Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 augustus 2022

Straat voor hotel Coldplay staat vol hoopvolle fans

HLN
Straat voor hotel Coldplay staat vol hoopvolle fans
De Britse band Coldplay is in het land voor hun Music Of The Spheres World Tour. Vier optredens staan er op de planning, maar ook het hotel van de supersterren mist geen publiek.
Lees verder

Collega's en politici reageren op overlijden gewezen VUB-rector Caroline Pauwels: "Une grande dame"
Er komen veel reacties op het overlijden van gewezen VUB-rector Caroline Pauwels. Ze overleed gisteren op 58-jarige leeftijd, na een jarenlange strijd tegen kanker. Ze laat twee kinderen achter.
Lees verder

LIVE. Bätzner brengt KVO opnieuw op voorsprong!
• Derde speeldag • Stade du Pays de Charleroi • Aftrap: 18u15 • Beide ploegen begonnen met 3 op 6
Lees verder

LIVE. Boya trapt tegen de paal! Krijgen we nog een winnaar?
• Derde speeldag • Guldensporenstadion • Aftrap: 18u15 • STVV kon nog niet winnen
Lees verder

Ons laatste interview met VUB-rector Caroline Pauwels: "Ik zou kunnen genezen van kanker, maar die medicatie kan je in België niet krijgen"
Voormalig VUB-rector Caroline Pauwels (58) is vrijdag overleden na een oneerlijke strijd tegen kanker. Onze reporter Annick De Wit had in november 2020, in volle coronaperiode, een uitgebreid gesprek met haar: over haar ziekte, maar ook over corona en de gevolgen die de pandemie met zich meebracht.
Lees verder

Ons laatste interview met voormalig VUB-rector Caroline Pauwels: "Ik zou kunnen genezen van kanker, maar die medicatie kan je in België niet krijgen"
Voormalig VUB-rector Caroline Pauwels (58) is vrijdag overleden na een oneerlijke strijd tegen kanker. Onze reporter Annick De Wit had in november 2020, in volle coronaperiode en enkele maanden nadat ze werd herverkozen als rector, een uitgebreid gesprek met haar: over haar ziekte, maar ook over corona en de gevolgen die de pandemie met zich meebracht.
Lees verder

Geen budget voor verdelgers Aziatische hoornaars in Vlaanderen: "Eerste dodelijke slachtoffer nog deze zomer"
De nesten van de Aziatische hoornaar worden op dit moment niet meer verdelgd omdat het budget daarvoor helemaal is uitgegeven. De exotische wesp vreet echter onze bijen op, en een steek kan ook voor ons levensgevaarlijk zijn. Het Vlaams Bijeninstituut vraagt daarom extra budget aan de bevoegde ministers Zuhal Demir en Jo Brouns, maar krijgt dat (nog) niet. De voorzitter van het instituut waarschuwt dat het eerste dodelijke slachtoffer nog deze zomer zal vallen.
Lees verder

STVV breidt ongeslagen reeks uit op het veld van KV Kortrijk: Truienaars verloren al twaalf wedstrijden op rij niet
KV Kortrijk en STVV kwamen in het Guldensporenstadion niet tot scoren. Opnieuw geen nederlaag dus voor de Truienaars. De troepen van Bernd Hollerbach zijn al sinds 28 januari ongeslagen.
Lees verder

Voor het eerst sinds 2019 Canal Pride Parade in Amsterdam: "Jezelf zijn in een tijd dat het heel moeilijk is om te zijn wie je bent"
In Amsterdam is voor het eerst sinds 2019 de kanaalparade kunnen doorgaan, het hoogtepunt van de Pride van Amsterdam. Het is een bontgekleurde botenparade op de grachten waar 100.000 mensen naar komen kijken. Een feest, maar vooral ook een heel belangrijk symbool voor de LGBTQ+ gemeenschap. Zijn wie je wil zijn, en houden van wie je wil houden is ook vandaag nog niet altijd evident.
Lees verder

LIVE. D'Haese, Bätzner en Ndicka knallen KV Oostende naar winst in Charleroi
KV Oostende is uitstekend aan het seizoen begonnen. De Kustboys konden in Charleroi een vervolg breien aan de 2-1 overwinning tegen KV Mechelen. Op Mambourg deden de troepen van Yves Vanderhaeghe er nog een doelpuntje bij. 1-3 werd het en de fans van Charleroi waren 'not amused'.
Lees verder

