Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 augustus 2022

Toeschouwer sterft door metalen bal op ‘Highland Games’

HLN
Toeschouwer sterft door metalen bal op 'Highland Games'
In Nederland is tijdens een evenement met traditionele clanspelen uit de Schotse hooglanden een dode gevallen. Een 65-jarige man werd geraakt door een metalen bal. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
Lees verder

Man sterft door metalen bal op 'Highland Games': geraakt in tuin naast terrein
In Nederland is tijdens een evenement met traditionele clanspelen uit de Schotse hooglanden een dode gevallen. Een 65-jarige man werd geraakt door een metalen bal. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
Lees verder

"Mijn moeder stopte Valium in mijn eten": de biografie van Eminem zit vervat in zijn teksten
Hij had een rechtszaak met zijn eigen moeder, dreef zijn ex-vrouw tot zelfmoord en nam op een bepaald moment 60 Valiums en 30 pillen Vicodin per dag. Sinds de jaren 2000 is Eminem (49) niet meer weg te denken uit de muziekindustrie, die hij domineerde met zijn autobiografische teksten. Nu zijn nieuwste greatest hits-album 'Curtain Call 2' op de markt is, duiken we aan de hand van zijn raps in het leven van de arme MC uit Detroit, die in een oogopslag transformeerde tot een controversiële superster.
Lees verder

Unieke loopwedstrijd over festivalweide én podium Dranouter: "Een beetje last na drie festivaldagen, maar komt goed"
Op het festival van Dranouter vind je naast optredens zondag ook een loopwedstrijd. Het parcours van zeven kilometer gaat over de festivalweide, het kampeerterrein én het podium. Zo'n 350 festivalgangers raken op tijd uit hun tent om de opstart op de weide te volgen. Vandaag treden op Dranouter nog Sylvie Kreusch, Intergalactic Lovers en ZAZ op voor meer dan 10.000 mensen.
Lees verder

Een veenmol in je moestuin: een vloek of een zegen? "Het is net een kakkerlak. Als je er één vertrapt, neem je honderden eitjes mee onder je schoen"
In veengebieden in de Kempen en het Mechelse, en op andere plaatsen met veel humusrijke grond, stikt het van de veenmollen. Dit grote insect zwemt als een bever, tsjirpt als een krekel, graaft als een mol en kan nog vliegen ook. Volkstuinders zien ze oprukken en zijn daar niet altijd blij mee. Toch is niet iedereen negatief over dit 'prehistorische monstertje'.
Lees verder

32 doden waaronder zes kinderen in Gazastrook melden Palestijnse autoriteiten, ook luchtalarm en ontploffingen in Jeruzalem
Sinds het begin van de recentste escalatie, vrijdag, tussen Israël en de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) zijn op de Gazastrook al 32 mensen, onder wie zes kinderen, omgekomen. Dat meldt het ministerie van Gezondheid in de Palestijnse enclave zondagochtend. In Jeruzalem was dan weer het luchtalarm voor het eerst te horen sinds de start van de Israëlische operatie in Gaza.
Lees verder

LIVE. Amallah scoort tweemaal vanop de stip voor Standard tegen matig Cercle Brugge
• Derde speeldag • Sclessin • Aftrap: 13u30 • Standard wacht nog op eerste zege
Lees verder

Standard dankzij twee rake strafschoppen van Amallah te sterk voor Cercle Brugge
Standard heeft tegen Cercle Brugge zijn eerste overwinning van seizoen geboekt. De Rouches haalden het met 2-0. Selim Amallah scoorde beide goals vanop de strafschopstip in een voor de rest zoutloos duel.
Lees verder

Groen-covoorzitter Vaneeckhout over aanpak droogte en klimaat: "Het is schuldig verzuim van Vlaamse regering"
Voor Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen, vraagt de aanhoudende droogte evenveel urgentie als de energiecrisis. Volgens hem wordt er op dit vlak onvoldoende gedaan door de Vlaamse regering en is er zelfs sprake van schuldig verzuim, zo stelt hij in de studio van VTM NIEUWS.
Lees verder

