Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 augustus 2022

VIDEO. Louis en Evelien overnachten in... een anus: “Speciaal gevoel als je hier binnenkomt”

HLN
VIDEO. Louis en Evelien overnachten in... een anus: "Speciaal gevoel als je hier binnenkomt"
Een nachtje op hotel aan zee of in een chalet in de Ardennen: sommige Vlamingen willen net wat meer avontuur op vakantie. Wij gingen langs bij enkele Vlamingen die dit jaar voor een bijzondere vakantieplek gekozen hebben. Louis en Evelien uit Destelbergen kozen voor het kunstwerk CasAnus in de Verbeke Foundation in Stekene.
Lees verder

"Je zult nooit nog iemand ontmoeten die zo van je hield": hallucinant verhaal onthuld over Dortmund-speler die zwangere vriendin in buik zou hebben geschopt
De Duitse voetbalinternational Nico Schulz van Borussia Dortmund wordt beschuldigd van huiselijk geweld. De 29-jarige vleugelverdediger zou in 2020 zijn toenmalige vriendin hebben mishandeld. Ze was op dat moment zwanger en zou door Schulz meerdere keren in haar buik zijn geschopt.
Lees verder

Diabetesmedicijn tegen overgewicht is een trend, waardoor tekort dreigt. Tim: "Ik wilde snel vermageren"
"Ik besloot om gezonder te leven, maar wilde ook de grote middelen inzetten." Tim (41) injecteert zich wekelijks met Ozempic, diabetesmedicatie die hij van de huisarts krijgt om snel en moeiteloos een tiental kilo's weg te werken. Dat is slecht nieuws voor diabetespatiënten, want er dreigt nu een tekort van het medicijn in ons land. Obesitasexpert Luc Van Gaal geeft meer uitleg over de nieuwe afvalhype — en zijn gevaren. "Voor zulke obesitasmedicatie gelden terecht strikte criteria."
Lees verder

Michael Bublé houdt het niet droog wanneer zijn zoontje piano voor hem speelt
Tijdens de tour van Michael Bublé zorgde zijn zoon Noah (8) voor een verrassing voor wanneer zijn papa weer thuis was. Hij leerde de zanger zijn nummer 'I'll Never Not Love You op de piano spelen. Op Instagram postte Michael Bublé een video waarin het nummer zingt met Noah die hem begeleid. Bublé heeft het duidelijk moeilijk om het droog te houden. 'Meer talent in zijn vingers dan ik in mijn hele lichaam', schreef Bublé bij het Instagrambericht. Noah is het zoontje dat te maken heeft gehad met leverkanker, maar ondertussen genezen is en in goede gezondheid verkeerd.
Lees verder

Even opletten als je op het strand gaat liggen, want zeepaddenstoelen spoelen aan: "Honderden van deze kwallen gezien"
Het belooft aan zee druk te worden door de hittegolf, maar net nu vindt de zeepaddenstoel de weg naar het strand. De kwallensoort herken je aan zijn blauwe, glinsterende kleur. Natuurgids Luc David en marien bioloog Francis Kerckhof laten hun licht schijnen op 'de ballerina van de Noordzee', leggen uit welke kwallen durven netelen én hoe je de pijn verlicht. "Nee, erop plassen moet je niét doen."
Lees verder

Acteur Arnold Willems (90) - Georges uit 'Wittekerke' - onverwacht overleden
Acteur Arnold Willems, die in maart 90 jaar oud werd, is vandaag onverwacht overleden. Dat meldt zijn dochter, actrice Tania Kloek, aan onze redactie. Een doodsoorzaak werd niet bekend gemaakt. Willems was vooral bekend van zijn rol als Georges in 'Wittekerke'.
Lees verder

Londens museum geeft 72 collectiestukken terug aan Nigeria
Het Horniman Museum in London zal 72 objecten uit haar collectie overdragen aan de Nigeriaanse regering, dat besloot de raad van bestuur van het Britse museum gisteren. Het museum gaat met het besluit in op het verzoek dat het Nigeriaanse Nationaal Comité voor Musea en Monumenten (NCMM) in januari 2022 maakte. "We zijn verheugd deze stap te kunnen zetten en we kijken uit naar de samenwerking met de NCMM om de zorg van deze kostbare artefacten op langere termijn veilig te stellen", aldus Eve Salomon, voorzitter van de raad van bestuur, in een verklaring.
Lees verder

"Drank, drugs en diarree": Duitse diplomaat vertelt in zijn verklaring wat voorafging aan dood Belgische echtgenoot
De Duitse diplomaat Uwe Herbert H. (62) beweert dat zijn Belgische echtgenoot Walter Henri Biot (53) er slecht aan toe was voor zijn dood in Brazilië. Dat blijkt uit zijn verklaring bij de politie. Daarin geeft de Duitse consul, die wordt verdacht van moord, zijn versie van de uren die voorafgingen aan het verdachte overlijden. Die zien er niet bepaald rooskleurig uit.
Lees verder

