Doorgaan naar hoofdcontent

Trekt Dries Mertens naar Turkije? “Galatasaray biedt loon van 3,5 miljoen euro aan”

Trekt Dries Mertens naar Turkije? "Galatasaray biedt loon van 3,5 miljoen euro aan"

Volgens Turkse media zouden Dries Mertens en zijn entourage onderhandelen met Galatasaray. De club uit Istanboel zou zelfs al een eerste bod hebben gedaan op de 35-jarige Rode Duivel. Naar verluidt zou Galatasaray Mertens een loon van zo'n 3,5 miljoen euro hebben aangeboden, terwijl onze landgenoot 4 miljoen wil.

Lees verder

Rani Rosius stoomt zich klaar voor het EK atletiek: "Maar ik eet nog elke ochtend boterhammen met choco"

In de sprint zweeft ze elf seconden lang boven de piste, maar daarbuiten houdt Rani Rosius (22) de voetjes mooi op de grond. "Ik zit nog mijlenver van de wereldtop, dus het heeft ook geen zin om me zo te gedragen."

Lees verder

Duurder dan 'CDK' en toch spreekt er amper iemand over: wie is Amadou Onana, 40 miljoen waard en gewild in de Premier League?

Zowel West Ham United als Everton trekt aan de mouw van Rode Duivel Amadou Onana (20). De clubs willen zo'n 35 miljoen euro plus 5 miljoen euro bonussen geven voor de Rode Duivel van Lille. Nóg jonger en nóg duurder dus dan Charles De Ketelaere (21), en toch minder bekend. Al zit het atypische parcours van Onana daar voor iets tussen.

Lees verder

Vincent Kompany is enthousiast over nieuwe Antwerp-aanwinst Manuel Benson bij Burnley: "Hij brengt dribbels en snelheid bij"

Lees verder

Waar is 'Waar is Peng Shuai?' Waarom het (verdacht) stil is rond Chinese tennisster die politicus beschuldige van seksueel misbruik

Het is stil geworden rond Peng Shuai, de Chinese tennisster (36) die in november 2021 een belangrijke politicus beschuldigd had van seksueel misbruik. Officieel kan ze haar vaderland nog steeds niet verlaten door covid-beperkingen, maar allicht spelen ook die klacht en de bijhorende ophef een rol in het reisverbod.

Lees verder

Roglic twee weken voor de Vuelta terug op de fiets: geraakt titelverdediger tijdig klaar?

De Sloveense wielrenner Primoz Roglic van Jumbo-Visma zit weer op de fiets. Roglic plaatste op Instagram een foto vanuit de heuvels rond zijn woonplaats Monaco. "Een typische 'goedemorgen-foto' als je eindelijk terug op de weg bent", schreef hij erbij.

Lees verder

Ook Canada onverbiddelijk voor ongevaccineerde Novak Djokovic

Novak Djokovic heeft zich vlak voor de loting afgemeld voor het ATP-toernooi van komende week in Montréal. De 21-voudig grandslamwinnaar is niet gevaccineerd tegen het coronavirus en mag Canada daarom niet in. Djokovic stond wel op de deelnemerslijst voor het masterstoernooi voor het geval de autoriteiten de regels zouden versoepelen, maar dat gebeurde niet.

Lees verder

Vaker buitenspel in het voetbal vanaf dit seizoen: regelwijziging door discutabele goal Kylian Mbappé

Wereldvoetbalbond FIFA heeft een aanpassing gedaan aan de buitenspelregel. Voorheen werd buitenspel opgeheven als een aanvaller de bal in buitenspelpositie ontving na aanraking door een verdediger. Dat is vanaf nu alleen nog zo als de verdediger de bal gecontroleerd speelt. Bij het toucheren of blokken van de bal blijft de aanvaller strafbaar buitenspel staan. Er zal dus veel meer voor buitenspel worden gevlagd en gefloten.

Lees verder

Gepolst naar Blind, maar alvast Ekkelenkamp gehaald: Marc Overmars zocht balans op het middenveld van Antwerp

Met Jurgen Ekkelenkamp (22) heeft Antwerp voor het tweede jaar op rij een transfer van Club Brugge gekaapt. Na een nachtje slapen liet de Nederlandse middenvelder blauw-zwart weten dat hij op de Bosuil tekent.

