Doorgaan naar hoofdcontent

Stevens (47) energierekening ging plots van 50 naar 500 euro en krijgt er nu nog een factuur van 1.300 euro bovenop: ...

HLN
Stevens (47) energierekening ging plots van 50 naar 500 euro en krijgt er nu nog een factuur van 1.300 euro bovenop: "Ik denk dat de leverancier nog snel wil 'cashen' voor hij failliet draait"
Eerst gaat je voortschotfactuur voor gas en elektriciteit van 50 naar 500 (!) euro per maand en dan moet je nog eens 1.300 euro extra ophoesten aan het einde van het jaar. Steven Tuffin (47) is één van de gedupeerde klanten van Mega, de energieleverancier die net in het leven was geroepen om energiekosten te drúkken. "En ik gebruik geen of amper gas, misschien zit ik wel met een lek?", lacht Steven groen.
Lees verder

De Bruyne en Courtois strijden met Benzema om titel van UEFA Speler van het Jaar
Rode Duivels Kevin De Bruyne (Manchester City) en Thibaut Courtois (Real Madrid) horen samen met de Franse topspits Karim Benzema (Real Madrid) tot de drie supergenomineerden voor de titel van UEFA Speler van het Jaar. Dat maakte de Europese voetbalbond vrijdag bekend.
Lees verder

Huilende CEO post selfie nadat hij werknemers ontslaat, maar krijgt de wind van voren: "Wees niet zo narcistisch!"
De CEO van een Amerikaans bedrijf heeft een discussie op sociale media ontketend door een opmerkelijke selfie te delen. Op de foto is te zien hoe de baas aan het huilen is, kort nadat hij enkele werknemers heeft ontslagen. "Dit was het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen", aldus Braden Wallake op LinkedIn. Hoewel Wallake eerder steunvolle reacties had verwacht, waren de meningen over het bericht toch verdeeld. "Mensen ontslagen is moeilijk voor jou, maar nog veel erger voor hen. Word volwassen en zorg voor de mensen om wie je zegt zo bezorgd te zijn", klonk het onder meer.
Lees verder

Publieke gebouwen in Duitsland verwarmd tot 19 graden om energie te besparen
Duitsland neemt nieuwe maatregelen om energie te besparen en gaat een maximumtemperatuur van 19 graden hanteren voor de verwarming van publieke gebouwen, uit vrees voor energietekorten door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck, vrijdag aangekondigd.
Lees verder

Nutri-Score krijgt update: rood vlees scoort slechter, vette vis beter
De Nutri-Score, die aangeeft hoe gezond een voedingsmiddel is, krijgt een update. Zo zullen vette vis en volkorenbrood in de toekomst beter scoren, terwijl rood vlees en noten en zaden een slechtere score zullen krijgen.
Lees verder

Wie zijn de internationaal beruchte neonazi's die naar Ieper afzakken voor de IJzerwake?
De IJzerwake organiseert eind augustus een neonazistisch muziekfestival. Dat nieuws werd in de Vredesstad niet warm onthaald. Het stadsbestuur stelt in overleg te zijn met OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, een definitieve beslissing volgt dinsdag. Donderdag waarschuwde OCAD nog voor de opmars van recht-extremisme in ons land. "Het is naïef om te denken dat deze bands niet gevaarlijk zijn", zegt een Duitse onderzoeker naar extreemrechts. Wie zijn de neonazi's die op 27 augustus neerstrijken in Ieper?
Lees verder

Lange files op zowat alle snelwegen naar Antwerpen: "Mooi weer zorgt voor veel volk op de baan"
Het is momenteel zeer druk op de Antwerpse Ring en de autosnelwegen richting Antwerpen. De Ring is al goed verzadigd en op zowat alle autosnelwegen richting Antwerpen staat wel een file. Dat heeft niets met incidenten te maken, maar wel met het mooie weer, klinkt het bij het Verkeerscentrum.
Lees verder

Lange files op zowat alle snelwegen naar Antwerpen
Het is momenteel zeer druk op de Antwerpse Ring en de autosnelwegen richting Antwerpen. De Ring is al goed verzadigd en op zowat alle autosnelwegen richting Antwerpen staat wel een file. Eén duidelijke aanleiding voor de files is er niet.
Lees verder

Helpt iemand 'Christmas Creator' Daniël (67) nog aan een geschikte locatie voor zijn kerstexpo? "Ik vrees dat ik mijn collectie ga verkopen. Ik ben het zoeken beu"
Daniël Duytschaever, die in 2017 en in 2019 nog voor een zelfgemaakt winters miniatuurlandschap zorgde in Tielt, gaat zijn enorme collectie kersthuisjes - naar eigen schatting zo'n 50.000 euro waard - van de hand doen. "Het is met pijn in het hart, maar tenzij ik op miraculeuze wijze een betaalbare locatie vind om mijn expo op te stellen, sta ik maandag op de rommelmarkt aan het station. Het is genoeg geweest."
Lees verder

