voor haar meest succesvolle zomerseizoen ooit. Aan haar instelling zal het niet liggen. Queen Nafi heeft haar lach teruggevonden.

Lees verder

Sinan Bolat volgt zijn ex-club in Europa: "Basaksehir werd al kampioen, nu Antwerp nog"

Alle Antwerpfans kijken uit naar de dubbele ontmoeting met Istanbul Basaksehir met een ticket voor de Conference Leaguepoules als inzet. Ook Sinan Bolat (33) leeft mee, de Turkse Belg die drie seizoenen de kooi van de Great Old bewaakte en voordien voor de grootmacht uit zijn thuisland Galatasaray uitkwam. "Antwerp en Basaksehir staan voor aanvallend voetbal. Ik kijk uit naar twee attractieve duels."

Lees verder

Gheysens en minstens 140 Antwerpfans naar Istanbul, Basaksehir stoomt Chadli klaar

Antwerpvoorzitter Paul Gheysens woont donderdagavond de wedstrijd tegen Basaksehir bij. De Graet Old zal in de heenwedstrijd ook kunnen rekenen op de steun van minstens 140 fans. Bij tegenstander Basaksehir hopen ze dan weer dat onze landgenoot Nacer Chadli speelklaar is voor het treffen in Istanbul.

Lees verder

Antwerpse beloften van Gill Swerts en speler/assistent Maxime Biset beginnen vandaag aan competitie: "Behoud is ons doel"

Maxime Biset bindt opnieuw de voetbalschoenen aan. De 36-jarige verdediger is dit seizoen assistent/speler bij de beloften van Antwerp die vanavond op bezoek bij Francs Borains aan hun competitie in eerste nationale beginnen. "Een officiële afscheidsfoto met mijn schoenen aan de haak heb ik nooit genomen. Dat was misschien een voorteken."

Lees verder

Dit zijn de criteria waar belofteteams aan moeten voldoen, opleidingsregel zorgt voor puzzelwerk

Voor U23-teams die in eerste nationale aantreden gelden dezelfde regels als voor jongerenploegen die in de Challenger Pro League actief zijn. Zo mag elk belofteteam slechts één speler in de kern hebben die vrij is van leeftijdsbeperkingen - in het geval van Antwerp is dat Biset - op voorwaarde dat die in het seizoen geen officieel duel in het eerste elftal afwerkt. Maar daar stopt het niet.

Een overzicht.

Lees verder

Eén jaar Nainggolan bij Antwerp in vier sleutelmomenten: de boete, de bom, de blessure en de blitzstart

Het is ondertussen al een jaar geleden dat Antwerp uitpakte met dé stunttransfer van 2021. Radja Nainggolan kwam eindelijk in 'zijn' Antwerpen voetballen. Maar nog voor hij een balletje had getrapt, kwam hij negatief in de schijnwerpers te staan. Sindsdien is het alleen maar in stijgende lijn gegaan bij Il Ninja.

Lees verder

Beveren en RWDM melden zich bij Standard voor overbodige Van Damme

Beveren en RWDM zijn geïnteresseerd om Joachim Van Damme (31) te huren van Standard. De clubs uit de Challenger Pro League moeten wel nog een overeenkomst vinden met Standard over de verdeling van zijn salaris.

Lees verder

Baanwielrenners komen met vijf medailles terug naar huis: en nu op zoek naar de Belgische Ganna

Met het brons van Robbe Ghys en Fabio Van den Bossche in de ploegkoers werd een succesrijk baan-EK knap afgesloten. Vijf medailles, waarvan twee gouden, zijn het resultaat van een frisse wind die door het Belgische baanwielrennen waait. En het beste moet nog komen.

Lees verder

Remco Evenepoel zet in Spanje eerste stap in meerjarenplanning voor grote rondes: kan hij laatste vraagtekens wegwerken?

"Noem het maar een eerste grote test." Aldus Remco Evenepoel over de Vuelta die vrijdag start. Veel meer dan de Giro van vorig jaar – die hij maar op halve kracht reed – is de komende Ronde van Spanje een eerste belangrijke stap in een meerjarenplanning die tot succes in grote ronde moet leiden. Na een sterk 2022 zijn de meeste twijfels weg, op enkele laatste vragen hoopt Evenepoel vanaf vrijdag een antwoord te krijgen.

Lees verder

Spierblessure Borlée: klap voor Kevin, maar nog sprankeltje hoop voor Belgian Tornados

De blessure die Kevin Borlée opliep tijdens de halve finale van de 400 meter doet een van zijn laatste individuele medaillekansen op een internationaal kampioenschap in rook opgaan. Er is wel nog een sprankeltje hoop voor de Belgian Tornados..

Lees verder