Lees verder

AA Gent doet contractloze Roman Bezus nieuw voorstel

Door de ernstige blessure van Tarik Tissoudali en de aanhoudende afwezigheid van Vadis Odjidja zitten de Buffalo's bijzonder krap in de offensieve en creatieve middenvelders. Daarom heeft het Gentse bestuur een nieuw voorstel geformuleerd aan Roman Bezus die zonder club zit sinds zijn contract in Gent eind juni afliep.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Zulte Waregem maakte het Antwerp veel lastiger dan Lillestrom"

Terwijl Antwerp tegen het Kosovaarse Drita geen overschot had, lijkt de kwalificatie voor de laatste Conference League-voorronde na de heenmatch tegen het Noorse Lillestrom al op zak. Huisanalist Patrick Goots verwacht in de return geen tegenstand meer. "Een ideale kans voor Van Bommel om zijn bankzitters met speelminuten tevreden te houden."

Lees verder

Een rit op de transfergeruchtenmolen: Barcelona denkt aan Meunier, Chelsea wil ver gaan voor nieuwe verdediger

Met de start van enkele grote buitenlandse voetbalcompetities draait ook de mercato op volle toeren. Een overzicht van de belangrijkste geruchten in de buitenlandse kranten van vrijdag 5 augustus.

Lees verder

Ex-Giant Yoeri Schoepen blijft jaar langer bij Spirou Charleroi

Yoeri Schoepen (28) speelt ook volgende seizoen bij Charleroi. De Antwerpse power forward tekende een nieuw contract van één seizoen bij de Spirous.

Lees verder

Arbnor Muja tekent contract van drie jaar bij Antwerp

Het hing al enkele dagen in de lucht maar nu maakte Antwerp het nieuws officieel. Arbnor Muja laat FC Drita achter zich en tekent een contract voor drie seizoenen bij Antwerp, met optie op een bijkomend seizoen. Dat maakte de club vrijdag bekend via haar kanalen.

Lees verder

Belfius stopt met voetbalsponsoring: "Het brengt te weinig op"

Staatsbank Belfius snoeit in de kosten en besliste daarom de sponsorcontracten met zowel Club Brugge als RSC Anderlecht niet te verlengen. Beide topclubs zien samen miljoenen aan sponsorgeld wegvallen.

Lees verder

Belfius stopt met voetbalsponsoring: "Het brengt te weinig op"

Staatsbank Belfius snoeit in de kosten en besliste daarom de sponsorcontracten met zowel Club Brugge als RSC Anderlecht niet te verlengen. Beide topclubs zien samen miljoenen aan sponsorgeld wegvallen.

Lees verder

Dries Mertens wordt ereburger van Napels: "Een erkenning voor iemand die zo veel gegeven heeft aan onze stad"

Dries Mertens wordt ereburger van Napels. Dat heeft burgemeester Gaetano Manfredi vrijdag bekendgemaakt na de gemeenteraadsvergadering. De Rode Duivel verlaat deze zomer na negen jaar de Zuid-Italiaanse stad nadat hij zich tot topschutter aller tijden van Napoli kroonde.

Lees verder

Shooting guard Arik Smith tekent bij Telenet Giants Antwerp

Telenet Giants Antwerp heeft met Arik Smith een vierde nieuwe Amerikaanse versterking aangetrokken. De 28-jarige en 1m86 grote shooting guard was twee seizoenen (2019-2021) bij Bergen aan de slag.

Lees verder

Danny Buijs panikeert niet na Mechelse 0 op 6: "Angst is een slechte raadgever"

Na twee speeldagen staat KV Mechelen met nul punten gedeeld laatste met Seraing, een van de genoemde degradatiekandidaten. "In de media en op het internet gaat het daar natuurlijk over, maar daar ben ik niet zozeer mee bezig", blijft Danny Buijs positief.

Lees verder

Charles De Ketelaere voorgesteld bij AC Milan: "Kaka? Fantastische speler, maar ik heb mijn eigen kwaliteiten"

Eén dag voor hij zijn debuut maakt bij AC Milan, is Charles De Ketelaere officieel voorgesteld aan de Italiaanse en buitenlandse pers. Een half uur lang trotseerde de 21-jarige Bruggeling vragen over zijn bijnaam, Kaka, Ibrahimovic en zijn favoriete positie.

