Doorgaan naar hoofdcontent

Van Uytvanck kan einde maken aan carrière Venus Williams

Van Uytvanck kan einde maken aan carrière Venus Williams

Terwijl geen mens ontkomt aan het afscheidsfeestje van Serena Williams, blijft de toekomst van Venus Williams (WTA 1504) gehuld in geheimzinnigheid. Nochtans wordt deze US Open allicht ook de laatste major voor de 42-jarige Amerikaanse. Alison Van Uytvanck (WTA 43) zou vanavond in de eerste ronde het vonnis al kunnen voltrekken.

Lees verder

Van je broer moet je het hebben: Paul Pogba betrokken in familievete en verhaal van afpersing met wapens

Een familievete, diefstal, afpersing, gewapende mannen, een vervloekte ploegmaat.Het lijkt wel een Hollywoodfilm waarin Paul Pogba (29) is beland. En een happy end komt er niet meteen aan.

Lees verder

Great Old hoopt op snel herstel van Frey: nieuwe spits niet prioritair

Extra onderzoeken moeten de ernst van de blessure nog aantonen, maar zo goed als zeker heeft Michael Frey (28) een scheurtje in de kuit opgelopen. Antwerp hoopt dat de Zwitser andermaal sneller herstelt dan een gewone sterveling en gaat niet actief op zoek naar een spits.

Lees verder

Oekraïense spits Roman Yaremchuk is recordtransfer voor Jupiler Pro League: "Potentieel om bij Club topschutter te worden"

De Belgische voetbalgeschiedenis is een nieuwe recordtransfer rijker. Roman Yaremchuk (26) komt voor 16 miljoen euro naar Club Brugge en wordt zo de duurste inkomende transfer ooit in de Jupiler Pro League. AA Gent, de ex-club van de Oekraïner, krijgt 3 miljoen.

Lees verder

WK-selectie wordt vandaag bekendgemaakt: Dylan Teuns dreigt naast ticket te grijpen.

Vanmiddag maakt bondscoach Sven Vanthourenhout de acht namen bekend die op zondag 25 september in Wollongong deelnemen aan het WK op de weg. Dat Wout van Aert en Remco Evenepoel als kopmannen worden aangeduid, is ondertussen geen nieuws meer. Dat Dylan Teuns het kind van de rekening dreigt te worden, is wel een verrassing.

Lees verder

Waar Evenepoel zijn aerodynamische winst overal gaat zoeken: zo aero is de aerokogel

In 30,9 vlakke kilometers probeert Remco Evenepoel (22) de tegenstand vandaag zo ver mogelijk achter zich te laten. Trainer Koen Pelgrim legt uit waar Evenepoel zijn aerodynamische winst overal gaat zoeken. "Elke seconde telt, dus we willen alles optimaal doen."

Lees verder

COMMENTAAR. "Evenepoel kan in de verte de overwinning zien"

Geraint Thomas wist het in de Ronde van Zwitserland al. De achtdaagse ­rittenwedstrijd afgelopen juni was ­anders geen onverdeelde meevaller ­geworden voor Evenepoel. Na een offday haalde hij er net niet de top tien. Maar op de slotdag haalde Evenepoel er wél zijn gram. Zijn eerste ­zege in een tijdrit op WorldTourniveau, net voor eindwinnaar Thomas. En dat, wist de ervaren Welshman, zei hem meer dan die paar mindere momenten. "That ­little bastard", klonk het, "gaat ons ­allemaal nog heel veel pijn doen." ­Thomas leek toen al blij dat hij er niet bij zou zijn in de Vuelta.

Lees verder

Wat hebben de concurrenten van Remco nog in hun mars?

Enric Mas: tweede op 1'12"

Lees verder

US OPEN. Serena Williams wint en stelt afscheid zo nog even uit, met Tsitsipas, Fritz en Halep rollen meteen drie grote koppen

De 40-jarige Amerikaanse Serena Williams heeft zich maandag in New York voor de tweede ronde van het US Open geplaatst en breide zo nog een vervolg aan haar tennisloopbaan.

Lees verder

Lotto-Soudal neemt afscheid van Harm Vanhoucke

Harm Vanhoucke (25) trekt de deur achter zich dicht bij Lotto-Soudal. De West-Vlaming tekende geen nieuw contract bij de Belgische formatie en neemt zo na 4,5 jaar afscheid van het team waar hij zijn profcarrière begon.

