Doorgaan naar hoofdcontent

REPORTAGE. Verplichte sluiting zomerbar Zanzibar kan niet rekenen op steun van bezoekers: “Niémand wil de laatste ...

HLN
REPORTAGE. Verplichte sluiting zomerbar Zanzibar kan niet rekenen op steun van bezoekers: "Niémand wil de laatste dag op deze manier afsluiten"
Pop-up zomerbar Zanzibar in Merchtem moet vanaf nu de deuren deze zomer definitief gesloten houden. De organisatoren, duizenden bezoekers en een honderdtal jobstudenten zitten met de handen in het haar. Vrijdagavond mocht Zanzibar nog een laatste keer openen, maar daar zijn de bezoekers alles behalve akkoord mee. "Dit hebben de organisatoren écht niet verdiend", vertellen gefrustreerde bezoekers. Wij waren erbij, tijdens de voorlopig laatste openingsavond van pop-up zomerbar Zanzibar.
Lees verder

Eerste deelnemers van Dodentocht lopen over de finishlijn: "Goeie oefening voor Spartathlon"
De eerste deelnemers van de Dodentocht kwamen zaterdagochtend omstreeks 3.00 uur al aan in Bornem. Het ging om een groepje van 27 ultralopers. "Of ik het nog eens ga doen? Dat laat ik nog even in het midden", klonk het na afloop.
Lees verder

BIJZONDER WONEN. Sandra en haar gezin wonen omringd door autosnelwegen: "Een fantastisch plek om op te groeien"
Ingesloten door de E40, de E17, de R4 en de trambrug van Zwijnaarde, daar woont Sandra Verhaegen (47) met haar gezin. De bijzondere locatie klinkt als een hel voor sommigen, maar voor de Gentse familie is het de hemel op aarde. "Ik zou nergens anders willen wonen", klinkt het enthousiast. "We doen hier wat we willen, geen haan die ernaar kraait."
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Kinesist en allemansvriend Jochen (51) laat grote leegte na: "27 jaar waren we onafscheidelijk"
Tot bij RSC Anderlecht was Jochen Lambrecht (51) gekend. De 51-jarige kinesist uit Mere was dan ook heel geliefd. Op 2 augustus werd een hartaderbreuk hem fataal. Woensdag namen meer dan 800 vrienden en kennissen afscheid van hem. Twee dagen na de afscheidsplechtigheid blijft zijn gezin achter met tal van vragen. "Waarom zo vroeg, waarom zo plots?"
Lees verder

Waarom de Serie A veel meer is dan Lukaku en De Ketelaere: drama, onvoorspelbaarheid, ruzie om Duivels en varkenskoppen
Zijn drama, zijn controverse en zijn onvoorspelbaarheid. Zlatan, Mourinho en zijn Duivels die bij twee Milanese rivalen om de 'Scudetto' strijden. De Serie A 2022-23 lijkt alle ingrediënten te bevatten voor een kassucces: van twee varkenskoppen aan een deurklink tot slaande ruzies op de parking. De film van een hete zomer in Italië, inclusief fragmenten over Charles De Ketelaere en Romelu Lukaku.
Lees verder

VERMOORDE ONSCHULD. Koen Claes (37) ontdekte het bedrog van zijn vrouw en moordde prompt zijn gezin uit: "Een man met een gouden hart, maar zij heeft hem vernederd"
Koen Claes (37) zag maar één uitweg toen bleek dat zijn vrouw ook de lakens met iemand anders deelde: heel zijn gezin uit de weg ruimen. Zijn voormalig stiefmoeder kreeg die nacht tien jaar geleden letterlijk twee telefoons tussen leven en dood uit Tienen. "Eerst ging hij het nog uitpraten, daarna belde hij met slechter nieuws."
Lees verder