Lees verder

Hein Vanhaezebrouck prijst houding van Tarik Tissoudali: "Hij was deze week al zijn revalidatie aan het plannen"

Zondag komt Westerlo op bezoek in de Ghelamco Arena. Een tegenstander die Hein Vanhaezebrouck alvast niet onderschat: "Zij moeten zich volgens mij echt niet zorgen maken over de drie zakkers, volgens mij eindigen ze zelfs in de linkerkolom en zijn ze kandidaat voor Play-off 2." Maar de Gentse coach moet vooral zijn team klaarstomen om een eerste zege te boeken en tegelijk een oplossing zoeken voor de afwezigheid van een spelbepalende figuur zoals Tissoudali.

Lees verder

Wereldkampioen Alaphilippe keert voor het eerst terug naar Leuven: "Nog maar weinig rugwind gehad dit seizoen"

Met zondag de 'Tour of Leuven' hopen ze in de universiteitsstad een beetje van de unieke WK-sfeer van 25 september 2021 terug tot leven te brengen. De winnaar van die dag, Julian Alaphilippe, zal er ook zondag bij zijn in zijn regenboogtrui. Met veel goesting maar evenveel twijfels na een seizoen vol pech. "Ik heb nog maar weinig rugwind gehad dit seizoen", aldus de kopman van Quick-Step - Alpha Vinyl.

Lees verder

OHL-spelers gaan op boksles in aanloop naar duel om leidersplaats tegen Antwerp

Marc Brys ging creatief om met de hitte deze week. Bij OH Leuven wordt er heel vaak twee keer per dag getraind, maar eerder deze week is de tweede training vervangen door een indoor boksles om aan de zon te ontsnappen.

Lees verder

Diego Simeone posteert Axel Witsel al drie wedstrijden op rij centraal achterin, Rode Duivel maakt indruk in Spanje

Het ziet ernaar uit dat Axel Witsel (33) bij Atlético Madrid als centrale verdediger zal acteren. Coach Diego Simoene probeerde de Rode Duivel nu al drie oefenwedstrijden op rij uit op die positie. En hij doet het daar lang niet slecht, valt in Spaanse media te lezen.

Lees verder

Matevz Govekar is snelste vluchter, Pieter Serry grijpt net naast podium in Ronde van Burgos

Matevz Govekar (Bahrain-Victorius) heeft vrijdag de vierde etappe van de Ronde van Burgos (cat. 2. Pro), met start in Torresandino en aankomst na 169 kilometer in Ciudad Romana de Clunia, op zijn naam gebracht. De 22-jarige Sloveen was de snelste na een sprint met zeven voor de Fransman Valentin Retailleau en de Israëliër Omer Goldstein. Pieter Serry werd vierde.

Lees verder

Thierry Neuville zakt naar zevende plaats in rally van Finland

Thierry Neuville (Hyundai) is vrijdag na de eerste ritten van de dag in de rally van Finland, de achtste manche van het WK, naar de zevende plaats gezakt. Zijn Estse teamgenoot Ott Tänak staat aan kop.

Lees verder

Zwaar verdict voor Daci en Westerlo: gescheurde kruisband houdt aanvaller maanden aan de kant

Tegenslag bij Westerlo. Erdon Daci liep deze week op training een zware knieblessure op en moet onder het mes. De Macedoniër staat voor een maandenlange revalidatie.

Lees verder

Opvallend: Dylan Teuns verlaat Bahrain Victorious per direct en stapt over naar Israël-Premier Tech

Dylan Teuns vertrekt met onmiddellijke ingang bij Bahrain Victorious. Dat heeft het team van de 30-jarige Limburger vrijdagavond laten weten. Teuns zal vanaf heden de kleuren van Israël-Premier Tech verdedigen.

Lees verder

Stilaan ook beweging voor zijn transfer: Noa Lang begint op eigen vraag op de bank bij Club Brugge

Geen Noa Lang (23) in de basiself tegen Zulte Waregem. De aanvaller van Club Brugge, die met een transfer in zijn hoofd zit, zit op eigen aangeven op de bank tegen Zulte Waregem. Invallen is nog een optie, maar Jutgla en Sowah zijn voorzien om te starten in de spits.

