Doorgaan naar hoofdcontent

Team Antwerp op 3X3 World Tour in Lausanne naar kwartfinale

Team Antwerp op 3X3 World Tour in Lausanne naar kwartfinale

Op de 3X3 World Tour in het Zwitserse Lausanne heeft Team Antwerp zich geplaatst voor de kwartfinale. De Antwerpenaars, de nummer 3 van de wereld, wonnen in de groepsfase van het Servische Partizan Belgrade en verloren van Ulaanbaatar MMC Energy uit Mongolië. De winnaar van de World Tour in Lausanne casht maar liefst 40.000 dollar.

Lees verder

Elise Mertens strandt in Cincinnati in halve finales dubbelspel

Elise Mertens is uitgeschakeld in de halve finales van het dubbelspel op het WTA 1000-toernooi van het Amerikaanse Cincinnati.

Lees verder

COMMENTAAR. "De vergeetput Challenger Pro League: wie heeft hier nog iets aan?"

Vrijdagavond werd in een akelig leeg Sclessin duidelijk waarom de tweede klasse in België hoe langer hoe meer een vergeetput aan het worden is. Waren aanwezig in het stadion: een honderdtal familieleden van de – zeer verdienstelijke – spelers van SL16, enkele genodigden van Beerschot, zo'n 350 bezoekende fans, belachelijk veel stewards en veiligheidsmensen, een zeer beperkte tv-crew en één Vlaamse krantenjournalist.

Lees verder

Ook Patrick Lefevere is verbaasd over vliegende start van Jumbo-Visma in de Vuelta: "Ze komen van een andere planeet"

Jumbo-Visma neemt ook in de Vuelta een vliegende start. In de openingstijdrit in Utrecht was het een klasse beter dan de rest. Veertien seconden sneller dan Quick-Step Alpha Vinyl op plaats drie. "Ze komen van een andere planeet", aldus manager Patrick Lefevere.

Lees verder

Belgisch K4 sluit EK-debuut op een eervolle twaalfde plaats af

Dit weekeinde worden op de Olympische Watersportbaan van München de EK finales kajak gevaren. De zes Belgische topkajakkers slaagden de voorbije dagen er in hun klein kajakland met drie finaletickets in de kijker te peddelen. Vooral in de K2 vrouwen en de K1 mannen ontpopten Hermien Peters, Lize Broekx en broer Artuur Peters zich tot volwaardige medaillekanshebbers. Voor die races op eremetaal aan te vatten moesten Hermien en Lize eerst nog het water op voor een halve finale in de K4 500m, lees maar de jacht op een vierde Belgisch finaleticket.

Lees verder

Een geschenk uit Portugal voor de 4x100: Wie is Delphine Nkansa, de op één na snelste Belgische ooit op de 100 meter?

Je kunt eindigen met een knal, maar net zo goed ermee beginnen. Delphine Nkansa koos voor dat laatste. Met de 20-jarige sprintster hebben de Belgian Rockets er een pijlsnelle troef bij.

Lees verder

En nu is het aan sprintkanonnen Tim Merlier en Gerben Thijssen: "Meteen scoren, dan is de druk van de ketel"

De komende twee etappes dit weekend op Nederlandse bodem bieden evenveel uitgelezen kansen aan de sprinters op een ritzege. Tim Merlier (29) kan vandaag in Utrecht of zondag in Breda een prestigieuze triple vervolledigen, maar hou ook Gerben Thijssen (24) maar in de gaten.

Lees verder

Het geheim achter de bijzondere (en prijzige) 'bivakmutshelm' van Remco Evenepoel: "Deze helm is echt pak rapper dan de vorige"

Opvallend: Remco Evenepoel reed de ploegentijdrit met een bijzondere helm waarin een soort zwarte bivakmuts werd bevestigd. Het gaat om de S-Works TT 5, kostprijs 350 euro.

Lees verder

Glenn Verbauwhede is terug bij KV Kortrijk na een leven zoals in de films: "Eén nacht heb ik zelfs onder een tribune van Club moeten slapen"

Opgelicht, bestolen en beschoten, maar eveneens op de koffie bij wereldleiders en handelaar in goud: zelfs sinds Glenn Verbauwhede (37) stopte met keepen, leefde hij als in een film. Sinds begin dit jaar is de ex-doelman van Club Brugge weer op vertrouwde grond. Bij de jeugd van 'zijn' KV Kortrijk is Glenne coördinator van de keepers. Monoloog over een maf bestaan.

