Doorgaan naar hoofdcontent

Van der Poel, die met de fiets weer naar huis gaat, rijdt anonieme koers bij rentree: “Het ging zoals verwacht. Nie...

HLN
Van der Poel, die met de fiets weer naar huis gaat, rijdt anonieme koers bij rentree: "Het ging zoals verwacht. Niet slecht, niet super"
Matis Louvel heeft de 62ste editie van de Druivenkoers gewonnen. De 23-jarige Fransman van Arkéa-Samsic soleerde naar winst in Overijse. Mathieu van der Poel kon geen potten breken bij zijn rentree, maar dat verwachtte hij ook niet. "Ik heb nog een paar koersen nodig om in topvorm te geraken." Na afloop ging Van der Poel met de fiets naar huis, goed voor een extraatje van 65 kilometer.
Lees verder

John de Mol weigert interview 'Boos': "Verbijsterd over nieuwe beschuldigingen"
John de Mol heeft het tweede interview dat het programma 'Boos' heeft aangevraagd over de misstanden bij 'The Voice' geweigerd. Dat laat hij weten in een verklaring. Daarin zegt hij 'verbijsterd' te zijn over 'valse beschuldigingen' dat hij op de hoogte was van meer dan één geval van grensoverschrijdend gedrag door bandleider Jeroen Rietbergen.
Lees verder

Remco Evenepoel: "De slotklim van morgen? Buiten de tijdrit heb ik geen enkele etappe verkend, dus er staan mij veel cadeaus te wachten"
De klassementsmannen namen vandaag een halve snipperdag in de Vuelta. "Maar het was geen gemakkelijke dag", stelde Remco Evenepoel, die aangaf geen enkele etappe verkend te hebben.
Lees verder

Finse premier Sanna Marin vraagt om respect voor privéleven na gelekte feestbeelden: "Ik heb nog nooit een dag werk gemist"
De Finse premier Sanna Marin (36) heeft vandaag in een toespraak gevraagd om respect voor haar privéleven, na een week waarin ze zich voortdurend moest verantwoorden en verdedigen voor een gelekte feestvideo en een foto van twee topless vrouwen (niet Marin) die zoenen in haar ambtswoning. "Ik ben een mens", zei Marin vandaag aan journalisten op een conferentie van haar Sociaaldemocratische partij, terwijl ze de voorbije week omschreef als "behoorlijk moeilijk".
Lees verder

Finse premier Sanna Marin geeft emotionele speech na gelekte feestbeelden: "Ik mis soms ook vreugde, licht en plezier"
De Finse premier Sanna Marin (36) heeft vandaag in een toespraak gevraagd om respect voor haar privéleven, na een week waarin ze zich voortdurend moest verantwoorden en verdedigen voor een gelekte feestvideo en een foto van twee topless vrouwen (niet Marin) die zoenen in haar ambtswoning. "Ik ben een mens", zei Marin vandaag aan journalisten op een conferentie van haar Sociaaldemocratische partij, terwijl ze de voorbije week omschreef als "behoorlijk moeilijk".
Lees verder

MNM-dj Kawtar Ehlalouch krijgt kritiek op outfit tijdens uitzending: "Dit zou een oma kunnen dragen"
Kawtar Ehlalouch (25) en Robin Keyaert (27) kleuren samen de ochtendshow op de radiozender MNM. Deze ochtend spotte een luisteraar haar outfit op de livecam én vond deze allesbehalve flatterend. "Het lijkt op een nachtjapon", liet Romario weten in de app. Al snel besloot Keyaert deze luisteraar even op te bellen, met alle gevolgen van dien.
Lees verder

INTERVIEW. Jo Brouns (CD&V) 100 dagen Vlaams minister van Werk: "Ik maak me zorgen over de forse stijging van steunaanvragen bij het OCMW"
Om een economische dip af te wenden moet iedereen mee aan de slag, vindt Vlaams minister van Werk, Economie en Landbouw Jo Brouns (CD&V). "Als je momenteel wil werken, kan je kiezen tussen de openstaande vacatures." Brouns wil liever het hele arbeidsmarktbeleid in eigen handen: "Het is onbegrijpelijk dat de federale overheid aan de regio's niet meer bevoegdheden geeft." En over de positie van CD&V: "De partij moet mee evolueren in het ethische debat."
Lees verder

Europese gasprijs piekt naar nieuw record
De Europese prijs voor aardgas heeft vanavond tijdens de handel voor het eerst sinds maart de kaap van 300 euro per megawattuur (MWh) overschreden. Finaal sloot de gasprijs op 292,15 euro, een nieuw record aan de slotbel en ongeveer 23 euro meer dan daags voordien. De prijzen pieken omdat de vrees leeft dat Rusland de gaskraan naar Europa verder zou dichtdraaien na nieuw onderhoud aan de Nord Stream-pijplijn naar Duitsland. VTM NIEUWS gaat naar een staalfabriek die de productie met 40 procent moet terugschroeven. Volg de uitzending hier live.
Lees verder

Europese gasprijs gaat boven kaap van 300 euro per megawattuur en stevent af op nieuw record
De Europese prijs voor aardgas heeft vandaag tijdens de handel de kaap van 300 euro per megawattuur (MWh) overschreden.
Lees verder

