Doorgaan naar hoofdcontent

“TotalEnergies levert vliegtuigbrandstof aan Russisch leger”

HLN
"TotalEnergies levert vliegtuigbrandstof aan Russisch leger"
Het Franse olie- en gasconcern TotalEnergies is betrokken bij de levering van vliegtuigbrandstof die mogelijk door het Russische leger in Oekraïne is gebruikt. Dat meldt de Franse krant 'Le Monde'. Onderzoek van de krant en ngo Global Witness toont aan dat de vliegtuigbrandstof werd geproduceerd uit gascondensaat afkomstig uit Siberië, dat geleverd werd door Terneftegaz. TotalEnergies heeft een belang van 49 procent in die joint venture met het Russische Novatek.
Lees verder

Je eigen huis overhoop halen om 100.000 euro te winnen? Dat kan in het nieuwe programma 'Wie zoekt die wint'
30 minuten tijd om 100.000 euro cash te vinden, verstopt in je eigen huis, hoe cool is dat? Enkele Vlaamse gezinnen komen er binnenkort achter in het nieuwe VTM-programma 'Wie zoekt die wint'.
Lees verder

Rusland arresteert twee werknemers van bezette kerncentrale Zaporizja: "Ze gaven info door aan Oekraïne"
De Russen hebben twee werknemers van de bezette kerncentrale in Zaporizja gearresteerd omdat ze informatie doorgaven aan de Oekraïense autoriteiten. "Hun illegale acties bedreigden de veiligheid", stellen de Russische Nationale Garde en een Russische functionaris in de regio.
Lees verder

BV 24/7. Gert Verhulst koestert zijn trouwe viervoeter en Julia Boschman vertrekt op vakantie
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Onderzoekers van Universiteit Antwerpen creëren cruciale stoffen voor overleven op Mars
De chemische onderzoeksgroep Plasmant van de Universiteit Antwerpen heeft ontdekt dat de samenstelling van de atmosfeer van Mars kan dienen om CO2 om te zetten in zuurstof en CO, maar ook om stikstof te veranderen in een goede basis voor kunstmest. De technologie zou mogelijk kunnen worden gebruikt voor levensondersteuning en vervoer op Mars.
Lees verder

'Idool'-winnaar en cafébaas Dean Delannoit te zien in 'Het beste bod': "Al het geld komt uit mijn eigen zak"
Het is een blij weerzien. Vijftien jaar na zijn overwinning in 'Idool' beleeft Dean Delannoit (33) een tweede leven als tv-gezicht. De cafébaas treedt in 'Het beste bod' aan als gepassioneerd antiekdealer. Al zijn muziekplannen nooit ver weg. In een uitgebreid interview vertelt hij over het groepje waarin hij met Rob Vanoudenhoven speelt, zijn passie voor antiek en het moment waarop hij hoorde dat z'n liedjesschrijver Stefaan Fernande overleden was. "Ik was kind aan huis bij Stefaan. Ik had er net nog een wc-bril vervangen."
Lees verder

Idoolwinnaar en cafébaas Dean Delannoit te zien in 'Het beste bod': "Al het geld komt uit mijn eigen zak"
Het is een blij weerzien. Vijftien jaar na zijn overwinning in 'Idool' beleeft Dean Delannoit (33) een tweede leven als tv-gezicht. De cafébaas treedt in 'Het beste bod' aan als gepassioneerd antiekdealer. Al zijn muziekplannen nooit ver weg. In een uitgebreid interview vertelt hij over het groepje waarin hij met Rob Vanoudenhoven speelt, zijn passie voor antiek en het moment waarop hij hoorde dat z'n liedjesschrijver Stefaan Fernande overleden was. "Ik was kind aan huis bij Stefaan. Ik had er net nog een wc-bril vervangen."
Lees verder

Vergeet wijn of bier, vandaag drink je sake op restaurant: wat is die drank precies? Antwerpse Master of sake sommelier Jonas Kellens legt uit
Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. "De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake."
Lees verder

Advocaten van hacker Kevin D. vragen zelf om effectieve gevangenisstraf van 3 jaar: "Maak alsjeblieft een einde aan nachtmerrie van deze jongen"
Drie jaar effectief. Die celstraf vraagt het parket voor Kevin D. (28), die van thuis in Mechelen inbrak in de computersystemen van American Airlines. En zijn advocaten vechten dat niet eens aan. "Bizar, ja. Maar in de VS riskeert onze cliënt voor die feiten 22 tot zelfs 45 jaar opsluiting. Dan is de keuze snel gemaakt."
Lees verder

LIVE VUELTA. Soler steekt hand uit naar ritwinst, Molard en Wright strijden om rode trui
In de Ronde van Spanje krijgen de renners vandaag een lastige overgangsrit naar Bilbao voor de wielen geschoven. Aangezien morgen de eerste aankomst boven op het programma staat, zouden de aanvallers vandaag wel eens aan het feest kunnen zijn. Op deze pagina mist u geen enkele pedaalstoot van de etappe.
Lees verder

