Doorgaan naar hoofdcontent

Sancties zetten omvang Russische economie jaren terug in de tijd

HLN
Sancties zetten omvang Russische economie jaren terug in de tijd
Door de internationale boycot van Rusland wegens de oorlog in Oekraïne is de omvang van de Russische economie teruggezet naar het niveau van 2018. Dat volgt volgens economen van persbureau Bloomberg uit nieuwe cijfers van het federale statistiekbureau in Moskou.
Lees verder

Productie geeft eerste beeld van Johnny Depp als Lodewijk XV in nieuwe film vrij
Johnny Depp (59) spot je tegenwoordig in Frankrijk als Lodewijk XV, de bekende achttiende-eeuwse Franse koning. Hij zal het historische figuur in de nieuwe film 'Jeanne du Barry' portretteren, waarin zijn turbulent liefdesverhaal wordt verteld. Het productiehuis van de film gaf alvast een eerste glimps vrij van hoe Depp eruit ziet als Lodewijk XV.
Lees verder

Kind aangeklaagd voor moord op vrouw en haar twee zoontjes
In de Amerikaanse staat New Hampshire wordt een kind aangeklaagd voor de moord op een vrouw van 25 en haar zoontjes van één en vier jaar oud. Dat heeft de openbare aanklager van de staat donderdag gemeld. De minderjarige wordt beschuldigd van drie moorden met voorbedachten rade en de vervalsing van bewijsmateriaal.
Lees verder

Verkorte Dodentocht van start: "Deze wandelen we dus sowieso uit"
In Bornem start vrijdagavond om 21 uur stipt de 53ste editie van de Dodentocht. Door de hittegolf werd de wandeltocht ingekort van 100 kilometer naar 65 kilometer. Eén uur voor het startschot van deze speciale editie, liep het centrum van Bornem al aardig vol.
Lees verder

Amerikaanse actrice Anne Heche (53) overleden, week na zwaar auto-ongeluk
De Amerikaanse actrice Anne Heche (53) is van de beademing gehaald. Dat meldt een woordvoerder van de familie van Heche, volgens The Guardian. Heche liep vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade op en lag in coma. Tijdens het ongeval zou ze onder invloed van cocaïne zijn geweest.
Lees verder

Amerikaanse actrice Anne Heche (53) van beademing gehaald en overleden
De Amerikaanse actrice Anne Heche is van de beademing gehaald. Dat meldt een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, volgens The Guardian. Heche werd 53 jaar.
Lees verder

VIDEO. Man loopt met twee slangen op de arm door centrum van Middelkerke
Een opmerkelijk tafereel in het centrum van Middelkerke vrijdagnamiddag: een man in zomershort liep er immers met twee levende slangen op zijn armen.
Lees verder

VIDEO. Man loopt met 2 slangen op zijn arm door het centrum van Middelkerke
Een opmerkelijk tafereel in het centrum van Middelkerke deze namiddag: een man in zomershort liep er immers met 2 levende slangen op zijn armen.
Lees verder

LIVE. Hein Vanhaezebrouck dropt nieuwkomer Hong meteen in de basis op bezoek bij Oostende
Lees verder

LIVE. Union versterkt zich met ex-Realspeler José Rodriguez - Feyenoord als oplossing voor Wellenreuther?
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Zeker elf doden bij schietincident in Montenegro
Minstens elf mensen zijn vrijdag gedood bij een schietpartij in Cetinje, in Montenegro, zo heeft de openbare omroep RTCG van het Balkanland gemeld.
Lees verder

Lewandowski mag spelen nadat Barcelona de (vuile) trukendoos bovenhaalde
FC Barcelona begint het nieuwe seizoen in Spanje met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano. En daarin wilde de Catalaanse trots natuurlijk maar al te graag topaankoop Robert Lewandowski en de andere aanwinsten aan het publiek voorstellen. Dat lukte op de valreep, al moest Barça zowat alle truken van de foor bovenhalen om de Pool tijdig ingeschreven te krijgen.
Lees verder

VS kondigen nieuwe militaire oefeningen in Straat van Taiwan aan
De Verenigde Staten houden de komende weken militaire oefeningen in de Straat van Taiwan, ondanks toenemende spanningen met China over het eiland. Het betreft oefeningen in de lucht en op zee, aldus een hoge Amerikaanse functionaris vrijdag.
Lees verder

Waarom Klaasje Meijer K3 verliet: "Je krijgt gewoon een rolomschrijving"
"Na vijf prachtige jaren heb ik besloten om afscheid te nemen van K3", zei Klaasje Meijer (27) begin 2021. De blonde van K3 stopte ermee, en dat was een weloverwogen keuze. In 'Waarheid, durven of doen' op VTM praat de Nederlandse openhartig over de keuze om de populaire meidengroep te verlaten.
Lees verder

LIVE. Bätzner vergeet foutje Roef af te straffen
Lees verder

Lionel Messi niet bij 30 genomineerden voor Ballon d'Or, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne wel geselecteerd
France Football heeft de dertig genomineerden voor de Ballon d'Or bekendgemaakt. Opvallend: zevenvoudig laureaat Lionel Messi ontbreekt op de lijst, net zoals PSG-ploegmaat Neymar. Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois zijn er uiteraard wel bij. Die laatste maakt ook kans op de Yashin-trofee, voor de beste keeper.
Lees verder

Van 9/11 tot Covid-19: zo voorspelden 'The Simpsons' al meermaals de toekomst
Als je wil weten waar het met de wereld naartoe gaat, moet je naar 'The Simpsons' kijken. De populaire animatiereeks voorspelde namelijk al heel wat ingrijpende wereldgebeurtenissen. Denk maar aan 9/11, Covid-19 en de oorlog in Oekraïne. Hoe ze dat klaarspeelden? Showrunners Matt Selman (50) en Al Jean (61) onthulden het tijdens een interview met The Hollywood Reporter. "We hebben een waanzinnige aflevering ontwikkeld die uitlegt hoe 'The Simpsons' de toekomst voorspellen."
Lees verder

Politie overmeestert man die niet naar gevangenis wil
In de Kerkstraat in Stekene is deze avond een man overmeesterd die na zijn veroordeling niet naar de gevangenis wilde. Enkele buurtbewoners dachten daarbij "verschillende schoten" gehoord te hebben. De politie laat weten dat ze "als waarschuwing" een rubberen kogel loste.
Lees verder

FBI vindt elf sets geheime documenten in woning Trump, waaronder informatie over "Franse president"
FBI-agenten die eerder deze week het huis van voormalig Amerikaans president Donald Trump in Mar-a-Lago in de staat Florida doorzochten ontdekten elf sets geheime documenten, waaronder enkele die als topgeheim zijn gemarkeerd en alleen beschikbaar horen te zijn in speciale overheidsfaciliteiten.
Lees verder

LIVE. Hong brengt AA Gent op voorsprong met een omhaal, wat een goal!
Lees verder