Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 augustus 2022

Vermeend slachtoffer van topvoetballer Mendy getuigt: “Hij zei dat hij me ging kidnappen, waarna poging tot verkrac...

HLN
Vermeend slachtoffer van topvoetballer Mendy getuigt: "Hij zei dat hij me ging kidnappen, waarna poging tot verkrachting volgde"
Ook de tweede dag in het proces tegen de Franse voetballer Benjamin Mendy (28) en zijn 'fixer' Louis Saha Matturie (41) bracht hallucinante details aan het licht. Een van de vijf slachtoffers die klacht indiende tegen de verdediger van Manchester City, legde een getuigenis af waarin nogmaals blijkt hoe Mendy zijn 'prooien' in de val lokte in zijn luxevilla in Cheshire, even buiten Manchester. "Zijn blik was die van een roofdier."
Lees verder

KOERS KORT. Bissegger wordt Europees kampioen tijdrijden, Herregodts twaalfde
De 23-jarige Zwitser Stefan Bissegger (EF Education) heeft zich in Fürstenfeldbruck (München) tot Europees kampioen tijdrijden gekroond. Met Stefan Küng pakte Zwitserland ook het zilver, Küng was 34 honderdsten trager. De Italiaan Filippo Ganna deed acht seconden langer over het 24 kilometer lange parcours en pakte het brons. Rune Herregodts eindigde als twaalfde. Eerder op de dag bezorgde Marlen Reusser Zwitserland ook bij de vrouwen het goud.
Lees verder

Zo ontkurk je een fles wijn met kaarsen
Heb je al eens een wijntje willen drinken zonder kurkentrekker in de buurt? Het overkomt deze vrienden in de Thaise hoofdstad Bangkok. Maar ze zijn niet van gisteren, en openen hun flessen met behulp van een stel kaarsen.
Lees verder

Lifehack: zo open je een fles wijn met kaarsen
Heb je al eens een wijntje willen drinken zonder kurkentrekker in de buurt? Het overkomt deze vrienden in de Thaise hoofdstad Bangkok. Maar ze zijn niet van gisteren, en openen hun flessen met behulp van een stel kaarsen.
Lees verder

Duitse bondskanselarij moet vergaderingen van "pro-Russische" Schröder niet openbaar maken
De Duitse bondskanselarij is niet verplicht om de media te vertellen welke bijeenkomsten oud-bondskanselier Gerhard Schröder sinds 2019 heeft gehouden, zo heeft een Berlijnse rechtbank woensdag geoordeeld. Dit is opvallend want Schröder ligt internationaal onder vuur vanwege zijn banden met Rusland.
Lees verder

Rommelt het in de onderbuik van de Vlaamse Beweging? Waarom Tom van Grieken zo lang zwijgt wanneer Dries Van Langenhove spreekt
Nadat Kamerlid Dries Van Langenhove (VB) tweets lanceerde over stedelijke experimenten met enkel nog etnische Vlamingen, kostte het partijvoorzitter Tom Van Grieken (VB) welgeteld 30 uur om zijn parlementslid terug te fluiten. "Binnen het Vlaams Belang zit men toch verveeld met de hele episode. Niet iedereen is even opgezet met de communicatiestijl van Van Langenhove." Dit is wat er momenteel leeft binnen de Vlaamse Beweging.
Lees verder

Dominiek Savio sluit zwembad om gasfactuur te drukken: "Belangrijk dat we onze voorzorgen nemen met het oog op de winter"
Het zwembad van Dominiek Savio, dat behalve door mensen met een beperking ook door externe (baantjes)zwemmers gebruikt wordt, gaat voor onbepaalde duur dicht. De reden? De gasfactuur.
Lees verder

Nairo Quintana reageert nadat hij uit Touruitslag geschrapt werd na gebruik van verboden pijnstiller Tramadol: "Ik heb er totaal geen weet van"
Nairo Quintana verliest zijn zesde plaats in de voorbije Tour de France. De Colombiaan is twee keer betrapt op het gebruik van de verboden pijnstiller Tramadol en wordt door de UCI gediskwalificeerd. Quintana kan zijn straf aanvechten bij het Sport Arbritragetribunaal TAS. Omdat Tramadol geen doping is, mag hij vrijdag starten in de Vuelta.
Lees verder

Valeriya (23) krijgt kogel in nek terwijl ze buiten studeert: "Mogelijk een buur die jaagt op vogels"
Terwijl ze in volle ijver studeerde voor haar herexamens in de achtertuin, werd de 23-jarige Valeriya vorige week plots geraakt door een kogel in haar nek. Allicht een verdwaald projectiel, waarvan de afkomst nog totaal onbekend is. Het Leuvense parket onderzoekt de zaak. "Het scheelde maar enkele millimeters of ik zat nu in een rolstoel."
Lees verder

