Doorgaan naar hoofdcontent

Vakbond over drugsproblemen bij politie: “Agenten verkopen soms ook drugs of leveren hand-en-spandiensten voor drug...

HLN
Vakbond over drugsproblemen bij politie: "Agenten verkopen soms ook drugs of leveren hand-en-spandiensten voor drugsmilieu"
De politievakbond NSPV erkent dat het drugsgebruik bij de Antwerpse politie een probleem is. Volgens woordvoerder van de politievakbond Luc Goos blijft het niet altijd bij privégebruik, maar wordt er soms drugs verkocht of helpen politiemensen zelfs drugscriminelen door dossiers in te kijken. "Het is niet te onderschatten", vertelt Goos bij HLN LIVE.
Lees verder

Eerste basisplaats wenkt voor De Ketelaere bij AC Milan: vanaf minuut één tegen Bologna?
Twee aanpassingswedstrijden volstaan. Stefano Pioli, coach van AC Milan, is zinnens om Charles De Ketelaere (21) zaterdag tegen Bologna voor het eerst in de basis te droppen.
Lees verder

KOERS KORT. Nederlands kampioen Eenkhoorn verlaat Jumbo-Visma voor Lotto Dstny
Pascal Eenkhoorn (25) zal vanaf volgend seizoen uitkomen voor Lotto Dstny. De regerende Nederlandse kampioen op de weg tekende een contract voor twee jaar bij de Belgische ploeg. Hij zal volgens Lotto een vrijere rol krijgen in zowel de klassiekers als grote rondes. "Mijn grote drijfveer is koersen winnen. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen", zegt Eenkhoorn op de website van de Lotto-ploeg. Hij verlaat Jumbo-Visma.
Lees verder

LIVE VUELTA. Maar één (stevige) hindernis in vreemde zevende etappe, sobere fiets voor leider Remco Evenepoel
Vreemde rit in de Vuelta vandaag, met een heuvelachtige aanloop maar slechts één echte klim. Wel een stevige: de Puerto de San Glorio is na ruim 30 km 'vals plat' officieel 22,4 kilometer lang en stijgt gemiddeld 5,5 procent. De top ligt op 64,2 kilometer van de streep. Nadien loopt het over een hoogvlakte op circa 1.000 meter op overwegend vlakke of dalende wegen naar de finish in Cistierna. Remco Evenepoel draagt de leiderstrui na zijn sterke rit van gisteren. Toont hij zich opnieuw? Volg het de hele dag door op deze pagina!
Lees verder

645 kwetsbare Vlamingen aan de slag op zorgboerderijen in 2020
Er gingen in 2020 645 kwetsbare Vlamingen aan de slag op een zorgboerderij. Dat blijkt uit het jaarrapport dat vrijdag werd voorgesteld door Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns. In totaal ging het om 39.480 zorgactiviteiten, een daling met 19 procent tegenover 2019, omwille van de coronapandemie.
Lees verder

Prijs van diesel blijft klimmen
De maximumprijs voor diesel gaat morgen voor de derde keer sinds half augustus de hoogte in. Er komt 8,9 eurocent per liter bij, waarmee het tot 2,139 euro per liter klimt. Dat meldt de FOD Economie.
Lees verder

Is GP F1 van Francorchamps gered? F1-baas geeft serieuze hint van witte rook
En toen was er plots een serieuze hint van witte rook. Nu lijkt het plots niet uitgesloten dat het morgen wordt aangekondigd: dat België dan toch op de F1-kalender blijft voor 2023.
Lees verder

GP F1 van Francorchamps lijkt gered: morgen witte rook over plaats op kalender voor 2023?
En toen was er plots een serieuze hint van witte rook. Nu lijkt het plots niet uitgesloten dat het morgen wordt aangekondigd: dat België dan toch op de F1-kalender blijft voor 2023.
Lees verder

Amper 18.000 kijkers: 'Villa Zuid-Afrika' flopt in Nederland
De docureeks 'Villa Zuid-Afrika', met in de hoofdrol het voormalig K3'tje Kathleen Aerts (44), viel in ons Belgenlandje erg in de smaak. Onze noorderburen daarentegen blijken minder fan. De kijkcijfers van de eerste aflevering zijn binnen en deze zijn volgens cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) erg ondermaats.
Lees verder

Ouderwetse knoppen in auto zijn een pak veiliger dan touchscreens
Fysieke knoppen in een auto zijn een stuk gebruiksvriendelijker en veiliger dan digitale bediening via een of meerdere touchscreens. Dat blijkt uit een studie van het Zweedse tijdschrift Vi Bilagare.
Lees verder

Antwerp-voorzitter Paul Gheysens blijft kalm na Europese uitschakeling: "Ik ga er niet veel tamtam rond maken. We zijn een ploeg in opbouw"
Stilte na de storm, daags na de pijnlijke aftocht op het Europese toneel voor Antwerp. Alleen maar teleurgestelde gezichten op de Bosuil. Geen Conference League. En toch nam Paul Gheysens zijn telefoon opvallend rustig op. De voorzitter blijft kalm en spreekt zijn vertrouwen uit in Van Bommel en co. "Hoe minder ik me ga moeien, hoe beter."
Lees verder

Meerdere gewonden door defecte rollercoaster in Amerikaans pretpark Six Flags
In een Six Flags-pretpark in de Amerikaanse staat New Jersey zijn donderdagavond lokale tijd een tiental mensen gewond geraakt nadat een rollercoaster aan het einde van de rit defect raakte. Verschillende inzittenden liepen lichte nek- en rugletsels en blauwe plekken op. Niemand raakte zwaargewond.
Lees verder

Recordvangst in Australië: douane en politie vinden meer dan 1,8 ton crystal meth
Nadat eerder al honderden kilo methamfetamine werd aangetroffen, hebben de douane en de politie in Australië nu ruim een ton van hetzelfde goedje ontdekt. De drugs, ook gekend onder de naam crystal meth of ice, zaten net als bij de vorige vangst verstopt in marmeren platen.
Lees verder

International Dog Day: welke voeding heeft jouw hond nodig? De verschillende soorten op het rooster
Op 26 augustus vieren we International Dog Day. Wil je je geliefde viervoeter eens goed vertroetelen? Liefde gaat door de maag, dus de ideale manier bestaat erin hem zijn favoriete kostje voor te zetten. Daarbij dien je natuurlijk ook te letten op het gezondheidsaspect, en iedere hond heeft op dit vlak zijn specifieke noden. Om je te helpen uitklaren welke hondenvoeding geschikt is voor jouw huisdier, zet HLN Shop de verschillende soorten met hun voor- en nadelen op een rij.
Lees verder

Financiële waakhond waarschuwt voor frauduleuze aanbiedingen vermogensbeheer
De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt voor de activiteiten van vijf nieuwe ondernemingen die frauduleuze diensten van vermogensbeheer aanbieden. Mensen die hun geld aan de ondernemingen toevertrouwen, dreigen het nooit meer terug te zien, meldt FSMA.
Lees verder

Youth Orchestra Flanders treedt op met topvioliste Sylvia Huang
Het Youth Orchestra Flanders (YOF), het grootste jeugdorkest van België, staat dit weekend op het podium met de Belgische topvioliste Sylvia Huang. Huang, die in 2019 de publieksprijs won van de Koningin Elisabethwedstrijd, treedt in Antwerpen en Gent op met 85 jonge muzikanten tussen 16 en 25 jaar oud.
Lees verder

'Home Alone'-acteur Devin Ratray beschuldigd van seksueel misbruik
Devin Ratray (45), vooral bekend van zijn rol als Buzz McCallister in 'Home Alone', wordt beschuldigd van seksueel misbruik. In 2017 zou hij Lisa Smith gedrogeerd en verkracht hebben. De acteur ontkent de beschuldigingen.
Lees verder

Eline (26) toont haar beachbody. "Mijn vriend houdt van mijn poep, en ik ben er ook fier op"
Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That's it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Eline (26) in badkleding. Ze heeft een buikje, zegt ze zelf, en dat vindt ze niet zo fijn. Al probeert ze om minder streng te zijn voor zichzelf. "Mijn benen zijn ook wat zwaarder, maar daar heb ik vrede mee genomen."
Lees verder

Alcoholisme, rebelleren of het land verlaten: de 'vloek van de reserveopvolgers' slaat soms genadeloos toe
Prins Gabriël is 19 geworden en pakt momenteel zijn koffers voor de start van zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School. In navolging van zijn oudere zus Elisabeth (20), want Gabriël is en blijft tweede in lijn voor de troon, en dus één hartslag van het koningschap verwijderd. Hij lijkt er vrede mee te hebben, maar voor veel reserveopvolgers is een leven in de wachtkamer eerder een vloek dan een zegen. Er zijn dan ook bijzonder tragische gevallen van jongere broers en zussen van troonopvolgers wiens lot hen te veel wordt.
Lees verder

Stoffel Vandoorne, kersvers wereldkampioen Formule E en de laatste Belg in Formule 1: "Ik heb een kruis over F1 gemaakt"
Stoffel Vandoorne is nog eens in het land. Dit weekend is hij invaller bij Mercedes, mocht Hamilton vanavond nog een kwalijke val in de badkuip maken. Tijd om bij te praten met de nieuwe wereldkampioen FE: "Ik heb een kruis over F1 gemaakt, maar dat stemt me niet bitter."
Lees verder