Doorgaan naar hoofdcontent

Schuilkelders, bomalarmen en een exodus: alles wat u moet weten over de start van de Oekraïense voetbalcompetitie in...

HLN
Schuilkelders, bomalarmen en een exodus: alles wat u moet weten over de start van de Oekraïense voetbalcompetitie in oorlog
"Luchtalarm! Iedereen naar de schuilkelder!" Hopelijk hoeft een stadionspeaker dat straks niet te verkondigen. Alles wat u moet weten over de start van de Oekraïense voetbalcompetitie in tijden van oorlog.
Lees verder

Schuilkelders, bomalarmen en een exodus: alles wat u moet weten over Oekraïense competitiestart in oorlog
"Luchtalarm! Iedereen naar de schuilkelder!" Hopelijk hoeft een stadionspeaker dat straks niet te verkondigen. Alles wat u moet weten over de start van de Oekraïense competitie in tijden van oorlog.
Lees verder

Hoe bestrijd je best slakken in je tuin? Tuinexperte legt uit wat wél en niet werkt: " Met elke slak die je nu vangt, smoor je een hele generatie in de kiem"
De meeste tuiniers hebben een bloedhekel aan slakken. Logisch, want ooral naaktslakken vreten onze (moes-)tuinen kaal. Hoe voorkom je dat deze beestjes alle planten oppeuzelen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit wat je ertegen kan doen en welke lapmiddeltjes echt niet helpen. "Biervallen zijn misschien goed in een klein tuintje, maar in een weelderige tuin zijn ze niet efficiënt."
Lees verder

Première van 'Game of Thrones'-prequel 'House of the Dragon' net geen 10 miljoen keer bekeken op HBO Max
Fans hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover. De eerste aflevering van de 'Game of Thrones'-prequel 'House of the Dragon' staat online. Dat de reeks populair ging worden, was al langer geweten, maar de eerste cijfers blijken nu wel héél veelbelovend te zijn.
Lees verder

Eenoudergezin uit Oostmalle is jaar na 'Steenrijk, Straatarm' uit schuldbemiddeling: "We zijn altijd contact blijven houden"
Vorig jaar ruilden Ronny Meys en zijn zonen Yulian en Killian uit Oostmallle van huis met het gezin van Xavier Debaere en An Verstraete uit Wingene voor het VTM-programma 'Steenrijk, Straatarm'. De twee gezinnen bleven contact houden en ondertussen blijkt dat het eenoudergezin van Ronny nagenoeg schuldenvrij is.
Lees verder

"Ze kunnen f*cking goed voetballen": Ten Hag wel erg enthousiast over zijn team na zege tegen Liverpool, Sky Sports excuseert zich
Erik ten Hag kan weer ademen. De Nederlander won met Manchester United de topper op eigen veld tegen Liverpool. Het werd 2-1 na goals van Jadon Sancho en Marcus Rashford voor United en Mo Salah voor Liverpool. De crisis verschuift zo naar de ploeg van Jürgen Klopp, die aan het seizoen start met 2 op 9 en amper zestiende is in de Premier League. Ten Hag liet zich achteraf ook nog live op tv betrappen op een uitschuivertje.
Lees verder

Usain Bolt wil trademark voor overwinningspose
Usain Bolt heeft vorige week een handelsmerkaanvraag ingediend voor zijn iconische overwinningspose. Dat bevestigt het US Patent and Trademark Office. Hij is van plan de pose af te beelden op kleding, juwelen en schoenen, maar ook in sportbars en restaurants.
Lees verder

De mannenpil, schoudergel en zelfs neusspray: 2 experten over de toekomst van mannelijke anticonceptie
Wetenschappers werken al jaren aan anticonceptie voor mannen. En eindelijk zijn er een aantal grote doorbraken. Van de hormoongel tot de pleister en dé mannenpil: gynaecoloog Wilfried Gyselaers en androloog-endocrinoloog Guy T'Sjoen vertellen dankzij welke nieuwe middelen mannen onbezorgder kunnen vrijen. "Deze twee nieuwe technieken zijn varianten op de vasectomie. Hun grote voordeel is dat ze makkelijker omkeerbaar lijken te zijn."
Lees verder

Mannelijke anticonceptie zit in de lift. 2 experten vertellen welke middelen we in de toekomst kunnen verwachten
Wetenschappers werken al jaren aan anticonceptie voor mannen. En eindelijk zijn er een aantal grote doorbraken. Van de hormoongel tot de pleister en dé mannenpil: gynaecoloog Wilfried Gyselaers en androloog-endocrinoloog Guy T'Sjoen vertellen welke middelen in de pijplijn zitten. "Deze twee nieuwe technieken zijn varianten op de vasectomie. Hun grote voordeel is dat ze omkeerbaar lijken te zijn."
Lees verder

Nederlandse Taalunie komt met nieuwe adviezen over genderbewust taalgebruik
De Nederlandse Taalunie heeft dinsdag op de website Taaladvies.net een nieuwe set adviesteksten gepubliceerd over genderbewust taalgebruik. "Die helpen je om weloverwogen taalkundige keuzes te maken als je wilt dat een specifiek persoon, een groep of iedereen zich kan herkennen in een formulering", luidt het in een persbericht. De Taalunie benadrukt dat het om adviezen gaat en niet om bindende regels.
Lees verder

