Doorgaan naar hoofdcontent

Remco Evenepoel, die afziet in geïmproviseerd ijsbad, ligt niet wakker van tijdswinst Roglic: “Je kunt niet álles...

HLN
Remco Evenepoel, die afziet in geïmproviseerd ijsbad, ligt niet wakker van tijdswinst Roglic: "Je kunt niet álles willen in het leven"
Wordt rit vier over drie weken in Madrid slechts een voetnoot in dit Vuelta-verhaal? We zijn geneigd te denken van wel. "Tuurlijk pak ik liever zélf bonificatieseconden mee", gaf Remco Evenepoel toe. '"Maar hey, er komt nog zóveel aan."
Lees verder

Gekend Brussels café Goudblommeke in Papier failliet verklaard
Het bekende Brusselse café Het Goudblommeke in Papier is failliet verklaard. Dat schrijft Bruzz. De zaak was een vaste waarde in het Brusselse horecalandschap. Door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne zou het voor de oprichters niet langer houdbaar geweest zijn om de zaak uit te baten.
Lees verder

Regering grijpt in na noodkreet van influencers: "Dit is gewoon levensgevaarlijk"
De noodkreet van Vlaamse influencers wordt verhoord. Voorlopig moeten online-sterren hun adres niet meer publiek vermelden. De beslissing kwam er na de getuigenis van internet-fenomeen Jamilla Baldou (29) die op haar privé-adres seksueel werd belaagd nadat haar gegevens werden gebruikt in een seks-advertentie. Ook Sarah Puttemans (23), Jamilla Baidou (29), Gerben Tuerlinckx (21), Elias Verwilt (22) en Maude Van der Vorst (25) trokken aan de alarmbel. "Ze vinden ons nu al, we mogen het niet makkelijker maken."
Lees verder

Niels Destadsbader grijpt (voorlopig) naast zijn 'shiny floor': geen presentatie bij 'Eurosong' of 'The Greatest Dancer'
Sinds zijn terugkeer naar de VRT - bijna exact een jaar geleden - werkte Niels Destadsbader al aan een aantal projecten, zoals het pas afgelopen 'Zomerhit'. Toch blijft het wachten op zijn eerste grote, eigen programma. Eén pakt komend najaar uit met 'The Greatest Dancer', maar de presentatie gaat eerder verrassend naar het duo Siska Schoeters-Aster Nzeyimana. Ook de terugkeer van 'Eurosong' wordt niet door hem gepresenteerd, maar door Peter Van de Veire. Hoe lang blijft Destadsbader nog op de bank?
Lees verder

Onze chef wielrennen over de dominantie van Jumbo-Visma: "In de zoektocht naar de heilige graal hebben zij het lichtend pad gevonden"
De Tour van Jumbo-Visma: zes ritzeges, groen met Van Aert en geel met Vingegaard. Daarna overwinningen in Polen, Burgos en Denemarken. En in de Vuelta heeft de Nederlandse formatie nu al twee etappezeges en minstens vier dagen rood op zak. Onze chef wielrennen ziet dan ook dat Jumbo-Visma het mondiale wielrennen helemaal domineert. "Patrick Lefevere oordeelt dat Jumbo-Visma op een andere planeet koerst. Als dat zo is, dan is het wel de planeet waar Lefevere met zijn team op moet geraken, wil hij over enkele jaren zelf een grote ronde winnen."
Lees verder

Is een voedselbos dé mirakeloplossing voor de droge akkers van onze boeren? Twee experts over de voor- en nadelen
Terwijl akkers verschralen, heeft de extreme droogte geen invloed op de oogst in het voedselbos. Daar groeit allerlei lekkers, zoals noten, bessen en knollen, maar ook meer exotische soorten als zandpeer en citrusvruchten. Kan het - met de klimaatopwarming in het achterhoofd - voor onze boeren lonen om geleidelijk over te schakelen naar deze landbouwvorm? Twee experts lichten de voor- en nadelen toe.
Lees verder

Peter Van de Veire keert dan toch terug naar de radio met nieuwe ochtendshow op Radio 2
In april dit jaar nam hij nog afscheid van MNM, maar niét van het radioleven op zich, zo blijkt. Peter Van de Veire (50) keert terug met een nieuwe ochtendshow, deze keer op Radio 2.
Lees verder

Peter Van de Veire keert dan toch terug naar de radio: nieuwe ochtendshow op Radio 2
In april dit jaar nam hij nog afscheid van MNM, maar niét van het radioleven op zich, zo blijkt. Peter Van de Veire keert terug met een nieuwe ochtendshow, deze keer op Radio 2.
Lees verder

Kanselarij premier De Croo mogelijk gehackt en dat zorgt voor problemen bij politie
Het federaal parket is een onderzoek gestart naar een mogelijke hacking van de servers van de Kanselarij van de eerste minister, de steundienst van premier Alexander De Croo waar heel wat gevoelige informatie wordt opgeslagen. Het incident leidt onder meer tot problemen bij de politie.
Lees verder