Lees verder

Arnaud Démare sprint met overmacht naar winst in slotetappe, Ethan Hayter is eindwinnaar Ronde van Polen

Arnaud Démare heeft de slotetappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De 30-jarige Fransman van Groupama - FDJ haalde het in een massasprint oppermachtig van Olav Kooij en Phil Bauhaus. Onze landgenoot Gerben Thijssen werd vijfde. De eindzege van de jonge Brit Ethan Hayter (23) kwam niet meer in gevaar.

Lees verder

Westerlo of KV Mechelen? Kemphanen spelen tegen AA Gent in geel en rood

Wie zondagmiddag op AA Gent – Westerlo afstemt, zal misschien even denken dat hij of zij naar een wedstrijd van KV Mechelen zit te kijken. De Kemphanen treden immers aan in een nieuwe outfit in … geel en rood.

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Ik ben voorzichtig na Antwerp - Admira Wacker 1992, maar... dit mag niet meer mislopen tegen Lillestrøm"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij columnist voor Gazet van Antwerpen en sinds 1992 probeert hij ook wat voorzichtiger te zijn met zijn voorspellingen. Maar deze klus gaat de Great Old thuis wel afmaken, denkt Bistiaux. "Dit Antwerp is op en top nuchter en professioneel. Geen individuele strapatsen, het collectief ­primeert."

Lees verder

Officieel: Christian Benteke trekt naar het Amerikaanse DC United

Christian Benteke verlaat de Premier League na tien jaar. De 31-jarige spits trekt van Crystal Palace naar DC United in de MLS. Dat hebben de clubs vrijdagavond laten weten.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh strandt in kwartfinale Players Championship 24

Met een plaats in de kwartfinales was Dimitri Van den Bergh (PDC-14) vrijdag in het Engelse Barnsleu de beste Belgische darter in het 24e toernooi van het Players Championship. Luke Humphries (PDC-11) hield hem met 6-3 uit de halve finales. Van den Bergh gaf daarbij een 2-3 voorsprong uit handen.

Lees verder

Barcelona heeft het weer zitten: La Liga weigert aanwinsten Lewandowski en co in te schrijven

FC Barcelona kan zijn zomertransfers (nog) niet officieel inschrijven bij La Liga. De organisatie van de Spaanse voetbalcompetitie zou de inschrijvingen geweigerd hebben, waardoor de nieuwe spelers nog geen wedstrijden mogen spelen. Dat melden verschillende buitenlandse media.

Lees verder

Wat zegt het besluit van Belfius om te stoppen met sponsoring van voetbal: "Het kan een vlucht vooruit zijn"

De staatsbank Belfius stopt met de sponsoring van voetbal. Het gaat de sponsorcontracten met Club Brugge en Anderlecht niet meer verlengen. Die zien zo samen miljoenen aan sponsoring wegvallen. Investeren in een andere sport, hockey, is geen probleem.

Lees verder

Nieuw seizoen, zelfde pletwals: Bayern München wint meteen met 1-6 op het veld van Frankfurt

Voor Bayern München is het seizoen 2022-2023 weer uitstekend gestart. Der Rekordmeister won zijn eerste competitiematch in en tegen Frankfurt met 1-6.

Lees verder

Sputterend Club Brugge kan ook thuis tegen Zulte Waregem niet winnen en begint competitie met magere 4 op 9

Club Brugge heeft weer niet kunnen winnen van een kleine ploeg. Na Eupen (2-1) snoepte nu Zulte Waregem Club punten af. Carl Hoefkens beleeft geen leuke wittebroodsweken.

Lees verder

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: "Plotse overstap kwam pas vorige week ter sprake"

Dylan Teuns (30) stapt met onmiddellijke ingang over van Bahrain Victorious naar Israel-Premier Tech, waar hij herenigd wordt met zijn vroegere mentor Rik Verbrugghe. De winnaar van de Waalse Pijl tekent een contract tot eind 2024.

Lees verder

Nog vijftig dagen voor Wollongong: vijf zaken die u moet weten over het tweede WK in Australië

Nog 49 keer slapen en het is weer zover: in het Australische Wollongong zullen de heren profs uitmaken wie de opvolger wordt van Julian Alaphilippe als wereldkampioen wielrennen op de weg. Vijf zaken die u absoluut moet weten van het WK in Wollongong.