Lees verder

Ooit betaalde PSG 64,5 miljoen voor hem, nu pikt Valencia Edinson Cavani gratis op

Edinson Cavani heeft een contract tot 2024 getekend bij Valencia, dat hem gratis oppikte. Het contract bij Manchester United van de 35-jarige Uruguayaanse aanvaller, 132 keer international, liep deze zomer af. United had hem twee jaar geleden ook al als vrije transfer opgepikt bij PSG, dat in 2013 nog liefst 64,5 miljoen euro voor Cavani betaalde.

Lees verder

Remco Evenepoel kent tijdritparcours als zijn broekzak na meerdere trainingstochten

Remco Evenepoel kent het parcours van deze tijdrit in de Vuelta vandaag als zijn broekzak. Eerder deze maand verbleef Evenepoel in het Syncrosfera-hotel in Denia, waar in de kamers hoogte kan worden gesimuleerd. Van zijn trainingstochten vanuit Denia maakte Evenepoel gebruik om het tijdritparcours van Elche naar Alicante (30,9 kilometer) begin deze maand al te verkennen.

Lees verder

El Messaoudi (ex-KV Mechelen en Lierse) trekt transfervrij naar FC Emmen

Ahmed El Messaoudi zet zijn carrière verder bij FC Emmen. De Nederlandse eersteklasser pikt de 27-jarige middenvelder transfervrij op en sloot een deal voor één seizoen, met optie op een extra jaar.

Lees verder

"Allemaal terecht en correct": Referee Department beoordeelt VAR-interventies tijdens Gent-Antwerp

De Video Assistant Referee had vorige zondag een drukke eerste helft tijdens de topper tussen AA Gent en Antwerp FC. VAR Kevin Van Damme zag zich tot drie keer toe genoodzaakt in te grijpen na beslissingen van scheidsrechter Nicolas Laforge. Het Referee Department oordeelt dat de drie VAR-ingrepen correct waren.

Lees verder

LIVE VUELTA. Na de rode trui ook de eerste ritzege? Evenepoel wil voorsprong vergroten in tijdrit

Deze tijdrit stond al voor het begin van de Vuelta met rode stip aangeduid in de agenda van Remco Evenepoel. Vandaag mag hij als laatste en met de rode trui van start gaan. Het doel: de kloof op eerste achtervolgers Mas en Roglic vergroten. Of de 'Aerokogel van Schepdaal' daar ook in slaagt, kan je op de voet volgen via deze LIVE!

Lees verder

Bijzondere rustdag voor Alexey Lutsenko, Astanarenner wordt tussen twee Vuelta-etappes door vader

Alexey Lutsenko zal de tweede rustdag van de Vuelta 2022 nooit meer vergeten. De Kazachse renner van Astana werd zo maar eventjes vader. Astana wenste hem en zijn partner Elena gelukwensen met een foto vanop het ziekenhuisbed in Spanje. Via het Instagramaccount van Lutsenko zelf kwamen we te weten dat de kleine een zoon is die luistert naar de naam… Alexey.

Lees verder

Hoe zou het nog zijn met voormalig wielrenner Nico Mattan? "Ik ben geboren tussen de bierbakken"

Wie een uurtje doorbrengt in het gezelschap van Nico Mattan (51) vergeet zelfs de grootste kwellingen van de moderne tijd. Met evenveel goede luim als tijdens zijn profbestaan reist Mattan dezer dagen als ambassadeur voor biermerk Kwaremont doorheen het land. "Voor mij is dat een perfecte job."

Lees verder

Dit zijn de acht namen voor het WK wielrennen bij de profs: geen plaats voor Dylan Teuns

Grote afwezige in de WK-selectie die bondscoach Sven Vanthourenhout zonet bekend maakte, is Dylan Teuns, die in het Australische Wollongong nochtans een pittig parcours vindt dat hem moet liggen. Teuns won dit seizoen de Waalse Pijl en een rit in de Ronde van Romandië. Zijn niet-selectie mag gerust een verrassing genoemd worden, al kon u dat vanmorgen al in onze krant lezen.

Lees verder

Raakt Jason Denayer alsnog onderdak? Wolverhampton duwt door voor Rode Duivel

Raakt Jason Denayer (27) alsnog onderdak? Wolverhampton duwt door voor de Belgische verdediger die zonder club zit sinds zijn passage bij Lyon. De gesprekken vorderen goed.

