Doorgaan naar hoofdcontent

“Sekssomnia komt vaker voor bij mannen dan vrouwen, maar is gelukkig erg zeldzaam”: wat als je wandelt, eet of ze...

HLN
"Sekssomnia komt vaker voor bij mannen dan vrouwen, maar is gelukkig erg zeldzaam": wat als je wandelt, eet of zelfs seks hebt terwijl je slaapt?"
Hoewel veel slaapproblemen het gevolg zijn van een slechte slaaphygiëne of ongezonde levensstijl, zijn er een heleboel verschijnselen waarover je géén controle hebt. Van slaapwandelen tot slaapseks: professor Maarten Van Den Bossche (KU Leuven) leidt je door het land van de slaapstoornissen: "Narcolepsie kan slaapverlamming veroorzaken. Je zit dan gevangen in je lichaam en kan alles waarnemen, maar niet reageren."
Lees verder

Ode aan het nachtleven na heengaan La Rocca: "De oude rakkers komen nog eens samen om beats te knallen"
Na het heengaan van Café d'Anvers drie jaar geleden en de hommage in OLT Rivierenhof die daarop volgde, krijgt het afscheid van La Rocca dit jaar ook een vervolg in het openluchttheater. Vrijdagavond verzamelt iedereen met een hart voor de gewezen clubscene zich op de tweede editie van 'Tribute to Nightlife'. "Je gaat met niet horen zagen dat het nachtleven vroeger altijd beter was, ik ben al blij dat we hier met z'n allen terug kunnen feesten."
Lees verder

Kind zwaargewond na val uit raam in Wilrijk
Op de Boomsesteenweg is zaterdagmiddag een kind uit het raam van een woning gevallen.
Lees verder

Peuter (2) in levensgevaar na val uit raam in Antwerpen
Op de Boomsesteenweg is zaterdagmiddag een tweejarige peuter uit het raam van een woning gevallen.
Lees verder

KOERS KORT. Sivakov wint Ronde van Burgos, slotrit voor Almeida
Pavel Sivakov heeft de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. De 25-jarige Rus, die sinds begin dit jaar de Franse nationaliteit heeft, hield stand in de slotrit over 170 kilometer met de aankomst bergop. De lange slotklim naar Lagunas de Neila voerde de renners naar een hoogte van 1872 meter.
Lees verder

LIVE. Het gaat snel in Genk: Hrosovsky loodst thuisploeg naar een dubbele voorsprong bij rust
• Derde speeldag • Cegeka Arena • Aftrap: 16u • Beide teams hebben 3 punten uit 2 matchen
Lees verder

16-jarige Britt uit Deurne veilig en wel teruggevonden
Britt, het 16-jarige meisje uit Deurne dat al sinds eind juni vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus. Exacte informatie over haar verdwijning ontbrak al die tijd. "We missen haar ongelofelijk hard", vertelde haar vader recent nog in een korte reactie.
Lees verder

RECENSIE. 'Queer as Folk': "De 'thumpa thumpa' gaat onverminderd voort"
Was 'Sex and the City' vlak voor de eeuwwisseling de serie bij uitstek voor heterovrouwen die wilden smullen van de sekscapades van een handvol vriendinnen, dan was 'Queer as Folk' het onomfloerste equivalent voor de homoman. Nadat die eerste vorig jaar een reboot kreeg, is nu ook de laatste aan een heropleving begonnen. Eén waar -in tegenstelling tot 'And Just Like That…'- Kim Cattrall wél in wou meespelen. Maar heeft deze nieuwe versie van 'Queer as Folk' op STARZPLAY nog iets te zeggen wat de twee voorgaande versies niet deden? En heeft het tussen een overdaad aan reeksen die steeds meer met LGBTQ+-thema's uitpakken eigenlijk nog wel impact? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Iran maant VS aan tot "realistisch antwoord" op voorstellen van Teheran voor nieuwe nucleaire deal
De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag opgeroepen tot een "realistische respons" van de Verenigde Staten op Iraanse voorstellen tijdens de onderhandelingen in Wenen om de nucleaire deal van 2015 tussen de wereldmachten van Teheran nieuw leven in te blazen. Dat melden Iraanse staatsmedia.
Lees verder

Voormalige rector VUB Caroline Pauwels (58) overleden
Caroline Pauwels, de voormalige rector van de Vrije Universiteit Brussel, is vrijdag overleden op 58-jarige leeftijd. Dat meldt de universiteit in een persbericht. Ze laat twee kinderen achter.
Lees verder

