Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 augustus 2022

Veroorzaakt rode wijn migraine? En neem je beter Dafalgan of Ibu-Profen? Expert beantwoordt 19 vragen

HLN
Veroorzaakt rode wijn migraine? En neem je beter Dafalgan of Ibu-Profen? Expert beantwoordt 19 vragen
Een op de vijf Belgen heeft last van migraine: hardnekkige hoofdpijn die in de zomer bij sommigen nog erger is. Maar de wetenschap staat niet stil, want nieuwe medicatie komt eraan en kennis over de ziekte groeit. Neurologe Adinda De Pauw (AZ Damiaan) beantwoordt 19 lezersvragen. Kan je 100 procent genezen van migraine? Kan het blijvende schade aanbieden? En welke medicatie biedt het snelst verlichting? "Elke migraineaanval heeft een 'waarschuwende' fase."
Lees verder

Ruiter Tim verhuisde naar Blankenberge om met zijn paard op het strand te wandelen: "Het dier de eerste keer voelen zwemmen: spectaculair"
Op een jumping is the sky the limit, maar aan de kust kan ruiter Tim Rogghe (35) de competitiedrang even lossen: "In galop op het strand is ultieme vrijheid voor een paard. Voor mij dus ook." De dertiger trok van de Groene Gordel naar het bezige Blankenberge om bij laag water zijn paard te zadelen. In zijn geval was tweemaal scheepsrecht.
Lees verder

Na haar echtgenoot en moeder stierf ook de plusvader van Liliane Saint-Pierre: "Ik had het gevoel: nu ben ik alles kwijt"
Liliane Saint-Pierre (73) heeft een bewogen jaar achter de rug. De zangeres verloor haar moeder en recent ook haar pluspapa. In een openhartig gesprek met 'Dag Allemaal' blikt ze voor het eerst terug op die moeilijke momenten. "Is dat dan m'n lot, dat ik de rest van m'n leven alleen moet blijven?"
Lees verder

Basaksehir, alias Erdogan FC: tegenstander van Antwerp is speeltje van Turkse president
Turkije en voetbal: dat is vaak een heksenketel. Niet zo bij Basaksehir FC, de tegenstander van Antwerp donderdag. De club mist de traditie van Fenerbahce en Galatasaray, maar stootte wel door naar de Turkse top bij gratie van hun bekendste fan - en de facto 'eigenaar' - president Recep Tayyip Erdogan.
Lees verder

Na haar echtgenoot en moeder is Liliane Saint-Pierre nu ook haar plusvader kwijt: "Het is heel snel gegaan"
Liliane Saint-Pierre (73) heeft een bewogen jaar achter de rug. De zangeres verloor haar moeder en recent ook haar pluspapa. In een openhartig gesprek met 'Dag Allemaal' blikt ze voor het eerst terug op die moeilijke momenten. "Is dat dan m'n lot, dat ik de rest van m'n leven alleen moet blijven?"
Lees verder

Marc uit Tongeren plaatst zonnepanelen, thuisbatterij en slimme oplaadinstallatie: "Dag na dag zie ik de winst"
De familie Vandewal uit Tongeren investeerde in zonnepanelen, een thuisbatterij en slimme oplaadinstallatie. "Een serieuze investering, maar het loont de zeker de moeite", vertelt Marc Vandewal aan bouwsite Livios. "Elke dag zien we de winst."
Lees verder

Elk jaar worden in ons land 50 kinderen geboren met neurofibromatose: "Pas op volwassen leeftijd zijn de kleine gezwelletjes zichtbaar op de huid"
Een foto van een man met kleine gezwellen op zijn benen in de metro van Madrid ging onlangs viraal. Op de sociale media werd veelvuldig gespeculeerd dat het om het apenpokkenvirus ging, maar de man ontkende. Hij liet weten dat hij neurofibromatose heeft. Maar wat is dat voor aandoening? We gingen te rade bij Prof. Dr. Eric Legius, kliniekhoofd Centrum Menselijke Erfelijkheid UZ Leuven: "De gezwelletjes zijn helemaal niet besmettelijk; het zijn kleine tumoren."
Lees verder

Passagiers springen in Spanje uit trein om aan vuurzee te ontsnappen: zeker 20 gewonden
Maar liefst 20 passagiers hebben brandwonden opgelopen, van wie drie ernstig, nadat ze uit een trein sprongen die werd omringd door bosbranden in de buurt van Castellón in het noordoosten van Spanje.
Lees verder

LEVENSVERHAAL. 22-jarige Karina verliest strijd tegen kanker: "Ze verzweeg haar doodstrijd om ons niet verdrietig te maken"
Amper 22 jaar was ze, maar op 2 augustus verloor Karina Sandojan de strijd tegen kanker. De Vilvoordse wist al enkele weken dat ze ging sterven, maar verzweeg dat voor haar familie. "Om ons niet in dagenlang verdriet onder te dompelen", zegt haar broer Suto, die 3.000 witte rozen op alle graven op het Vilvoordse kerkhof legde. Een portret van de vrouw "die iedereen gelukkig wilde maken".
Lees verder