Lees verder

Spannende laatste dagen: deze tien opvallende spelers mogen (of moeten) hun Belgische club nog verlaten

Hans Vanaken wil naar West Ham. Er zijn nog meer spelers die op een transfer azen, zoals Selemani of Onuachu. Maar welke spelers mógen of móéten nog weg bij hun Belgische werkgever? Een overzicht van de interessantste op te pikken spelers, die nog enkele dagen hebben om onderdak te vinden.

Lees verder

Antwerp wil vandaag komst Nederlandse aanvaller Calvin Stengs afronden

Calvin Stengs (23) speelt dit seizoen zo goed als zeker voor Royal Antwerp. De Belgische club staat op het punt de voormalig aanvaller van AZ voor één jaar van OGC Nice te huren. Daarmee zou technisch directeur Marc Overmars PSV aftroeven, dat Stengs ook wil inlijven.

Lees verder

Turkse spits die voor Dender koos, stond ook bij Beerschot op het lijstje

Opmerkelijke transfer in de Challenger Pro League: de Turkse aanvaller Tiago Cukur wordt door Fenerbahçe voor één seizoen uitgeleend aan FCV Dender. Op zich niet zo opvallend, al stond de 19-jarige Cukur ook op het lijstje van Beerschot.

Lees verder

4-jarig dochtertje van Serena Williams steelt de show op US Open met matching jurkje en iconische kraaltjes

Alexis Olympia Ohanian Jr., het vierjarig dochtertje van Serena Williams (40), stal de show tijdens haar eerste wedstrijd op de US Open tegen Danka Kovinic. Olympia droeg dezelfde vlechtjes als haar mama tijdens haar eerste eindzege op de US Open in 1999 en had een gelijkaardige outfit aan als Serena gisteren op de court.

Lees verder

Dylan Teuns zwaar ontgoocheld na niet-selectie voor het WK: "In mei nog zei de bondscoach dat ik erbij zou zijn"

Dylan Teuns hoorde het al maandagmiddag in Keulen donderen toen hij de nationale coach aan de telefoon kreeg. "Natuurlijk voelde ik nattigheid. Ik had Sven Vanthourenhout al drie maanden niet meer gehoord. En voor Australië moet er toch ook een en ander op voorhand geregeld worden."

Lees verder

Adnan Januzaj staat op het punt om te tekenen bij Sevilla

Adnan Januzaj (27) staat volgens het Spaanse AS op het punt om te tekenen bij Sevilla. De Rode Duivel zag zijn contract bij Real Sociedad aflopen en had ook interesse uit de Premier League, maar lijkt dus te kiezen voor een verlengd verblijf in La Liga.

Lees verder

Antony duurste uitgaande transfer ooit voor Ajax, Manchester United betaalt minstens 95 miljoen euro

De Braziliaanse international Antony verlaat de Nederlandse landskampioen Ajax en trekt naar Manchester United voor een bedrag van 95 miljoen euro, dat via variabelen nog kan oplopen tot 100 miljoen euro. Daarmee is hij de duurste uitgaande voor Ajax ooit.

Lees verder

Van Bommel grijnst (en houdt de lippen stijf) bij het horen van de naam Stengs: "Maar we willen nog versterking"

Geen Europees voetbal meer voor Antwerp dit seizoen, wel nog een midweekwedstrijd. Woensdag ontvangen de Reds vicekampioen Union. "Ze beschikken over de nodige wapens", keek Mark van Bommel vooruit naar morgen. En er is alvast één belangrijk wapen waarop de Nederlander zelf niet kan rekenen. Michael Frey is out met een kuitblessure en het is nog wachten op een verhelderende diagnose.

Lees verder

Waarom Anderlecht zaalvoetbalkampioen Halle-Gooik omdoopte tot RSCA Futsal: "Dit spectaculaire voetbal past bij onze filosofie"

De Belgische kampioen in het zaalvoetbal heet niet meer FP Halle-Gooik, maar RSCA Futsal. Anderlecht werkt sinds dit jaar samen met de recordkampioen en daar moeten beide clubs de vruchten van plukken. RSCA Futsal voetbalt alvast in een gloednieuwe zaal, haalde wereldtoppers binnen en mikt op de final 4 in de Champions League. Tijdens de presentatie van dit project stelden wij vijf essentiële vragen.

