Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 augustus 2022

Voor tweede dag op rij weerom bommelding bij ruitenwisserfabrikant, voorbije weken ook al opzettelijke brandstichting...

HLN
Voor tweede dag op rij weerom bommelding bij ruitenwisserfabrikant, voorbije weken ook al opzettelijke brandstichtingen in bedrijf
Ruitenwisserfabrikant Bosch kreeg woensdagavond omstreeks 22.15 uur opnieuw een bommelding. Bosch en de omliggende bedrijven zijn geëvacueerd. De Hamelendreef is vanaf het kruispunt met de Roosmolen tot het kruispunt met het Abelenhof afgesloten voor het verkeer. De politie en brandweer zijn ter plaatse voor verder onderzoek. Gelieve de omgeving te vermijden.
Lees verder

Ziekenhuis geeft ouders Archie laatste kans om hem naar palliatieve instelling over te plaatsen
De ouders van Archie Battersbee, de hersendode Britse jongen om wiens behandeling al dagenlang wordt gestreden, krijgen nog tot donderdagochtend 9 uur de tijd om het Britse Hooggerechtshof te vragen hem naar een palliatieve instelling te verplaatsen. Als er op dat moment geen aanvraag is ingediend, zal de 12-jarige jongen om 11 uur donderdagochtend (Britse tijd) van de beademing worden gehaald.
Lees verder

Ziekenhuis geeft ouders Archie laatste kans om hem naar een hospice te verplaatsen
De ouders van Archie Battersbee, de hersendode Britse jongen om wiens behandeling al dagenlang wordt gestreden, krijgen nog tot donderdagochtend 9 uur de tijd om het Britse Hooggerechtshof te vragen hem naar een hospice te verplaatsen. Als er op dat moment geen aanvraag is ingediend, zal de 12-jarige jongen om 11 uur donderdagochtend (Britse tijd) van de beademing worden gehaald.
Lees verder

Negen Mexicaanse mijnwerkers vast in koolmijn na instorting
Minstens negen mijnwerkers zitten woensdag vast na de instorting van een schacht van een koolmijn in het noorden van Mexico. Dat heeft president Andres Manuel Lopez Obrador gezegd.
Lees verder

Mdxhealth trekt een spurtje op de Brusselse beurs
Op de Brusselse beurs snelde de koers van het diagnostiekbedrijf Mdxhealth woensdag bijna 17 procent hoger tot 0,80 euro. Aanleiding was de combinatie van een overname en betere vooruitzichten.
Lees verder

De fatale klim van Ali (24) op mijnschacht: "Kom je niet mee, het uitzicht is daar waanzinnig", zei hij nog
Een 24-jarige urban climber is dinsdagnacht te pletter gestort vanop de mijntoren van Eisden. Ali Kemaldar was helemaal tot boven op de toren geklommen, minuten nadat hij tegen een koppeltje had gezegd dat je daar "een waanzinnig uitzicht hebt". Kort daarna viel hij 22 meter naar beneden. Zijn familie is in shock. "We wisten helemaal niet dat Ali zo'n gevaarlijke toeren uithaalde."
Lees verder

Y.H. (33) die Francis (16) aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, werd eerder al aangesproken voor zijn gedrag achter het stuur: "Hij herinnert zich enkel nog fragmenten"
De 33-jarige Y.H. die maandagavond in Temse de zestienjarige Francis Aerts doodreed, blijft in de cel. De onderzoeksrechter van Dendermonde besloot de jonge vader - die onder invloed was en vluchtmisdrijf pleegde - aan te houden. De man had eerder bij een vriend gedronken en drugs gebruikt, van de feiten erna "herinnert hij zich enkele fragmenten", zegt zijn advocaat. "Maar hij wist niet dat hij iemand aangereden had."
Lees verder

Gheysens verliest slag in de golfoorlog: "De bal ligt buiten de baan in het zand"
Er komt voorlopig geen tweede golfterrein met hotel in Knokke-Heist. Vastgoedmagnaat en FC Antwerp-voorzitter Paul Gheysens (68) krijgt geen omgevingsvergunning voor het giga-project op een terrein van 120 hectare in de polders. Want die zijn er voor iedereen, vindt minister Demir. Zo wordt de "golfoorlog" voorlopig gewonnen door Peter Taffeiren (59), een andere vastgoedkoning.
Lees verder

Familie van urban climber die van mijntoren in Eisden viel is in shock: "We wisten helemaal niet dat Ali zulke gevaarlijke toeren uithaalde"
Een 24-jarige urban climber is dinsdagnacht te pletter gestort vanop de mijntoren van Eisden. Ali Kemaldar was helemaal tot boven op de toren geklommen, minuten nadat hij tegen een koppeltje had gezegd dat je daar "een waanzinnig uitzicht hebt". Kort daarna viel hij 22 meter naar beneden. Zijn familie is in shock. "We wisten helemaal niet dat Ali zo'n gevaarlijke toeren uithaalde."
Lees verder

VS en Asean-landen: Chinese militaire oefening rond Taiwan onverantwoord
De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan noemt de Chinese militaire oefeningen rond Taiwan "onverantwoord". In een interview met National Public Radio (NPR) zegt Sullivan woensdag dat de door het Chinese leger aangekondigde oefeningen "de kans op een incident reëel maken". Ook de buitenlandministers van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Landen waarschuwen voor het risico op "open conflicten die de regionale en internationale stabiliteit in gevaar brengen".
Lees verder