Lees verder

Zandhovenaar Stijn Siemons moet opboksen tegen profs van World Tour-teams: "Jij hoort hier niet thuis, ga eens vanachter rijden"

Stijn Siemons staat zondag met de nodige ambitie aan de start van de Schaal Sels, maar beseft ook dat hem een aartsmoeilijke klus wacht. In Merksem vallen er namelijk veel punten te rapen voor de ploegen die voor het behoud strijden in de World Tour.

Lees verder

Vrouwenkoers is een mijlpaal voor Merksem

Bij de mannen zijn we zondag toe aan de 95ste editie van de Schaal Sels, maar voor het eerst in de geschiedenis zal de mannenkoers worden voorafgegaan door een wedstrijd voor vrouwen elite.

Lees verder

City Pirates-doelman Yannick Verbist kijkt uit naar nieuwe bekerronde: "We beseffen dat we altijd van onze eigen kracht kunnen uitgaan"

Na vlotte thuiszeges tegen Rochefort en Olympic Charleroi wil City Pirates nu, opnieuw op eigen veld, ook Dikkelvenne over de knie leggen. "En dan is het hopen op een leuke tegenstrever uit de Challenger Pro League", zegt doelman Yannick Verbist.

Lees verder

Manchester City stalt Issa Kaboré (ex-KV Mechelen) opnieuw in Frankrijk, deze keer bij topclub Marseille

Issa Kaboré timmert rustig verder aan zijn internationale voetbalcarrière. De Burkinees wordt door zijn moederclub Manchester City voor één seizoen uitgeleend aan Marseille in de Ligue 1, dat een aankoopoptie heeft bedongen op de voormalige rechtsachter van KV Mechelen.

Lees verder

Yannick Mols staat met Wezel voor mooie affiche bij Eendracht Aalst: "Als we deze klip kunnen omzeilen, volgt Westerlo"

Na twee verplaatsingen naar Wallonië moet Wezel Sport zondag opnieuw de bus op voor de vierde ronde in de Beker van België. Deze keer gaat het om een aantrekkelijke affiche, want blauw-rood trekt naar Eendracht Aalst.

Lees verder

Jeffrey Pauwels maakt zich met Lille United op voor mooie affiche tegen Heist: "De favorietenrol is voor de bezoekers"

Lille United wipte in de eerste ronde van de Beker van België de Luxemburgse eersteprovincialer Aarlen (3-1) en schakelde vorig weekend Erpe-Mere op eigen veld uit na het nemen van strafschoppen (1-1, 5-6). Dit weekend krijgt de fusieclub eerstenationaler Heist op bezoek.

Lees verder

Mathieu Troonbeeckx (Heist) hoopt onnodig verlies door te spoelen in Lille: "Winkel was efficiënter, dat was het enige verschil"

Heist heeft woensdag de openingsspeeldag in eerste nationale niet met puntenwinst kunnen afsluiten. Na een verdienstelijke partij verloor het met 2-1 op Winkel Sport. Vandaag wacht in de beker al een nieuwe opdracht, op het veld van Gierle op bezoek bij tweedeklasser Lille United.

Lees verder

Mathias Nys (Lyra-Lierse): "La Louvière is zware opdracht, maar niet onmogelijk"

Lyra-Lierse trekt voor zijn derde bekerafspraak dit seizoen naar eerstenationaler La Louvière, dat woensdag zijn eerste competitiepartij met 2-1 won tegen Patro Eisden. Een eerste echte grote test dus voor de Pallieters, die alvast opnieuw kunnen rekenen op scherpschutter Jordy Peffer. De spits is terug uit vakantie.

Lees verder

Ruben Smet strijdt met RC Mechelen voor mooie affiche op Lierse: "Bekermatch op Anderlecht zal ik nooit vergeten"

RC Mechelen gaat zondag in de vierde ronde van de Beker van België op bezoek bij het Oost-Vlaamse Sparta Petegem. De winnaar van het duel maakt volgende week de trip naar Lierse Kempenzonen. Doelman Ruben Smet ligt alvast gebrand op die mooie affiche.

Lees verder

Topatleet Bashir Abdi: "Ik denk dat ik kinderen soms teleurstel. Ze willen een blitse held en krijgen mij"

Een topatleet als Bashir Abdi – Brons op de Spelen! Europees recordhouder op de marathon! – achter me horen hijgen en kreunen terwijl we mijn berg beklimmen: já, dat doet deugd. Maar horen welk levenspad hij voordien bewandelde, en welke hordes hij al allemaal moest nemen, dat is pas echt indrukwekkend. Minzaam vertelt hij, over racistische agenten, over zijn koffiebusiness en over het inlossen van zijn 'schuld' tegenover ons land. "Maar je kan niet verlangen dat elke inwijkeling een medaille wint om een echte Vlaming te kunnen worden genoemd."