Riadh Bahri: "Ik heb me doodgeërgerd aan de berichtgeving rond de apenpokken"
Vanaf vandaag start de grote Pride parade in Antwerpen. Hierin kunnen mensen meelopen om aandacht te vragen voor gelijke rechten en kansen voor de LGBTQIA+-gemeenschap. Hoewel dit gegeven steeds meer ingeburgerd lijkt te zijn, steken toch nieuwe vormen van discriminatie de kop op omwille van het apenpokkenvirus. Showbits sprak met twee BV's die openlijk uitkomen voor hun geaardheid en vroeg hen naar de relevantie van de pride dit jaar.
Lees verder

Riadh Bahri: "Ergerlijk hoe in de media over de apenpokken gesproken wordt"
Vanaf vandaag start de grote Pride parade in Antwerpen. Hierin kunnen mensen meelopen om aandacht te vragen voor gelijke rechten en kansen voor de LGBTQIA+-gemeenschap. Hoewel dit gegeven steeds meer ingeburgerd lijkt te zijn, steken toch nieuwe vormen van discriminatie de kop op omwille van het apenpokkenvirus. Showbits sprak met twee BV's die openlijk uitkomen voor hun geaardheid en vroeg hen naar de relevantie van de pride dit jaar.
Lees verder

Topadvocaat Walter Van Steenbrugge genoemd in drugszaak, maar ontkent met klem: "Pure wraakactie van procureur tegen mij"
Het parket wil dat Walter Van Steenbrugge voor de rechtbank verschijnt. De topadvocaat zou een cliënt geadviseerd hebben om naar de flat van zijn zoon te gaan - die ook verdacht werd - en daar gsm's, computers en laptops te laten verdwijnen. Van Steenbrugge noemt zichzelf het slachtoffer van "een wraakactie".
Lees verder

Lewis Hamilton in paniek wanneer hij met zíjn piepkleine Smart door drukke straten van Nice rijdt: "Ik word nerveus van autorijden"
Rondscheuren in een Formule 1-wagen met 300 kilometer per uur: geen probleem. Maar rijden op de openbare weg, daar wordt Lewis Hamilton (37) nerveus van. Hij haat het zelfs, zo blijkt uit een interview met Vanity Fair, dat de zevenvoudige wereldkampioen kon spreken tijdens een tocht door de stad Nice. In een elektrische Mercedes Smart nota bene - geen blitse wagens voor Lewis.
Lees verder

Vier LGBTQ+-jongeren over het belang van de Pride: "Ik heb jaren aan een stuk de Koran bestudeerd en homoseksualiteit kan wél in de Islam"
It's Antwerp Pride time! Na drie jaar coronastilte pronken de Antwerpse straten weer in alle kleuren van de regenboog. De vijftiende Antwerp Pride is een fenomenaal feest, maar evenzeer een niet mis te verstane boodschap van LGBTQ+-personen. Onze reporter ging in gesprek met vier deelnemers: Sacha (30) - trans vrouw -, Joppe (24) (die/hen), Juul (19) (die/hen) en Abdel (28) - moslim en homo. "Na 12 jaar Antwerpen woon ik terug op de boerenbuiten in Beringen… en geloof me, Limburg is not ready. Bij een avondje uit, zie ik de bomma van hier tegenover nogal kijken (lacht)."
Lees verder

Komt er dit jaar nog een rentestijging op je spaarboekje?
Na jaren op een historisch laag niveau, is er misschien beterschap op komst voor de spaarrente. De verwachting is dat de Europese Centrale Bank de rente eind dit jaar optrekt tot 1,25 à 1,50 procent. En dat zal jij misschien ook merken op je spaarboekje. Wat verwachten de verschillende banken? En zijn er nu al spaarrekeningen waar je meer krijgt dan de wettelijke minimumrente? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Stefan plaatst 'flitspaal' in voortuin om hardrijders in straat af te schrikken: "Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij"
De Sint-Gerolfstraat in Drongen heeft er sinds kort een flitspaal bij. Hoewel het model er levensecht uitziet, is het een dummy die uiteraard niet echt kan flitsen maar vooral voor een afschrikeffect moet zorgen. Het idee komt uit de koker van bewoner Stefan Sergeant die de onveilige verkeerssituatie in zijn straat wil aankaarten.
Lees verder

