Doorgaan naar hoofdcontent

“Vlamingen zijn veel leuker”: Nederlandse MEAU bezorgt Pukkelpop kippenvel

HLN
"Vlamingen zijn veel leuker": Nederlandse MEAU bezorgt Pukkelpop kippenvel
"Tijdens al m'n optredens zingt het publiek mee, maar dit keer ging iedereen wel heel hard." De Nederlandse MEAU (22) houdt van haar Vlaamse fans en die liefde is overduidelijk wederzijds. Om klokslag 12 uur 's middags - op de laatste en dus ook vermoeiendste festivaldag - stond de Marquee afgeladen vol voor de singer-songwriter uit Utrecht. Daar raakte haar grote hit 'Dat heb jij gedaan' een gevoelige snaar.
Lees verder

Merlier zéér teleurgesteld na nieuwe gemiste kans door kettingprobleem: "Zou niet mogen, maar het gebeurt toch dikwijls"
Twee op een rij voor Sam Bennett. De sprinter van BORA-hansgrohe won ook rit 3 van de Vuelta, na een sterke sprint in Breda. Belgisch kampioen Tim Merlier kende pech. Zijn ketting ging eraf, waardoor hij niet kon meedoen voor de dagzege. Tot grote frustratie van de West-Vlaming.
Lees verder

"Britse gezinnen krijgen geld om toestellen uit te schakelen op piekmomenten"
Britse gezinnen met een slimme meter zouden binnenkort betaald kunnen worden als ze huishoudtoestellen die veel stroom verbruiken, zoals wasmachines, afzetten tijdens de piekuren. Dat moet het risico op black-outs tijdens de winter verkleinen, zo schrijft Sunday Times.
Lees verder

Drugsfamilies zetten eigen bewakingsdienst in om aanslagen te voorkomen: "500 euro per nacht per bewaker"
Voor bedragen tot 500 euro per nacht houden 'bewakers' tegenwoordig de wacht aan woningen van Antwerpse drugsfamilies. Zij moeten voorkomen dat er een aanslag gepleegd wordt. In Deurne hebben die privébewakers twee weken geleden drie jonge aanslagplegers onderschept, ontvoerd en een pak slaag gegeven. Maar toch werd dit weekend weer een gevel onder vuur werd genomen en beschilderd met het opschrift "Dood aan de dief".
Lees verder

KOERS KORT. Arnaud De Lie pakt met de Schaal Sels zijn achtste zege van het seizoen
Arnaud De Lie (20) heeft zondag de Schaal Sels op zijn naam geschreven. De sprintsensatie was in Merksem de snelste van een uitgedund peloton. De Brit Chris Lawless (TotalEnergies) werd tweede, Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise) mocht als derde mee op het podium. Voor neoprof De Lie was het al z'n achtste overwinning van het seizoen, ofwel z'n zevende zege in een eendagskoers.
Lees verder

IN BEELD. Wereldrecord marathon padel verbroken in Tennisclub Duinbergen: "De nacht was kouder dan verwacht"
Dit weekend werd op de terreinen van Tennisclub Duinbergen het wereldrecord marathon padel verbroken. Wim Heyvaert, André Rufino, Mathieu Loosvelt en Noah Moerkerken begonnen er zaterdag om 10.30 uur aan en hielden het 30 uur en 39 minuten vol. Ze verpulverden daarmee het vorige record, dat op 28 uur, 25 minuten en 30 seconden stond.
Lees verder

Afghanen protesteren aan Brussel-Centraal tegen talibanregime
Een veertigtal Afghanen en sympathisanten zijn zondag omstreeks 14.30 uur samengekomen aan het Europakruispunt aan het station Brussel-Centraal om er te protesteren tegen het talibanregime. Een jaar geleden kwamen de taliban aan de macht, maar de mensenrechten van de bevolking worden voortdurend geschonden.
Lees verder

LIVE. De bordjes hangen weer gelijk! Sterk Newcastle komt via Almiron op 1-1 tegen Man City
• Derde speeldag Premier League • Aftrap: 17u30 • St James' Park • Schittert De Bruyne weer?
Lees verder

Voor de ene heilig, voor de andere hypocriet: de legende van Eva Perón, de vrouw die zelfs na haar dood geen rust kreeg
Deze zomer is het 70 jaar geleden dat Eva 'Evita' Perón overleed. "Even geliefd als verguisd, maar onmiskenbaar de meest charismatische presidentsvrouw die Argentinië ooit had", schrijft 'Primo'. Haar invloed was zo groot dat zelfs haar dode lichaam een gevaar was in de ogen van haar tegenstanders. Daarover gaat de minireeks 'Santa Evita' op Disney+, die mee werd geproducet door actrice Salma Hayek (55).
Lees verder

