Doorgaan naar hoofdcontent

Vos doodt oudste pinguïn van Edinburgh Zoo

HLN
Vos doodt oudste pinguïn van Edinburgh Zoo
Edinburgh Zoo is in rouw. De oudste pinguïn van de dierentuin in de Schotse hoofdstad is gestorven nadat ze werd aangevallen door een vos die inbrak in het pinguïnverblijf.
Lees verder

Het is zondag bij OHL eigenlijk al van moeten voor Hoefkens en Club: "Druk om te winnen wordt groter en groter, maar dat is normaal"
• Vierde speeldag • Aftrap: 18u30 • King Power aan Den Dreef • Club moet eigenlijk winnen na 4 op 9
Lees verder

Ook de 'Stranger Things'-sterren moesten zich bewijzen: bekijk hier hun auditiebeelden
Noah Schnapp (17), Gaten Matarazzo (19), Finn Wolfhard (19), Caleb McLaughlin (20) en Millie Bobby Brown (18) zijn al lang geen onbekende namen meer in de showbizzwereld. Integendeel. Ze werden wereldberoemd dankzij de Netflix-reeks 'Stranger Things'. Maar ook zij hebben jaren geleden auditie moeten doen voor hun rol. Bekijk hier hoe dat eruit zag.
Lees verder

Van nadenken word je moe: Franse studie legt uit hoe dat komt (maar krijgt ook kritiek)
Wie zich een lange tijd moet concentreren, wordt daar moe van. Maar waarom is dat zo? In een studie in het vaktijdschrift 'Current Biology' wijzen Franse wetenschappers nu naar een overvloed aan de stof glutamaat in de hersenen. Die zou ervoor zorgen dat er mentale vermoeidheid optreedt en mensen meer impulsieve beslissingen maken.
Lees verder

Libanese man wordt volksheld nadat hij mensen gijzelde in bank: "Hij wilde gewoon zijn eigen geld afhalen"
Een gewapende man (42) heeft zich ontpopt tot een held in Libanon nadat hij gijzelaars had vastgehouden in een bank in het centrum van Beiroet. Hij eiste toegang tot zijn eigen geld om zijn zieke vader te helpen. "Wanhopige mensen doen wanhopige dingen"
Lees verder

Farmaceutisch bedrijf meldt dood twee kinderen na behandeling met hetzelfde medicijn als 'baby Pia'
Twee kinderen in Rusland en Kazachstan zijn overleden na een behandeling met Zolgensma, dat bekendstaat als het duurste medicijn ter wereld. In een verklaring bevestigt het farmaceutische bedrijf Novartis, dat het geneesmiddel produceert, de twee doden. De gentherapie kan kinderen met de spierziekte Spinale Musculaire Atrofie (SMA) helpen.
Lees verder

Zestandgoudwesp voor het eerst in België gespot: "Volkomen ongevaarlijk voor de mens"
Half juni is in Harelbeke een voor België nieuwe soort goudwesp waargenomen: de zestandgoudwesp. Goudwespen zijn bijzonder mooie wespen die niet kunnen steken.
Lees verder

Nieuwe soort goudwesp voor het eerst in België gespot
Half juni is in Harelbeke een voor België nieuwe soort goudwesp waargenomen: de zestandgoudwesp. Goudwespen zijn bijzonder mooie wespen die niet kunnen steken.
Lees verder

Opmerkelijke beelden: boot maakt 'ritje' over de brug van centrum Wijgmaal
De gekende boot in het centrum van Wijgmaal aan de brug over de Vaart is vrijdagmiddag versleept. De reden is niet bekend, maar het leverde wel opmerkelijke beelden op.
Lees verder

Trein staat stil in Torhout na ongeval: 150 reizigers geëvacueerd met bussen
In de Schavelarestraat in Torhout deed zich vrijdagmiddag iets voor 12.30 uur op de spooroverweg een dodelijke aanrijding voor tussen een trein en een voetganger. Tijdens de evacuatie van de 150 reizigers zorgde de NMBS voor waterflesjes aangezien de trein niet over een airco beschikte. Ondertussen werden alle inzittenden via 3 bussen overgebracht naar Brugge met stopplaatsen in Torhout en Zedelgem.
Lees verder

Anderlecht vangt mogelijk meer dan 20 miljoen voor Gómez, die niet wordt uitgeleend door City - Verlengd verblijf Amuzu niet langer uitgesloten
Jackpot voor Anderlecht. Paars-wit bereikte een akkoord met Manchester City over Sergio Gómez (21). In tegenstelling tot wat eerst werd gedacht, wordt de Spanjaard dit seizoen niet uitgeleend. "Hij blijft bij ons", aldus Pep Guardiola. De opbrengst van de transfer: minstens 15 miljoen euro. Met bonussen kan het bedrag zelfs tot meer dan 20 miljoen oplopen. Anderlecht is evenwel niet van plan plots uit te halen op de transfermarkt.
Lees verder