Complotdenker Alex Jones in het nauw gedreven voor rechtbank: "U weet wat meineed is?"
De extreemrechtse complotdenker Alex Jones is in een rechtbank in Texas in het nauw gedreven: zijn eigen advocaten hebben de hele inhoud van Jones' gsm per ongeluk aan de tegenpartij bezorgd. Die gsm bevatte gegevens die in tegenspraak zijn zijn met wat Jones de voorbije dagen in de rechtbank verkondigde. "U weet wat meineed is?", kreeg de oproerkraaier voor de voeten geworpen van zijn tegenstrever in de rechtbank.
Lees verder

Twintig jaar geleden schoot Jurgen G. (39) twee twintigers dood op scoutsfuif, maar dader is ondertussen vrij: "Ik vrees ervoor dat hij wraak op mij komt nemen"
Vandaag twintig jaar geleden werden op een scoutsfuif in Onze-Lieve-Vrouw-Waver twee twintigers doodgeschoten door Jurgen G. na een discussie over een omvergeduwde pint bier. De dader werd veroordeeld tot 30 jaar opsluiting, maar is recent vrijgekomen met een enkelband. "Ik ben er zeker van dat hij denkt dat wij de oorzaak zijn dat hij in 'den bak' heeft gezeten", klinkt het bij de vader van één van de slachtoffers. Een reconstructie, met hem en oud-speurder Leon Ceulemans.
Lees verder

COLUMN. Is hij intussen voor geopend verklaard, de Derde Wereldoorlog die ons bij het bezoek van Pelosi aan Taiwan was beloofd? Of is daar meer voor nodig dan een Nancy van 82?
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Nancy Pelosi.
Lees verder

Club Brugge troeft Antwerp af en heeft princiepsakkoord met Hertha over komst Jurgen Ekkelenkamp
Club Brugge staat dicht bij een transfer van Jurgen Ekkelenkamp (22). De Nederlandse middenvelder werd grotendeels opgeleid bij Ajax en speelde vorig seizoen bij Hertha Berlijn. Daarmee zakte hij naar de tweede Bundesliga. Er is een princiepsakkoord tussen Club en Hertha en blauw-zwart zou er intussen ook uit zijn met de speler zelf - al is er nog niets getekend en moet er dus nog enige voorzichtigheid ingebouwd worden.
Lees verder

Waarom gaat Truus Druyts plots viraal op TikTok? "Ik had het zelf niet zien aankomen"
Al bijna tien jaar is ze uit de picture, maar plots gaat Truus Druyts helemaal viraal op het internet. En dat dankzij haar coachingtips op TikTok. Filmpjes die aanslaan bij de jongere generatie. Zo bereikt ze een publiek dat haar niet eens meer kent uit 'Spoed'. Daarin speelde ze jarenlang de rol van urgentiearts Barbara 'Babs' Dufour. De heruitzendingen lopen nog op VTM. Maar ze verdween heel plots uit de reeks en dat omwille van een persoonlijk drama. Daarover en over hoe nu gaat met haar, vertelt ze in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Ben Weyts relativeert politiek in 'Bekende Viervoeters': "Er zijn belangrijkere dingen in het leven"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) stelt in de HLN Original 'Bekende Viervoeters' zijn hond Sepp en varken Kotelet voor. Als er iets is wat hij van zijn dieren geleerd heeft, dan is het wel om al eens vaker te relativeren. "Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan opnieuw een politiek incident", vertelt de minister.
Lees verder

Inflatie in Laken: koningshuis krijgt 3,3 miljoen meer dan vorig jaar
Ook in Laken slaat de inflatie toe. De werkingsmiddelen van Filip, Albert, Astrid en Laurent worden geïndexeerd. Het koningshuis kost nu 3,3 miljoen euro meer dan vorig jaar en gaat voor het eerst door de grens van 40 miljoen. De civiele lijst van de koning stijgt met 5,6% tegenover vorig jaar, koning Albert krijgt elke maand 4.583 euro extra.
Lees verder

"Vlaamse regering moet meer werk maken van zonne-energie"
Groen wil dat de Vlaamse regering een tandje bijsteekt wat betreft zonne-energie. "Als elk dak dat er geschikt voor is vol zou liggen met zonnepanelen, zou het aandeel zonne-energie nog veel verder de hoogte in schieten", zegt Groen-parlementslid Staf Aerts, die onder meer pleit voor meer zonnepanelen op overheidsgebouwen.
Lees verder

Bijna 90 miljoen in de vuilbak, niemand krijgt 'Batgirl' van Adil & Bilall te zien: "In Hollywood ben je nóóit zeker"
"In Hollywood zijt ge nóóit zeker." Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) vertelden het in elk interview, vandaag krijgen ze dat recht in hun gezicht. Hun superheldenfilm 'Batgirl' zal niet in de cinema komen, noch te zien zijn via streaming. Bijna 90 miljoen euro en máánden werk de vuilbak in voor "een strategische keuze, maar geen afbreuk van hun werk" zegt producent Warner Bros.
Lees verder

WEERBERICHT. Het blijft puffen en blazen: temperaturen tot 34 graden
In de kuststreek en de Westhoek begint vandaag mogelijk bewolkt met laaghangende bewolking, die al snel plaats maakt voor de zon. Elders is de zon vaak gesluierd door hoge en middelhoge bewolking. Het blijft erg warm met temperaturen die schommelen rond 30 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder