Doorgaan naar hoofdcontent

RECONSTRUCTIE. Brenda (25) stapt uit het leven na aanhoudende relatieproblemen. Het blijkt echter de (bijna) perfecte...

HLN
RECONSTRUCTIE. Brenda (25) stapt uit het leven na aanhoudende relatieproblemen. Het blijkt echter de (bijna) perfecte moord te zijn
Een wanhoopsdaad. Meer dan een jaar lang wordt de dood van Brenda Rollier (25) uit Melsele aldus geklasseerd. Maar de rol van treurende weduwe die haar partner Cindy De Laet lang met verve speelt, begint dan toch barsten te vertonen. Er is nog een derde vrouw in het spel, zo blijkt. En ook zij kan haar handen allerminst in onschuld wassen. Loslippigheid brengt hen beiden voor het hof van assisen, waar een verhaal aan het licht komt dat veel weg heeft van een misdaadfilm uit Hollywood.
Lees verder

Taiwan trekt recordbedrag uit voor militaire uitgaven
Taiwan heeft vandaag aangekondigd het militaire budget fors op te trekken. Het nieuwe budget bedraagt 415,1 miljard Taiwanese dollar (13,7 miljard euro), goed voor een stijging met 13 procent in vergelijking met vorig jaar. Het nieuws komt er in de context van de toegenomen spanningen met China.
Lees verder

LIVE. Anderlecht dicht bij Barça-linksback N'Diaye - Mbokani en Mpoku zeggen niet 'neen' tegen terugkeer naar Standard
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

"Voor elektrische wagens vind je meer info over de koetswerkkleuren dan over de batterij": wat is de bruto- en nettocapaciteit en waarom is dat belangrijk?
Wil je als klant goed geïnformeerd kiezen uit elektrische auto's, dan weet je maar beter hoe groot de batterij écht is. Maar in de praktijk is die informatie niet altijd even makkelijk te vinden. "Niet alleen zijn er verschillende meetmethodes, zelfs de eenvoudigste data is niet altijd beschikbaar", zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn.
Lees verder

"Het is alsof je een conventionele auto zou kopen zonder te weten hoe groot de benzinetank is": bruto en netto batterijcapaciteit van EV's is te weinig bekend
Wil je als klant goed geïnformeerd kiezen uit elektrische auto's, dan weet je maar beter hoe groot de batterij écht is. Maar in de praktijk is die informatie niet altijd even makkelijk te vinden. "Niet alleen zijn er verschillende meetmethodes, zelfs de eenvoudigste data zijn niet altijd beschikbaar", zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn.
Lees verder

Camille dropt tweede albums 'SOS' en vliegt per helikopter naar fans: "Maar voor divastreken is er geen plaats"
Hoogdag voor Camille Dhont en haar fans, want vandaag vliegt ze per helikopter het land rond om haar nieuwe album voor te stellen: 'SOS'. Haar tweede album in goed een jaar tijd. Aan elk nummer heeft ze meegeschreven of ten minste het idee voor aangereikt. Zeggen dat het hard gaat voor de 21-jarige Camille, is een understatement. Meer dan 100 optredens staan op haar zomerplanning, het grootste deel is ondertussen achter de rug. "Maar toch voel ik mij helemaal niet moe. Ik krijg altijd zoveel energie van het publiek." Ongestoord over straat lopen, wordt moeilijk. "Maar ik ga graag op de foto met de fans. Ik heb geen last van divastreken", vertelt Camille aan Jarne in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Vrouw van Sylvester Stallone vraagt na 25 jaar huwelijk de scheiding aan
Jennifer Flavin (54), de vrouw van 'Rocky'-ster Sylvester Stallone (76), wil na 25 jaar een punt zetten achter haar huwelijk met de acteur. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ, die de scheidingsdocumenten heeft ingezien.
Lees verder

Zelensky zint op wraak na Russische aanval op treinstation: dodental stijgt tot 25, vijf mensen verbrand in auto
Een Russische raketaanval op een treinstation in Oekraïne heeft aan 25 mensen het leven gekost, 31 personen raakten gewond. Dat maakten de Oekraïense autoriteiten bekend na afloop van de zoek- en reddingsoperatie. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft gezworen wraak te nemen op Rusland.
Lees verder

Vertel je de waarheid in je slaap? En kan je genezen van migraine? Test hier je kennis over gezondheid
"Zolang we maar gezond zijn..." Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over stoelgang, migraine en kunstlenzen? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.
Lees verder

Drie nieuwe vriendinnen maken hun opwachting in het derde seizoen van 'Mijn slechtste beste vriendin'
Goed nieuws voor fans van 'Mijn slechtste beste vriendin'. Eind volgende maand verschijnt het vervolg namelijk op Streamz. En er is nog meer goed nieuws, want er zullen ook drie nieuwe vriendinnen te zien zijn in de reeks.
Lees verder

