Topman van Samsung verkrijgt gratie van Zuid-Koreaanse president | De Zuid-Koreaanse president heeft vrijdag gratie verleend aan Lee Jae-yong, de erfgenaam en de facto baas van de Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung. De 54-jarige Lee, die veroordeeld is wegens corruptie, zal 'in ere worden hersteld' om 'de economische crisis van Zuid-Korea te helpen overwinnen', meldt minister van Justitie Han Dong-hoon. | Lees verder | Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan | De voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder heeft het Duitse parlement aangeklaagd, omdat dat in mei privileges van hem introk, vanwege zijn banden met Rusland en president Vladimir Poetin. De advocaat van de 78-jarige zegt dat Schröder zijn privileges terug wil. | Lees verder | Hoe hoog is de drempel om te praten over het gebruik van antidepressiva? | De cri du coeur van Selah Sue gisteren raakte veel mensen. Na een poging om zonder antidepressiva door het leven te gaan, sloeg de donkerte opnieuw toe en in samenspraak met haar psychiater neemt Sanne Putseys, zoals haar echte naam luidt, sinds een kleine maand opnieuw medicijnen. 'Ik voel dat ik iedereen die ik toen hoop gegeven heb, verschuldigd ben het verhaal af te maken. Of te vervolgen', liet ze in een bericht weten. | Lees verder | Airbus A321 scheert over hoofden van vakantiegangers: 'Laagste landing ooit' | Een passagiersvliegtuig van het bedrijf Wizz Air maakte een indrukwekkende landing op het Griekse eiland Skiathos. Het gebied is een hotspot geworden voor mensen die een landing van heel dichtbij willen zien. Door de korte landingsbaan moeten piloten noodgedwongen krap en laag landen. De piloot van Airbus A321 besloot om een extra lage landing te nemen wat voor imposante beelden zorgde. | Lees verder | Zwitserse bergpas voor het eerst in eeuwen ijsvrij | Op de bergpas tussen de Tsanfleuron- en de Scex Rouge-gletsjers in Zwitserland is voor het eerst in eeuwen blote steen te zien tussen het ijs. Door het versnelde smelten van de gletsjers zal de pas voor het einde van de zomer volledig ijsvrij zijn. | Lees verder | Bakken en braden | 35 graden is nog steeds minder heet dan de gemiddelde grillpan, maar toch voelt het buiten zo aan. Met de zon in het zenit zocht fotografe Katrijn Van Giel zonnebaders op het strand van Sint-Anneke in Antwerpen voor wie het al een keertje mag branden op de huid. | Lees verder | Waar u rekening mee moet houden als u naar de kust trekt dit weekend | Lange files, veel volk op de trein en overvolle badplaatsen. Wie naar de zee trekt dit weekend, kan maar beter voorbereid zijn. Wanneer kan ik best vertrekken met de trein of auto? Waar kan ik parkeren? Mag ik overal zwemmen? Kan ik nog last minute een hotelkamer boeken? En wanneer keer ik best (niet) terug? Wij beantwoorden alle praktische vragen. | Lees verder | Wat eten we volgende week? Schelpenpasta en andere vakantiesouvenirs | Foto's breng ik steeds minder mee van mijn reizen: alle landschappen, natuurfenomenen en architectuurdetails staan al online. Maar de smaken van een reis kun je achteraf niet snel even googelen, dus sprokkel ik die onderweg graag bijeen – zeezout met dennentopjes, vlierbloesemgelei, de thee die ik in onze Airbnb leerde kennen – of probeer ik ze in mijn eigen keuken te reproduceren. Ook al smaakt het thuis soms dramatisch anders, het is een fijne manier om het zwervende leven te eren. Hieronder: zeven recepten die geïnspireerd zijn door vakantieherinneringen. | Lees verder | Karnemelkstampers met garnalen en een gepocheerd ei | Karnemelkstampers zijn een West-Vlaamse klassieker die zo onomstotelijk is dat we er vrij mee durven omspringen: om wat meer schwung in de aardappelpuree te krijgen, gingen we voor grof geprakte krieltjes met kervel, afgewerkt met in citroensap gepekelde rode ui. | Lees verder | Gnudi met romige pesto van waterkers | Terwijl gnocchi doorgaans zijn gemaakt van meel, brood of aardappel, zijn gnudi gekookte balletjes op basis van ricotta: veel luchtiger in de mond en lichter op de maag dus. Maar de leuke klompjesvorm blijft. | Lees verder | Slabootjes | 'Deze kleine slabootjes zijn een leuk en origineel borrelhapje of voorafje. Ze zijn geïnspireerd op Vietnamese spring rolls, maar zijn veel eenvoudiger te bereiden, met toch dezelfde heerlijke smaken', schrijft Libby Silbermann bij dit recept in haar boek Foolproof vis. Wij vinden het resultaat zo lekker dat we er liefst een heel bord van eten: tegelijk fris en superhartig, het gedroomde hoofdgerecht op een hete dag. | Lees verder | Zilte pasta met scheermessen | Scheermessen maak je schoon door ze grondig af te spoelen onder stromend water. Kapotte schelpen of schelpen die openstaan, gooi je weg. Wil je de scheermessen nog een dag bewaren, wikkel ze dan in een vochtige theedoek en bewaar ze in de groentelade van je koelkast. Het vlees van een scheermes is net zoals inktvis een tikje taai. Daarom hakken we het in dit recept fijn, zo heb je de subtiele smaak van de scheermessen, maar hoef je je tanden niet kapot te kauwen. | Lees verder | Softijs van banaan met cacao, karamel en sesam | 'Een ijsmachine is een prachtig hebbeding voor iedere chef en kookliefhebber, maar als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd, kan die machine de deur uit', schrijft Mounir Toub bij deze blikvanger in Snel Arabisch. 'Het enige wat je nodig hebt voor fantastisch chocolade-tahin-ijs zijn een vriezer en keukenmachine' - en een voorraadje ingevroren rijpe bananen. | Lees verder | Hoe Virton zichzelf pluimde bij de verkoop van Meunier en Emond | Hoe help je een kleine club om zeep? Door geld systematisch weg te sluizen. Dat overkwam Excelsior Virton op flagrante wijze, zo blijkt uit nieuwe documenten die Het Nieuwsblad kon inkijken. Toen de Luxemburgse club de nog onbekende Thomas Meunier en Renaud Emond aan eersteklassers verkocht, werd ze gepluimd. | Lees verder | Zonnig en zeer warm weekend | Het wordt zaterdag opnieuw zonnig en zeer warm, met maxima tussen 28 en 33 graden. Lokaal is zelfs een uitschieter tot 34 graden mogelijk. 's Nachts is het eerst helder, maar later schuiven vanuit het zuidwesten hoge sluierwolken over ons land. De minima liggen in de meeste streken tussen 15 en 20 graden, meldt het KMI. | Lees verder | Voor eens en voor altijd: hoe erg is een bruin gazon? | Droog, droger, droogst. Wie een gazon heeft of graag gaat wandelen in de natuur, heeft het al opgemerkt: de natuur snakt naar water. Het gras is zijn groene kleur verloren en velen weten er geen raad mee. Maar hoe erg is een ros gazon nu eigenlijk? Wij vroegen tuindokter Stefaan Bingé om raad. | Lees verder | |