Doorgaan naar hoofdcontent

VERMOORD OM HET GELD. De zaak-Ludo Voortmans: hij maakt hem af voor 200 euro. Een halfuur later zat hij weer aan de b...

HLN
VERMOORD OM HET GELD. De zaak-Ludo Voortmans: hij maakt hem af voor 200 euro. Een halfuur later zat hij weer aan de bingokast
Zaterdagochtend 22 november 2008, vijf na negen. Ludo Voortmans (58) meldt zich bij de lokale politie van Sint-Truiden. Hij is gewond aan oor en vinger. Voortmans wil klacht indienen tegen René Jermis (83), de oom van zijn vrouw. "Ga u eerst laten verzorgen", zegt de agent van wacht. Om half twaalf staat hij er weer. Het verhaal dat hij opdist, luidt als volgt.
Lees verder

Remco Evenepoel: "De slotklim vandaag? Buiten de tijdrit heb ik geen enkele etappe verkend, dus er staan mij veel cadeaus te wachten"
De klassementsmannen namen gisteren een halve snipperdag in de Vuelta. "Maar het was geen gemakkelijke dag", stelde Remco Evenepoel, die aangaf geen enkele etappe verkend te hebben.
Lees verder

Debuutsingle Nathalie Meskens voorlopig niet grijsgedraaid op de radio: "Het is knokken voor mijn plekje als zangeres"
Bejubeld presentatrice en actrice. En sinds kort ook singer-songwriter. Maar voor dat plekje moet Nathalie Meskens (40) serieus knokken. Haar debuutsingle 'You knocked down my walls' krijgt volgens haar te weinig airplay. "Ik hoop echt weleens de radio op te zetten en 'Hé, dat ben ik!' te kunnen roepen."
Lees verder

City, Barça en Inter? Of toch liever Frankfurt, Sevilla en Salzburg? Dit zijn de mogelijke Champions League-tegenstanders van Club Brugge
Straks, om 18u, gaat Club Brugge in Istanboel in de trommel voor de loting van de groepsfase van de Champions League. Blauw-zwart zit in pot vier en kan dus in een loodzware poule met zeg maar Manchester City, FC Barcelona en Inter Milaan terechtkomen. Of wordt het een haalbare loting met pakweg Eintracht Frankfurt, FC Sevilla en RB Salzburg? Vanavond kennen we het antwoord en u volgt de loting hier LIVE op de voet!
Lees verder

"Ik was op huwelijksreis toen ik plots dat telefoontje kreeg": Adil en Bilall over het moment dat ze hoorden dat 'Batgirl' geschrapt werd
Het kwam eerder deze maand als een donderslag bij heldere hemel: filmstudio Warner Bros had besloten om de nog onafgewerkte superheldenfilm 'Batgirl' niet uit te brengen. Een complete verrassing, ook voor de twee regisseurs: Adil El Arbi en Bilall Fallah. Op sociale media vertellen ze nu waar ze waren toen ze het nieuws hoorden, hoe ze daarop reageerden en wat fans kunnen doen om hen te steunen. "Zien dat die film weg was en dat we geen toegang meer hadden tot de beelden of het zelf ook niet meer opnieuw konden zien ... Dat was behoorlijk hard."
Lees verder

China komt met miljardenpakket om economische groei aan te jagen
China steekt nog eens 1 biljoen yuan, omgerekend ruim 146 miljard euro, in de economie om daarmee de groei aan te jagen. De financiering is grotendeels gericht op infrastructuuruitgaven.
Lees verder

Luca Borsato heeft spijt van zijn misstap: "Ik ga hard werken om een beter mens te worden"
Luca Borsato (23) heeft spijt dat hij vreemdgegaan is. Dat laat de zoon van Marco Borsato (55) weten op zijn Instagram Stories. Het bericht komt er nadat enkele dagen geleden bekendraakte dat het sprookje tussen Luca en zijn vriendin voorbij was na ontrouw. "Ik ben een flinke grens overgegaan."
Lees verder

Harde beelden: supporters Twente en Fiorentina zwaar op de vuist in centrum van Enschede
Vanavond treffen Twente en Fiorentina elkaar in de voorrondes van de Conference League, maar gisteravond kwam het al tot een harde confrontatie tussen de beide supportersclans. Net als vorige week, trouwens.
Lees verder

Wesley Hoedt zet zijn jonge garde nog eens op scherp, voor zover nodig: "Mazzu is wat deze groep nodig had"
De nul houden vanavond en Anderlecht is zeker van Europees voetbal tot de winterstop. Enter Wesley Hoedt (28). Voor de komst van Young Boys Bern zet de onbetwiste leider van de paars-witte defensie de boel nog eens op scherp. "Toen ik 18 was en kwam kijken bij AZ, was ik blij dat ik op de bank zat, nu zijn jongens van 17 of 18 boos als ze niet mogen invallen. Dat hoort niet."
Lees verder