Lees verder

Het Vuelta-pelton live aan het werk zien? Evenepoel en co passeren zondag heel eventjes over Belgische bodem

Wie het Vuelta-peloton live wil zien, hoeft daarvoor zondag niet naar het buitenland. Enfin, 't is te zeggen: u moet wel even de grens oversteken richting Baarle-Hertog, de Belgische exclave op Nederlands grondgebied. Voor wie de situatie niet kent: Baarle-Hertog behoort tot België, maar is volledig omgeven door Nederlands grondgebied.

Lees verder

De opmerkelijke miljoenentransfer van Casemiro: Manchester United wilde een Porsche, maar kocht een Ranger Rover

Manchester United heeft in een moeilijke transferzomer eindelijk toegeslagen. Het trok de portefeuille open, telde 60 miljoen euro (plus 10 miljoen bonussen) neer en weekte de punt van de Bermuda-driehoek los bij Real Madrid. Niemand die twijfelt aan de directe, individuele meerwaarde van Casemiro, maar hij is wel een totaal ander profiel dan waar United de voorbije weken op joeg met Frenkie de Jong. Alsof je vastbesloten naar de garage vertrekt om een Porsche Cayman te kopen en terugkeert met een Range Rover.

Lees verder

LIVE VUELTA. Uitgelezen kans voor de sprinters vandaag: slaan Tim Merlier en Gerben Thijjsen meteen toe?

Ook de tweede etappe van de Vuelta speelt zich volledig op Nederlandse bodem af. Uiteraard kan het in Nederland waaien en is het dus opletten voor waaiers. Maar daar mogen ervaren Flandriens als Tim Merlier geen last van hebben. De kans op een massaspurt is bijgevolg groot tot zeer groot. Wie wint? Volg het hier LIVE!

Lees verder

Officieel: doelman Matijas stapt over van Antwerp naar Beerschot

Davor Matijas heeft bij Beerschot zopas zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. De 22-jarige Kroatische doelman komt over van aartsrivaal Antwerp en is daarmee pas de vierde speler die deze gevoelige overstap heeft gemaakt in meer dan 120 jaar.

Lees verder

Van den Bergh (Beerschot) komt weg met voorwaardelijke straf, maar mist toch volgende match tegen Lierse K.

Beerschot-verdediger Jan Van den Bergh krijgt een voorwaardelijke straf voor zijn rode kaart op de openingsspeeldag tegen Beveren.

Lees verder

Tim Merlier vol vertrouwen aan de start van eerste sprintetappe in de Vuelta: "Naar wie ik kijk? Niemand. Enkel mezelf"

Na de ploegentijdrit op dag één biedt de Giro op Nederlandse bodem in principe twee winstkansen aan de sprinters, te beginnen met de etappe van 's Hertogenbosch naar Utrecht. Een van de topfavorieten op de zege is de Belgische sprinter Tim Merlier van Alpecin-Deceuninck. Na zijn etappezege in de Giro en de Tour vorig jaar is hij vol vertrouwen dat hij het rijtje compleet kan maken in de Ronde van Spanje.

Lees verder

Van den Bergh gaat kansloos onderuit tegen James Wade in New South Wales Darts Masters

Dimitri Van den Bergh heeft in het New South Wales dartstoernooi een zware 6-0 nederlaag geleden. In het Australische Wollongon moest hij in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in de Engelsman James Wade.

Lees verder

Elise Mertens treft Roemeens zwart beest Sorana Cirstea in Cleveland

De Roemeense Sorana Cirstea (WTA 40) is de eerste opponente van Elise Mertens (WTA 33) op het WTA 250-toernooi in het Amerikaanse Cleveland, dat maandag van start gaat.

Lees verder

Dubbel Belgisch kajaksucces op het EK! Hermien Peters en Lize Broekx zijn vice-Europese kampioenen, broer Artuur pakt brons

Op de eerste finaledag van het EK Kajak moesten Hermien Peters en broer Artuur in twee opeenvolgende medailleraces aan de slag. Spanning dus in het Belgisch kajakkamp en bij de familie Peters in het bijzonder. Hermien en Artuur losten hun stoutste verwachtingen in. Op het recente WK pakte Hermien nog brons en finishte Artuur zesde, op dit EK deden broer, zus en teamgenote Lize Broekx nog beter: de vrouwen wonnen zilver en Artuur pakte het brons.

