Doorgaan naar hoofdcontent

REPORTAGE. Vogelopvangcentrum vangt recordaantal jonge egels en houtduiven op door de droogte: “Zet een bakje water...

HLN
REPORTAGE. Vogelopvangcentrum vangt recordaantal jonge egels en houtduiven op door de droogte: "Zet een bakje water en natte kattenbrokken in de tuin"
"Ongezien", noemt vrijwilliger Marina Jonckheere de situatie in Vogelopvangcentrum Bulskampveld in Beernem. Tussen de 350 en 400 vogels verblijven er momenteel. Ze sterken aan, nadat ze door mensen zijn uitgedroogd zijn binnengebracht. De warme en droge zomer eist zijn tol in de natuur. "We zitten stilaan aan onze limiet", zegt ze.
Lees verder

Al 10 kilometer file na ongeval met drie vrachtwagens op E313 in Ranst
Op de E313 van Hasselt naar Antwerpen is dinsdagochtend omstreeks 9 uur een ongeval gebeurd ter hoogte van Ranst. Drie vrachtwagens reden er op elkaar, wat tot een grote ravage leidde. De snelweg is er volledig dicht net voor het knooppunt met de E34. Er staat een file van zowat tien kilometer.
Lees verder

E313 in Ranst versperd in richting van Antwerpen na ongeval: alle verkeer moet over pechstrook
Op de E313 van Hasselt naar Antwerpen is een ongeval gebeurd ter hoogte van Ranst. Het verkeer moet er over de pechstrook.
Lees verder

E313 in Ranst volledig dicht in richting van Antwerpen na ongeval
Op de E313 van Hasselt naar Antwerpen is dinsdagochtend omstreeks 9 uur een ongeval gebeurd ter hoogte van Ranst. Drie vrachtwagens reden er op elkaar, wat tot een grote ravage leidde. De snelweg is er volledig dicht net voor het knooppunt met de E34.
Lees verder

K3 krijgt geen 'Zomerhit'-nominatie ondanks 2 miljoen views: "Sorry, maar dit begrijpen we niet goed"
Bij 'Tien Om Te Zien' zijn ze welkom, maar het podium van 'Zomerhit' zullen Hanne (28), Marthe (26) en Julia (20) van K3 alleen maar op tv kunnen bewonderen. De uitleg van Siska Schoeters over wiskundige berekeningen vindt het damestrio maar raar: "Meer dan 2 miljoen views voor 'Mango Mango' op YouTube, en dat is géén hit?"
Lees verder

Tiesj Benoot brak onder meer nekwervel bij zware val in Livigno, waar hij op familie-hoogtestage was in gezelschap van vrouw en dochtertje
Tiesj Benoot (28) heeft bij zijn zware val op training in Livigno onder meer zijn tweede nekwervel gebroken. Er is daarbij geen zenuw geraakt, maar het seizoen van de Gentenaar zit er wel op. Benoot kon tijdens een afdaling de wagen van een onoplettende chauffeur niet meer ontwijken en kwam zo stevig ten val. Er wordt geprobeerd om hem vandaag al te repatriëren.
Lees verder

Nooit meer je auto wassen? "Over twee jaar moet dat mogelijk zijn"
De Amerikaanse coatingspecialist Actnano wil autowasstraten buitenspel zetten, ruiten permanent condensvrij maken en bekleding en elektronica beschermen tegen vuil. Het geheim? Nano-coating.
Lees verder

Lewis Hamilton denkt voorlopig niet aan afscheid als F1-coureur: "Ik ben nog steeds op een missie"
Lewis Hamilton lijkt voorlopig nog niet van plan te stoppen. De 37-jarige Brit heeft bij Mercedes nog een contract tot en met 2023, maar in een interview met het tijdschrift Vanity Fair laat hij weten open te staan voor een langer verblijf in de belangrijkste raceklasse.
Lees verder

Meer dan duizend bouwbedrijven gingen dit jaar al failliet: wat als je aannemer plots de boeken neerlegt tijdens de werken?
In de eerste zes maanden van het jaar deden 1.011 bouwbedrijven de boeken toe. Een failliete aannemer juist voor of tijdens de bouwwerken, het is een van de grootste nachtmerries voor wie een huis bouwt of renoveert. Met mogelijk grote gevolgen voor de werken én voor je budget. Wat kan je in zo'n geval zelf doen, en hoe kan je de gevolgen enigszins beperken?
Lees verder

112 euro per jaar voor mobiele airco, maar vast systeem is zuiniger: dit betaal je aan energie voor een koel huis in de zomer
Een airco is geen overbodige luxe tijdens een hittegolf. Maar hoeveel energie verbruikt een airco? En hoeveel betaal je dan voor de verbruikte elektriciteit? Mijnenergie.be rekent het uit.
Lees verder

