Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 augustus 2022

Vier zwaargewonden door blikseminslag nabij Witte Huis

HLN
Vier zwaargewonden door blikseminslag nabij Witte Huis
Vier mensen zijn donderdagavond zwaargewond geraakt door een blikseminslag nabij het Witte Huis. Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen The Washington Post dat het gaat om twee mannen en twee vrouwen die allemaal in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht.
Lees verder

Eerste Zuid-Koreaanse maansonde gelanceerd
Vanop Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida is donderdagavond (plaatselijke tijd) de eerste Zuid-Koreaanse maansonde gelanceerd. De maanverkenner Danuri zal een jaar lang vanuit een baan om de maan onderzoek doen naar het maanoppervlak.
Lees verder

Eén op de acht coronapatiënten krijgt 'long covid'
Eén op de acht mensen die besmet raken met het coronavirus houdt daar langdurige klachten of 'long covid' aan over. Dat wijst een grootschalig bevolkingsonderzoek in Nederland uit. Het gaat bijvoorbeeld om pijn op de borst, verlies van reuk en smaak, benauwdheid, vermoeidheid of spierpijn.
Lees verder

Sunak overtuigt meeste kijkers in televisiedebat ondanks favorietenrol Truss
De twee overblijvende kandidaten voor het leiderschap over de Britse Conservatieve partij Liz Truss en Rishi Sunak hebben donderdagavond opnieuw de degens gekruist in een televisiedebat, dit keer op Sky News. Sunak kon na afloop de meeste kijkers overtuigen.
Lees verder

Premier Japan: "Chinese raketten zijn een probleem voor onze nationale veiligheid"
De Japanse premier Fumio Kishida noemt de vijf ballistische raketten die China donderdag afvuurde en die in de Japanse wateren terechtkwamen "een ernstig probleem voor onze nationale veiligheid". Kishida deed die uitspraak vrijdagochtend na een ontbijt met de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi.
Lees verder

Kortstondige paniek na mogelijk schietincident in grootste winkelcentrum van de VS
In de 'Mall of America' het grootste winkelcentrum van de Verenigde Staten in Minneapolis (Minnesota) is donderdag kortstondige paniek ontstaan toen er geweerschoten gehoord werden in één van de winkels. Volgens de politie raakte niemand gewond bij het incident.
Lees verder

Politierechter na dodelijk ongeval van Francis (16): "Spreek korte gevangenisstraf uit voor wie dronken rijdt. En voer die effectief uit"
Meer controles? Strenger straffen? Nultolerantie invoeren? Hoe vermijden we in de toekomst drama's als de dood van de 16-jarige Francis? De visie van politierechter Peter Vandamme.
Lees verder

Vlaamse olijfboeren in Zuid-Europa slaan alarm: "De droogte bedreigt ons familiebedrijf"
Spaanse en Italiaanse olijfboeren maken zich grote zorgen over de olijfoogst. Die dreigt dit jaar door de langdurige droogte en extreme hitte flink lager uit te vallen dan afgelopen jaren. De Spaanse minister van Landbouw trekt aan de alarmbel. Ook in Italië is de situatie nijpend, er viel al sinds maart amper regen. Drie Vlamingen die naar het Zuiden trokken voor de olijfteelt getuigen.
Lees verder

Antwerpen kreunt onder crimineel geweld: al 141 incidenten in zeven jaar (dat komt door een gebrek aan middelen)
Twee aanslagen hebben Antwerpen woensdagnacht doen opschrikken. Mogelijk is er een link met een vorige aanslag en met het drugsmilieu. Burgemeester De Wever wijst opnieuw naar een gebrek aan middelen in de strijd tegen misdaad. In zijn stad gebeurden de voorbije zeven jaar 141 ernstige incidenten.
Lees verder

Dubbel zoveel Belgische handelaars op bol.com sinds begin coronacrisis
Het aantal Belgische handelaars dat gebruik maakt van het e-commerce platform bol.com is in twee jaar verdubbeld van 2.600 naar ruim 5.400 verkooppartners. De coronacrisis, waarbij fysiek winkelen lange tijd werd beperkt, blijkt de belangrijkste reden waarom zoveel Belgische handelaars hun toevlucht hebben gezocht tot het platform.
Lees verder

ONZE OPINIE. De Wever is ongeloofwaardig als hij voor Antwerps drugsgeweld naar Vivaldi wijst
Laait het druggeweld op in Antwerpen, dan staat burgemeester Bart De Wever (N-VA) steevast klaar om naar de federale regering te wijzen. "Ze doen niet genoeg om dit probleem aan te pakken", klonk het onlangs na een afrekening in Deurne. En donderdag was het weer prijs na twee explosies in zijn stad. Het is een pavloviaanse reflex geworden bij De Wever. Boem? "Vivaldi!" Knal? "Vivaldi!" Pang? "Vivaldi!"
Lees verder

