Doorgaan naar hoofdcontent

"Remco kan team dragen maar ook vermoorden. Zijn ploegmaats zijn bloednerveus": inkijk in de tactiek van Quick.Step ...

HLN
"Remco kan team dragen maar ook vermoorden. Zijn ploegmaats zijn bloednerveus": inkijk in de tactiek van Quick.Step voor de ploegentijdrit
TTT. De inspanning weegt zwaarder door dan het drieletterwoord laat vermoeden. Tom Steels en Wilfried Peeters, experts/architecten in de materie, leggen uit wat (de voorbereiding op) een ploegentijdrit inhoudt en hoe ze het openingsnummer van de 77ste Vuelta concreet aanpakken. "Sowieso zullen de anderen bloednerveus zijn met Remco erbij."
Lees verder

Damme-Brugge, oudste zwemwedstrijd van Europa, afgelast door eendenkroos: "Zwemmen in de Damse Vaart is zo niet verantwoord"
Damme-Brugge, de oudste openwaterzwemwedstrijd van Europa, gaat dit weekend niet door. Reden? Eendenkroos op de Damse Vaart. Een fikse domper voor de organiserende Koninklijke Brugse Zwemkring. "We hadden veel tijd en energie gestoken om er een feest van te maken. Behalve het competitiegedeelte waren er ook activiteiten voor recreanten en investeerden we in randanimatie. Frustrerend dat we nu alles moeten annuleren", zegt Wim Van Hecke van de KBZ.
Lees verder

"Denk jij dat je de enige bent die niet speelt?": Arsenal-ploegmaats storen zich aan humeur van gepasseerde Sambi Lokonga
Als we zijn ploegmaats mogen geloven, is de lach bij bankzitter Albert Sambi Lokonga (22) verdwenen. En daar storen sommigen zich aan, blijkt uit een documentaire die Arsenal volgt. "Je bent nogal veranderd. Vroeger was het alleen maar lachen, lachen en lachen."
Lees verder

Wetenschappers proberen mysterie rond 'donkere materie' te ontrafelen en kruipen daarvoor in kilometer diepe goudmijn
Diep in een goudmijn in de stad Stawell, Australië, zijn onderzoekers op jacht naar de onzichtbare stof waaruit 85% van de materie in het heelal zou bestaan. Deze stof heet donkere materie en professor Elisabetta Barberio en haar collega's zijn overtuigd dat de oude goudmijn de ideale plek is om het voor het eerst waar te nemen.
Lees verder

Zo voorkom je die energiedip na de middag: "Snelle suikers bij het ontbijt zijn eigenlijk alleen maar nuttig voor wielrenners"
Ongeacht wat je job is: of je nu politieagent bent, een journalist, een IT-er of verpleegster: niemand heeft nood aan een middagdip. "Door bewust te letten op wat je eet en wanneer, kan je de hele dag door scherp blijven", verklapt voedingswetenschapper en diëtiste Hella van Laer. Wat eet je dan best om te voorkomen dat je futloos of vermoeid wordt na het middageten?
Lees verder

Cambodjaanse overheid lokaliseert gestolen Khmer-beelden in 'mooiste huis van Amerika'
De oude Khmer-beeldhouwwerken die jaren geleden uit een heilige plaats in Cambodja werden gestolen, zijn opgedoken in foto's van een villa in San Fransisco genomen voor het Amerikaanse magazine 'Architectural Digest'. Hoewel de relikwieën op de site van AD niet te zien zijn, bevestigden deskundigen dat ze uit de afbeelding gefotoshopt zijn. Het huis wordt ook wel 'het mooiste huis van Amerika' genoemd en heeft een waarde van 42 miljoen euro. De Cambodjaanse regering beweert dat een aantal beelden die te zien zijn op de binnenkoer overeenkomen met de gestolen Khmer-beelden.
Lees verder

Pakjesbezorger van PostNL steelt fiets tijdens leverronde: "Zoiets doe je niet"
Op de Mechelseweg in Baardegem heeft een pakjesbezorger tijdens zijn leverronde een fiets gestolen en ingeladen in zijn bestelwagen. De feiten gebeurden net nadat hij een pakje even verderop was gaan leveren. De feiten werden gefilmd en de politie is op de hoogte gebracht. PostNL en de politie onderzoeken de diefstal.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel rijdt de benen los, met Alaphilippe en Cavagna - Dit zijn de starttijden van de ploegentijdrit
Vanavond gaat in het Nederlandse Utrecht de 77ste Ronde van Spanje van start. Op deze pagina zit u goed om (de aanloop naar) de openingsploegentijdrit op de voet te volgen.
Lees verder