Lees verder

Tweevoudig etappewinnaar Sam Bennett moet Vuelta verlaten

Nog een opvallende opgave in de Vuelta. Sam Bennett, tweevoudig etappewinnaar in deze editie, is niet meer van start gegaan in de tijdrit door een coronabesmetting.

Lees verder

Wie is Calvin Stengs? De schoonzoon van Frank de Boer die Antwerp aan goals, assists en prijzen moet helpen

Met Calvin Stengs (23) staat Antwerp op het punt om (weer) een Nederlander vast te leggen. Een portretje dringt zich wel op, want in België is de krullenbol enkel bekend van zijn goal tegen… Antwerp.

Lees verder

Dortmund-spits Sébastien Haller spreekt voor het eerst na operatie aan tumor: "Dit kan iedereen overkomen"

Sébastien Haller heeft een uitgebreid interview gegeven na zijn operatie om een kwaadaardige tumor te verwijderen uit zijn teelbal. Daarin stelt de Ivoriaan van Borussia Dortmund iedereen gerust, maar tegelijkertijd wil hij ook anderen waarschuwen. "Het kan iedereen overkomen", aldus Haller.

Lees verder

Tim Merlier baalt van opgave Sam Bennett: "Het wordt nog moeilijker om een massasprint te krijgen"

Na een zware week in het noorden van Spanje zonder sprintkansen is Tim Merlier (29) veilig en wel aan de Costa Blanca geraakt. Woensdag wacht de Belgische kampioen in Cabo de Gata de eerste vlakke Vuelta-etappe sinds Breda (21 augustus). Bovendien viel met de door corona besmette Sam Bennett, die de eerste twee massaspurts won, een belangrijke concurrent weg. "Maar ik had liever gehad dat hij er nog bij was", zei Merlier.

Lees verder

Anderlecht mikt op Amadou Diawara van AS Roma, in 2019 nog 21 miljoen waard: "Medische testen werden al afgelegd"

Anderlecht heeft besloten om de jonge middenvelders Marco Kana en Kristian Arnstad nog te omringen met een meer ervaren controlerende middenvelder. De club heeft een shortlist samengesteld en bovenaan staat de naam van Amadou Diawara (25).

Lees verder

Belgian Lion Hans Vanwijn debuteert op 27-jarige leeftijd op een EK: "We hebben hier lang naar uitgekeken"

Hans Vanwijn, de vleugelspeler die straks voor het Franse Nanterre uitkomt, speelt vanaf donderdag zijn eerste EK. Het had al zijn tweede Europees kampioenschap moeten zijn, maar na vijf jaar geleden de hele voorbereiding te hebben meegedaan, moest hij in de laatste week afhaken met een hamstringblessure. Nu is hij fit.

Lees verder

Anderlecht vist achter het net voor Joshua Zirkzee, die richting de Serie A trekt

Zoals verwacht verlaat de Nederlandse belofteninternational Joshua Zirkzee de Duitse landskampioen Bayern München voor de Italiaanse eersteklasser Bologna, zo maakten beide clubs dinsdag bekend. Bayern heeft ook een terugkoopoptie afgedwongen.

Lees verder

European Open in Antwerpen strikt met Felix Auger-Aliassime speler uit top tien tenniswereld

De European Open verwelkomt komende editie, met de 22-jarige Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP 8), de hoogst geplaatste speler die het ooit op het toernooi in Antwerpen ontving. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Iconische atletiekcoach is formeel voor Memorial Van Damme: "Ik geloof echt dat Nafi Thiam het wereldrecord kan verbeteren"

De Amerikaanse topcoach Bob Kersee, die onder meer zijn vrouw Jackie Joyner-Kersee naar tal van successen leidde, was dinsdag te gast op een persmoment in aanloop naar de Memorial Van Damme in Brussel. "Ik geloof echt dat Nafi Thiam het wereldrecord kan verbeteren", zei hij daar.

Lees verder

Lorena Wiebes sprint naar zege in openingsrit Ladies Tour

De Nederlandse Lorena Wiebes (Team DSM) heeft dinsdag in eigen land de eerste etappe van de Simac Ladies Tour (Ned/2.WWT) op haar naam geschreven.

Lees verder

Malinwa stalt met Dylan Dassy (19) en Chris Kalulika (20) nog twee youngsters bij zusterclub Helmond Sport

KV Mechelen brengt jongeren Dylan Dassy (19) en Chris Kalulika (20) onder bij Helmond Sport. Het duo trainde intussen al mee bij de Nederlandse zusterclub van Malinwa.