Brussels Airlines heeft oplossing voor problemen met brandstofbevoorrading in Kinshasa
Brussels Airlines heeft een structurele oplossing gevonden voor de problemen met brandstofbevoorrading die luchtvaartmaatschappijen momenteel ondervinden op de luchthaven van Kinshasa. De vluchten zullen zoals gepland uitgevoerd worden, zo verzekert Brussels Airlines vandaag.
Lees verder

"Ik probeerde en probeerde, maar zijn hart was al gestopt": olympisch kampioene doet aangrijpend verhaal over hoe partner naast haar in bed overleed
Drama in de wielerwereld. Twee dagen nadat hij goud pakte op het Schotse kampioenschap mountainbike is Rab Wardell op 37-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Zijn echtgenote Katie Archibald, olympisch kampioene op de piste, sliep naast Wardell toen de tragedie zich voltrok. Op Twitter deelt ze haar hartverscheurende verhaal, en hoe ze er nog alles aan deed om haar partner te redden. "Ik heb nog geprobeerd en geprobeerd. Maar zijn hart was al gestopt. Net als het mijne..."
Lees verder

Michel Louwagie verwacht dat AA Gent alsnog Europa League-ticket pakt in Cyprus: "Ons publiek wil een grote tegenstander"
"De voorzitter sprak de spelers toe. Iedereen weet waar hij staat." Michel Louwagie (66) over een comeback in Nicosia, het seizoensbegin én de transferpolitiek van AA Gent. "De tijd dat wij een handelshuis werden genoemd, is voorbij."
Lees verder

Straffe Soler wint in Bilbao, Molard neemt het rood over van Roglic na relatieve snipperdag voor Evenepoel en co
Marc Soler heeft de vijfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Spanjaard arriveerde solo in Bilbao na een solo van zo'n 15 kilometer. De klassementsmannen hielden hun kogels op zak. Rudy Molard mocht zo de rode leiderstrui overnemen van Primoz Roglic.
Lees verder

Kate Moss lanceert nieuw wellnessmerk Cosmoss en gaat daarvoor uit de kleren
Op 1 september lanceert Kate Moss (48) haar nieuw wellnessmerk Cossmoss. Om dat te promoten, gaat het oud-model uit de kleren en zwemt ze in een idyllisch meertje voor de promoclip die op het Instagramprofiel van het merk werd gepubliceerd. Cosmoss wil instaan voor zelfzorg "toegepast op de samenleving van vandaag". Kate Moss zal met het Cosmoss theezakjes en verzorgingsproducten aanbieden, maar wat die juist zijn, is nog niet bekend. Op de website kan je je wel al aanmelden voor de nieuwsbrief.
Lees verder

Fransman Louvel verrast met winst in Druivenkoers, Van der Poel rijdt anonieme koers bij rentree
Matis Louvel heeft de 62ste editie van de Druivenkoers gewonnen. De 23-jarige Fransman van Arkéa-Samsic soleerde naar winst in Overijse. Mathieu van der Poel kon geen potten breken bij zijn rentree.
Lees verder

Advocaten Ghislaine Maxwell klagen haar familie aan voor onbetaalde rekeningen
De familie van de gevallen Britse socialite Ghislaine Maxwell wordt aangeklaagd voor het niet betalen van advocatenrekeningen. Maxwell werd veroordeeld tot 20 jaar cel voor de hulp die ze bood aan haar partner Jeffrey Epstein om tienermeisjes te misbruiken.
Lees verder

Nieuw onderzoek toont dat mensapen zeven miljoen jaar geleden al op twee benen liepen
Zeven miljoen jaar geleden verplaatsen voorlopers van de mens zich al op twee benen door Afrika. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar twee onderarmen en een dijbeen van de Sahelanthropus tchadensis, een mensaap die tijdens het Mioceen leefde in Centraal-Afrika, in het huidige Tsjaad. Franse en Tsjaadse onderzoekers hebben de bevindingen vandaag gepubliceerd in het vaktijdschrift "Nature".
Lees verder

BEKIJK. Eerst dichtte Soler een kloof van 2 minuten, nadien was hij nog de sterkste ook op slotklim: dé momenten van de vijfde etappe
Een straffe stoot van Marc Soler in de Vuelta. De groep met vluchters reed al één minuut en 54 seconden voor het peloton uit toen de Spanjaard in de overgangsrit naar Bilbao toch nog besloot naar de ontsnapping van de dag te springen. Met succes. Een serieuze inspanning. Wel: er kwam meer. Want Soler had blijkbaar een erg begenadigde dag. In de finale schudde hij een solo van 15 kilometer uit de mouwen: hij bleef de achtervolgende groep nipt voor. Omdat de klassementsmannen een snipperdag namen, neemt Rudy Molard de rode trui over.
Lees verder

Duitsland neemt maatregelen om energie te besparen: verwarming lager en koud water om handen te wassen in openbare gebouwen
De Duitse regering heeft een aantal maatregelen genomen om energie te besparen. In openbare gebouwen zal de verwarming lager gezet worden en zal er geen warm water meer zijn om de handen te wassen. De regering hoopt dat particulieren het voorbeeld zullen volgen.
Lees verder