Man sterft bij crash van zweefvliegtuig in Henegouwse stad Antoing
Na een stuurfout is een zweefvliegtuig zaterdagnamiddag neergestort op het vliegterrein van Maubray, in de Henegouwse stad Antoing. Dat zegt het parket van Doornik-Bergen zondag. De weinig ervaren piloot is in de crash omgekomen.
Lees verder

Dertigtal gevangenen ontsnapt in Beiroet via een raam
In de Libanese hoofdstad Beiroet zijn zondag meer dan 30 gevangenen kunnen ontsnappen via een raam. Ze waren er blijkbaar in geslaagd een werktuig binnen te smokkelen. Dat melden de lokale veiligheids- en gerechtelijke autoriteiten.
Lees verder

Na de breuk: Pete Davidson blijft achter met drie tattoos en brandmerk van Kim Kardashian
De liefde tussen Kim Kardashian (41) en Pete Davidson mag dan tijdelijk zijn gebleken, de lichaamsversieringen van de komiek voor zijn ex zijn dat allerminst. Minimaal drie tattoos herinneren aan zijn relatie met de realityster, evenals een brandmerk.
Lees verder

7 op 10 mensen zijn bang voor spinnen, 1 op 10 heeft een echte fobie: "Sla ze niet dood in huis, je trekt daar alleen nog meer spinnen mee aan"
Spot jij regelmatig een spin in huis? Bereid je dan maar al voor op de herfst, want dan komen ze massaal binnen, luidt een populair gezegde over de geleedpotige diertjes. Heel wat mensen huiveren bij die gedachte. Maar hoe bang moet je nu écht zijn?
Lees verder

LIVE. Erik ten Hag houdt Cristiano Ronaldo én Nederlanders op de bank tegen Brighton
• Erik ten Hag debuteert als coach Man Utd • Cristiano Ronaldo wil weg en miste groot deel voorbereiding • Brighton met Leandro Trossard • Old Trafford
Lees verder

LIVE. Man United moet thuis achtervolgen na goal Brighton die ingeluid wordt door knappe pass Trossard
• Erik ten Hag debuteert als coach Man Utd • Cristiano Ronaldo wil weg en miste groot deel voorbereiding • Brighton met Leandro Trossard • Old Trafford
Lees verder

Jarige Willy Sommers wordt verrast in 'Tien Om Te Zien': "Ik val compleet uit de lucht"
Dubbel feest bij 'Tien Om Te Zien': deze week wordt Aaron Blommaert 20 jaar en ook Willy Sommers mag 70 kaarsjes uitblazen. Een ideale gelegenheid om hen allebei eens in de bloemetjes te zetten. Zo krijgt Sommers een bijzondere verrassing van zijn collega-artiesten Wendy Van Wanten, Christoff, Luc Steeno en Jo Vally: zij bestormen het podium met een medley. "Fantastische verrassing", reageert Willy. "Ik val compleet uit de lucht!"
Lees verder

Amnesty baalt van ophef na rapport over Oekraïense leger
Amnesty International baalt van de ophef die is ontstaan nadat de mensenrechtenorganisatie in een rapport schreef dat het Oekraïense leger militaire doelen maakt van niet-militaire locaties. Amnesty zegt wel nog steeds volledig achter het rapport te staan.
Lees verder

Hoop op redding van witte dolfijn in Seine wordt steeds kleiner
Het gaat niet goed met de witte dolfijn die al verschillende dagen rondzwemt in de Seine in Frankrijk. Het dier eet niet en vertoont tekenen van ziekte, waardoor er weinig hoop is dat het nog gered kan worden. Volgens experten is er nog zowat 24 tot 48 uur tijd om het dier te redden.
Lees verder

OPROEP. Heb jij een bil- of borstvergroting opnieuw laten weghalen?
Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun borst- of bilimplantaten te laten verwijderen. Is plastic dan toch niet zo fantastic? Is er een nieuw schoonheidsideaal op komst, dat meer draait om er gezond en puur natuur uitzien?
Lees verder

LIVE. Nachtmerrie Man Utd: 0-2 na eerste helft tegen Brighton en sterke Trossard - Castagne kopt raak voor Leicester
• Erik ten Hag debuteert als coach Man Utd • Cristiano Ronaldo wil weg en miste groot deel voorbereiding • Brighton met Leandro Trossard • Old Trafford
Lees verder