Auto van Carla (65) wordt 8 jaar na diefstal 'gevonden' in Frankrijk, en dat is niet eens het strafste aan dit verhaal: "We hadden onze wagen diezelfde week eigenlijk al kunnen terughebben"
Een telefoon van de politie is altijd en beetje schrikken, maar Carla Labiau (65) uit Brakel verslikte zich danig in haar koffie toen een agent haar belde om te melden dat ze haar gestolen auto mocht ophalen. De wagen werd immers maar liefst acht jaar geleden al gestolen en staat momenteel in Le Mans, Frankrijk. En dan moet het strafste nog komen.
Lees verder

Loper gestorven, maar mythische bergrace in Mont Blancmassief gaat deze week verder
De mythische bergrace UTMB, ofwel Ultra Trail du Mont Blanc, is opgeschrikt door een sterfgeval. Een Braziliaanse deelnemer kwam afgelopen nacht om het leven bij een ernstig ongeluk in de buurt van de berghut Refuge de Plan Glacier in Frankrijk. Dat bevestigt de organisatie.
Lees verder

Sebastopol brengt schuilkelders in gereedheid na Oekraïense aanvallen op hoofdkwartier Russische Zwarte Zeevloot
De Russische gouverneur van Sebastopol - in het uiterste zuiden van de door Rusland geannexeerde Krim - heeft op berichtendienst Telegram opgeroepen om alle schuilkelders in de stad in gereedheid te brengen. Mikhail Razvozhayev deed dat na verscheidene aanvallen van Oekraïne op de havenstad, die het hoofdkwartier is van de Russische Zwarte Zeevloot.
Lees verder

Minister Brouns lanceert nieuwe website om te investeren in "exotische" akkerteelten
Vlaams minister voor Landbouw en Innovatie Jo Brouns (CD&V) heeft vandaag in Herent, Vlaams Brabant, een nieuwe website gelanceerd die "exotische" landbouwteelten, zoals quinoa of linzen, in de kijker zet. Mensen kunnen via de nieuwe website www.akkerdelen.be oogstaandelen kopen en zo investeren in de teelten. Voor de gelegenheid oogstte de minister zelf een strook quinoa.
Lees verder

Zo bespaar je maximaal met je start/stop-systeem: "Oudere versies geven al een besparing van 4 tot 8 procent"
Een hedendaagse auto is voorzien van een start/stop-systeem dat bij stilstand de motor zoveel mogelijk uitschakelt. Verplicht. Is dat zomaar een gadget of spaar je er echt iets mee uit? "Een motor heeft veel minder brandstof nodig om te starten dan je zou denken", zegt mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn.
Lees verder

Nu Regi en Elke officieel gescheiden zijn: "Ik mag de fout niet maken om voor een rebound te gaan"
Het heeft anderhalf jaar geduurd, maar de scheiding tussen Regi Penxten (46) en Elke Vanelderen (44) is officieel rond. In 'Dag Allemaal' vertelt hij over hoe ze de scheiding aangepakt hebben en hoe hun twee kinderen met de situatie omgaan. Bovendien verklapt Regi of hij alweer aan daten toe is. "Ik weet niet of Elke en ik deze drukke zomer als koppel overleefd hadden."
Lees verder

Nu Regi en Elke officieel gescheiden zijn: "Ik wil wel daten, maar ik heb er geen tijd voor"
Het heeft anderhalf jaar geduurd, maar de scheiding tussen Regi Penxten (46) en Elke Vanelderen (44) is officieel rond. In 'Dag Allemaal' vertelt hij over hoe ze de scheiding aangepakt hebben en hoe hun twee kinderen met de situatie omgaan. Bovendien verklapt Regi of hij alweer aan daten toe is. "Ik mag de fout niet maken om voor een rebound te gaan."
Lees verder

Team DSM laat interne PCR-testing in Vuelta uitvoeren door Leuvens bedrijf: "98% acuraat en meteen zicht op overdraagbaarheid"
De angst voor Covid blijft door het wielerpeloton dwalen. Bij Team DSM laten ze dan ook niets aan het toeval over. In de Vuelta doet de Nederlandse WorldTourploeg beroep op het Leuvense miDiagnostics, deel van Marc Coucke's holding Alychlo, voor ultrasnelle en -acurate PCR-testing. Wij kregen een exclusieve kijk in de procedure.
Lees verder

Stijgende energieprijzen: aan welke energienormen moet een huurwoning voldoen? En welke ingrepen kan je als huurder zélf uitvoeren?
Energie-experten manen ons aan om onze woning energiezuiniger te maken. Dat kan door goed te isoleren, te investeren in hoogrendementsbeglazing of in een zuiniger verwarmingssysteem. Maar die maatregelen zijn voor huurders niet zo evident, want het gaat niet om hun eigen woning. Hoe ver kan of mag je gaan als huurder? En kan je eisen dat je verhuurder de huurwoning energiezuiniger maakt? Bouwsite Livios weet raad.
Lees verder

Energieprijzen gaan door het dak: zo kan je je als huurder wapenen tegen een oplopende rekening
Energie-experten manen ons aan om onze woning energiezuiniger te maken. Dat kan door goed te isoleren, te investeren in hoogrendementsbeglazing of in een zuiniger verwarmingssysteem. Maar die maatregelen zijn voor huurders niet zo evident, want het gaat niet om hun eigen woning. Hoe ver kan of mag je gaan als huurder? En kan je eisen dat je verhuurder de huurwoning energiezuiniger maakt? Bouwsite Livios weet raad.
Lees verder