Doorgaan naar hoofdcontent

REPORTAGE. Met alle Chiroleiders op kamp: “Grootste chiro-event sinds 1964, dat gaat nogal vonken geven”

HLN
REPORTAGE. Met alle Chiroleiders op kamp: "Grootste chiro-event sinds 1964, dat gaat nogal vonken geven"
Zo'n 7.000 Chiroleden hebben hun tenten opgeslagen aan de Kolonie in Merksplas. Helemaal klaar voor hun hoogtepunt van de zomer: Krinkel, oftewel het nationale bivak voor de leiding. Een uitgelezen moment om nog eens keihard kind te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en zes dagen lang te zweven op good vibes only. Onze reporter - zelf oud-leiding - was erbij op de eerste dag.
Lees verder

Rusland bombardeert Oekraïens treinstation op onafhankelijkheidsdag: president Zelensky meldt minstens 22 doden
Bij een Russische raketaanval op een treinstation in Oekraïne zijn minstens 22 mensen om het leven gekomen. Zeker vijftig anderen raakten gewond. Dat meldde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdagavond via videoverbinding op de VN-Veiligheidsraad. Moskou had tevergeefs proberen te verhinderen dat Zelensky de raad kon toespreken.
Lees verder

Disney+ lost trailer van 'Pinocchio': Tom Hanks als Geppetto
De live-action remakes van bekende Disneyfilms schieten als paddenstoelen uit de grond. Als volgende op de planning staat 'Pinocchio', het wereldberoemde verhaal van de houten jongen. Met een cast waaronder Tom Hanks en Cynthia Erivo liggen de verwachtingen alvast torenhoog. Disney+ maakt iedereen warm met de trailer.
Lees verder

Meghan en Harry adopteren uit fokfabriek gered hondje
Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben een hondje geadopteerd dat in juli werd gered uit een erbarmelijk slechte Amerikaanse hondenfokkerij. Het paar heeft de 7-jarige Beagle Mia persoonlijk opgehaald bij het opvangcentrum, schrijft 'The Los Angeles Times'.
Lees verder

LIVE. PSV, met Bakayoko op de bank, of Rangers bikkelen om stek in groepsfase Champions League
• Champions League • Play-offs • Philips Stadion • Heenmatch: 2-2
Lees verder

PORTRET. Raphael Onyedika, in zes jaar van straatvoetbal op blote voeten naar kampioenenbal?
Op zijn vijftiende voetbalde hij nog blootsvoets in de Nigeriaanse straten, tot voor kort was hij een toptarget van AC Milan. Raphael Onyedika (21), straks wellicht met Club Brugge in de Champions League, voorgesteld: "Als we wilden eten, dan moesten we dat zelf gaan zoeken."
Lees verder

Oekraïne stelt kapotte Russische tanks tentoon in Russische roestparade
Om de onafhankelijkheidsdag te vieren was een militaire parade niet mogelijk, maar toch had Kiev een alternatief voorhanden: een Russische roestparade. "De agressor droomde ervan om Kiev binnen drie dagen te veroveren en een parade in onze hoofdstad te houden", zegt de Oekraïense minister van Defensie, "Voilà: hier staat tonnen aan schrootmetaal".
Lees verder

Opa (77) sterft tijdens zwempartij met kleinzoon (6) in Lacs de l'Eau d'Heure in Henegouwen
Een 77-jarige man is woensdag omgekomen tijdens een zwempartij in Lacs de l'Eau d'Heure in de provincie Henegouwen. Het slachtoffer was met zijn kleinzoon van 6 jaar in een onbewaakte zone aan het zwemen toen het misging.
Lees verder

LIVE. PSV mist twee grote kansen voor rust, nog geen goals in Philips Stadion
• Champions League • Play-offs • Philips Stadion • Heenmatch: 2-2
Lees verder