Vermoedelijk verschillende dodelijke slachtoffers na aardverschuiving op Sjiitisch heiligdom in Irak
Na een aardverschuiving aan een voor sjiieten heilige locatie in Irak slinkt de hoop op redding van overlevenden. Onder het puin liggen vermoedelijk vijf personen bedolven, zegt generaal-majoor Kadhim Salman, hoofd van de burgerbescherming, zondag.
Lees verder

LIVE. Man City in de problemen bij rust: enthousiast Newcastle leidt verdiend met 2-1
• Derde speeldag Premier League • Aftrap: 17u30 • St James' Park • Schittert De Bruyne weer?
Lees verder

LIVE. Kan OHL, met Holzhauser op de bank, zich na twee nederlagen op rij herpakken bij Standard?
• Jupiler Pro League • Speeldag 5 • Aftrap: 18u30 • Sclessin
Lees verder

Quick.Step-ploegleider Geert van Bondt over Evenepoel, die afscheid neemt van familie: "Mooi hoe Remco zelf het team leidde"
Tot ziens, Nederland. Hola España. Heelhuids die verraderlijke 'Gran Salida' overleefd en dus wéér een doel(tje) bereikt voor Remco Evenepoel en co. Vanaf dinsdag begint de Vuelta écht. "Voelt hij de benen van Baskenland, zal hij het niet laten liggen."
Lees verder

Quick.Step-ploegleider Geert van Bondt over Evenepoel, die afscheid neemt van familie: "Remco leidt het team tijdens koers"
Doel één is geslaagd. Remco Evenepoel kwam de eerste Vuelta-etappes in Nederland zonder kleerscheuren door. Mede dankzij het goed aansturen van zijn ploegmakkers. "Hij leidt het team tijdens koers", aldus Geert van Bondt, ploegleider bij Quick.Step-Alpha Vinyl.
Lees verder

Italiaanse klimaatactivisten voeren actie in Scrovegni-kapel in Padua
Italiaanse klimaatactivisten van actiegroep Ultima Generazione ('Laatste Generatie') zijn zondag binnengedrongen in de Scrovegni-kapel in de Italiaanse stad Padua. Twee jongemannen ketenden zich vast aan een balustrade in de kleine gotische kerk, die bekendstaat om zijn fresco's.
Lees verder

LIVE. GOAL! De Bruyne met héérlijke assist op Bernardo Silva, die voor de 3-3 zorgt tegen Newcastle
• Derde speeldag Premier League • Aftrap: 17u30 • St James' Park • Schittert De Bruyne weer?
Lees verder

Opvallend veel Belgen raken ziek of gewond op reis: VTM NIEUWS praat met familie van Julius (29), die nog altijd in ziekenhuis ligt na horrorvakantie
We hebben de afgelopen zomer opnieuw veel beroep moeten doen op medische reisbijstand. Opnieuw evenveel als vóór corona, in 2019. Vaak voor ongevallen met breuken of spierscheuren. Maar er waren ook opvallend veel hartproblemen, en dat was vooral het gevolg van de warmte. De 29-jarige Julius Grauls uit Leuven ligt vandaag nog altijd in het ziekenhuis na een horrorvakantie in Thailand. Zijn moeder doet zijn verhaal bij VTM NIEUWS. Volg de uitzending hier live.
Lees verder

LIVE. Domper voor Standard op slag van rust: Nsingi maakt er 0-2 van voor OHL
• Jupiler Pro League • Speeldag 5 • Aftrap: 18u30 • Sclessin
Lees verder

PORTRET. Ooit een toptalent met Kompany als mentor, nu wil Dedrick Boyata (31) de eeuwige twijfel voor goed uitwissen
Van de Man City Academy via Glasgow tot Berlijn. Een pad vol twijfels, waar de integere Dedryck Boyata (31) in Brugge eindelijk komaf mee wil maken. Een portret van de Rode Duivel.
Lees verder

Joost zorgt voor feestje op laatste festivaldag: liefde voor België, tongzoenen met de camera en Acid als verrassing
De laatste dag van Pukkelpop trok zich gezapig op gang, tot Joost Klein om tien na vijf op het hoofdpodium verscheen. De Nederlandse muzikant ontbolsterde zich wederom als festivalfavoriet, en bracht met Nathan 'Acid' Vandergunst oud én nieuw werk. Pukkelpop omarmde hem als vanouds, hij beloonde hen met 100 procent Joost. "Het is oké als je jezelf kut voelt. Het zijn maar emoties."
Lees verder