Daniel Ricciardo en McLaren vroegtijdig uit elkaar: "Maak op gepast moment toekomstplannen bekend"
Daniel Ricciardo (33) verlaat op het einde van dit jaar Formule 1-team McLaren. De Australiër doet zijn contract niet uit. Hij had nog een overeenkomst tot eind 2023, maar die wordt in onderling overleg voortijdig beëindigd.
Lees verder

De voorbije tien jaren van Michelle Martin (62): nieuwe vrienden en bachelor in de rechten, maar werk daarin vindt ze niet
Volledig vrij, ook van voorwaarden. Michelle Martin, in 2004 voor dertig jaar cel veroordeeld voor haar aandeel in de ontvoering en de dood van Julie, Melissa, An en Eefje, mag vanaf vrijdag gaan en staan waar ze wil. Maar ook nu leeft ze al tien jaar buiten de gevangenismuren, weliswaar onder voorwaarden. Wat spookte ze al die tijd uit?
Lees verder

Jean Lambrecks, vader van vermoorde Eefje, over vrijlating Michelle Martin: "De hele toestand is zeer deprimerend"
Jean Lambrecks, vader van de door Marc Dutroux vermoorde Eefje, reageert verbolgen op de vrijlating van Dutroux' ex-vrouw Michelle Martin. Vanaf vrijdag is Martin volledig vrij en dus ook verlost van alle opgelegde voorwaarden. Martin werd in 2004 door het assisenhof van Aarlen veroordeeld tot dertig jaar cel voor medeplichtigheid bij de misdaden begaan door haar vroegere man Dutroux. Die kreeg levenslang voor ontvoering, foltering, verkrachting en moord. Hij maakte zes slachtoffers. Vier van hen overleefden zijn gruweldaden niet.
Lees verder

"Wereld heeft Oekraïense onafhankelijkheid nodig", zegt Zelensky aan VN-Veiligheidsraad
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de VN-Veiligheidsraad gewezen op het globale belang van de strijd die het Oekraïense volk voert tegen de Russische invasie. "Vandaag viert ons land de dag van de onafhankelijkheid en nu kan iedereen zien, hoezeer de wereld afhankelijk is van onze onafhankelijkheid", zei de president via een videoverbinding. Eerder was nog een Russische poging gefaald om te verhinderen dat Zelensky het orgaan zou toespreken.
Lees verder

Spaanse regering waarschuwt bevolking voor zeer harde winter: "We moeten voorbereid zijn"
De Spaanse regering heeft de bevolking van het land gewaarschuwd voor een "zeer harde winter" door de energiecrisis en oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Jens Dendoncker (32) is na moeilijke periode klaar voor een nieuw tv-seizoen: "Ik heb al mijn energie terug én ben vele kilo's kwijt"
Jens Dendoncker (32) draait terug op volle toeren, na een moeilijke periode. Zijn werk was bijkomstig geworden toen hij zich eind 2020 liet opnemen in een psychiatrisch centrum om van zijn angstgevoelens af te komen. Maar straks is de comedian te zien in een kleine reeks VTM-programma's, waaronder 'Wie Zoekt Die Wint'. "In het verleden nam ik misschien wat te veel hooi op mijn vork. Er spookten continu honderd verschillende dingen door mijn hoofd."
Lees verder

Mathieu van der Poel 35ste bij rentree in Druivenkoers: "Weer een goed gevoel, zonder die lekke band had het er anders uitgezien"
Eén maand voor het WK is Mathieu van der Poel weer renner. In de Druivenkoers eindigde de Nederlander als 35ste. "Zonder die lekke band, had het er anders uitgezien, maar ik ben blij. Ik kan weer afzien."
Lees verder

Bestuurder onder invloed van drugs veroorzaakt ravage en gewonde in Van Langenhovestraat
In de Van Langenhovestraat in Sint-Gillis-bij-Dendermonde is woensdagavond een spectaculair ongeval gebeurd met drie voertuigen. Bij het ongeval raakte een vrouw gewond, zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De straat was een tijdlang volledig afgesloten voor het verkeer.
Lees verder

Biden kondigt gedeeltelijke kwijtschelding studieschuld aan
De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een gedeeltelijke kwijtschelding van de studieschuld aangekondigd. Het gaat om 10.000 dollar (ongeveer 10.000 euro), maar alleen voor individuen die minder dan 125.000 dollar per jaar verdienen of gezinnen met een jaarlijks inkomen onder 250.000 dollar. Over de kwestie woedt een pittig debat in de Verenigde Staten, waar een jaar aan de universiteit duizenden dollars kan kosten.
Lees verder

Waarom Quick.Step Remco Evenepoel in de Vuelta na de rit in bad steekt: "Endorfines zorgen voor goed gevoel"
Een waskuip gevuld met koud water, amper zo groot als een kinderbadje. Dat is waarmee Remco Evenepoel en Quick.Step de hitte in de Vuelta bestrijden. Onnozel? "Ouderwetse methodes zijn vaak de beste."
Lees verder

"Mijn uitspraak was fout", zegt GO!-topman Pelleriaux: "Meerderheid van leerkrachten zijn wel ambitieus"
De uitspraak over het aantrekken van ambitieuze leerkrachten uit de privésector om het ambitieniveau van de leerlingen op te krikken was fout. Dat zegt Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs GO!, woensdag in een communicatie aan de GO!-scholen.
Lees verder