LIVE. Daar is de aansluitingstreffer van Eupen: Charles-Cook brengt de Panda's weer in de wedstrijd
• Derde speeldag • Cegeka Arena • Aftrap: 16u • Beide teams hebben 3 punten uit 2 matchen
Lees verder

'Dromen zijn bedrog'-schrijver: "Schandalig hoe Marco Borsato is aangepakt"
Leo Driessen, de songwriter van talloze hits zoals 'Dromen zijn bedrog', vindt dat Marco Borsato (55) veel te hard is aangepakt. Hij noemt het "schandalig" dat de zanger al aan de schandpaal is genageld zonder dat er iets bewezen is.
Lees verder

Hint Turkse topclub Galatasaray met Twitter-filmpje op nakende transfer van Dries Mertens?
Dries Mertens lijkt op weg naar Galatasaray. De Rode Duivel werd de voorbije dagen al nadrukkelijk gelinkt aan de Turkse topclub, die nu met een filmpje op social media ook lijkt te hinten op een nakende transfer van de aanvaller.
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Jean-Jacques Cassiman (79) overleden: dankzij zijn DNA-onderzoek werden tal van cold cases opgelost
Jean-Jacques Cassiman is niet meer. De charismatische geneticus heeft op 79-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloren. Cassiman was één van de grondleggers van het forensisch DNA-onderzoek in ons land. Hij analyseerde DNA-stalen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel en bewees dat seriemoordenaar András Pándy een kind had met één van zijn dochters.
Lees verder

Britse minister wil strenge wet tegen 'gevaarlijk fietsen', juist nu aantal fietsers sterk toeneemt
De Britse minister van Transport maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal ernstige verkeersongelukken met fietsen en wil met een nieuwe wet 'dood door gevaarlijk fietsen' zwaarder kunnen straffen. Minister Grant Shapps wil vooral regelen dat fietsers die een dodelijk verkeersongeval veroorzaken, net zo zwaar gestraft kunnen worden als bestuurders van een motorvoertuig.
Lees verder

Racing Genk maakt het zichzelf lastig, maar klopt Eupen in eigen huis
Racing Genk heeft zaterdagmiddag het Eupen van zijn ex-coach Bernd Storck geklopt. Met twee goals in de eerste tien minuten leek Joseph Paintsil de Limburgers een makkelijke avond te bezorgen, maar gemors met kansen en een taaie tegenstander voorkwamen. Genk haalde het uiteindelijk met 4-2.
Lees verder

Dries Mertens op weg naar Galatasaray, Rode Duivel stapt straks het vliegtuig op richting Istanboel
Dries Mertens is op weg naar Galatasaray. De Rode Duivel werd de voorbije dagen al nadrukkelijk gelinkt aan de Turkse topclub, die zonet een veelzeggend filmpje postte op Twitter. Volgens onze informatie is de deal nog niet volledig rond, maar Mertens vliegt vanavond wel al naar Istanboel.
Lees verder

Waarom de jarige Autobahn (90) geen uitvinding van Hitler was
Exact negentig jaar geleden maakte Duitsland kennis met het fenomeen Autobahn. De latere bondskanselier Konrad Adenauer opende in 1932 de eerste Duitse autosnelweg. Toch geloven nog steeds velen dat Adolf Hitler de bedenker was.
Lees verder

"Dankzij z'n manager werd Elvis een gevangene in zijn eigen huis": de mannen in het leven van Elvis Presley
"Sterren komen, sterren gaan, alleen Elvis blijft bestaan." Luc De Vos zong het in 1992 en het succes van de nieuwe film 'Elvis' toont in ieder geval nog eens de blijvende fascinatie voor The King. Story gaat daarom op zoek naar de mannen en vrouwen die de bescheiden jongen uit Tupelo mee hebben gevormd tot een wereldwijd fenomeen. In deze eerste aflevering nemen ze de vier belangrijkste mannen uit z'n leven onder de loep: van zijn vader tot zijn ontdekker. "Had ik geweten dat hij zo'n grote ster zou worden, had ik hem niet zo makkelijk overgedragen."
Lees verder

Egbert Lachaert vader geworden van zoontje Liam
Egbert Lachaert werd vandaag voor de tweede keer vader. Op Instagram verwelkomde de voorzitter van Open VLD zijn zoontje Liam op de wereld.
Lees verder