Bouwen we in de toekomst met geluid? Spaanse wetenschappers verplaatsen voorwerp door geluidsgolven
Onderzoekers van de Spaanse Universidad Publica de Navarra hebben een nieuwe techniek uitgevonden om te bouwen. Op de wetenschappelijke SIGrGRAPH conventie in Canada hebben ze getoond hoe je geluidsgeloven kan manipuleren en zo voorwerpen te verplaatsen zonder ze fysiek aan te raken. Dankzij deze techniek is het mogelijk om te bouwen vanuit hoeken die anders niet mogelijk waren. Nu hopen ze dat bedrijven hun techniek gaan gebruiken om bijvoorbeeld smartphones mee te maken of zelfs om gebruik van te maken tijdens operaties.
Lees verder

Nieuwe beelden tonen snelheid waarmee Anne Heche reed voor fatale crash
Nieuwe beelden tonen hoe snel actrice Anne Heche (53) reed, vlak voor haar fatale crash. Ook de knal is te horen in de video. De actrice reed onder invloed van cocaïne met een snelheid van 140km/u per uur door een woonwijk in Los Angeles. Ze zal het ongeval volgens haar woordvoerder "waarschijnlijk niet overleven."
Lees verder

"Respect, oude man, je bent zelf 75": zus Cristiano Ronaldo haalt uit naar Florentino Pérez nadat die niet happig is om haar broer terug te halen
Wie aan 'kleine' broer Cristiano (37) raakt, raakt aan zus Katia (44). De zus van CR7 kon er niet mee lachen dat Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez, voormalige werkgever van Ronaldo, de suggestie om de Portugees terug naar Madrid te halen ietwat smalend wegwuifde. Katia sneerde dan maar op Instagram richting Pérez.
Lees verder

"Ze hebben ooit 120.000 euro geboden." Van gedragen strings tot ongewenste dickpics: zo vaak krijgen BV's vieze berichten
Astrid Stockman (35), bekend van 'De Slimste Mens' en 'Vive le vélo', moest even slikken toen ze vorige week een raar bericht in haar mailbox vond. Getiteld: 'Gedragen String'. Van een fan die duidelijk niet alleen haar stem bewondert, en vroeg of ze niet wat gebruikt ondergoed kon opsturen. En ze is niet de enige: ook veel andere BV's krijgen te maken met vieze berichten. Hoe vaak krijgen ze die en hoe gaan ze ermee om? "Ik verkoop mijn ondergoed. We verdienen er goed aan."
Lees verder

De woning van Nathalie straalt pure vakantie uit: "Op een zonnige dag droom ik soms een beetje weg naar Miami"
Onze woonexpert Björn Cocquyt kijkt elk week binnen in een opmerkelijk huis. In april vorig jaar bezocht hij de woning van Nathalie Bakker (40), die evengoed in Florida had kunnen staan. Het interieur heeft dat typische vleugje Amerikaanse extravagantie, met veel kleur en een rijkelijke decoratie. "Een oranje tapijt met zeshoekjes, een behang met geometrische vormen én een gordijn met streepjes en blokjes: ik ben niet bang om die allemaal in één ruimte samen te brengen."
Lees verder

Nieuwe look zonder verbouwen? Dit moet je weten over het wrappen van de keuken
Ben je uitgekeken op je keuken, maar heb je geen budget voor een grote verbouwing? Niet getreurd, want in dat geval biedt het wrappen van de ruimte een ideale oplossing. Vtwonen.be zet op een rij wat je erover moet weten voor je eraan begint.
Lees verder

Zelf wrapfolie plaatsen in 9 stappen: zo geef je je keuken snel en goedkoop een eigentijdse look
Ben je uitgekeken op je keuken, maar heb je geen budget voor een grote verbouwing? Niet getreurd, want in dat geval biedt het wrappen van de ruimte een ideale oplossing. Vtwonen.be zet op een rij wat je erover moet weten voor je eraan begint.
Lees verder

Is jouw handtas ook een rommeltje? Met deze 4 handige tips schep je orde in de chaos
Je portefeuille, smartphone, bril, notitieboekje, flesje water, make-up … Je zou kunnen zeggen dat je handtas een mini-supermarkt is. Helaas wordt het daarom ook al snel een rommeltje. Tijd voor orde in de chaos? Wij helpen jou een handje op de goede, en vooral georganiseerde, weg.
Lees verder

Nog steeds een terroristennest. Maar is Afghanistan er voor de rest niet op verbeterd dankzij de taliban?
Maandag is het een jaar geleden dat de taliban Afghanistan heroverden. De dood van Al Qaida-leider Ayman Al-Zawahiri bewees zopas nog dat het land een terroristennest bleef. Maar hoe gaat het met de rest van het leven? Komt er iets in huis van het mildere bestuur dat die taliban beloofden? "In het Westen wordt IS gezien als een veel groter gevaar dan het aan de taliban gelinkte Al Qaida."
Lees verder