Kapotte espressomachine dwingt Lufthansa-vliegtuig tot onverwachte landing
Een defecte espressomachine heeft een Lufthansa-vliegtuig dat onderweg was van Newark (New Jersey) naar Frankfurt gedwongen om onverwacht te landen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij.
Lees verder

"Belgische 'taksenlasagne' drijft consumenten naar het buitenland": bijna 4 op de 10 Belgen kopen dranken goedkoper over grens
We steken steeds meer de grens over om te besparen op dagdagelijkse producten. Dat is zeker zo voor dranken, die in het buitenland veelal merkelijk goedkoper zijn. Bijna 4 op de 10 Belgen doen wel eens een stockinkoop over de grens. Hoe groot is dat prijsverschil nu eigenlijk? Hoeveel omzet verliezen onze bedrijven daardoor aan buurlanden? En is er een manier om de consument aan te sporen om weer meer Belgisch te kopen?
Lees verder

Bijna 4 op de 10 Belgen kopen dranken goedkoper over grens
We steken steeds meer de grens over om te besparen op dagdagelijkse producten. Dat is zeker zo voor dranken, die in het buitenland veelal merkelijk goedkoper zijn. Bijna 4 op de 10 Belgen doet wel eens een stockinkoop over de grens. Belgische bedrijven verliezen hierdoor jaarlijks zo'n 75 miljoen euro omzet.
Lees verder

LIVE. KV Kortrijk en Antwerp bevestigen overgang Didier Lamkel Zé
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Na zes maanden oorlog in Oekraïne: "Landen twijfelen of ze Oekraïne wel kunnen blijven steunen"
Het leven in Oekraïne is drastisch veranderd sinds Rusland op 24 februari het land binnenviel. Exact zes maanden later werken enkele steden, vooral in het oosten van het land, nog steeds met een avondklok. Loeiende luchtalarmen zijn dagelijkse kost, net zoals het rennen richting schuilkelders, uit schrik voor Russische luchtaanvallen.
Lees verder

VRT NU heet straks VRT MAX: "Met meer eigen content voor jongeren"
VRT steekt z'n streamingplatform in een nieuw jasje. VRT NU verandert van naam en komt straks bekend te staan als VRT MAX. Daarop vind je nog altijd de huidige programma's terug, maar er komt ook meer frisse content voor jongeren op te staan.
Lees verder

Reisorganisaties zien minder boekingen voor vliegvakanties
Reisorganisaties zien voor komende winter minder boekingen voor vliegvakanties. Dat meldt VTM NIEUWS. Mogelijk zorgen de inflatie en de bijhorende hogere prijzen ervoor dat mensen minder op vakantie gaan, zegt luchtvaartexpert Luk De Wilde.
Lees verder

Nieuwe sociale media gedijen op verspreiding desinformatie en haat
Nieuwe sociale videomedia winnen enorm aan populariteit. Platformen zoals Bitchute en Odysee promoten zichzelf als vrijplaatsen voor de vrije meningsuiting, waar geen rem staat op haatspraak, racisme of fake news. Ze leiden het offensief van een snel groeiend mediasysteem dat ideeën die ooit enkel in de marge van de maatschappij leefden verspreidt onder miljoenen mensen wereldwijd.
Lees verder

Kind onder de drie jaar besmet met apenpokken in ons land
In België zijn nu in totaal 671 bevestigde gevallen van apenpokken gemeld. Dat blijkt uit cijfers die het gezondheidsinstituut Sciensano heeft gepubliceerd op zijn website. Het aantal nieuwe gevallen lijkt te stabiliseren, luidt het. Eén week geleden stond het totaal op 624 gevallen. Opvallend: er is wel een kind onder de drie jaar besmet geraakt.
Lees verder

Kind onder de drie jaar besmet met apenpokken in ons land: "Mogelijk gebeurd via handdoek"
In België is een kind onder de drie jaar besmet geraakt met de apenpokken. "Wie de ziekte heeft, let vast heel erg op om het niet door te geven aan kinderen. Via een handdoek kan dat bijvoorbeeld toch gebeuren", reageert viroloog Marc Van Ranst bij onze collega's van het radionieuws.
Lees verder

Van Glenn Verbauwhede over Ilombe Mboyo tot Didier Lamkel Zé: KV Kortrijk heeft al vaker woelwaters op de loonlijst gehad
KV Kortrijk haalt woelwater Didier Lamkel Zé (25) naar het Guldensporenstadion. Een opvallende keuze, maar in Zuid-West-Vlaanderen weten ze hoe ze moeten omgaan met 'moeilijke' jongens. Enkele voorbeelden uit het verleden.
Lees verder