Lees verder

Wat een blunder: Vuelta-concurrent van Remco Evenepoel rijdt verkeerd in laatste kilometer en verliest kostbare tijd

Joao Almeida zal zich de tijdrit van deze Vuelta nog lang herinneren. De Portugees van UAE Team Emirates was op weg naar een degelijke tijd, maar reed in de allerlaatste kilometer verkeerd. Almeida, nummer zeven in de stand, verloor daardoor kostbare tijd.

Lees verder

Evenepoel schrikt wanneer hij verschil met Roglic hoort, en is formeel: "We gaan vechten om deze Vuelta te winnen"

Remco Evenepoel zit nog wat steviger in de rode trui. Onze landgenoot won de individuele tijdrit in de Vuelta met 48 seconden voorsprong op zijn grote rivaal Primoz Roglic. En voor het eerst sprak de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl de ambitie uit om de Ronde van Spanje te winnen.

Lees verder

Dit is de schade in het klassement van de Vuelta: Remco Evenepoel blaast tegenstand weg, Enric Mas overleeft tijdrit

Remco Evenepoel heeft de Vuelta nog wat meer op z'n kop gezet. Onze landgenoot snelde tussen Elche en Alicante in de rode leiderstrui naar ritwinst en nog wat meer voorsprong in het algemene klassement. Zijn bonus op grote rivaal Primoz Roglic bedraagt nu al 2'41". Enric Mas reed een voor zijn doen dijk van een tijdrit en blijft derde in de stand.

Lees verder

Roglic erkent zijn meerdere in superieure Evenepoel: "Remco is momenteel van een ander niveau"

Het wordt een loodzware opdracht voor Primoz Roglic om voor de vierde keer op rij de Vuelta te winnen. De Sloveen van Jumbo-Visma kreeg in de tijdrit naar Alicante 48 seconden aan zijn broek van Remco Evenepoel en verloor daardoor voor het eerst een tijdrit op Spaanse bodem. "Evenepoel is van een ander niveau", klonk het na afloop.

Lees verder

Joachim Van Damme (SK Beveren) mist match tegen Lommel

Pech voor SK Beveren. Geel-blauw kan dit weekend niet rekenen op Joachim Van Damme (31) in de competitiewedstrijd tegen Lommel SK.

Lees verder

Bob Kersee, de beste atletiekcoach aller tijden, duimt op Memorial voor Thiam: "Natuurlijk kan Nafi het wereldrecord van mijn vrouw verbeteren"

Hij was de coach van de meest gemedailleerde atlete aller tijden. Hij was de coach van de snelste atlete aller tijden. En ja, Bob Kersee is ook de man van Jackie Joyner-Kersee, de beste zevenkampster aller tijden. Vrijdag op de Memorial zal hij Nafi Thiam aanmoedigen. "Ik ben onder de indruk van haar."

Lees verder

Anass Zaroury verlaat Charleroi en trekt naar Burnley

Anass Zaroury verlaat Sporting Charleroi voor een avontuur bij de Engelse tweedeklasser Burnley, dat maakten de twee clubs dinsdag bekend. De 21-jarige winger heeft een contract getekend voor vier jaar bij de club van Vincent Kompany.

Lees verder

Daar is plots Landry Dimata: Belgische spits verlaat Espanyol op uitleenbasis voor avontuur in de Eredivisie

Voormalig belofteninternational Landry Dimata verlaat Espanyol op uitleenbasis voor de Nederlandse eersteklasser NEC, zo maakte de club dinsdag bekend.

Lees verder

Papa Evenepoel maakt live eerste zege van zijn zoon in grote ronde mee: "Remco zal aan Roglic nog een zware tegenstander hebben"

"We zijn vooral tevreden voor Remco zelf", zei een emotionele papa Patrick Evenepoel die live aanwezig was bij de eerste etappewinst van zijn enige zoon in een grote ronde. "We weten heel goed welke opofferingen hij de laatste twee maanden elke dag gedaan heeft."

Lees verder

Wout Faes wil hogerop en moet man van bijna 90 miljoen doen vergeten bij Leicester City

Wout Faes laat de Ligue 1 achter zich voor een avontuur in de Premier League. De Belgische verdediger staat op het punt om te tekenen bij Leicester City.