VDAB ziet eerste daling vacatures in anderhalf jaar
De Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling VDAB heeft in juli rechtstreeks 27.263 vacatures ontvangen. Dat waren er 3,5 procent minder dan het jaar voordien. Het gaat volgens de VDAB om de eerste daling op jaarbasis sinds februari 2021, "al is het nog te vroeg om van een trendbreuk te spreken".
Lees verder

48 van de 51 gecontroleerde werven in overtreding: minister Demir wil strengere controles op asbestwerven
Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) wil dat de federale regering strenger gaat controleren op werven waar asbest verwijderd wordt. Ze heeft daarover een brief geschreven naar federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
Lees verder

Dries Mertens gespot in ziekenhuis voor medische testen bij Galatasaray
Het nieuw avontuur begint naar alle waarschijnlijkheid bij Galatasaray. Dries Mertens werd maandagvoormiddag gespot in het Liv Hopsital in Istanboel, waar hij vandaag zijn medische tests aflegt. Een contract van meer dan 3,2 miljoen euro per jaar ligt klaar.
Lees verder

Washington bood 3 miljoen dollar voor de gouden tip, nu is hoge bevelhebber van Pakistaanse taliban gedood bij aanslag
Een hoge bevelhebber van de Pakistaanse taliban is bij een aanslag in Afghanistan om het leven gekomen. Washington zocht al langer naar Abdoel Wali Mohmand (ook bekend onder de alias Omar Khalid Khorasani) en had een beloning van drie miljoen dollar veil voor de gouden tip. Khorasani was het brein achter enkele van de dodelijkste aanslagen van de voorbije jaren.
Lees verder

Overheid doet oproep: "Gebruik opgepotte muntstukken van 5 en 10 eurocent"
Er heerst nog altijd schaarste aan muntstukken van vijf en tien eurocent. "Nochtans zijn er nog nooit zoveel munten in omloop geweest als vandaag", zegt Francis Adyns, woordvoerder van Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën.
Lees verder

Volgende week Belfius Padel Summer Gala in Knokke: "Unieke kans om zelf te spelen tegen de wereldtoppers"
Nog een goede week en dan komt de wereldtop opnieuw naar ons land voor het 'Belfius Padel Summer Gala'. De organisatoren maken van dit evenement, dat van 18 tot en met 21 augustus in Knokke wordt afgewerkt, een padelfeest voor de ganse familie. Dankzij clinics, verspreid over de vier dagen, krijgt iedereen nu ook de kans om tegen de wereldtoppers te spelen.
Lees verder

UPS neemt grote speler in logistiek voor gezondheidszorg over
Het Amerikaanse pakjesbedrijf UPS neemt de Italiaanse Bomi Group over, dat maakt het maandag bekend in een persbericht. Bomi Group is de afgelopen 35 jaar uitgegroeid tot een specialist in logistiek voor de gezondheidszorg. Door de overname verwerft UPS temperatuurgecontroleerde faciliteiten, zoals voertuigen en distributiecentra in veertien landen, klinkt het.
Lees verder

Brand in Cubaanse olie-opslagplaats nog niet onder controle
De Cubaanse brandweer probeert nog altijd om de grote brand in een olie-opslagplaats in de havenstad Matanzas onder controle te krijgen. Een tweede brandstoftank is ontploft, en de afdekking van een andere tank in de opslagplaats is ingestort, meldden plaatselijke media zondagavond (plaatselijke tijd). Uit de tweede tank loopt olie weg, deelde de Cubaanse regering mee op Twitter. Er wordt "intensief en effectief" aan gewerkt om het probleem onder controle te krijgen.
Lees verder

Beer brengt nacht door in auto van Amerikaans koppel en richt enorme ravage aan: "We hebben nu een Su-beer-u"
Inwoners van Red Lodge in Montana zijn het wel gewoon om zwarte beren tegen te komen, maar dat een dier zichzelf opsluit in een wagen komt er niet vaak voor. "Die geur! Beren zijn echt stinkende wezens."
Lees verder

"Knap, slim én plichtsbewust": hoe Lady Louise Windsor (amper 18) uitgroeide tot favorietje van de Queen
Het ziet er naar uit dat Lady Louise Mountbatten-Windsor, de 18-jarige dochter van prins Edward (58) en zijn vrouw Sophie Rhys-Jones (57), de nieuwe rijzende ster is binnen het Britse koningshuis. Louise is niet alleen de favoriete kleindochter van Queen Elizabeth (96), ook het Britse volk heeft haar in de armen gesloten. De hoogste tijd dus om nader kennis te maken met deze jonge royal. "Louise zou de beschadigde reputatie van het koningshuis kunnen redden."
Lees verder

Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke '4-play bundel' is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
Lees verder

"Ook tijdens de schoolvakanties kan je goedkoper op reis": in deze vakantieperiodes hebben volgend jaar alleen Vlamingen vrijaf
Wie deze zomer al een 'zwart weekend' heeft meegemaakt, weet het. Het is megadrukker dan ooit op luchthavens en autostrades naar het zuiden. Maar als je op reis gaat wanneer weinig andere gezinnen dat doen, heb je daar geen last van. Onze reisexpert Johan Lambrechts checkte de vakantieregimes in onze buurlanden en tipt de beste reisperiodes voor Vlamingen.
Lees verder