"Er is maar één iemand die mijn pantser heeft kunnen doorbreken": de levenslessen van psychiater Dirk De Wachter
"Ik durf niet te zeggen dat er goed nieuws was, ik zeg liever dat er geen slecht nieuws was." Het zijn de woorden van psychiater Dirk De Wachter (62), bij wie een jaar geleden kanker werd vastgesteld. Al noemt de psychiater zich - ondanks alles - toch een "contente mens". In 'Dag Allemaal' vertelt hij over de lessen die het leven hem leerde, het overlijden van zijn ouders en dankbaarheid voor zijn echte grote liefde. "Voor ik mijn vrouw leerde kennen, dacht ik dat ik iedereen kon missen."
Lees verder

Met deze app kan je een zwembad in de buurt of op vakantie huren
Voor wie geen zwembad in zijn tuin heeft, maar toch eens van een frisse duik wil genieten, bestaat er Swimmy. Via deze app of website kan je bij iemand zijn thuis een zwembad huren voor enkele uren, een halve of volledige dag. Maar je kan er ook je eigen zwembad verhuren aan anderen. Bouwsite Livios vertelt hoe dat in z'n werk gaat.
Lees verder

INTERVIEW. Patrick Lefevere droomt van grote ronde met Remco Evenepoel, maar heeft geduld: "Tot eind 2026 krijgt Remco alle krediet"
"Jah, gif mo goaze!" Boven een bord zeetong met salade en verse frietjes buigt Patrick Lefevere (67) zich samen met ons over de toekomst van zijn team. Waarin een rol weggelegd is voor Tim Merlier, maar niet voor Mark Cavendish: "Hij had er vrede mee dat Fabio de Tour zou rijden, maar ook daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar." En een week voor de start van de Vuelta gaat het uiteraard ook uitvoerig over Remco Evenepoel. "Als hij ambitie toont, is hij een 'dikkenek'. Zakt hij erdoor, wordt hij afgemaakt."
Lees verder

Zoon van Anne Heche deelt emotionele boodschap na haar dood: "Rust in vrede mama, ik hou van je"
Homer Laffoon (20), de oudste zoon van de overleden actrice Anne Heche, sprak zich voor het eerst uit over de dood van zijn moeder. De actrice overleed vrijdag nadat ze vorige week een heftig auto-ongeluk meemaakte.
Lees verder

Beruchte drugsbaron opgepakt in Brussel en uitgeleverd aan Marokko
Rachid Ouahid Temsamani, een beruchte Marokkaanse drugsbaron, is opgepakt in Brussel. Temsamani is in Spanje en Marokko bekend als leider van het Tetouan-kartel. Hij stond jarenlang aan het hoofd van een netwerk dat cocaïne en hasj verdeelt over half Europa. Hij werd een tiental dagen geleden door ons land uitgeleverd aan Marokko.
Lees verder

Pep Guardiola houdt Gómez bij City: "Ik sprak met Kompany over hem, Sergio is exact wat we nodig hebben"
In tegenstelling tot wat eerst werd gedacht, wordt Sergio Gómez dit seizoen niet uitgeleend. "Hij blijft bij ons", aldus Pep Guardiola. "In sommige aspecten moet hij nog vooruitgang boeken, maar hij is nog zo jong en staat open om bij te leren." Anderlecht casht minstens 15 miljoen euro. Met bonussen kan het bedrag zelfs tot meer dan 20 miljoen oplopen.
Lees verder

WEERBERICHT. Zonnig weekend met temperaturen tot 35 graden
Het wordt zaterdag opnieuw zonnig en zeer warm, met maxima tussen 28 en 33 graden. Lokaal is een uitschieter tot 34 graden mogelijk. Zondag wordt het nog warmer, tot 35 graden.
Lees verder