Doorgaan naar hoofdcontent

Topman van Samsung verkrijgt gratie van Zuid-Koreaanse president

Topman van Samsung verkrijgt gratie van Zuid-Koreaanse president

De Zuid-Koreaanse president heeft vrijdag gratie verleend aan Lee Jae-yong, de erfgenaam en de facto baas van de Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung. De 54-jarige Lee, die veroordeeld is wegens corruptie, zal 'in ere worden hersteld' om 'de economische crisis van Zuid-Korea te helpen overwinnen', meldt minister van Justitie Han Dong-hoon.

Lees verder

Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan

De voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder heeft het Duitse parlement aangeklaagd, omdat dat in mei privileges van hem introk, vanwege zijn banden met Rusland en president Vladimir Poetin. De advocaat van de 78-jarige zegt dat Schröder zijn privileges terug wil.

Lees verder

Lisa als eerste Vlaamse telenovelle in buitenland uitgezonden

Onder de titel Lisa: un nouveau destin zal de populaire telenovelle Lisa in de hoofdrol vanaf maandag op TF1 te zien zijn. Met een gedubde Tinne Oltmans.

Lees verder

Vanuit de lucht: grote vijver in Gents natuurpark Bourgoyen bijna helemaal opgedroogd

De waterplas in natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen staat zo goed als leeg. Dat blijkt uit bovenstaande dronebeelden van fotograaf Sébastien Van Malleghem. Voor de vele aanwezige watervogels is de droogte een ramp. 

Lees verder

Hoe hoog is de drempel om te praten over het gebruik van antidepressiva?

De cri du coeur van Selah Sue gisteren raakte veel mensen. Na een poging om zonder antidepressiva door het leven te gaan, sloeg de donkerte opnieuw toe en in samenspraak met haar psychiater neemt Sanne Putseys, zoals haar echte naam luidt, sinds een kleine maand opnieuw medicijnen. 'Ik voel dat ik iedereen die ik toen hoop gegeven heb, verschuldigd ben het verhaal af te maken. Of te vervolgen', liet ze in een bericht weten.

Lees verder

Airbus A321 scheert over hoofden van vakantiegangers: 'Laagste landing ooit'

Een passagiersvliegtuig van het bedrijf Wizz Air maakte een indrukwekkende landing op het Griekse eiland Skiathos. Het gebied is een hotspot geworden voor mensen die een landing van heel dichtbij willen zien. Door de korte landingsbaan moeten piloten noodgedwongen krap en laag landen. De piloot van Airbus A321 besloot om een extra lage landing te nemen wat voor imposante beelden zorgde.  

Lees verder

Twee nieuwe opvangcentra voor Oekraïense vluchtelingen in Brussel

De komende dagen openen twee nieuwe opvangcentra voor Oekraïense vluchtelingen in de Brusselse gemeentes Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Gillis. De organisatie Bruss'help zal vanaf maandag 15 augustus Oekraïners die geen onderdak vinden, begeleiden naar die collectieve huisvestingsoplossing.

Lees verder

Ikea-gekte breekt los in Chili bij opening eerste winkel in Zuid-Amerika

In de Chileense hoofdstad Santiago de Chile brak woensdag een blauw-gele gekte los. Niet vanwege een overwinning van een voetbalploeg, maar omdat de Zweedse meubelgigant Ikea er zijn eerste winkel in Zuid-Amerika opende. Die primeur werd uitbundig gevierd. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

FBI zocht bij Trump naar geheime documenten over kernwapens

De aanwezigheid van gevoelig materiaal in Mar-a-Lago kan verklaren waarom de Amerikaanse minister van Justitie besliste om FBI-agenten naar het huis van de voormalige president Donald Trump te sturen.

Lees verder

Nutriscore wordt strenger: olijfolie scoort beter, rood vlees slechter

De nutriscore krijgt tegen het einde van het jaar een stevige update. Het label moet zo beter beantwoorden aan de algemene voedingsaanbevelingen. In Italië spreekt de mededingingsautoriteit zich net nu uit tegen het systeem.