Politie zoekt verdachte van diefstal met geweld op honderdjarige vrouw in Schaarbeek
Op zaterdag 16 juli 2022 tussen 19.00 uur en 20.15 uur werd een 100-jarige dame het slachtoffer van een diefstal met geweld in haar woning in de Lambermontlaan in Schaarbeek.
Lees verder

Zowel Poetin als Xi aanwezig op G20-top Indonesië, verwacht Idonesische president Widodo
De Indonesische president Joko Widodo heeft in een interview met Bloomberg bevestigd dat zowel de Russische president Vladimir Poetin als de Chinese president Xi Jinping aanwezig zullen zijn op de G20-top in Bali later dit jaar.
Lees verder

Wesley (29) springt op losgeslagen paard met koets en kan het met één teugel doen stoppen: "Dit had slechter kunnen aflopen"
Een losgeslagen paard met koets liep donderdagavond drie kilometer alleen op straat tussen Assebroek en Oedelem. De drie inzittenden waren uit de koets geslingerd. Een toevallige voorbijganger kon op de koets springen en het paard tot stilstand brengen. "Het was meer dan tien jaar geleden dat ik nog eens teugels in mijn handen had gehad", vertelt hij.
Lees verder

Elsa (9) kan niet praten, sliep nooit in een bed en kreeg amper voedsel: ernstig geval van kinderverwaarlozing schokt Italië
Breuken aan armen en benen en een misvormde ruggengraat: zo werd een negenjarig meisje aangetroffen in de buurt van Napels. 'Elsa' had sinds haar geboorte nooit in een bed geslapen en was ernstig ondervoed. Bovendien is ze nooit naar school geweest en kan ze niet praten. Het lot van het verwaarloosde meisje beroert Italië.
Lees verder

Verdachte aangeklaagd wegens moord op bejaarde scootmobielbestuurder
In het Verenigd Koninkrijk is een 44-jarige man aangeklaagd voor de moord op de 87-jarige Thomas O'Halloran in West-Londen. Lee Byer uit Southall, West-Londen, verschijnt voor de rechter. Het slachtoffer, dat met een scootmobiel reed, werd dinsdag in Greenford neergestoken.
Lees verder

'Familie' start opnieuw vanaf 29 augustus: bekijk hier de eerste beelden
Eind juni liet 'Familie' z'n trouwe kijkers achter met enkele cliffhangers van formaat. Zo belandde Veronique (Sandrine André) met haar auto in het water en kreeg Niko (Jo Hens) serieuze klappen tijdens een bokswedstrijd. Zien we alle personages terug bij de start van het nieuwe seizoen? Vanaf maandag 29 augustus kennen we het antwoord, want dan start de VTM-soap opnieuw.
Lees verder

Kerncentrale Tihange 2 uitgevallen na geplande test
De kerncentrale Tihange 2 is vrijdag uitgevallen na afloop van een geplande test. Dat bevestigt uitbater Engie. Het is onduidelijk wanneer de kerncentrale weer opgestart kan worden.
Lees verder

LIVE. Tweede dag Pukkelpop van start
Na twee jaar mag het weer: genieten, dansen en meezingen op de heilige wei van Pukkelpop. Het festival in Kiewit gaat vrijdag z'n tweede dag in. Hoe dat eruitziet, kan u hier meevolgen.
Lees verder

Het gouden jaar van Queen Nafi: primus op Spelen, wereld- én Europees kampioenschap
Nafi Thiam mag op haar 28ste verjaardag de champagne laten knallen: exact dertig dagen na haar gouden medaille op het WK verlengde de Naamse in München haar Europese titel in de zevenkamp. Niet met een monsterscore, maar op een kampioenschap zijn het de medailles die tellen. En voor Thiam loopt die teller al stevig op — wát een jaar dat Queen Nafi kende.
Lees verder

Wil je originele foto's maken? Deze prachtige wolkenformaties kan je spotten als het dondert en bliksemt
Wolken zijn er in alle soorten en maten, maar de ene wolk is de andere niet. Zo is de cumulonimbus één van de meest indrukwekkende en imposante wolken die er bestaan, dankzij zijn hoogte, vorm en stormachtige karakter. Ideaal om die perfecte natuurfoto te maken.
Lees verder

Waterpeil Rijn zou volgende week fluks stijgen
Bij een belangrijk punt van de Rijn in Duitsland zal het waterpeil naar verwachting begin volgende week fluks stijgen. Daardoor nemen de acute zorgen over de bevaarbaarheid van de rivier wat af.
Lees verder

Veel gesneuvelde soldaten in Waterloo zijn in suikerfabriek vermalen, zeggen historici
Veel van de soldaten die bij de beroemde Slag bij Waterloo zijn gesneuveld, zijn mogelijk vervolgens de suikerfabriek ingegaan. Omwonenden hebben hun beenderen vermalen en verbrand en gebruikt om suiker te zuiveren, zeggen historici tegen de RTBF.
Lees verder