Moskou kondigt mogelijk nieuw "illegaal" referendum aan in bezet Oekraïne, zegt Washington
Moskou kondigt mogelijk vanaf deze week een of meerdere "illegale" referenda aan in bezet Oekraïne, om zo een annexatie van Oekraïense gebieden te legitimeren. Dat heeft woordvoerder van het Witte Huis John Kirby woensdag gezegd.
Lees verder

Elon Musk en Twitter kibbelen verder in rechtszaal
Elon Musk en Twitter hebben tijdens een hoorzitting in een rechtbank een nieuwe ronde uitgevochten in hun strijd rond de overname van het platform. Musk eiste meer informatie over geautomatiseerde Twitter-accounts of bots en stelde dat Twitter die informatie heeft achtergehouden.
Lees verder

Voetballers zitten meer dan twee uur in schuilkelder door luchtalarmen tijdens match in Oekraïense eerste klasse
De voetbalwedstrijd tussen Rukh Lviv en Metalist Kharkiv in de Oekraïense eerste klasse in Lviv heeft wegens verschillende luchtalarmen 4 uur en 27 minuten geduurd in plaats van de gewoonlijke 90 minuten, met de rust en eventuele onderbrekingen niet meegerekend. De wedstrijd vond plaats achter gesloten deuren.
Lees verder

In twee maanden tijd meer dan 340.000 mensen getroffen door overstromingen in Tsjaad
Sinds eind juni zijn meer dan 340.000 mensen getroffen door overstromingen in het Centraal-Afrikaans land Tsjaad, zo blijkt woensdag uit een voorlopige balans van het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) van de Verenigde Naties. Onder de getroffen regio's bevindt zich ook de hoofdstad N'Djamena. Al 22 mensen lieten het leven.
Lees verder

LIVE. 0-1! PSV knoeit achterin, Colak neemt het cadeautje graag aan
• Champions League • Play-offs • Philips Stadion • Heenmatch: 2-2
Lees verder

Geknoei breekt PSV zuur op: Union-killer Rangers wint met kleinste verschil in Eindhoven en bereikt groepsfase Champions League
Geen Champions League voor Yorbe Vertessen en Johan Bakayoko. PSV verloor pijnlijk in eigen huis van Union-killer Rangers. Het werd 0-1 na geknoei in de Eindhovense defensie.
Lees verder

Potindeling Champions League bekend: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Club Brugge in de groepsfase
De potindeling in de Champions League is bekend. Donderdagavond gaat Club Brugge in de trommel voor de loting van de groepsfase. Blauw-zwart zit in pot vier en kan dus in een loodzware poule terechtkomen. Dit zijn hun mogelijke tegenstanders.
Lees verder

Polen ontmantelt monument uit Sovjettijdperk
Polen begon woensdag met het slopen van een gedenkteken van het Sovjet-tijdperk voor soldaten van het Rode Leger. Voor de Polen werd het monument een ongewenste herinnering aan de macht die Moskou ooit over Polen had en werd het nog verwerpelijker na de Russische invasie van Oekraïne.
Lees verder

Opnieuw gevechten tussen Ethiopische regering en Tigray-rebellen: VS roepen op tot staakt-het-vuren
De Verenigde Staten hebben woensdag de Ethiopische regering en de Tigray-rebellen opgeroepen om terug te keren naar de onderhandelingstafel om een einde te maken aan de recent opgeflakkerde gevechten. Het staakt-het-vuren van vijf maanden heeft "ontelbare levens" gered, aldus de VS.
Lees verder

Luciano Pavarotti postuum geëerd met Hollywood-ster
Vijftien jaar na zijn dood is de beroemde Italiaanse operazanger Luciano Pavarotti woensdag postuum geëerd met een ster op de befaamde Walk of Fame in Hollywood.
Lees verder

LIVE F1. Formule 1-baas laat zich uit over toekomst Spa-Francorchamps: "De besprekingen zijn nog gaande"
De zomerstop zit erop. Komend weekend hervat in Spa-Francorchamps het Formule 1-seizoen. Misschien wel de laatste keer. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder