Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 augustus 2022

REPORTAGE. Uren wachten in lange files op vrije autokeuring in Zwevegem: “Wie naar Rammstein wil, koopt ook niet en...

HLN
REPORTAGE. Uren wachten in lange files op vrije autokeuring in Zwevegem: "Wie naar Rammstein wil, koopt ook niet enkele dagen voordien nog snel kaartje"
Er staan sinds vrijdagochtend vroeg in West-Vlaanderen kilometerslange files bij autokeuringen, nu je je wagen vandaag voor het eerst vrij kan aanbieden. We gingen langs in Zwevegem. "Ik sta hier sinds 5.15 uur, een klant verloor zijn groene uitnodigingskaart wat uit het oog. Anders zou zijn keuringsbewijs vervallen zijn", zegt garagist Jasper Desmet, die de eerste in de rij was.
Lees verder

Rijsel opent zaterdag uitzonderlijk centrum voor apenpokkenvaccins, zonder afspraak: "Ook veel Belgen verwacht"
Zaterdag wordt in de Franse grensstad Rijsel uitzonderlijk het vaccinatiecentrum geopend voor wie een prik tegen de apenpokken wil. Dat zal zonder afspraak kunnen. Er zullen ook veel Belgen worden verwacht, schrijft 'De Standaard'.
Lees verder

Check hier hoe druk het is aan autokeuring in jouw buurt
Opnieuw is het aanschuiven geblazen aan tal van autokeuringscentra in Vlaanderen waar er zonder afspraak wordt gewerkt. Volg hier de drukte aan de vestiging in jouw buurt en voorkom dat je in een ellenlange wachtrij belandt.
Lees verder

Check hier hoe druk het is aan de autokeuring in jouw buurt
Opnieuw is het aanschuiven geblazen aan tal van autokeuringscentra in Vlaanderen waar er zonder afspraak wordt gewerkt. Volg hier de drukte aan de vestiging in jouw buurt en voorkom dat je in een ellenlange wachtrij belandt.
Lees verder

Franse hulpverleners bezorgd over toestand witte dolfijn in Seine
Franse hulpverleners maken zich zorgen over de witte dolfijn die de rivier de Seine in is gezwommen en zich nu zo'n zeventig kilometer van de Franse hoofdstad Parijs bevindt. De witte dolfijn, ook wel beluga genoemd, lijkt ondervoed.
Lees verder

Franse hulpverleners bezorgd over toestand witte dolfijn in Seine
Franse hulpverleners maken zich zorgen over de witte dolfijn die de rivier de Seine in is gezwommen en zich nu zo'n zeventig kilometer van de Franse hoofdstad Parijs bevindt. De witte dolfijn, ook wel beluga genoemd, lijkt ondervoed.
Lees verder

Vonnis verwacht in zaak-Archie, melden Britse media
Een High Court in Londen zou nog vrijdagochtend een vonnis vellen over het verzoek om de twaalfjarige hersendode Archie Battersbee (12) naar een palliatieve instelling over te brengen, zo berichten Britse media, waaronder ITV News en 'The Guardian'.
Lees verder

Doodrijder Francis (16) blijft maand langer in de cel
Y.H., de 33-jarige man uit Sint-Niklaas blijft een maand langer in de cel, dat heeft de raadkamer in Dendermonde vrijdagochtend beslist. Zijn advocaat drong niet aan op een vrijlating, en hoopt binnen een maand meer duidelijkheid te krijgen.
Lees verder

OPROEP. Getuigen van Wereldoorlog II gezocht voor nieuwe podcast van HLN
Voor een podcast rond Wereldoorlog II is HLN op zoek naar getuigen die de oorlog zelf hebben meegemaakt. Heb jij ouders of grootouders die de oorlog bewust beleefd hebben? Was jij zelf kind tijdens de oorlog? Ken je interessante verhalen over de inval van de Engelsen of de Duitsers? Of over het verzet, de collaboratie, het dagelijkse leven, de bevrijding...? Neem dan contact op met ons via ilse.himschoot@persgroep.net.
Lees verder

Iemand 1.750 euro op overschot? Modemerk Balenciaga verkoopt de duurste vuilniszakken ter wereld
Demna Gvasalia (40) is een van de meest creatieve modeontwerpers van het moment en zal nooit ophouden met ons te verrassen. Dat bewijst hij opnieuw, nu hij een nieuwe handtas op de markt brengt. Het ding lijkt namelijk op een vuilniszak en kost ook nog eens stukken van mensen. Veel gekker moet het niet worden.
Lees verder

KOERS KORT. Roglic hervat de trainingen, volgende week duidelijkheid over Vuelta-deelname
Drievoudig Vuelta-winnaar is sinds dinsdag weer specifiek aan het trainen. De Sloveen van Jumbo-Visma stapte halfweg de Tour uit de wedstrijd met een ernstige rugblessure. Die blessure lijkt nu verleden tijd. Roglic wil vanaf 19 augustus een gooi doen naar een vierde opeenvolgende zege in de Vuelta en heeft zich nog een week respijt gegeven om te kijken hoe de trainingen vorderen en waar hij conditioneel staat. Nadien wordt in samenspraak met de ploeg beslist of het oranje licht groen kan worden. (BVDC)
Lees verder

INTERVIEW. Senne Lynen staat zijn man bij Union als 'opvolger' van Casper Nielsen: "Ik ben meer dan een waterdrager"
Senne Lynen torst een zware erfenis bij Union: hij moet op het nummer zes Casper Nielsen doen vergeten en hield met verve stand tegen de Rangers: "Het plan was om bij Club Brugge door te breken, maar het is fijn dat ik nu bij Union laat zien dat ik het niveau aankan."
Lees verder

Loredana openhartig over haar gezondheid na tumor: "Mijn gezicht kan uit het niets opzwellen of verstijven"
Je kan er niet omheen: Loredana (36) is deze zomer op elk podium te vinden, al dan niet met haar verloofde Pat Krimson (57). De twee stappen binnenkort in het huwelijksbootje, en dat zal niet al te traditioneel verlopen. "Er komen niet een, maar twéé feesten", vertellen de twee in Dag Allemaal. Maar voor die zonneschijn kende ze ook een serieuze regenbui. Een tumor in haar lymfeklier bezorgde angstige tijden. "Iedere dag had ik pijn."
Lees verder

Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo'n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
Lees verder

"Van zodra je met een hongerklop zit, krijg je je benen écht niet meer vooruit": met dit advies overleef je de Dodentocht
Ben je van plan om net als 15.000 andere Vlamingen op 12 augustus de dodentocht te wandelen dit jaar? Dan kan je maar beter goed voorbereid aan de start staan. Nathalie Didden is persverantwoordelijke voor Wandelsport Vlaanderen vzw en geeft je enkele belangrijke tips om hét wandelevenement van het jaar tot een goed einde te brengen.
Lees verder

2 experten delen de do's-and-don'ts voor een hechte vriendschap: "Pas na 200 uur tijd samen ben je echte vrienden"
Of je er nu eentje, twee of een hele hoop hebt: vrienden zijn net zo heilzaam voor je als zuurstof en beweging. Tot ze het niet meer zijn. Hoe zijn vriendschappen geëvolueerd? Wat maakt of kraakt een hechte vriendschap, en wanneer is het een goed idee om op de pauzeknop te duwen? En hoe zit het met vriendschap met iemand van een ander geslacht of leeftijdscategorie? Experten Selma Franssen en prof. dr. Beate Völker delen hun inzichten én gouden tips. "Nodig twee of drie vrienden uit en geef hen de taak om iemand mee te brengen die je niet kent."
Lees verder

Bende mensensmokkelaars opgerold die vluchtelingen wilde overzetten met kleine bootjes
De federale politie heeft een bende mensensmokkelaars opgerold. Ze probeerden met kleine bootjes vluchtelingen over te zetten naar het Verenigd Koninkrijk. Er werden zes verdachten opgepakt waarvan er drie zijn aangehouden. Dat heeft de federale politie vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

Populaire romantische reeks 'Outlander' krijgt een prequel, en de titel is al bekend
Er komen nieuwe afleveringen uit het 'Outlander'-universum. Ditmaal wordt niet het verhaal van Jamie en Claire Fraser verteld. Maar de afleveringen zullen zich afspelen vóór het eerste seizoen van de oorspronkelijke serie. De prequel krijgt de naam: 'Outlander: Blood of My Blood'.
Lees verder

Stad Antwerpen wil Koningin Astridplein opnieuw heraanleggen: "Auto- en busverkeer zoveel mogelijk weren op het plein"
Het Koningin Astridplein werd in 2006 nog volledig heraangelegd, maar de stad Antwerpen wil het plein aan het Centraal Station in 2024 of 2025 opnieuw heraanleggen. Dat meldt schepen van Openbaar Domein en Communicatie Erica Caluwaerts.
Lees verder

Bron Britse rivier Theems voor "allereerste keer ooit" opgedroogd
De bron van de bekendste rivier van het Verenigd Koninkrijk - de Theems - is "voor de allereerste keer ooit" opgedroogd. Dat zegt 'The Rivers Trust' in de Britse krant 'The Guardian'.
Lees verder