Doorgaan naar hoofdcontent

Spaanse operazanger Placido Domingo gelinkt aan onderzoek rond sex trafficking

HLN
Spaanse operazanger Placido Domingo gelinkt aan onderzoek rond sex trafficking
De naam van de Spaanse operazanger Placido Domingo (81) is opgedoken in een onderzoek rond sex trafficking. "Placido heeft geen misdrijf begaan en maakt ook geen deel uit van de organisatie. Hij zou eerder gebruik gemaakt hebben van hun diensten", klinkt het onder meer.
Lees verder

Lize Feryn openhartig over relatie met Aster Nzeyimana: "Wij kunnen elkaar echt haten"
Lize Feryn en Aster Nzeyimana zijn één van dé it-koppels in Vlaanderen, maar dat wil niet zeggen dat er af en toe eens geen vlieg aan de lamp zit. Zo vertelt Lize openhartig in de podcast 'Secret Society' van Michèle Lacroix, de vrouw van voetballer Kevin De Bruyne.
Lees verder

NASA deelt griezelig geluid van zwart gat op Twitter
We kregen de laatste maanden niet alleen nieuwe foto's van een zwart gat voorgeschoteld, maar zelfs een geluidsfragment. Hoe zo'n zwart gat in de ruimte mag klinken? Griezelig, zo te horen.
Lees verder

Parkeergarage van luchthaven Helsinki puilt uit met Porsches en Bentleys van Russen die naar EU reizen
Een korte wandeling door de parkeerplaats op de luchthaven van Helsinki onthult tientallen, zo niet honderden luxewagens met Russische nummerplaten. Finland klaagt aan dat de Russen vaak reizen met een toeristenvisum toegekend door andere Schengenlanden. Dat schrijft 'The Guardian'.
Lees verder

Heb je happy zijn zelf in de hand? "Geluk kan gekneed worden, totdat het zelfs zichtbaar is in onze hersenen"
Er zijn zo van die mensen die elke dag goedgemutst lijken. Ook wanneer het hen even tegenzit. Zijn die superhelden zo geboren, of is geluk toch iets dat je zelf in de hand hebt? En andersom: kan iemand die van nature een zwartkijker is op latere leeftijd toch nog een positivo worden? Drie experten leggen uit in welke mate geluk voor het grijpen ligt en geven praktische tips mee voor een happy hoofd. "Er is slechts één activiteit die alledrie de gelukshormonen tegelijk activeert in ons brein."
Lees verder

Is happy zijn een keuze? 3 experten lichten toe: "40 procent van je geluk is kneedbaar"
Er zijn zo van die mensen die elke dag goedgemutst lijken. Ook wanneer het hen even tegenzit. Zijn die superhelden zo geboren, of is geluk toch iets dat je zelf in de hand hebt? En andersom: kan iemand die van nature een zwartkijker is op latere leeftijd toch nog een positivo worden? Drie experten leggen uit in welke mate geluk voor het grijpen ligt en geven praktische tips mee voor een happy hoofd. "Er is slechts één activiteit die alledrie de gelukshormonen tegelijk activeert in ons brein."
Lees verder

Lotto-Soudal laat Belgen niet naar WK gaan, Campenaerts reageert diplomatisch: "Dat is zo overlegd met de ploeg en de reden is duidelijk"
Geen Victor Campenaerts en Arnaud De Lie op het WK in Australië. Beiden zijn gegeerd door bondscoach Sven Vanthourenhout, maar Lotto-Soudal wil hen niet laten gaan. Reden: de puntenstrijd voor het behoud in de WorldTour. Om diezelfde reden mag Caleb Ewan dan weer wél gaan. Campenaerts heeft intussen gereageerd op het nieuws.
Lees verder

Vriespunt zakt onder nul in 'Vakantiehuis For Life': "Altijd helpen, en dan krijg je zoiets in je nek"
Anke en Sophie stonden voor een moeilijke keuze, ze moesten het laatste bouwnadeel uitdelen in 'Vakantiehuis For Life'. Dat gaven ze aan Dylan en Glenn en die zijn daar helemaal niet blij mee.
Lees verder

"Ik word ongemakkelijk als iemand vraagt wat ik doe, ik weet het zelf ook niet": waarom Joost Klein de perfecte popster van nu is
Walter Grootaers is fan, net als youtuber Acid. Op Rock Werchter en Pukkelpop kreeg Joost Klein (24) jong en oud aan het hakken én aan het huilen. Hij verkocht bovendien in sneltempo zijn Vlaamse najaarstournee uit. Wat maakt de Nederlander de perfecte popster van deze tijd? "Ondanks dat 'Wachtmuziek (Sped Up)' gabber pur sang is, gáát het nummer ook ergens over."
Lees verder

Hoe vries je fruit en groenten het best in zonder smaak- en kwaliteitsverlies?
Elk seizoen heeft zo zijn toppers op vlak van groenten en fruit, maar is het invriezen ervan een goed idee om het hele jaar lang te kunnen genieten van de smaak ervan? "Vooral bij groenten kan je er op die manier nog veel uithalen", vertelt Bruno De Meulenaer, hoogleraar aan de UGent. Hoe pak je dat invriezen het best aan zonder veel smaak- en kwaliteitsverlies? En hoe zit het met zomers fruit zoals aardbeien?
Lees verder

