Doorgaan naar hoofdcontent

Vettige pech: Mayonaise belandt (helaas) niet op de frietjes, maar op de stoep bij deze Roeselaarse frituur

HLN
Vettige pech: Mayonaise belandt (helaas) niet op de frietjes, maar op de stoep bij deze Roeselaarse frituur
Bij een levering mayonaise is het vanochtend stevig misgelopen aan frituur 't Molentje in Roeselare. Enkele potten mayonaise spatten op het voetpad open. Met een vettige smurrie tot gevolg.
Lees verder

Tankwagen grijpt fietser en rijdt in op gebouw in Gent: slachtoffer overleden
Aan het Stapelplein in Gent is iets voor de middag een ernstig ongeval gebeurd.
Lees verder

"Gezond eten kan je brein tot 7 jaar jonger maken": neuroloog tipt welke voeding helpt om gezond oud te worden en welke net niet
Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? "Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat.
Lees verder

Duitse gasreserves voor meer dan 80 procent gevuld
De Duitse gasopslagfaciliteiten hebben in het weekend meer dan 80 procent van hun capaciteit bereikt. Dat blijkt uit gegevens van de Europese gasopslagbeheerders die vandaag gepubliceerd werden. Zondagochtend waren ze voor 80,14 procent gevuld.
Lees verder

Wie krijgt de privéjet en wie het huis in Barcelona? Shakira en Gerard Piqué hebben heel wat te verdelen
Een privéjet ter waarde van 17 miljoen euro, een huis in Barcelona én de voogdij over hun twee zonen. Het beloven nog moeilijke tijden te worden voor zangeres Shakira (45) en haar ex Gerard Piqué (35). Het koppel ging begin juni uit elkaar en zette meteen de scheidingsprocedure in. Hun gezamenlijk fortuin moet echter wel nog verdeeld worden en dat blijkt een hele klus te zijn.
Lees verder

Ophef in Frankrijk om 'survivor-spel' in gevangenis: "Schokkende beelden"
Beelden van gevangenen die karten, touwtrekken en in een zwembad springen hebben een rel veroorzaakt bij onze zuiderburen. De gevangenis van Fresnes nabij Parijs leek voor een survival-spel omgetoverd tot één grote speeltuin. De Franse minister van Justitie noemde de beelden "schokkend" en heeft een onderzoek ingesteld.
Lees verder

Gierende banden, gevaarlijke stunts en straatracen: buren protesteren tegen opnames 'Fast and Furious 10'
De bewoners van de wijk Angelino Heights in Los Angeles plannen vrijdag een protest tegen de opnames van de tiende 'Fast and Furious'-film. Ze krijgen te maken met lawaai-overlast en onveilige omstandigheden door gevaarlijke stunts. Bijna elke avond racen autoliefhebbers aan hoge snelheden door de straten van de historische wijk. En dat terwijl de opnames nog niet eens begonnen zijn.
Lees verder

Brad Pitt emotioneel na het bijwonen van boeddhistisch ritueel
Brad Pitt (58) krijgt het moeilijk tijdens een boeddhistisch ritueel. De acteur was samen met de cast van zijn nieuwe film aanwezig in een boeddhistische tempel in Tokio. Daar ondergingen ze een ritueel, genaamd Yakuyoke. Wanneer Pitt de tempel buitenkwam, had hij niets dan moois te vertellen. "De monniken zelf waren prachtig en ik kreeg er bijna tranen van in mijn ogen. Bedankt voor de ervaring. Het is er één die ik niet snel zal vergeten."
Lees verder

Economische activiteit eurozone krimpt opnieuw in augustus
De economische activiteit in de eurozone is in augustus voor de tweede maand op rij gekrompen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker S&P Global. De gegevens zijn een nieuw bewijs dat het eurogebied gebukt gaat onder de hoge inflatie, die de koopkracht van consumenten onder druk zet. Ook worstelen bedrijven met hoge inkoopkosten en personeelstekorten.
Lees verder

Topman energiebedrijf waarschuwt voor "rampzalige winter" in Verenigd Koninkrijk
Britse gezinnen staan voor een "dramatische en catastrofale winter". Dat zegt althans een hooggeplaatste bestuurder van energiebedrijf EDF met het oog op de exploderende energiekosten.
Lees verder

Wandelen met honden in Iran is "een misdrijf"
Het uitlaten van honden in Iran is voortaan in strijd met de wet, zo laat de Iraanse politie weten. De Teheraanse politiechef Hussein Rahimi zei vandaag dat wandelen met honden in parken "onwettig en een misdrijf" is. "Burgers kunnen overtredingen bij de politie melden", aldus de chef.
Lees verder