OVERZICHT. Deze telefoons van Samsung, Xiaomi en andere merken krijgen upgrade naar Android 13
Vroeger dan verwacht loste techgigant Google maandag de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Android. Versie 13, met 'Tiramisu' als codenaam, is voorlopig enkel beschikbaar op Pixel-smartphones van Google zelf, maar verschillende fabrikanten bevestigden aan onze redactie welke smartphones de upgrade krijgen. Dit stuk wordt continu aangevuld met de laatste nieuwe informatie.
Lees verder

LIVE VUELTA. Verloofde Oumi neemt afscheid van Remco Evenepoel, die volgens bookmakers bij de topfavorieten hoort
Vrijdagavond gaat in het Nederlandse Utrecht de 77ste Ronde van Spanje van start. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en persconferentie in aanloop naar de start, en natuurlijk ook om de openingsploegentijdrit op de voet te volgen.
Lees verder

Formule 1-wagen scheurt over Tsjechische snelweg: politie op zoek naar bestuurder van racewagen
Op het internet circuleren er beelden van een racewagen die op de snelweg D4 in Tsjechië verschillende auto's voorbijraast. De bestuurder rijdt vermoedelijk met een Formule 1-wagen van Ferrari, al is dat niet helemaal zeker. Het uitzicht van de auto komt overeen, al zou het eerder om een GP2-auto gaan uit de jaren 2008 tot 2010. De Tsjechische politie is nu op zoek naar de eigenaar, maar die zoektocht verloopt niet zo makkelijk zonder kenteken van de auto. In 2019 werd de auto ook al eens gesignaleerd, maar ontsnapte de eigenaar aan een boete doordat hij een helm droeg en daarom niet te identificeren was.
Lees verder

Met dank aan de regen: zo goed als alle Franse bosbranden geblust, brandweer blijft waakzaam voor vuur dat ondergronds verder smeult
Voor de brandweerlieden die de grote bosbrand in het Franse departement Gironde bestrijden, is de regen letterlijk en figuurlijk een geschenk uit de hemel. Sinds zondag is de brand in Lances onder controle, al blijft het vuur onder de grond verder smeulen.
Lees verder

Dodelijke mesaanval op oudere man in rolstoel in Londen: stad reageert geschokt
In de Britse hoofdstad Londen is een oudere man in een elektrische rolstoel met een mes om het leven gebracht. De stad is geschokt door de mesaanval.
Lees verder

"Iedereen op de set weet wie de échte schuldige is": Alec Baldwin doet uitlating over schietincident op de set van 'Rust'
Alec Baldwin (64) heeft zich uitgelaten over de aanhoudende speculaties rond het schietincident op de set van 'Rust', dat cameravrouw Halyna Hutchins (42) het leven kostte. Dit doet hij nadat de FBI had bekendgemaakt dat Baldwin wel degelijk de persoon is die de trekker heeft overgehaald.
Lees verder

Groter risico op boetes in Duitsland voor bestuurders van SUV's en Tesla's
Bestuurders van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden.
Lees verder

Nieuwe spelshow 'Een jaar van je leven' gaat nog een stap verder: 40 mensen leven een jaar in isolement voor één miljoen euro
SBS6 komt met een nieuw spelprogramma. 'Een jaar van je leven' wordt bestempeld als de langste gameshow ooit. 40 deelnemers sluiten zichzelf een jaar lang op met een miljoen euro in het vooruitzicht als zij het spel 'overleven'.
Lees verder

Dronkenlap slingert met 144 km/u over Engelse snelweg: "Zou jij met zo'n bestuurder de weg willen delen?"
De politie van West Yorkshire (Engeland) heeft dashcambeelden de wereld ingestuurd die de haren doen overeind staan. Ze kon een straalbezopen bestuurder filmen die met 144 kilometer per uur én in regenweer over de snelweg knalt. "Kun jij de dronken bestuurder spotten?", begint het filmpje.
Lees verder

Na beschuldigingen van mishandeling: Angelina Jolie eist verklaring waarom de FBI Brad Pitt niet gearresteerd heeft
Angelina Jolie (47) is geïdentificeerd als de 'Jane Doe' die de FBI heeft aangeklaagd op grond van de Freedom of Information Act. Ze vraagt zich af waarom het onderzoek naar haar toenmalige echtgenoot Brad Pitt (58) werd afgesloten, na beschuldigingen van fysieke en verbale mishandeling in 2016. Eerder gaf Jolie al toe dat ze vreesde voor haar eigen veiligheid en die van haar kinderen, waarop ze besloot om de scheiding aan te vragen.
Lees verder

SPORTSCHANDALEN (1). "Verraden door zijn kapitein en beste vriend": John Terry vs. Wayne Bridge, het overspel waar Engeland wekenlang hysterisch van werd
"Betrapt!" Daar sta je dan, John Terry, met je gezicht op de voorpagina van alle tabloids. Kapitein van Chelsea en de nationale ploeg. Beschuldigd van overspel met de vrouw van z'n ploegmaat, buurman en goeie vriend Wayne Bridge. Advocaten deden er alles aan om iedere publicatie op voorhand te laten verbieden. Ook die waarbij andere vrouwen beweerden dat ze met Terry in het bed van de buurman hadden gelegen. Reconstructie van een schandaal dat Engeland wekenlang hysterisch maakte. Iedereen tegen Terry, het jaar voordien nog verkozen tot 'Dad of the year'.
Lees verder