Deze fruit- en groentesoorten zijn er nu in overvloed: is het een goed idee om ze in te vriezen om er langer van te genieten?
Elk seizoen heeft zo zijn toppers op vlak van groenten en fruit, maar is het invriezen ervan een goed idee om het hele jaar lang te kunnen genieten van de smaak ervan? "Vooral bij groenten kan je er op die manier nog veel uithalen", vertelt Bruno De Meulenaer, hoogleraar aan de UGent. Hoe pak je dat invriezen het best aan? En hoe zit het met zomers fruit zoals aardbeien?
Lees verder

Gele kleur van sprinkhanen zorgt voor efficiëntere paring in grote zwermen, toont nieuwe studie
De gele kleur van sprinkhanen zorgt voor een efficiëntere paring in grote zwermen. Dat blijkt uit nieuw internationaal onderzoek onder leiding van de KU Leuven, dat vandaag is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift 'PNAS'. Tot hiertoe was niet geweten waarom volwassen sprinkhanen die in grote groepen leven een felgele kleur ontwikkelen.
Lees verder

Russische minister Lavrov: "Geen genade voor moordenaars van Daria Doegina"
Er zal "geen genade" zijn voor de mensen die Daria Doegina, de dochter van politiek filosoof Alexander Doegin, hebben gedood. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov verklaard.
Lees verder

Duitsland registreert bijna miljoen vluchtelingen uit Oekraïne
Duitsland heeft sinds het begin van de Russische invasie bijna één miljoen vluchtelingen uit Oekraïne geregistreerd. Een deel van hen is inmiddels doorgereisd naar andere landen of teruggekeerd naar huis.
Lees verder

HET DEBAT. Les op woensdagnamiddag: een goed idee?
Van maandag tot vrijdag, van 8.30 tot 16 uur. Het zijn de klassieke schooluren. Volgens Walentina Cools, algemeen directeur van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG), moet dat anders. Ze pleit voor meer flexibiliteit in het onderwijs, zeker gezien het grote lerarentekort een probleem blijft. Cools is voorstander van les op woensdagnamiddag. Wat denk jij? Is les op woensdagnamiddag een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

In zes uur tijd een nieuwe badkamer (uit bijna 7.000 gerecycleerde petflessen): Oostendse start-up pakt uit met revolutionair concept
De Oostendse start-up Eauzon pakt uit met een concept dat revolutionair is voor de bouw. In amper drie uur tijd plaatsen ze een nieuwe douche en in zes uur een volledige badkamer. De basis van hun kant-en-klare systemen bestaat uit gerecycleerde petflessen.
Lees verder

"Ik betaal deze maand 4.300 euro voor gas en elektriciteit... en de regering doet niets": Brugse bakker trekt aan alarmbel door stijgende energie- en grondstofprijzen
Bakker Kristof Cloet, die al twintig jaar de gelijknamige bakkerij in de Dorpsstraat in Sint-Michiels uitbaat, trekt aan de alarmbel naar aanleiding van de gigantische stijging van de energieprijzen. Hij zag zijn energiefactuur de afgelopen maanden gevoelig stijgen, aangezien zijn ovens op gas werken. Ook zijn grondstoffen zijn een stuk duurder geworden. "We zijn allemaal veel te braaf. Het wordt tijd dat we op straat komen."
Lees verder

LIVE VUELTA. Zes koplopers krijgen weinig speelruimte, Evenepoel houdt zich koest: "Wil deze week vooral geen tijd verliezen"
De Vuelta is neergestreken in het Baskenland. Vandaag staat er een pittige rit van 152,5 kilometer op het menu, met op het eind een explosieve finale. Wie trekt aan het langste eind in de vierde etappe? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Kathleen (31) start crowdfunding op nadat brand de woning van haar oom volledig verwoestte: "Een stripcollectie van jaren is volledig in de vlammen opgegaan"
Kathleen Van Beylen uit Nijlen is online gestart met een crowdfunding voor haar oom Jos en tante Rita. Het koppel verloor afgelopen weekend hun bezittingen door een zware uitslaande brand. Op het moment van de brand waren ze niet thuis, maar op vakantie in de Ardennen.
Lees verder

Wél vakantiegevoel, geen verlofdagen kwijt: expert verheldert spelregels van een workation
Als je het aangename aan het nuttige kan koppelen, waarom zou je dat niet doen? Zo redeneert één op de vijf Belgen, want zij werken deze zomer op verplaatsing. Maar wat als er op werkreis iets fout loopt? Expert internationale tewerkstelling Frédéric Hespel zet de spelregels van zo'n 'workation' op een rijtje, en wij geven voor de overtuigden vijf populaire bestemmingen in Europa mee. "Als je in Spanje onderweg naar je slaapkamer struikelt en je voet breekt, geldt dat als arbeidsongeval."
Lees verder