Terug naar school, maar wat met zakgeld? Geldcoach: "Vertel je kind wat je inkomen is en waar het naartoe gaat"
1 september loert al om de hoek. Voor veel ouders brengt dat grote kosten met zich mee: een nieuwe outfit, brooddoos of misschien is de boekentas van jouw spruit aan vernieuwing toe. Volgens geldcoach Eef van Opdorp is het goed om je kinderen mee te laten nadenken over het financiële plaatje. En als je jouw kind een zakcentje meegeeft voor op de schoolbanken, hoeveel zakgeld dan best?
Lees verder

Rusland wil beschadigde brug over Dnjepr vervangen door pontonbrug
Rusland werkt volgens de Britse inlichtingendiensten aan de bouw van een pontonbrug, om de strategische brug over de Dnjepr te vervangen. Die brug is door de Oekraïense strijdkrachten immers beschoten.
Lees verder

Na woelige ochtend aan Klein Kasteeltje: personeel Fedasil legt het werk neer
Het voltallige personeel van Fedasil legt om 13 uur het werk neer uit onvrede met de werkomstandigheden aan het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje. Dat schrijft Bruzz en Fedasil bevestigt het nieuws. De aanmeldprocedure van verzoekers voor internationale bescherming verliep erg woelig deze ochtend en het personeel beslist daarop om het werk neer te leggen en de onveilige situatie aan te kaarten.
Lees verder

Iraanse vrouw moet onder dwang getuigen op televisie over 'ongepaste kledij': "Haar gezicht was bont en blauw geslagen"
Kunstenares Sepideh Rashno verscheen op de Iraanse staatstelevisie om een getuigenis af te leggen over haar "ongehoorde kledingdracht". Volgens experts moest ze dit onder dwang doen en waren er tekenen van marteling te zien aan haar gezicht. De verklaringen onder druk en mishandeling zijn een gevolg van de verstrengde kledingvoorschriften die president Ebrahim Raisi doorvoerde.
Lees verder

Aalter neemt massaal afscheid van ereburgemeester Jan De Crem (94): "Kordate man met een hart van goud"
Meer dan 900 mensen hebben dinsdag afscheid genomen van Jan De Crem. De vader van oud-minister Pieter De Crem was van 1959 tot 1994 burgemeester van Aalter, en werd 94 jaar. Het werd een serene en stijlvolle plechtigheid, waarin kinderen en kleinkinderen het woord namen. "Pappie, wat een leven! Dank voor alles", zei zoon Karel De Crem.
Lees verder

Nu ook noordelijk deel van iconische graansilo's in Beiroet ingestort
Het noordelijke deel van de iconische graansilo's in de haven van het Libanese Beiroet is dinsdag ingestort. Daarbij kwam een grote wolk rook in de lucht terecht.
Lees verder

Geen extra raadscommissie over drugsgeweld in Antwerpen
Oppositiepartij Vlaams Belang heeft in Antwerpen aangedrongen op een extra raadscommissie om het drugsgeweld in de stad te bespreken, maar daar gaat het stadsbestuur niet op in. Dat laat VB-fractieleider Sam Van Rooy op Twitter weten. De eerstvolgende commissie is voorzien op 19 september.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Van bordeel tot koninklijk paleis: hier wonen de Nederlandse royals
Naar jaarlijkse gewoonte zijn de deuren van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de Nederlandse koning in Den Haag, deze zomer geopend voor het publiek. Bezoekers kunnen er onder meer de grote balzaal, de balkonkamer en de koninklijke stallen ontdekken. Het paleis waar Willem-Alexander (55) en Máxima (51) wonen, Huis ten Bosch, blijft daarentegen hermetisch afgesloten voor het publiek. Jammer voor royaltyfans, want het paleis heeft een unieke geschiedenis en een adembenemend interieur. Wij nemen je mee achter de gevels voor een inkijk.
Lees verder

Allereerste patiënt ontdekt die tegelijk apenpokken, Covid-19 en hiv heeft
Er is een allereerste geval ontdekt van iemand die gelijktijdig apenpokken, Covid-19 en hiv onder de leden had. Dat staat te lezen in het medisch tijdschrift 'Journal of Infection'. Het ging om een 36-jarige Italiaan die midden juni naar Spanje gereisd was.
Lees verder