Lees verder

Superduo De Bruyne-Haaland staat voor zijn vuurdoop: "Maar Haaland moet wel goed naar Guardiola luisteren"

Dit weekend begint de Premier League aan een nieuwe seizoen. ?De beste middenvelder ter wereld en de meest trefzekere spits ter wereld spelen bij City, de regerende landskampioen. Dat mag toch niet mislopen? Erling Haaland hoeft die afgemeten passes van Kevin De Bruyne er alleen maar in te schoppen en Manchester City wint de Premier League en de Champions League. Toch?

Lees verder

Toen waren ze nog met tien: dit zijn de resterende Belgen in de Premier League

Het zijn er ooit veel meer geweest – met meer impact ook –, maar er spelen toch nog altijd tien Belgen in de Premier League. Een overzicht.

Lees verder

Nog één week tot de competitiestart: is Lierse er klaar voor? "Linkerkolom is het doel"

Eén week voor de competitiestart in de Challenger Pro League wordt de generale repetitie van vanavond (19.00u) tegen Patro Eisden meteen ook de apotheose van de jaarlijkse fandag op het Lisp. Benieuwd of het new look Lierse ook klaar is om het nieuwe kampioenschap in te duiken. De voortekenen zijn alvast positief. "Ik denk dat we over veel meer voetballend ­vermogen en offensieve mogelijkheden ­beschikken dan vorig seizoen", aldus trainer Tom Van Imschoot.

Lees verder

Het dilemma van Anderlecht: Sergio Gomez en Francis Amuzu verkopen, of één van hen overtuigen om te blijven

Anderlecht won donderdag dan wel met 0-2 in Estland en staat met anderhalf been in de laatste voorronde van de Conference League, toch heeft paars-wit kopzorgen. Zowel Francis Amuzu als Sergio Gomez staan dicht bij een transfer naar respectievelijk Nice en Manchester City. Kiest Anderlecht voor het geld, of weet het toch een van beiden te overtuigen om te blijven?

Lees verder

Alderweireld ook twijfelachtig voor OHL, Antwerp wil Avila speelgerechtigd krijgen

Het is nog niet zeker of Toby ­Alderweireld de afsluiter van de derde speeldag tegen OH Leuven haalt.

Lees verder

Ongeslagen leiders tegenover elkaar: OHL uitgelicht aan de hand van vijf gelijkenissen met Antwerp

Oké, een échte topper is het misschien niet, maar met Antwerp en OHL staan zondagavond wel de twee leiders tegenover elkaar. Veel voorbereidingstijd hadden de spelers van Mark van Bommel niet door de Europese verplaatsing naar Noorwegen. Bij OHL ontsnapten ze deze week dan weer aan de hitte door... te gaan boksen. Jouw krant ging op zoek naar vijf gelijkenissen tussen de Great Old en de ploeg van Marc Brys.

Lees verder

Thibaut Peyre wil de nul van de tabellen vegen met KV Mechelen: "Het kot staat nog niet in brand"

L'histoire se répète voor Thibaut Peyre (29). Als bankzitter aan het seizoen begonnen, maar al even snel weer in de ploeg. En dus deelt de Fransman voorlopig in de Mechelse malaise. "We kunnen excuses zoeken, zoals het nieuwe systeem en de andere tactiek, maar we moeten vooral ons niveau opkrikken."

Lees verder

Met dank aan labrador Aiko en Bob Peeters: Rubin Seigers kent zes jaar na debuut zijn échte start in eerste klasse

De weg naar de top is lang geweest. Op zijn 18de tekende Rubin Seigers zijn eerste profcontract bij Genk, zes jaar later heeft zijn carrière op het hoogste niveau een échte start genomen. Nu nog dat eerste doelpunt, toch?

Lees verder

Quinten Hermans ruilt Intermarché in voor Alpecin-Deceuninck: "Ik heb al iets te veel ereplaatsen behaald"

Terwijl hij deze week voor Intermarché alweer enkele ereplaatsen versierde in de Ronde van Polen, maakte Alpecin-Deceuninck bekend dat Quinten Hermans (27) volgend jaar hun kleuren verdedigt. Een transfer die niet zonder slag of stoot verliep: Hermans mocht niet mee naar de Tour. "Ik vind het nog altijd een zwakke beslissing, maar ik heb ze leren aanvaarden."

Lees verder