Wolkbreuk veroorzaakte vandaag al meteen wateroverlast: wat staat ons de komende dagen te wachten? "Morgen oosten van het land aan de beurt"
Het natte weer zorgde vandaag al meteen voor problemen in en rond Gent, waar de brandweer al zo'n 170 oproepen voor wateroverlast heeft gekregen. Daarmee is er duidelijk een einde gekomen aan de hittegolf in ons land, die in totaal acht dagen heeft geduurd. Maar wat staat ons de komende dagen nog te wachten? Volgens weervrouw Jill Peeters zullen er morgen vooral in het oosten van het land lokaal buien vallen. "En die kunnen ook gepaard gaan met onweer", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Avondsessie van start: wat doen Thiam en Vidts in het kogelstoten?
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zijn in volle gang. Dankzij Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons), Fabio Vandenbosschz (brons), Tim Merlier (brons) en Jules Hesters (brons) telt België voorlopig zes medailles. Komen er daar de komende dagen nog bij? Vandaag beginnen Nafi Thiam en Noor Vidts alvast aan de zevenkamp. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

Litouwen eist Europese stopzetting van toeristenvisa aan Russen
Europa moet stoppen met toeristenvisa te verlenen aan Russen vindt Litouwen. "In het beste geval moet het een beslissing op Europees niveau zijn, waarmee makkelijk de geldigheid van deze visa kan ingetrokken worden en iedereen ermee stopt om ze uit te geven", verklaarde buitenlandminister Gabrielius Landsbergis woensdag in Vilnius.
Lees verder

"Mayhem, mystery and murder": Netflix lanceert eerste beelden van 'The Addams Family'-spin-off
'Wednesday', de spin-off van 'The Addams Family', krijgt steeds meer vorm. Op woensdag trakteerde Netflix ons alvast op de eerste beelden van de reeks en die zagen er erg veelbelovend uit.
Lees verder

Jan De Crem - vader van voormalig minister Pieter - overleden op 94-jarige leeftijd
Jan De Crem, vader van voormalig minister Pieter, is vandaag In Aalter op 94 jarige leeftijd overleden. De vader van voormalig minister Pieter De Crem werd geboren op 24 juli 1928 en was burgemeester van 1959 tot 1994 van de gemeente Aalter.
Lees verder

LIVE. Thiam steviger leider na kogelstoten, Vidts verliest tweede plek
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zijn in volle gang. Dankzij Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons), Fabio Vandenbosschz (brons), Tim Merlier (brons) en Jules Hesters (brons) telt België voorlopig zes medailles. Komen er daar de komende dagen nog bij? Vandaag beginnen Nafi Thiam en Noor Vidts alvast aan de zevenkamp. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

Bella (21) test welke haarstijl meeste fooi oplevert. Het resultaat slaat haar met verstomming
Serveuse Bella Woodard (21) gaat viraal met een bizar experiment waarin ze test welke haarstijl haar het meeste fooien oplevert. Ze kreeg het idee van TikTokster Tamela Anderson, die zwoer bij vlechtjes.
Lees verder

Doden en gewonden door explosie in moskee in Kaboel
Bij een explosie in een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn woensdag verschillende slachtoffers gevallen. Het exacte aantal is voorlopig nog niet duidelijk, maar volgens onbevestigde berichten zouden zeker twintig personen om het leven zijn gekomen en raakten veertig anderen gewond.
Lees verder

LIVE. België boven na dag één op zevenkamp, Dylan Borlée 5de in finale 400 meter
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zijn in volle gang. Dankzij Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons), Fabio Vandenbosschz (brons), Tim Merlier (brons) en Jules Hesters (brons) telt België voorlopig zes medailles. Komen er daar de komende dagen nog bij? Nafi Thiam is alvast goed op weg om het goud te veroveren na een uitstekende eerste dag in de zevenkamp, Noor Vidts is momenteel tweede. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

LIVE. België boven op zevenkamp: Nafi Thiam kent uitstekende eerste dag en lijkt op weg naar goud, Noor Vidts voorlopig tweede
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zijn in volle gang. Dankzij Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons), Fabio Vandenbosschz (brons), Tim Merlier (brons) en Jules Hesters (brons) telt België voorlopig zes medailles. Komen er daar de komende dagen nog bij? Nafi Thiam is alvast goed op weg om het goud te veroveren na een uitstekende eerste dag in de zevenkamp. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

"We hebben gefaald bij de aanpak van corona", zegt hoofd van Amerikaanse gezondheidsautoriteit
Rochelle Walensky, het hoofd van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC, heeft toegegeven dat het agentschap heeft gefaald bij de aanpak van de coronapandemie in de VS. In een verklaring aan haar personeel woensdag zei Walensky dat de prestaties van het agentschap "op het kritieke moment niet op betrouwbare wijze aan de verwachtingen voldeden".
Lees verder