Paus Franciscus benoemt twintig nieuwe kardinalen
Paus Franciscus zal zaterdag twintig nieuwe kardinalen benoemen. De benoeming wordt gezien als een belangrijke stap voor zijn opvolging. Franciscus sluit namelijk niet uit dat hij een stap opzij zet als hoofd van de katholieke kerk.
Lees verder

Spin-off KU Leuven haalt 30 miljoen euro op voor ontwikkeling vaccins
Astrivax, een spin-off van de KU Leuven, heeft 30 miljoen euro opgehaald bij investeerders voor de ontwikkeling van zijn vaccinplatform. Het bedrijf van medeoprichter viroloog Johan Neyts sleutelt al langer aan een kandidaat-vaccin tegen gele koorts, maar mikt ook op vaccins tegen hondsdolheid en een voor de behandeling van chronische hepatitis B, klinkt het.
Lees verder

Directeurs basisonderwijs leggen 10 voorstellen op tafel tegen lerarentekort: "Beloon leraren die fulltime werken extra"
Beloon leraren die fulltime werken extra en geef elke leraar een leraar-assistent in de klas. Dat zijn twee van de tien voorstellen die het Netoverschrijdend Overlegplatform Directeurenorganisaties Basisonderwijs (NODB) heeft geformuleerd om het lerarentekort aan te pakken. Het vraagt aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in een open brief dringend om oplossingen op korte en lange termijn om het probleem aan te pakken.
Lees verder

Ontvang je op dit moment meer voor de stroom die je opwekt dan wat je betaalt de elektriciteit die je verbruikt?
Wie de tariefkaarten van zijn energieleverancier raadpleegt, heeft het misschien al gemerkt: bij verschillende spelers ligt de injectievergoeding voor opgewekte stroom vandaag hoger dan het tarief dat je betaalt voor de stroom die je verbruikt. Het lijkt er dus op dat je als eigenaar van zonnepanelen en een digitale meter een mooi zaakje doet. Maar klopt dat wel? Mijnenergie.be zocht het uit.
Lees verder

Fietser (19) overleden na aanrijding in Mollem
Een 19-jarige fietser is deze ochtend om het leven gekomen bij een ongeval op de Assesteenweg in Mollem.
Lees verder

Beleggen in coöperatieve aandelen? Onze geldexpert geeft advies: "Je koopt ze niet om met een mooie meerwaarde te verkopen"
De beurs zit volgens velen in een berenmarktrally. Dat betekent dat de mooie stijging van de aandelenkoersen sinds midden juni wellicht gevolgd zal worden door een nieuwe daling. De inflatie, de rentestijging, de energiecrisis in Europa en een dreigende recessie doen vermoeden dat er geen goed weer op komst is. Zet je dan best al je spaargeld weer op je spaarrekening, of is er toch een alternatief? Onze geldexpert Pascal Paepen wijst op de aantrekkelijkheid van coöperatieve aandelen. Maar let wel op voor de risico's. "Een risicoloze investering of belegging bestaat trouwens niet, wat men je ook wil aanpraten."
Lees verder

Boeren pleiten voor algemeen sproeiverbod en vrezen voor problematische winter en voorjaar: "5 voor, misschien zelfs 5 na 12"
De droogtecommissie komt vandaag opnieuw samen om te bekijken of er nieuwe maatregelen genomen moeten worden. Hendrik Vandamme, voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat, roept op tot een algemeen sproeiverbod. Veel boeren dreigen namelijk een deel of zelfs hun volledige oogst te verliezen. "Ik hou mijn hart vast voor volgende winter en het voorjaar".
Lees verder

Mislukte plofkraak in Maasmechelse winkelstraat Pauwengraaf
Afgelopen nacht is er in de winkelstraat Pauwengraaf in Maasmechelen een mislukte plofkraak geweest bij een juwelierszaak. Daarbij werd mogelijk gebruik gemaakt van explosieven. Dat bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie.
Lees verder

VRT-voorzitter Frieda Brepoels over kritiek op afschaffing regionale ochtendshows op Radio 2: "Men maakt zich zorgen zonder te weten hoe het in elkaar zit"
VRT-voorzitter Frieda Brepoels (N-VA) heeft begrip voor het ongenoegen van de provinciegouverneurs over het schrappen van de regionale ochtendshows op Radio 2, al wijst ze erop dat het regionale aanbod niet verdwijnt. "Hier wordt niets opgegeven, we maken gewoon de switch van het lineaire naar digitale", legt ze uit in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

Beelden tonen hoe bevers dam bouwen met maïsplanten
Op de fietsweg tussen Neeroeteren en Maaseik zijn bevers momenteel bezig met het bouwen van een dam. Dat is al een leuk gegeven, maar het wordt pas helemaal spectaculair nu blijkt dat ze hiervoor maïsplanten gebruiken.
Lees verder

Huurder of verhuurder: wie betaalt de brandverzekering?
Voor veel jonge mensen die voor de eerste keer huren is het een belangrijke vraag. Wie moet nu een brandverzekering afsluiten, de huurder of de verhuurder? Independer.be weet raad.
Lees verder