Doorgaan naar hoofdcontent

Strijd rond Archie (12) blijft duren: ook in België vaker weerstand bij stopzetting behandeling. "Het gaat om een ro...

HLN
Strijd rond Archie (12) blijft duren: ook in België vaker weerstand bij stopzetting behandeling. "Het gaat om een rouwproces"
Het leven van de twaalfjarige Archie Battersbee wordt deze ochtend niet beëindigd, omdat zijn ouders een nieuwe gerechtelijke stap hebben gezet. Ze hopen de jongen te kunnen overplaatsen naar een palliatieve instelling. "De overbrenging zou niet in het belang van het kind zijn", denkt professor Dominique Benoit, diensthoofd Intensieve in het UZ Gent. Ook hij merkt vaker weerstand bij familie van patiënten, vertelt hij bij HLN Live.
Lees verder

Antwerp kaapt Ekkelenkamp nog weg voor de neus van Club Brugge, Paul Gheysens: "Als dat klopt, is het volledig de verdienste van Overmars"
Jurgen Ekkelenkamp trekt dan toch niet naar Club Brugge. Antwerp kaapt de 22-jarige middenvelder nog weg voor de neus van blauw-zwart, dat al een princiepsakkoord had met Hertha Berlijn. Van een plottwist gesproken.
Lees verder

1 op de 20 Belgen is koopverslaafd. Ga na of jij het ook bent met deze checklist. Experts: "Er is vaak schaamte"
Van "ik heb er hard voor gewerkt" tot "maar het was in de solden": als het om shoppen gaat, hebben we vaak een lange lijst met excuses klaar. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 20 Belgen koopverslaafd is. Waar eindigt de 'retail therapy' en begint de verslaving? Twee professoren in consumentengedrag en psychologie delen een checklist om vast te stellen of je problematisch koopgedrag vertoont, en vertellen hoe je jezelf kan helpen. "De alarmbellen gaan vaak veel te laat af."
Lees verder

Refa (23) houdt samen met politie vrouw boven water nadat ze in Dender valt: "In een reflex in rivier gesprongen, anders was het misschien anders afgelopen"
In de Dender in Dendermonde is donderdag rond de middag een vrouw in het water gevallen ter hoogte van de Bogaerdbrug. De hulpdiensten werden meteen verwittigd. Een politiepatrouille vlakbij sprong meteen in het water en kon de vrouw naar een ladder brengen. Een twintiger uit Grembergen zag het incident ook gebeuren en sprong het water in om te helpen. "Ik kon de vrouw mee boven water houden om ze zo uit de Dender te kunnen halen", vertelt Refa Staljanssens (23).
Lees verder

Elton John en Benny van ABBA wagen zich aan een TikTok-duet
Wat als 'Bennie and The Jets' fan van ABBA zou zijn? Dat vroeg TikTok-gebruiker 'Reymifasol' zich af. Hij combineerde de intro van 'Bennie and The Jets' van Elton John met 'Chiquitita' van ABBA. De audio is ondertussen al 50.000 keer gebruikt op de app. Veel mensen gebruiken het in hun transitievideo's. En ook muzikanten Elton John en Benny Andersson reageerden met een eigen video.
Lees verder

Hoe herken je échte grijze garnalen? Belgische garnaalvissers leggen uit: "Let op de glans wanneer je ze koopt"
Terwijl jij misschien het liefst je garnaal rauw verslindt, is een ander verzot op smeuïge garnaalkroketten. Culinair journaliste Femke Vandevelde neemt je mee aan boord bij enkele garnaalvissers die vandaag nog overblijven en verklapt hoé je verse garnalen herkent. Als kers op de taart tipt topchef Kobe Desramaults zijn favoriete garnalenrecept. "De roodbruine kleur en pittige smaak zijn afhankelijk van de pekel."
Lees verder

Nieuwe maand, nieuwe stunt: Brugse klimaatactivist plakt zich vast aan standbeeld van Manneken Pis
Nog geen maand nadat hij zich vastplakte aan het glas voor een 15de eeuws schilderij van Jan Van Eyck in Brugge, heeft de beruchte klimaatactivist Wouter Mouton weer van zich laten horen. Dit keer moest Manneken Pis in Brussel eraan geloven.
Lees verder

Hoefkens na moeizame seizoensstart: "Uitdaging héél groot, maar zie het absoluut zitten"
• Derde speeldag • Jan Breydelstadion • Aftrap: 20u45 • Club heeft wat goed te maken na het debacle in Eupen
Lees verder

Kinderen niet welkom op terras Oostende: "Concept slaat goed aan, we denken eraan tweede terras te openen"
Op het terras van Brassi Beach Bar zijn kinderen niet meer welkom, en dat zorgt voor heel wat commotie. Het Casino van Oostende, dat de Beach Bar uitbaat, ziet er geen graten in. Ze overwegen zelfs om een tweede 'adults only'-terras te openen.
Lees verder