Het vrouwenwielrennen boomt, maar er is nog werk: "En daarvoor zal ieder taboe wijken"
Meer vrouwenedities van mannenkoersen. Meer uitzendtijd op televisie. Meer vrouwenclubs. Meer jonge rensters met bolletjespetjes. En nog meer vriendinnen die samen op de koersfiets springen. Het vrouwenwielrennen is aan een demarrage bezig. Onze reporter werpt een blik achter de business. "De verkoop is met 40 procent gestegen", klinkt het. En dat brengt uitdagingen met zich mee. "Menstruatie op de fiets is taboe, maar je kan geen onderbroek dragen in je fietsbroek met zeemvel", zegt Elke Bleyaert, vrouw van Jasper Stuyven en oprichtster van 'The Women Peloton'.
Lees verder

"Noord-Korea bereidt eerste kernproef sinds 2017 voor"
Volgens de Verenigde Naties bereidt Noord-Korea zijn eerste nucleaire test voor sinds 2017. Dat staat in een confidentieel rapport dat het Duitse persbureau dpa kon inkijken.
Lees verder

Verdachten Propere Handen op 20 september voor Kamer van Inbeschuldigingstelling, maar... wellicht toch wéér uitstel
De 56 verdachten in de zaak Propere Handen kregen een oproepingsbrief om op 20 september voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling te verschijnen. Toch is uitstel waarschijnlijk omdat vele betrokken partijen van plan lijken om bijkomende onderzoeksdaden te vragen.
Lees verder

Aannemer Irem "verrast" door mensenhandel op Antwerpse werf, maar dochteronderneming regelde wel zelf papieren
Het Italiaanse bouwbedrijf Irem zegt verrast te zijn door de beschuldigingen van mensenhandel op hun werf bij chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven, maar Irem General Contractor, een dochteronderneming van Irem, regelde wel de documenten en de uitbetaling van de slachtoffers. Dat blijkt uit communicaties die Gazet van Antwerpen kon inkijken.
Lees verder

Gerecht doet steeds vaker beroep op data van techgiganten om misdaad te bestrijden
Sinds 2013 gebruikten Belgische speurders meer dan 15.000 keer data van de Amerikaanse techbedrijven Facebook, Google, Microsoft en Apple om misdaad te bestrijden. Dat schrijft De Standaard op basis van cijfers van het Nederlandse cybersecuritybedrijf Surfshark. Wereldwijd deden maar acht landen daar nog vaker een beroep op dan België.
Lees verder

Zijn mooiste goals op en naast het veld: het sprookje van 9 jaar Dries Mertens in Napoli in 9 momenten
Slechts twee keer de Coppa Italia en één keer de Italiaanse Supercup. Qua prijzenoogst waren de negen jaren SSC Napoli voor Dries Mertens niet onvergetelijk. Maar de passage van de Leuvenaar (35) bij 'I Partenopei' was er wel één van 24 karaats: voor 99,9% puur goud. Alleen het sportieve droomafscheid was Mertens niet gegund. 9 geweldige jaren Napoli van Dries Mertens in 9 momenten.
Lees verder

COLUMN. Een schande, 'adults only'? Discriminatie, 'kinderen niet toegelaten'? Maar nee. Zelfs Unia vindt het oké
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Delphine Lootens, 'Adults Only' Beach Bar Brassi, Oostende
Lees verder

EXCLUSIEF. Betty (ex-'Big Brother') reageert voor het eerst in interview op maatje meer: "Foert ik vind mezelf wel mooi"
Sinds ze een TikTok-account startte, is Betty Owczarek (46) - de sexy stoeipoes uit de eerste reeks van 'Big Brother' - weer helemaal terug in de picture en hoe? Dansend in haar bikini op het strand van Juan-les-Pins, pronkend met haar maatje meer. Drie cijfers staan er intussen op de weegschaal en dat lokt heel wat reacties uit op sociale media. Senne kon Betty strikken voor haar eerste interview in jaren en dat tijdens haar vakantie in Zuid-Frankrijk. "Ik was het zo beu om te vermageren. Plots ontplofte er iets in mij en besliste: foert, ik ben wel mooi", vertelt ze exclusief aan Showbits.
Lees verder

Dina Tersago bouwt eigen poolhouse: "We moesten 's nachts staan pompen om de kelder droog te krijgen"
Ze presenteerde al de woon- en verbouwprogramma's 'Huis gemaakt' en 'Blind gekocht', maar Dina Tersago (43) kan ook zélf flink de handen uit de mouwen steken. Samen met haar man Wim liet ze in haar achtertuin eigenhandig een poolhouse verrijzen, toont ze aan Birgit Van Mol in de HLN Original 'Het Vakantiehuis'. "We hebben er bloed, zweet en tranen in gestoken, maar ook onze ziel."
Lees verder