Lees verder

Zwitserse bergpas voor het eerst in eeuwen ijsvrij

Op de bergpas tussen de Tsanfleuron- en de Scex Rouge-gletsjers in Zwitserland is voor het eerst in eeuwen blote steen te zien tussen het ijs. Door het versnelde smelten van de gletsjers zal de pas voor het einde van de zomer volledig ijsvrij zijn.

Lees verder

Gletsjers smelten, dus komen professionele skiërs trainen in … Peer

Het is heet: niet alleen bij ons, ook in de Alpen. Door de smeltende gletsjers komen steeds meer internationale skiteams in Snow Valley, in Peer, trainen.

Lees verder

Experiment illustreert hoe moeilijk regen in een kurkdroge bodem dringt

Een Britse onderzoeker heeft met een simpele video op Twitter duidelijk geïllustreerd wat het effect van droogte is op de waterdoorlaatbaarheid van een bodem.

Lees verder

En dan nu de nieuwe spelers inschrijven? FC Barcelona kondigt verkoop van 100 miljoen euro aandelen aan

Een belangrijke stap is gezet: FC Barcelona heeft voor 100 miljoen euro aandelen in Barça Studios verkocht. Dat heeft de Catalaanse club vrijdagmiddag meegedeeld. Nu zou het volgens de club ook moeten lukken om alle nieuwe spelers officieel in te schrijven bij La Liga voor de competitiestart van zaterdag. Later op de dag moet meer nieuws volgen.

Lees verder

Ook politici zelf voeren onderling een 'war on drugs'

Mocht zwartepieten een efficiënt middel zijn in de strijd tegen de drugshandel, dan werd in Antwerpen geen gram cocaïne meer verkocht.

Lees verder

Lotus duwt met succes prijsverhogingen door

Koekjesproducent Lotus Bakeries heeft met succes zijn prijzen weten te verhogen zonder dat de consument op de rem stond. Met de winst kan het bedrijf in expansie investeren zonder schulden te maken.

Lees verder

Antwerpse bende opgerold die cocaïne invoerde en grote sommen geld liet witwassen vanuit Dubai

In Antwerpen is deze week een criminele organisatie opgerold die verantwoordelijk zou zijn geweest voor cocaïnesmokkel en -handel en die haar criminele geld liet witwassen. Dat hebben politie en gerecht vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie.

Lees verder

Uitslaande brand aan kasteel Boekenberg in Deurne

In het kasteel Boekenberg, in het Boekenbergpark in het Antwerpse Deurne, is vrijdag een hevige brand uitgebroken. De brandweer roept op om de omgeving zo veel mogelijk te vermijden.

Lees verder

Bloementapijt fleurt Brusselse Grote Markt weer op

Op de Grote Markt in Brussel wordt van 12 tot 15 augustus de vijftigste verjaardag van het Bloementapijt gevierd. Het kleurrijke ontwerp dat dit jaar de kasseien opfleurt is geïnspireerd op het allereerste ontwerp uit 1971.

Lees verder

In de bloemetjes
Lees verder

Bakken en braden

35 graden is nog steeds minder heet dan de gemiddelde grillpan, maar toch voelt het buiten zo aan. Met de zon in het zenit zocht fotografe Katrijn Van Giel zonnebaders op het strand van Sint-Anneke in Antwerpen voor wie het al een keertje mag branden op de huid.

Lees verder

'Wiet roken mag nu, als je mensen maar geen rook in het gezicht blaast'

Er passeerden deze week alweer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

De zeven nieuwsfeiten van de dag
Lees verder

Bedrijven geven boeren water: 'Liever helpen dan lozen in de rivier'

Boeren krijgen hulp uit onverwachte hoek: van bedrijven mogen ze hun wateroverschotten oppompen tijdens deze warme en droge zomermaanden.

Lees verder

Net in Venetië of Verona geweest? Dan mag je geen bloed geven

Let op als je de afgelopen maand in Noord-Italië of Griekenland op vakantie bent geweest en bloed wilt geven. 'In die regio's zijn besmettingen met het westnijlvirus vastgesteld, waardoor je 28 dagen moet wachten om te doneren.'

Lees verder

Het beste van de goede smaak

Parijs, The New Yorker en Kamagurka nemen afscheid van de cartoonist met de onberispelijke stijl. 'Niemand kan kwaad zijn op een tekening van Sempé.'