Taliban claimen dat ze niet wisten dat Al Qaida-leider Ayman al-Zawahiri in het centrum van Kaboel verbleef
De Taliban beweren dat zij niet wisten dat Al Qaida-leider Ayman al-Zawahiri in het centrum van Kaboel woonde. Deze claim komt er nadat een Amerikaanse drone-aanval de leider doodde begin deze week. De Verenigde Staten benadrukken dat de Taliban zeker op de hoogte waren en dat al-Zawahiri zelfs bij een leider van de Taliban inwoonde.
Lees verder

Saoedi-Arabië verkoopt olie aan Aziatische landen voor recordprijs
Saoedi-Arabië, een van 's werelds grootste olie-exporteurs, gaat de verkoopprijzen van zijn ruwe olie aan klanten in Azië naar een recordniveau verhogen. Azië is de belangrijkste afzetmarkt voor Saudische olie, met China, India, Zuid-Korea en Japan als grootste klanten.
Lees verder

Oplegger van West-Vlaming met tonnen stro vliegt in brand op Noord-Franse snelweg: "Levensgevaarlijke toestanden door een weggegooide sigaret"
Een oplegger vol strobalen van familiebedrijf Cailliau uit Noordschote is woensdagmiddag volledig uitgebrand op de A25 rond Rijsel. Trucker Filip werd gewaarschuwd door andere chauffeurs en kon maar net aan de vuurzee ontsnappen. "Een weggegooide sigaret moet zijn lading in brand hebben gezet", denkt Filips broer Ivan.
Lees verder

Rammstein moet van Oostende weer 'Werchter aan Zee' maken: "De stad kan dat aan, zoals Michael Jackson in 1997"
Met Rammstein staat er voor het eerst in jaren nog eens een wereldgroep in Oostende. De Duitse rockers lokken met hun twee openluchtconcerten - donderdagavond staat het laatste op het programma - maar liefst 92.000 man naar de koningin der badsteden. Voor het stadsbestuur, dat wil aanknopen met een traditie van grootse rockshows, is het nu of nooit: "Maar wij hadden dit ook liever niet in het hoogseizoen gezien."
Lees verder

"Ik had nooit gedacht dat ik zo zou genieten van mijn gigantisch groot ontbijt": Frank (48) ging van 146 naar 94 kilo met zijn no-nonsense dieet
Van 146 naar 94 kilogram. Met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd het gemiddelde gewicht van een twaalfjarige. Frank en diëtist Michael Sels vertellen over het succes van zijn aanpak: "Ik had nooit gedacht dat ik zo zou genieten van mijn gigantisch groot ontbijt: 500 gram magere platte kaas met 250 gram druiven en 100 gram blauwe bessen."
Lees verder

Minder coronaovertreders, meer hooligans: pandemie drukt weer stempel op criminaliteit
De politiediensten hebben 866.588 criminele feiten geregistreerd die in 2021 plaatsvonden. Dat zijn er 12,4 procent minder dan in 2020, blijkt vandaag uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie. De impact van de coronacrisis liet zich ook in 2021 voelen, al woog die lichter op de cijfers dan in 2020.
Lees verder

LIVE. Italiaanse bronnen: "Dries Mertens op weg naar Galatasaray"
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Dit waren de 5 beste foodstands op Tomorrowland volgens Gault&Millau en in deze restaurants kan je al dat eten zélf gaan proeven
Dat Tomorrowland één groot culinair feest was, moeten we waarschijnlijk niet meer vertellen. En dat is niet alleen de festivalganger opgevallen, want ook een team inspecteurs van de restaurantgids Gault&Millau was aanwezig om te proeven bij alle foodstanden. De gids reikt daarbij 5 awards uit aan de beste restaurantconcepten. Het beste nieuws? Je kan het hele jaar door bij die restaurants zelf een tafel boeken. Dit zijn de adresjes én zoveel betaal je er voor een etentje.
Lees verder

NY Times: "Er is diep wantrouwen tussen Witte Huis en president Zelensky"
De liefde tussen de Amerikaanse regering en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zou niet zo onvoorwaardelijk zijn als beide partijen soms laten uitschijnen. Toch niet als we de Thomas L. Friedman in 'The New York Times' mogen geloven.
Lees verder

Meesseman slaakt noodkreet voor ex-ploeggenote die celstraf van 9,5 jaar in Rusland moet vrezen: "Heb genade voor onze vriendin"
Emma Meesseman (29) neemt het via Instagram op voor haar ex-ploeggenote Brittney Griner (31). De Amerikaanse basketbalspeelster zit al maanden vast in een Russische cel voor drugssmokkel. "Hopelijk kan deze situatie snel opgelost worden. Heb genade voor onze vriendin", schrijft de Belgian Cat op Instagram. Het Russische parket eiste vandaag een celstraf van 9,5 jaar.
Lees verder

Lange wachtrijen voor laatste openingsdag H&M in Moskou
Verschillende westerse winkelketens kondigden al aan weg te trekken uit Rusland door de oorlog in Oekraïne. Na Ikea, Zara en Nike vertrekt ook H&M uit het land, wat voor lange rijen shoppers zorgt.
Lees verder