Een Balenciaga trui voor (maar?) 200 euro. President Zelensky en het modehuis bundelen hun krachten
Demna Gvasalia (40), creatief directeur van het luxueus modemerk Balenciaga, durft gek uit de hoek te komen. Zéker wat de extreem hoge prijskaartjes voor zijn creaties betreft. Al gooit de bekende modeontwerper het nu over een andere boeg. Met - jawel - Oekraïense president Zelensky slaat hij de handen in elkaar. Resultaat? Een hoodie waarvan de winst voor de volle honderd procent naar het goede doel gaat.
Lees verder

Nu ook officieel: Tim Wellens verlaat na tien jaar Lotto-ploeg en trekt naar Team UAE van Tadej Pogacar
De deal hing al een tijdje in de lucht en is nu ook rond: Tim Wellens trekt van Lotto-Soudal naar Team UAE. Dat bevestigt de ploeg van Tadej Pogacar. Onze 31-jarige landgenoot reed tien jaar voor de Lotto-ploeg.
Lees verder

LIVE. RC Genk denkt aan oude bekende Samatta en kondigt rechtsachter Carstensen nu ook offcieel aan
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

WIELERTRANSFERS. Bob Jungels ruilt AG2R in voor BORA - hansgrohe
Het gonst natuurlijk al langer van de geruchten, maar vanaf 1 augustus mogen transfers in de koers ook officieel bekendgemaakt worden. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws in het peloton.
Lees verder

Julie Vermeire probeert samen met vriend onder te duiken in 'Klopjacht Celebs': "Ik had stress, en Laurins bedacht codewoorden"
Vanaf vandaag op GoPlay: 'Klopjacht Celebs', waarin twee bekende duo's proberen om onder de radar te blijven. Sociale mediasterren Jonatan Medart en Elodie Gabias proberen, net als Julie Vermeire en haar vriend Laurins Dursin, om uit de handen te blijven van de speurders. "Gelukkig had ik mijn lief bij. Hij had z'n huiswerk enorm goed gemaakt", lacht Julie.
Lees verder

"Nooit in levensgevaar geweest": Tiesj Benoot reageert op zware val in Livigno, waarbij hij nekwervel brak
Tiesj Benoot (28) heeft bij zijn zware val op training in Livigno onder meer zijn tweede nekwervel gebroken. Er is daarbij geen zenuw geraakt, maar het seizoen van de Gentenaar zit er wel op. Benoot kon tijdens een afdaling de wagen van een onoplettende chauffeur niet meer ontwijken en kwam zo stevig ten val. Er wordt geprobeerd om hem vandaag al te repatriëren. Intussen reageerde Benoot op Instagram.
Lees verder

"Nooit in levensgevaar geweest": Tiesj Benoot reageert na zware val in Livigno, waarbij hij nekwervel brak
Tiesj Benoot (28) heeft bij zijn zware val op training in Livigno onder meer zijn tweede nekwervel gebroken. Er is daarbij geen zenuw geraakt, maar het seizoen van de Gentenaar zit er wel op. Benoot kon tijdens een afdaling de wagen van een onoplettende chauffeur niet meer ontwijken en kwam zo stevig ten val. Er wordt geprobeerd om hem vandaag al te repatriëren. Intussen reageerde Benoot op Instagram.
Lees verder

Kamal Kharmach wordt nieuwe presentator in '1 jaar gratis': "Ik smijt me voor 200 procent"
In 2023 pakt de televisiezender Eén uit met het vierde seizoen van de populaire quiz: '1 jaar gratis'. Maar de presentator van dienst, Thomas Vanderveken (41), geeft vanaf nu de fakkel door aan comedian Kamal Kharmach (30): "Het is een grote stap, maar ik ben super enthousiast."
Lees verder

Jonge wielrenner Lars Janssens (16) overleden na dramatisch ongeval in Malmedy
De Vlaamse wielrenner die vorige week dinsdag werd aangereden tijdens een stage in Malmedy, is maandagavond overleden aan zijn verwondingen. Lars Janssens (16) uit Merksplas overleed nadat hij dagenlang vocht voor zijn leven.
Lees verder

Boze Trumpfans zakken af naar Mar-a-Lago na FBI-inval
De FBI is binnengevallen in de woonst van Donald Trump in Mar-a-Lago in Palm Beach in de staat Florida, zo maakte Trump zelf bekend. Meteen stroomden boze aanhangers van de ex-president toe om hem te steunen. Velen kwamen ter plaatse in hun wagen en bleven kamperen.
Lees verder