Doorgaan naar hoofdcontent

Spitssnuitdolfijn gespot voor de kust in De Panne en dat is geen goed nieuws

HLN
Spitssnuitdolfijn gespot voor de kust in De Panne en dat is geen goed nieuws
Nietsvermoedend voer Floris Verschoore (61) uit Houtem bij Veurne maandag voor de kust van De Panne, toen hij opeens een dolfijnachtige spotte. Het blijkt om een spitssnuitdolfijn te gaan en die zie je normaal niet in de Noordzee.
Lees verder

Meghan Markle oogst succes met podcast: in verschillende landen op nummer één
Dinsdag lanceerde Meghan Markle (41) de eerste aflevering van haar podcast 'Archetypes'. En dat hebben we geweten. Over de hele wereld was iedereen duidelijk benieuwd, want de podcast staat in meerdere landen op nummer één bij Spotify.
Lees verder

Opnieuw recordprijzen voor Europees gas
De Europese gasprijzen blijven hoge toppen scheren. De vrees voor gastekorten blijft de markten parten spelen.
Lees verder

"Niet de grootste, maar wel zeer gedegen tegenstanders": Bart Verhaeghe geeft zijn visie op poule van Club
Meteen na de loting gaf Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zijn mening over de tegenstanders in de Champions League. Zijn conclusie? Niet de gróotste ploegen, maar wel "zeer gedegen" tegenstanders. "Maar we gaan, net zoals vorig jaar, voluit onze kans. We hebben heel veel goesting om een goed resultaat neer te zetten. Voor Brugge, en voor België." Wat blauw-zwart, met deze poule in gedachte, nog zal doen op de transfermarkt? Daar wilde Verhaeghe niet op ingaan.
Lees verder

Dakisolatie is het vaakst voorkomende gebrek bij huurwoningen
Het ontbreken van dakisolatie is het vaakst voorkomende probleem bij huurwoningen in Vlaanderen. Dat blijkt uit het eerste resultaat van de nieuwe controle op woningkwaliteit.
Lees verder

LIVE. Anderlecht komt net niet langszij: Silva ziet poging alsnog afgeblokt, Young Boys-verdediger ontsnapt aan rood
Lees verder

LIVE. Alles te herdoen voor Anderlecht! Young Boys komt op voorsprong nadat Delcroix zich laat aftroeven
Lees verder

Macron reist naar Algerije om bilaterale relaties te versterken
De Franse president Emmanuel Macron is donderdag in Algerije aangekomen voor een driedaags bezoek dat tot doel heeft de bilaterale betrekkingen te versterken. Voor Algiers is het Franse bezoek ook een erkenning van zijn strategisch belang in de regio.
Lees verder

Rihanna krijgt commentaar op nieuwe make-up: "Je betaalt toch geen 25 dollar voor ketchup?"
Make-up of ketchup? Dat is de vraag die fans van Rihanna zich moeten stellen wanneer ze haar nieuwste product kopen. Via haar make-up-merk, Fenty, verkoopt ze nu namelijk ook felrode lippenstift in zakjes. Plottwist: in sommige zakjes zit ook gewoon ketchup.
Lees verder

Britney Spears verwijdert haar Instagram voor de vierde keer: "Ik wil zo onbezonnen zijn als vroeger"
Geen drama meer voor Britney Spears (40). De zangeres verwijderde voor de vierde keer haar Instagramprofiel. Op Twitter maakte Spears achteraf duidelijk waarom ze die keuze maakte.
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet Evenepoel aan nieuw hoofdstuk in carrière beginnen: "Na de Tour van Van Aert, nu de Vuelta van Evenepoel?"
Remco Evenepoel kon niet wachten op de eerste echte krachtmeting in deze Vuelta. Die heeft hij met glans doorstaan, of zelfs gewonnen. "En wat volgt nu?", vraagt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck zich af in zijn analyse. "Anderhalf jaar na zijn eerste grote ronde en een overwinning in Luik-Bastenaken-Luik later ziet de wereld van Remco Evenepoel er anders uit."
Lees verder

LIVE. Roef voorkomt een blamage: AA Gent speelt een erg zwakke partij tegen Omonia Nicosia
• Europa League • Play-offs • Aftrap: 19u • Omonia won heenmatch met 0-2
Lees verder

Zwak AA Gent gaat opnieuw de boot in tegen Omonia Nicosia: Buffalo's veroordeeld tot groepsfase Conference League
Gewogen en te licht bevonden. AA Gent ging kansloos ten onder in de 'Hel van Nicosia'. In de Conference League is het ook plezant, zeker?
Lees verder

Fietsers trekken zich niets aan van rood licht en steken gesloten spoorwegovergang over in Tienen
In Hakendover, een deelgemeente van Tienen, hebben enkele fietsers een gesloten spoorwegovergang overgestoken. De voorste man kijkt eerst of er een trein nadert, nadien slalomt de hele groep met de fiets aan de hand over de rails. Het rode licht wordt daarbij vlot genegeerd.
Lees verder

LIVE. Slechte start voor Antwerp: Özcan brengt Basaksehir op voorsprong
• Conference League • Play-offs • Aftrap: 20u45 • Heenmatch: 1-1
Lees verder

Onderzoek: "Duits bisdom dekte seksueel misbruik door priesters toe" - al 195 mogelijke daders opgespoord
Binnen het Duitse bisdom Trier werd seksueel misbruik door priesters decennialang toegedekt. Dat moet blijken uit een tussenrapport van de onafhankelijke commissie die onderzoek doet naar het schandaal.
Lees verder

Twee vurige coaches en een ploeg in crisis: de CL-tegenstrevers van Club Brugge doorgelicht
Moet lukken, toch? Club Brugge ontloopt heel wat kleppers in de groepsfase van de Champions League. FC Porto, Atlético Madrid en Bayer Leverkusen komen binnenkort over de vloer op Jan Breydel. Met daarbij twee Belgen, een paar oude bekenden, en een team dat nu al wankelt.
Lees verder

Kerncentrale Zaporizja weer aangesloten op stroomnet
De door de Russen bezette kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne is weer aangesloten op het stroomnet, nadat het donderdag zeker twee keer was afgekoppeld van de hoogspanningskabel die het complex van elektriciteit voorziet. De nucleaire waakhond van de VN (IAEA) heeft dat op gezag van Oekraïne gemeld met de mededeling dat de oorzaak van de storing niet direct bekend was.
Lees verder

"Ik dacht dat ik dood ging, letterlijk": Duncan Laurence over hoe hij zijn paniekaanvallen aanpakte
Het gaat opnieuw goed met de Nederlandse zanger Duncan Laurence (28). In 2020 kreeg hij plots te maken met paniekaanvallen, die zijn mentale gezondheid een serieuze deuk gaven. In de YouTubeserie 'Open kaart' praat 'The Voice Kids'-coach openhartig over hoe de aanvallen het hem moeilijk maakten en hoe hij er uiteindelijk mee omging. "Ik dacht dat ik dood ging, letterlijk. Zo'n angstaanval voelt echt zo."
Lees verder

HIGHLIGHTS. Antwerp op achterstand tegen een stug Basaksehir
Antwerp speelde in Turkije 1-1 gelijk. Voor hun eigen supporters willen ze zich plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. Bekijk hieronder de hoogtepunten.
Lees verder