Doorgaan naar hoofdcontent

Van rauw vlees tot brokken: hier moet je op letten bij de keuze van hondenvoeding

HLN
Van rauw vlees tot brokken: hier moet je op letten bij de keuze van hondenvoeding
Op 26 augustus vieren we International Dog Day. Wil je je geliefde viervoeter eens goed vertroetelen? Liefde gaat door de maag, dus de ideale manier bestaat erin hem zijn favoriete kostje voor te zetten. Daarbij dien je natuurlijk ook te letten op het gezondheidsaspect, en iedere hond heeft op dit vlak zijn specifieke noden. Om je te helpen uitklaren welke hondenvoeding geschikt is voor jouw huisdier, zet HLN Shop de verschillende soorten met hun voor- en nadelen op een rij.
Lees verder

Indiase stad gaat illegale 'Twin Towers' met explosieven opblazen
In een voorstad van de Indiase hoofdstad New Delhi is begonnen met de evacuatie van duizenden bewoners van een wijk waar twee grote flats in aanbouw zullen worden opgeblazen. De 'Twin Towers' in Noida zijn 100 meter hoog en worden zondag met 3500 kilo explosieven vernietigd.
Lees verder

Dreigt er al gevaar in de eerste aflevering van 'Klopjacht'? "Ik hoor stemmen"
Zondagavond wordt het startschot gegeven van het tweede seizoen van 'Klopjacht'. De vijftien kandidaten hebben slechts één doel: zo lang mogelijk uit de handen blijven van de speurders die hen proberen te vangen. In de eerste aflevering ziet het ernaar uit dat Lothar en zijn mama Anja in nauwe schoentjes komen te zitten. Wordt er al een duo gevat? Bekijk de preview hier.
Lees verder

Britse politie arresteert verdachte voor moord op 9-jarige Olivia
Na een zoektocht van drie dagen heeft de Britse politie een verdachte opgepakt voor de moord op Olivia Pratt-Korbel, het 9-jarige meisje dat maandag in haar huis in de Engelse stad Liverpool werd doodgeschoten. Het zou gaan om een man van 36 jaar, zo melden Britse media.
Lees verder

Mooi weer lokte deze zomer vijf miljoen dagtoeristen naar Belgische kust
Ongeveer vijf miljoen dagtoeristen hebben in juli en augustus de kust bezocht. Daarmee zit het dagtoerisme opnieuw op het niveau van voor de coronacrisis. Dat blijkt vrijdag uit de zomerbalans van provinciebedrijf Westtoer. Het aantal overnachtingen in kusthotels tijdens de zomermaanden wordt afgerond op ongeveer elf miljoen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel sliep goed na zijn rode trui (en kwalificatie Anderlecht): "Nu relaxed blijven"
Vreemde rit in de Vuelta vandaag, met een heuvelachtige aanloop maar slechts één echte klim. Wel een stevige: de Puerto de San Glorio is na ruim 30 km 'vals plat' officieel 22,4 kilometer lang en stijgt gemiddeld 5,5 procent. De top ligt op 64,2 kilometer van de streep. Nadien loopt het over een hoogvlakte op circa 1.000 meter op overwegend vlakke of dalende wegen naar de finish in Cistierna. Remco Evenepoel draagt de leiderstrui na zijn sterke rit van gisteren. Toont hij zich opnieuw? Volg het de hele dag door op deze pagina!
Lees verder

"Met aanvraag voor eigen eindtermen, zorgen we net voor stabiliteit", zegt Boeve
Met de beslissing van Katholiek Onderwijs Vlaanderen om gelijkwaardige eindtermen in te dienen voor de eerste graad secundair onderwijs zorgt de koepel net voor stabiliteit voor leerkrachten en hun scholen. Dat benadrukt directeur-generaal Lieven Boeve. "Het betekent dat leraren in september 2023 kunnen verdergaan met de huidige leerplannen, hun voorbereidingen en lesmaterialen", verklaart hij.
Lees verder

LIVE LOTING EUROPA LEAGUE. Man United, Arsenal of AS Roma voor Union, onze enige Belgische deelnemer?
Nadat in Istanbul de groten der aarde al neerstreken voor de loting van het kampioenenbal, volgen vandaag de lotingen voor Europa League (13u) en Conference League (14u30). Daarbij gaan drie Belgische clubs de trommel in. De lotingen zijn na de middag LIVE te volgen op HLN.be!
Lees verder

Schiphol is begonnen met betalen claims van reizigers
De eerste reizigers die extra kosten moesten maken door de zomerchaos op de Nederlandse luchthaven Schiphol, hebben geld gekregen. Tien claims van gedupeerde reizigers zijn donderdag uitbetaald, liet financieel directeur Robert Carsouw van Schiphol weten.
Lees verder

Rode Kruis: "Situatie in Nederlandse Ter Apel wordt alleen maar erger"
De situatie bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in het Nederlandse Ter Apel, in de provincie Groningen, wordt "alleen maar erger". Dat zegt een woordvoerster van het Rode Kruis. Mensen lijden 's nachts kou omdat ze buiten moeten slapen. "En het is nu nog zomer. Wat als het weer omslaat?" Ook de hygiënische voorzieningen laten er te wensen over.
Lees verder