Lees verder

Bergprijs in de Vuelta ligt vandaag op… 69 meter. "Zeer technische beklimming, vaak ligt er nog sneeuw op de top"

Het machtige decor voor de bergprijs vandaag: de 'Alto de Amerongse Berg.' Niet meer dan een steenpuist, maar wel één die leeft in het peloton: "Er ligt een trui en een podium boven."

Lees verder

Christophe Laporte maakt seizoen Jumbo-Visma nog wat straffer met ritzege en eindklassement in Denemarken

De Fransman Christophe Laporte heeft de slotetappe in de Ronde van Denemarken gewonnen en stak ook de eindzege op zak. Dat deed hij door op de streep leider Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) te kloppen. Dankzij de dubbel staat de zegeteller van de Nederlandse formatie Jumbo-Visma op veertig, eentje meer dan Quick Step-Alpha Vinyl en UAE.

Lees verder

VIDEO: Omstanders blussen gecrashte rallywagen met gieters tijdens Rally van Ieper

Na de spectaculaire crash van de Finse WK-leider Kalle Rovanperä vrijdag was het de beurt aan de Ier Craig Breen om een ijzingwekkende tuimelperte te maken tijdens de Ypres Rally. De Ford vatte vuur en toeschouwers schoten te hulp met alles wat ze konden. Zelfs gieters werden ingezet om te helpen blussen. Zowel Breen als zijn co-piloot kwamen ongeschonden uit de crash.

Lees verder

Tim Merlier hoopt dat Alpecin-Deceuninck meer steun krijgt van andere teams: "Anders is het morgen misschien de laatste sprint van deze Vuelta"

Tim Merlier won vorig jaar in de Giro en de Tour de allereerste massasprint, maar moest zaterdag bij de eerste spurtkans in de Vuelta zijn meerdere erkennen in Sam Bennett en Mads Pedersen. De Belgische kampioen was achteraf ontgoocheld dat Alpecin-Deceuninck er onderweg alleen voorstond.

Lees verder

Wat een remonte! Promovendus scoort drie keer in slotminuten en bezorgt Borussia Dortmund ijskoude douche

Borussia Dortmund heeft zaterdag een bijzonder pijnlijke thuisnederlaag geleden. Tegen promovendus Werder Bremen ging het met 2-3 de boot in, en dat terwijl de tussenstand in de 88ste minuut nog 2-0 was. Bremen ging na een sensationele comeback zo met zijn eerste zege van het seizoen lopen.

Lees verder

Virton verovert in extremis punt in Beveren

SK Beveren en Excelsior Virton hebben zaterdag op de tweede speeldag in de Challenger Pro League de punten gedeeld. Het duel op de Freethiel eindigde op 2-2, na de gelijkmaker van de bezoekers uit de Gaume in de extra tijd.

Lees verder

Domper: Thierry Neuville crasht en geeft op in Rally van Ieper

Thierry Neuville zal de Ypres Rally niet winnen. In de zevende rit van de tweede dag ging hij zaterdag van de baan. Met de hulp van de toeschouwers kon Neuville nog even verder rijden, maar al snel moest hij zijn Hyundai aan de kant zetten. Zijn Estlandse teamgenoot Ott Tänak is de nieuwe leider, met 6.3 voorsprong op de Welshman Elfyn Evans (Toyta Yaris).

Lees verder

Leicester-Belgen starten competitie met 1 op 9 na nieuw verlies, Mangala speelt met Nottingham gelijk bij Everton en Onana

Leicester City heeft ook op de derde speeldag van de Premier League niet kunnen winnen. The Foxes kwamen tegen Southampton nochtans op voorsprong, maar gaven het nadien weg (1-2). Belgen Orel Mangala (Nottingham Forest) en Amadou Onana (Everton) deelden de punten: 1-1.

Lees verder

Steff Cras verdwijnt uit Vuelta na zware crash: breuk van elleboog en linkerpink

Flinke domper voor Lotto Soudal in de Vuelta. Steff Cras werd zaterdag de eerste opgever nadat hij zwaar ten val kwam. Het verdict voor de 26-jarige Kempenaar is hard: breuk van de rechterelleboog, en scaphoïd en de linkerpink.