Lees verder

Beerschot en technisch manager Sander Van Praet uit elkaar: "Verschil in visie"

Na drie jaar dienst zit het avontuur van Sander Van Praet bij Beerschot erop. Als technisch manager was hij de voorbije twee jaar nauw betrokken bij de meeste transfers van de club. Beerschot en Van Praet gaan in onderling overleg uit elkaar wegens een verschil in visie, zo klinkt het in een korte mededeling van de club.

Lees verder

Acht vragen over de WK-selectie zonder Teuns, maar met twee wereldtoppers: "Evenepoel en Van Aert zullen elkaar moeten vinden"

Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte bekend wie de helpers worden van Wout van Aert en Remco Evenepoel op het WK. De meest onverwachte naam: Stan Dewulf. De meest verrassende thuisblijver: Dylan Teuns. Maar niet hun namen, wel die van de twee grote Belgische favorieten gingen bij de bekendmaking van de selectie het meest over de tong. De selectie in acht vragen.

Lees verder

Red Flames zonder Jody Vangheluwe tegen Noorwegen en Armenië

De Red Flames kunnen in hun beslissende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen en Armenië geen beroep doen op Jody Vangheluwe. De verdedigster van Club YLA is niet fit en verlaat de selectie vanavond, zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond dinsdag bekend.

Lees verder

Westerlo informeert naar Stef Peeters (Eupen)

Westerlo wil Stef Peeters bij Eupen weghalen. De 30-jarige middenvelder met uitstekende traptechniek ligt echter ook in de bovenste schuif bij Eupen-trainer Bernd Storck en heeft een mooi contract in Eupen. Westerlo wil aan de wensen tegemoet komen maar het wordt moeilijk om tot een overeenkomst met Eupen te komen.

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 11. (El Pozo Alimentación – El Cabo de Gata): Is het vandaag raak voor Belgisch kampioen Tim Merlier?

De sprinters zijn vandaag aan zet. Voor het eerst sinds zondag 21 augustus in Breda kunnen ze nog een spurten voor een dagzege. In Nederland wou het maar niet lukken voor Tim Merlier. Wordt het derde keer goede keer voor de Belgische kampioen van Alpecin-Deceuninck? Met de positieve test die Sam Bennett dinsdagmorgen afleverde, is er een concurrent en topspurter minder. Alleen is het te hopen dat de Wortegem-Petegemnaar in Cabo de Gata de sprint foutloos kan rijden. Dat lukte in de twee vorige sprints in Nederland niet.

Lees verder

Troosteloos gelijkspel van Milan met invaller Charles De Ketelaere overschaduwd door twee zware blessures (en tranen)

AC Milan heeft voor de tweede keer dit seizoen punten laten vallen. De Rossoneri bleven op bezoek bij Sassuolo steken op een 0-0 gelijkspel.

Lees verder

Ploegorders zorgen voor vreemde tijdrit van Vuelta-knecht van Evenepoel: "Nog nooit zo traag gereden"

"Remco Evenepoel moest voluit gaan in de tijdrit en ook Rémi Cavagna mocht zijn ding doen, de andere ploegmaten moesten in de tijdrit een tweede rustdag nemen. Dat is iets heel vreemd", vertelde Ilan Van Wilder. "Ik heb nog nooit zo traag een tijdrit gereden."

Lees verder

US OPEN. Greet Minnen na setwinst toch niet voorbij ex-winnares Sloane Stephens

Greet Minnen (WTA-110) heeft zich dinsdag in New York niet voor de tweede ronde van het US Open kunnen plaatsen.

Lees verder

Max Verstappen brengt met speciale helm ode aan vader Jos: "Erg persoonlijk voor mij"

Max Verstappen rijdt de Grand Prix van Nederland komend weekeinde weer met een speciale helm. En niet zomaar eentje; met dit model brengt hij in Zandvoort een ode aan vader Jos Verstappen.

Lees verder

Door explosie van incidenten langs het veld komt er een nieuwe functie in het jeugdvoetbal: de fair play-ouder

Het zijn niet alleen meer de doelpunten die voortaan tellen in het jeugdvoetbal, vanaf dit seizoen komt daar ook de sportiviteit langs de kant van het veld bij. Om pesterijen, racisme en discriminatie tegen te houden, schakelt Voetbal Vlaanderen een fair play-ouder in en bekampen jeugdvoetbalteams elkaar ook in een apart fair play-klassement. "Door ouders een duidelijke rol te geven willen we een sportiever klimaat creëren voor duizenden voetballertjes."