Tom (19) ziet dat zijn gestolen gsm in Molenbeek ligt, maar politie mag niks doen: "Op wettelijk vlak staan we machteloos"
De politie kan weinig doen voor de honderden slachtoffers die melden dat hun gsm vorige week gestolen werd op Pukkelpop. De meesten onder hen konden zelf hun telefoon traceren via de zoekfunctie, en weten intussen dat hun toestel zich in Brussel bevindt. Ook Tom Jordens (19) stapt naar de politie met het adres waar zijn gsm zich zou bevinden. "Onmogelijk om binnen te vallen op een adres waar wel 400 mensen wonen", reageert de politie.
Lees verder

Socialite, juwelier en weduwe met turbulent liefdesleven: hoe Russische spionne zich weg naar binnen charmeerde in NAVO-kringen
Ze woonde in een prachtig huis met zicht op de Golf van Napels, had een eigen juwelenzaak, schuimde luxueuze feestjes af en deed aan liefdadigheid. Niemand die vermoedde dat de knappe vrouw die onder meer het glas hief met hooggeplaatst personeel van het commandocentrum van de NAVO in het Italiaanse Napels een Russische spionne kon zijn. Maar dat was Maria Adela Kuhfeldt Rivera wel degelijk, zo blijkt uit diepgaand onderzoek van het gereputeerde collectief 'Bellingcat' en de kranten 'Der Spiegel', 'La Repubblica' and 'The Insider'.
Lees verder

Bewakingsbeelden tonen Lily (18) en haar moordenaar op wandel vlak voor hij haar wurgde
Lily Sullivan (18) ging samen met enkele vriendinnen naar een nachtclub in Pembroke in Wales. Daar ontmoette ze Lewis Haines, een 31-jarige vader. Ze zouden gekust hebben, maar daarna zou Lily geweigerd hebben om verder in te gaan op zijn avances. Ze werd die avond dood teruggevonden, gewurgd en gedumpt in het water. Haines bekende de moord op Lily enkele maanden later.
Lees verder

"Een circulaire woning is wat duurder om te bouwen, maar op termijn win je dat terug": op bezoek in het opvallende huis van Peter (43) en Evelien (38)
Bij Peter (43) en Evelien (38) kan zowat de hele woning in een wip uiteen gehaald worden, om een nieuwe indeling te creëren of om de materialen elders te hergebruiken. Maak kennis met het circulaire bouwen, een methode die snel aan populariteit wint en het milieu veel minder belast. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er begin 2021 een kijkje nemen. "De ruimte binnen kan aangepast worden op basis van onze veranderende woonwensen."
Lees verder

"Bijna heel ons huis kan uit elkaar worden gehaald om materiaal te hergebruiken": Peter (43) en Evelien (38) bouwden een opvallende circulaire woning
Bij Peter (43) en Evelien (38) kan zowat de hele woning in een wip uiteen gehaald worden, om een nieuwe indeling te creëren of om de materialen elders te hergebruiken. Maak kennis met het circulaire bouwen, een methode die snel aan populariteit wint en het milieu veel minder belast. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er begin 2021 een kijkje nemen. "De ruimte binnen kan aangepast worden op basis van onze veranderende woonwensen."
Lees verder

Wat willen mannen écht in bed? Seksuoloog en 7 mannen reageren: "Nee, niet alleen penetratieseks"
Over vrouwelijke seksualiteit is al veel gezegd en geschreven. Maar hoe zit het met onze mannen? Wat willen zij in bed, als ze echt eerlijk zijn? Seksuologe Michelle Hufkens geeft ons een lesje 'penisanatomie' om alle erogene zones te ontdekken (de penis heeft óók een clitoris!), en verheldert op welke andere manieren je een man kan verwennen. Als bonus delen zeven mannen hun diepste wensen. "Veel vrouwen denken dat mannen maar één ding willen. Was het maar zo eenvoudig."
Lees verder

Honderdtal vluchten geschrapt in Lissabon en Porto door staking
Door een staking bij een bagageafhandelaar is het vliegverkeer op de Portugese luchthavens van Lissabon en Porto vrijdag verstoord. Een honderdtal vluchten werd geschrapt, zo meldt luchthavenuitbater ANA.
Lees verder

Raphael Onyedika (21) is bijna van Club Brugge: blauw-zwart evenaart recordsom van 9 miljoen euro voor Nigeriaan
Zoals eerder deze week aangekondigd is de Nigeriaanse middenvelder Raphael Onyedika (21) op weg naar Club. Blauw-zwart betaalt ongeveer 9 miljoen euro aan FC Midtjylland, een evenaring van de recordsom die voor Kamal Sowah betaald werd.
Lees verder

Verwardheid alom door accent Harry Styles in 'Don't Worry Darling': "Hij spreekt als Brit met een vals Brits accent"
Heel wat mensen zijn in de war door het accent van Harry Styles (28) in zijn nieuwe film 'Don't Worry Darling'. In de psychologische thriller speelt de zanger Jack, die samen met zijn vrouw Alice (gespeeld door Florence Pugh (26)) in een utopische wereld leeft, waar iets niet pluis is. Op Twitter werd een klein fragmentje van Harry Styles gedeeld waarin hij ruzie maakt met zijn tegenspeler. In de plaats van lof, krijgt de acteur nu vooral vragen over zijn accent: "Is Jack nu een Amerikaan of een Brit? Ik ga niet slapen voor ik het weet." 'Don't Worry Darling', geregisseerd door Styles' vriendin Olivia Wilde (38) is vanaf 21 september te zien in de Belgische zalen.
Lees verder

Pakistan roept noodtoestand uit en vraagt om hulp wegens aanhoudend noodweer
Pakistaanse autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen in hun land en vragen de internationale gemeenschap om hulp wegens het aanhoudende noodweer dat al aan honderden mensen het leven heeft gekost.
Lees verder