Meisje (14) met hersenschudding in bed na klappen van onbekende agressor: "Ze heeft nachtmerries en vreselijke hoofdpijn"
Een onbekende jongeman heeft gisteren rake klappen uitgedeeld aan de 14-jarige zus van Jana Casaert (18) uit Merelbeke. Het meisje hield er een blauw oog en een hersenschudding aan over. De tiener ligt sindsdien met barstende hoofdpijn in bed. Het geweld zou een wraakactie zijn omdat het meisje haar gestolen bluetooth speaker had teruggeëist. "Ze durft sindsdien de straat niet meer op", getuigt haar zus.
Lees verder

Trump noemt beschuldiging dat hij geheime documenten over kernwapens zou bezitten "hoax"
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump vindt de beschuldiging dat hij illegaal geheime documenten over kernwapens in zijn bezit zou hebben onzin. Op eigen sociale media noemt hij de kernwapenkwestie een "hoax".
Lees verder

Nieuw beeld van botsende sterrenstelsels voorspelt het lot van onze Melkweg
Een nieuwe telescopische foto toont twee verstrengelde sterrenstelsels die uiteindelijk over miljoenen jaren zullen samensmelten tot één. De botsing geeft een voorproefje van het uiteindelijke, vergelijkbare lot van ons eigen Melkwegstelsel.
Lees verder

Eerste boetes in Parijs voor winkels die hun deur niet sluiten als de airco aanstaat
In Parijs zijn de eerste boetes uitgeschreven voor winkels die zich niet houden aan de verplichting om ramen en deuren gesloten te houden wanneer de airconditioning opstaat. Dat meldt de krant 'Le Parisien' en de autoriteiten bevestigen het bericht.
Lees verder

Nederlandse klimster gered van populaire rotswand in Noord-Italië
Een Italiaans bergreddingsteam heeft donderdag een Nederlandse toeriste gered die vast kwam te zitten op een van de populairste en meest beklommen rotswanden in het noordwesten van Italië.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Never Have I Ever S3': liefde met een grote L, drama met een grote D
Geen vrouw met zoveel komisch talent in haar kleine teen als Mindy Kaling, beroemd/berucht dankzij 'The Mindy Project'. Daarin geeft de Amerikaanse gestalte aan een gynaecologe, die droomt van liefde - maar vooral in flink wat gênante situaties verzeilt. De tienerkomedie 'Never Have I Ever' is ook van haar hand, en weet wederom het evenwicht tussen humor en plaatsvervangende schaamte te bewaren.
Lees verder

Kies je rode, witte of roséwijn voor een sangria? En welk fruit kan niet ontbreken? Zo maak je de Spaanse cocktail volgens het traditioneel recept
De zon in je glas, de zomer op je terras: niets zo heerlijk als een zalige sangria vol frisse wijn en fruit. Wanneer je er een in Spanje bestelt, weet je wat je krijgt. In eigen land durft het daarentegen variëren. Wat hoort er dan thuis in een traditionele sangria? En hoe maak je zelf een kan klaar? Kamil Uludogan van Spaans restaurant 'De 9 vaten' in Antwerpen legt uit. "Maak de cocktail op voorhand: een dag als het kan en anders 's ochtends als je hem 's avonds serveert.
Lees verder

"Bon voyage": Tyson Fury kondigt definitief bokspensioen aan
Tyson Fury (34) heeft vandaag zijn definitieve bokspensioen aangekondigd. De tweevoudige wereldkampioen had twee dagen geleden nog gezegd te denken aan een comeback om zijn trilogie tegen Derek Chisora te vervolledigen.
Lees verder

Brand in kasteel Boekenberg in Antwerpen: "Volledige dakconstructie staat in lichterlaaie"
De Antwerpse brandweer rept zich met man en macht naar een grote kasteelbrand in het Boekenbergpark in het Antwerpse district Deurne. Om een nog onbekende reden is daar brand ontstaan in het kasteel, dat in renovatie is. De rookpluim is van kilometers ver te zien. "De volledige dakconstructie staat in brand."
Lees verder

Drie personen opgepakt bij 21 huiszoekingen in hele provincie Antwerpen
De politie en het parket hebben, in het kader van het onderzoek naar Sky ECC, op 9 augustus 21 huiszoekingen gedaan in de provincie Antwerpen. Daarbij zijn drie personen tussen 32 en 39 jaar opgepakt.
Lees verder

Fotograaf deelt bijzonder beeld van Meghan Markle, toen ze nog werkende royal was
Misan Harriman (43), een bevriende fotograaf van Meghan Markle, deelde een prachtig beeld van haar achter de schermen. Dat deed hij ter ere van Meghans 41ste verjaardag vorige week. De foto geeft een exclusieve blik van Markle toen ze nog een werkende royal was.
Lees verder