D'Haese, Bätzner en Ndicka knallen KV Oostende naar winst in Charleroi
KV Oostende is uitstekend aan het seizoen begonnen. De Kustboys konden in Charleroi een vervolg breien aan de 2-1 overwinning tegen KV Mechelen. Op Mambourg deden de troepen van Yves Vanderhaeghe er nog een doelpuntje bij. 1-3 werd het en de fans van Charleroi waren 'not amused'.
Lees verder

Witte Huis noemt abortusverbod in Indiana "radicale stap om vrouwen rechten te ontnemen"
Dat de Amerikaanse staat Indiana een zo goed als volledig verbod op abortus invoert, noemt het Witte Huis bij monde van woordvoerder Karine Jean-Pierre "een nieuwe radicale stap van Republikeinse wetgevers om vrouwen hun reproductieve rechten en vrijheid te ontnemen". Door het verbod komen "persoonlijke beslissingen over gezondheidszorg in de handen van politici in plaats van vrouwen en hun artsen" te liggen, klinkt het.
Lees verder

Biden legt negatieve coronatest af, maar blijft in isolatie
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag negatief getest op het coronavirus. Dat laat zijn arts Kevin O'Connor weten. Uit voorzorg blijft hij wel in isolatie tot hij voor een tweede keer negatief test. "De president voelt zich nog steeds heel goed", zegt zijn arts.
Lees verder

LIVE. Sprokkelt KV Mechelen zijn eerste punten of tankt Union wat extra vertrouwen voor de trip naar Rangers?
• Derde speeldag • AFAS Stadion Achter de Kazerne • Aftrap: 20u45 • KV Mechelen is nog puntenloos
Lees verder

Psychedelisch We Can Dance in Zeebrugge: "Het is music, food én fashion"
Ieder jaar doen festivalgangers op het elektronisch muziekfestival 'We Can Dance' hun uiterste best om zich in thema te kleden. Het thema dit jaar: 'just an illusion', met de focus op psychedelische en kleurrijke prints. Per dag verwachten ze hier 15.000 mensen. Wie wil, kan morgen of volgend weekend nog komen, want het festival duurt dit jaar voor het eerst twee weekends, in plaats van één.
Lees verder

Atoomwaakhond na beschieting centrale Zaporizja: "Kans op kernramp reëel"
Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) van de Verenigde Naties maakt zich grote zorgen na de beschietingen van vrijdag bij de kerncentrale bij Zaporizja in Oekraïne. "Het onderstreept dat de kans op een kernramp zeer reëel is", zei de Argentijnse IAEA-chef Rafael Grossi zaterdag in een verklaring.
Lees verder

Dries Mertens, Kat Kerkhofs en baby Ciro arriveren in Brussel, waar privéjet hen oppikt om transfer naar Galatasaray te gaan afronden
Dries Mertens is met zijn gezin aangekomen in zakenluchthaven Abelag, waar het gezelschap zo dadelijk op een privéjet stapt om de transfer van de spits naar Galatasaray af te ronden. Volgens onze informatie ligt er een contract voor één seizoen (met optie op één bijkomend seizoen) klaar voor de Rode Duivel in Istanboel. Er zijn voldoende garanties om de reis te maken. Verwacht wordt dat Mertens en Galatasaray er snel uitraken.
Lees verder

LIVE. Gretige start van Malinwa, Schoofs mist openingstreffer
• Derde speeldag • AFAS Stadion Achter de Kazerne • Aftrap: 20u45 • KV Mechelen is nog puntenloos
Lees verder

Geen goal, wel technisch hoogstandje dat de Milan-fans zullen onthouden: De Ketelaere debuteert in Milan-shirt
Veel stelt het niet voor, maar de kop is eraf. Charles De Ketelaere heeft zijn eerste 15 minuten gespeeld in het shirt van AC Milan. Hij debuteerde in een oefenmatch bij derdeklasser Vicenza. Een aantal Milan-fans ging op de banken staan.
Lees verder

LIVE. Schoofs brengt Malinwa verdiend op voorsprong, Union moet achtervolgen
• Derde speeldag • AFAS Stadion Achter de Kazerne • Aftrap: 20u45 • KV Mechelen is nog puntenloos
Lees verder