Lees verder

Mike Teunissen mag na gele trui enkele jaren geleden nu ook pronken met rode trui: "Misschien is dit nog specialer"

Mike Teunissen is de nieuwe leider in de Vuelta. De renner van Jumbo-Visma neemt dankzij zijn vierde plaats de leiderstrui over van Robert Gesink. "Robert zei dat het fantastisch was om zo'n dag in eigen land in het rood te fietsen, ik kijk er echt naar uit", zei de Nederlander.

Lees verder

Belgische kajakkers dromen al van Parijs na zilver op EK: "Na de heisa in de heats dacht ik: nee, die Duitsers gaan ons niet voorbij"

Twee weken geleden brons op het WK, nu zilver op het EK: Lize Broekx en Hermien Peters grossieren in de medailles. Broer Artuur Peters deed er in München nog eens brons bovenop. "Dit geeft een supergoed gevoel, het was een knalwedstrijd", zegt Broekx.

Lees verder

Openda helpt nieuwe club RC Lens naar leidersplaats: AS Monaco en Philippe Clement krijgen vier goals om de oren

Op de derde speeldag van de Ligue 1 heeft RC Lens zich zaterdag met een vlotte  1-4 overwinning op bezoek bij het AS Monaco van Philippe Clement naar een voorlopige leidersplaats in het klassement gehesen. Loïs Openda opende bij Lens zijn rekening voor zijn nieuwe club.

Lees verder

Bart Swings wint 'Hel van het Noorden' na duel met Nederlandse ex-wereldkampioen

Bart Swings heeft zaterdag een skeelerwedstrijd over honderd kilometer in Friesland gewonnen. In Hallum veroverde Swings de open Nederlandse titel. In de laatste kilometer schudde de 31-jarige Swings zijn naaste belager Crispijn Ariëns af.

Lees verder

Sam Bennett na ritzege in Vuelta: "Of ik terug ben? Op de weg terug in ieder geval"

Gegokt en gewonnen: na een moeilijk seizoen besliste Bora-Hangrohe om toch met Sam Bennett én sprinttrein naar de Vuelta te komen. In etappe één betaalde hij dat vertrouwen meteen terug: "En nu ga ik ook voor de puntentrui."

Lees verder

Tinne Gilis verslaat zus Nele in finale EK squash en steekt eindzege op zak

Tinne Gilis (PSA 13) heeft zich zaterdag tot Europees kampioene squash gekroond op het EK in het Duitse Hamburg. In de finale versloeg ze haar zus Nele Gilis (PSA 12).

Lees verder

Hoog bezoek in Antwerpen: jacht van Britse miljardair en Tottenham-eigenaar aangemeerd

De Antwerpse skyline heeft er zaterdag een opvallende nieuwkomer bij. De Aviva, een jacht van de Britse miljardair Joe Lewis, is te bewonderen aan de Scheldekaaien.

Lees verder

Gewoon niet te stoppen: Femke Bol zorgt voor unieke triple door na 400m en 400m horden nu ook 4x400m te winnen op EK atletiek

Ze heeft het klaargespeeld. Femke Bol heeft samen met de andere Nederlandse dames goud veroverd in de 4x400 meter op het EK atletiek in München. Daarmee vervolledigt ze een unieke triple, want Bol won eerder op dit EK ook al goud in de 400 meter en 400 meter horden.

Lees verder

EK-zilver is zestiende medaille voor Tornados: "Voor wie twijfelde: we pakken alle kleuren in 2022!"

In hun 30ste finale op een groot tornooi pakten de Belgian Tornados een zestiende medaille. Op het EK atletiek in München werd het wel geen derde Europese medaille op rij op de 4x400 meter. Het werd zilver, na Groot-Brittannië. "Dit is top, we verliezen geen goud, we winnen zilver."

Lees verder

Imponerende Jamal Ben Saddik heeft amper twee minuten nodig om Roemeense opponent knock-out te slaan

Jamal Ben Saddik heeft op overtuigende wijze zijn opponent Benjamin Adegbuyi verslagen op het Glory81-event in Düsseldorf. De Marokkaanse Belg sloeg Adegbuyi na amper twee minuten al knock-out. Een straffe prestatie.

Lees verder

Inter begint competitie met perfecte 6 op 6 na zege tegen Spezia, Romelu Lukaku draagt steentje bij met assist

Na de nipte zege tegen Lecce vorige week heeft Inter zaterdagavond minder werk gehad met Spezia. De Nerazzurri wonnen met 3-0. Romelu Lukaku scoorde deze keer niet, maar gaf wel een assist.

Lees verder