Lees verder

Jelle Bataille liet in Gent zien waarom Van Bommel nog op hem rekent: "Toch dacht ik: ben ik nog goed genoeg voor Antwerp?"

Jelle Bataille (23) was zondag de surprise van Mark van Bommel. De Oostendenaar versierde in de 3-5-2 zijn eerste basisplaats van het seizoen voor Antwerp FC, nadat hij enkele weken geleden in Eupen nog naast het wedstrijdblad viel. "Een gesprek met de coach achteraf leerde mij dat het een matter of time was tot ik mijn kans kreeg."

Lees verder

Senne Lynen (Union) begon op zijn 8ste bij Antwerp: "Spelen tegen de club waar je ooit zelf het logo van droeg is speciaal"

Hij werd geboren in het AZ Monica van Deurne, voetbalde van zijn achtste tot zijn tiende bij Antwerp en vuurde zestien jaar geleden de Great Old aan vanuit Tribune 2 met een shirt van Fraizer Campbell. Wees maar zeker dat Union-middenvelder Senne Lynen (23) uitkijkt naar zijn terugkeer naar de Bosuil. "Spelen tegen de club waar je ooit zelf het logo van droeg is speciaal."

Lees verder

Shved (KV Mechelen) nog steeds op weg naar Shakhtar Donetsk

De transfer van Marian Shved (25) naar het Oekraïense Shakhtar Donetsk is nog steeds hangende. Malinwa hoopt spoedig tot een akkoord te komen, ook al zijn de transfermarkten in België en Oekraïne na vandaag nog een tijdje open. In afwachting van een transfer traint Shved al meer dan een week niet meer mee bij Mechelen.

Lees verder

Vuelta in de greep van corona na dertiende (!) positieve test: "Iedereen loopt rond met de bibber"

"In overeenstemming met team- en UCI-protocollen trekt Ethan Hayter zich terug uit de Vuelta na een positieve test." Team Ineos communiceerde gisteren al het dertiende covidgeval in de Vuelta, nadat ook Sam Bennett, Jarrad Drizners, Harry Sweeny en José Herrada gisteren om die reden de strijd moesten staken. Het is duidelijk dat het virus volop in het peloton circuleert, wat na twee vluchten met bijbehorend transport per bus misschien ook niet abnormaal is.

Lees verder

De dag waarop alles lukte voor Remco Evenepoel: eindelijk die zege in een grote ronde

En alweer loopt Remco Evenepoel (22) verder uit. Na een perfecte tijdrit is zijn dominantie in de Vuelta totaal: ritwinst, jongerentrui, een straat voorsprong in het algemeen klassement. "Remco benaderde de perfectie", aldus teambaas Patrick Lefevere.

Lees verder

Opgelet, Remco: deze week nog drie struikelblokken voor de rode trui

De ritzege is binnen, de voorsprong is uitgebouwd. De rest van de tweede Vuelta-week zal voor Evenepoel in het teken staan van het verdedigen van de rode trui. Woensdag en vrijdag – wellicht twee keer een massasprint – hoeft Remco niet te vrezen, maar de drie andere ritten eindigen flink bergop.

Lees verder

Belgische tennislegendes waaien het fenomeen Serena Williams uit: "Alle speelsters moeten haar dankbaar zijn"

Op de US Open doet Serena Williams (40) nog een allerlaatste keer wat ze al zo vaak heeft gedaan: de rest van het veld degraderen tot randanimatie. In wat mogelijk haar laatste toptoernooi wordt, nam de Amerikaanse maandag in de eerste ronde de maat van de Montenegrijnse Danka Kovinic (6-3 en 6-3). Justine Henin, Sabine Appelmans, Els Callens en Dominique Monami, die samen 21 keer tegenover Williams stonden, wuiven een fenomeen uit.

Lees verder

Hayat Azzam, Marokkaanse ex-international, opent nieuw seizoen 'Taxi Joris': "Ik krijg meer respect dan mannelijke scheidsrechters"

Wegens succes verlengd: 'Taxi Joris', waarin Joris Hessels fascinerende mensen met een verhaal naar hun plek van bestemming brengt. Vanavond stapt Hayat Azzam (42) in. De Marokkaanse vrouw is een van de weinige vrouwelijke scheidsrechters in West-Vlaanderen. "Meisjes die voetbalden, waren taboe."

Lees verder