Lees verder

Indiase man krijgt na 22 jaar gelijk van rechter: hij betaalde 24 cent te veel voor treinticket

Een Indiase advocaat heeft na een juridische strijd van 22 jaar gelijk gekregen van de rechtbank in een zaak tegen een spoorwegmaatschappij. Hij betaalde 20 roepie (0,24 euro) te veel voor zijn treinticket in 1999 en trok naar de rechtbank toen de conducteur dat niet wou terugbetalen.

Lees verder

Schrijver Salman Rushdie neergestoken in staat New York

De Brits-Amerikaanse schrijver Salman Rushdie is vrijdag neergestoken bij een bijeenkomst in de stad Chautauqua in de Amerikaanse staat New York. Dat melden internationale media.

Lees verder

Waar u rekening mee moet houden als u naar de kust trekt dit weekend

Lange files, veel volk op de trein en overvolle badplaatsen. Wie naar de zee trekt dit weekend, kan maar beter voorbereid zijn. Wanneer kan ik best vertrekken met de trein of auto? Waar kan ik parkeren? Mag ik overal zwemmen? Kan ik nog last minute een hotelkamer boeken? En wanneer keer ik best (niet) terug? Wij beantwoorden alle praktische vragen.

Lees verder

Robbe Ghys pakt zilver in puntenkoers op Europese kampioenschappen München

Baanwielrenner Robbe Ghys heeft vrijdag in het Duitse München zilver veroverd in de puntenkoers. Het is de eerste Belgische medaille op de Europese kampioenschappen.

Lees verder

Advocaat Walter Van Steenbrugge furieus na verdachtmaking in zaak rond drugslab

Advocaat Walter Van Steenbrugge wordt verdacht van deelname aan criminele organisatie over een groot drugslab in Lendelede. Het parket in Brugge vraagt een doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. 'Ik ga terugslaan', reageert Van Steenbrugge, die een wraakactie van een magistraat vermoedt.

Lees verder

'Topgeheime' documenten gevonden bij huiszoeking landgoed Trump

De FBI heeft bij de huiszoeking van het landgoed van oud-president Donald Trump documenten gevonden die als 'topgeheim' waren gemarkeerd. Uit het huiszoekingsbevel, dat in handen is van verschillende media, blijkt dat Trump onderzocht wordt om onder meer de schending van de spionagewet.

Lees verder

AA Gent boekt tweede zege op rij op veld van KV Oostende

Nauwelijks vier dagen na zijn handtekening bij AA Gent loodste de Zuid-Koreaan Hong zijn nieuwe club met een magnifiek doelpunt voorbij KV Oostende (1-3). Met zijn lef en energie smoorde hij het enthousiasme van de kustploeg.

Lees verder

Podcast Letteren | Guy Verhofstadt over het boeiende, maar zware leven van Ai Weiwei

Oud-premier en Europarlementslid Guy Verhofstadt stelt '1000 jaar vreugde en verdriet', de biografie van Ai Weiwei voor in onze podcast Letteren. Ai Weiwei is niet alleen een vooraanstaand kunstenaar maar ook een criticus van Peking. Het boek helpt ons om China beter te begrijpen.

Lees verder

Wat eten we volgende week? Schelpenpasta en andere vakantiesouvenirs

Foto's breng ik steeds minder mee van mijn reizen: alle landschappen, natuurfenomenen en architectuurdetails staan al online. Maar de smaken van een reis kun je achteraf niet snel even googelen, dus sprokkel ik die onderweg graag bijeen – zeezout met dennentopjes, vlierbloesemgelei, de thee die ik in onze Airbnb leerde kennen – of probeer ik ze in mijn eigen keuken te reproduceren. Ook al smaakt het thuis soms dramatisch anders, het is een fijne manier om het zwervende leven te eren. Hieronder: zeven recepten die geïnspireerd zijn door vakantieherinneringen.

Lees verder

Karnemelkstampers met garnalen en een gepocheerd ei

Karnemelkstampers zijn een West-Vlaamse klassieker die zo onomstotelijk is dat we er vrij mee durven omspringen: om wat meer schwung in de aardappelpuree te krijgen, gingen we voor grof geprakte krieltjes met kervel, afgewerkt met in citroensap gepekelde rode ui.