België levert 8 miljoen euro niet-dodelijke steun aan Oekraïens leger
België zal via de NAVO voor 8 miljoen euro aan niet-dodelijke steun leveren aan het Oekraïense leger. Dat heeft de federale ministerraad beslist op vraag van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). Ons land zal een bijdrage leveren op vlak van EHBO-materiaal, winterkledij of - als daar de noden al vervuld zijn - ander materiaal zoals nachtkijkers of farmaceutica.
Lees verder

Gasprijs blijft stijgen daags na nieuw record
Ook vandaag blijft de gasprijs pieken. Daags na een nieuw record voor de toonaangevende Nederlandse gasprijs, zit de prijs voor een megawattuur (MWh) boven de kaap van 300 euro. De vrees voor gasschaarste drijft de prijzen omhoog.
Lees verder

In deze Australische nachtclub mogen feestvierders niet meer 'staren naar anderen'
Een nachtclub in de Australische stad Sydney gaat 'openlijk staren zonder toestemming' verbieden in een poging om ongewenste intimiteiten tegen te gaan. "Als nachtclub moedigen we mensen aan om anderen te leren kennen, maar elke handeling moet beginnen met verbale toestemming", aldus 'Club 77'. De discotheek wil zo een "veilige plaats voor iedereen" zijn. De meningen over de opmerkelijke maatregel zijn echter verdeeld.
Lees verder

LIVE LOTING CHAMPIONS LEAGUE (18u). De mogelijke tegenstanders van Club - De Bruyne, Benzema of Courtois straks UEFA Speler van het Jaar?
Straks, om 18u, gaat Club Brugge in Istanboel in de trommel voor de loting van de groepsfase van de Champions League. Blauw-zwart zit in pot vier en kan dus in een loodzware poule met zeg maar Manchester City, FC Barcelona en Inter Milaan terechtkomen. Of wordt het een haalbare loting met pakweg Eintracht Frankfurt, FC Sevilla en RB Salzburg? Vanavond kennen we het antwoord en u volgt de loting hier LIVE op de voet!
Lees verder

LIVE. "AC Milan, Liverpool en Salzburg": Simon Mignolet en andere tenoren geven hun droomloting - Sterrenparade vanavond exclusief op HLN.be
Straks, om 18u, gaat Club Brugge in Istanboel in de trommel voor de loting van de groepsfase van de Champions League. Blauw-zwart zit in pot vier en kan dus in een loodzware poule met zeg maar Manchester City, FC Barcelona en Inter Milaan terechtkomen. Of wordt het een haalbare loting met pakweg Eintracht Frankfurt, FC Sevilla en RB Salzburg? Vanavond kennen we het antwoord en u volgt de loting hier LIVE op de voet!
Lees verder

Bert (33) en Birgit (32) hebben een eetbudget van 197 euro per week en 4 kinderen: "Met kortingsbonnen kan je op maandbasis een mooi bedrag uitsparen"
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar de inhoud van de koelkast verschilt overal per gezin. HLN Eten bezoekt elke week één familie die inkijk geeft in hun eetbudget. Deze week is het de beurt aan dertigers Birgit en Bert die 4 jonge kinderen in huis hebben. Birgit is veganist, Bert en Ties (5) zijn flexitariër, Nel (7) en Anthe (6) zijn vegetariër en Naud (1,5) is lactose-intolerant. Hoe pakken ze die variatie in hun weekmenu aan? En vooral: hoe drukken ze de kosten als groot gezin?
Lees verder

Welke factoren bepalen je nettoloon? En hoe houd je meer over?
Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest - en dus uiteindelijk op je rekening belandt - is helaas een stuk minder. Dit kan weleens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
Lees verder

Dit zijn de trieste cijfers na een half jaar oorlog in Oekraïne
Toen Rusland op 24 februari Oekraïne bij dageraad aanviel, werd de westerse wereld met verstomming geslagen en raakten de bijna 44 miljoen inwoners van Oekraïne in paniek. De zes maanden van oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben op grote schaal dood en verderf gezaaid en miljoenen mensen uit hun huizen verdreven. Het slagveld heeft zich drastisch over het land verplaatst en op talloze plaatsen verwoestingen aangebracht.
Lees verder

LIVE VUELTA. Het eerste "cadeau" wordt vandaag uitgepakt: hoe vergaat het Remco Evenepoel op aankomst bergop?
Tijd voor de eerste echte finish bergop in de Vuelta. De aankomst ligt op de onregelmatige Pico Jano, nieuw in de Ronde van Spanje. Wat kan Remco Evenepoel in deze zesde etappe? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

De factor Van Bommel. Duidelijk, charismatisch en populair: Antwerp naar de Conference League dankzij nieuwe coach?
Mits kwalificatie voor de Conference League kan Antwerp van een veelbelovende start de perfecte start maken. Het grote verschil met vorig seizoen lijkt op de bank te worden gemaakt: de factor Van Bommel maakt véél los. "Met zijn charisma vult Mark de kamer."
Lees verder