Lees verder

Gnudi met romige pesto van waterkers

Terwijl gnocchi doorgaans zijn gemaakt van meel, brood of aardappel, zijn gnudi gekookte balletjes op basis van ricotta: veel luchtiger in de mond en lichter op de maag dus. Maar de leuke klompjesvorm blijft.

Lees verder

Gevulde paprika's op Hongaarse wijze

Serveer deze robuuste paprika's met zure room voor een nog hogere Hongarije-factor.

Lees verder

Slabootjes

'Deze kleine slabootjes zijn een leuk en origineel borrelhapje of voorafje. Ze zijn geïnspireerd op Vietnamese spring rolls, maar zijn veel eenvoudiger te bereiden, met toch dezelfde heerlijke smaken', schrijft Libby Silbermann bij dit recept in haar boek Foolproof vis. Wij vinden het resultaat zo lekker dat we er liefst een heel bord van eten: tegelijk fris en superhartig, het gedroomde hoofdgerecht op een hete dag.

Lees verder

Zilte pasta met scheermessen

Scheermessen maak je schoon door ze grondig af te spoelen onder stromend water. Kapotte schelpen of schelpen die openstaan, gooi je weg. Wil je de scheermessen nog een dag bewaren, wikkel ze dan in een vochtige theedoek en bewaar ze in de groentelade van je koelkast. Het vlees van een scheermes is net zoals inktvis een tikje taai. Daarom hakken we het in dit recept fijn, zo heb je de subtiele smaak van de scheermessen, maar hoef je je tanden niet kapot te kauwen.

Lees verder

Softijs van banaan met cacao, karamel en sesam

'Een ijsmachine is een prachtig hebbeding voor iedere chef en kookliefhebber, maar als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd, kan die machine de deur uit', schrijft Mounir Toub bij deze blikvanger in Snel Arabisch. 'Het enige wat je nodig hebt voor fantastisch chocolade-tahin-ijs zijn een vriezer en keukenmachine' - en een voorraadje ingevroren rijpe bananen.

Lees verder

Tajine met dorade

Najat en Nadia Yachou zijn de twee zussen achter het razend populaire kookkanaal Kookmutsjes. Dit recept deelden ze bij het verschijnen van hun eerste kookboek, intussen is daar al een tweede op gevolgd.

Lees verder

Hoe Virton zichzelf pluimde bij de verkoop van Meunier en Emond

Hoe help je een kleine club om zeep? Door geld systematisch weg te sluizen. Dat overkwam Excelsior Virton op flagrante wijze, zo blijkt uit nieuwe documenten die Het Nieuwsblad kon inkijken. Toen de Luxemburgse club de nog onbekende Thomas Meunier en Renaud Emond aan eersteklassers verkocht, werd ze gepluimd.

Lees verder

Zonnig en zeer warm weekend

Het wordt zaterdag opnieuw zonnig en zeer warm, met maxima tussen 28 en 33 graden. Lokaal is zelfs een uitschieter tot 34 graden mogelijk. 's Nachts is het eerst helder, maar later schuiven vanuit het zuidwesten hoge sluierwolken over ons land. De minima liggen in de meeste streken tussen 15 en 20 graden, meldt het KMI.

Lees verder

Voor eens en voor altijd: hoe erg is een bruin gazon?

Droog, droger, droogst. Wie een gazon heeft of graag gaat wandelen in de natuur, heeft het al opgemerkt: de natuur snakt naar water. Het gras is zijn groene kleur verloren en velen weten er geen raad mee. Maar hoe erg is een ros gazon nu eigenlijk? Wij vroegen tuindokter Stefaan Bingé om raad. 

Lees verder

Neergestoken schrijver Salman Rushdie wordt beademd en verliest mogelijk een oog

'Geen goed nieuws', zo reageert de literair agent van De Duivelsverzen-schrijver over de toestand van Salman Rushdie. Die werd vrijdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij werd neergestoken, vlak voor een lezing in de staat New York.

Lees verder