Doorgaan naar hoofdcontent

Primoz Roglic start met twijfels in zoektocht naar vierde eindzege in Vuelta: “We weten niet precies waartoe hij in...

Primoz Roglic start met twijfels in zoektocht naar vierde eindzege in Vuelta: "We weten niet precies waartoe hij in staat is"

Primoz Roglic gaat vrijdag in Utrecht van start in de Ronde van Spanje. Lang was onduidelijk of de 32-jarige Sloveense kopman van Jumbo-Visma zou starten, maar hij heeft zich de afgelopen weken uit de naad gewerkt om voldoende fit te zijn en een poging te wagen zijn titel te verdedigen. Na zijn zware crash in de vijfde rit van de Tour, werden er breukjes geconstateerd in zijn ruggenwervel.

Lees verder

Quick-Step Alpha Vinyl stuurt Remco Evenepoel met wereldkampioen Alaphilippe en vier Belgen naar Vuelta

Remco Evenepoel kent zijn helpers voor de Vuelta, die vrijdag van start gaat. Evenepoel kan rekenen op de hulp van zeven ploegmaats die stuk voor stuk een aardig stukje bergop kunnen rijden. Met wereldkampioen Julian Alaphilippe heeft Quick-Step Alpha Vinyl nog een tweede wereldtopper in de rangen.

Lees verder

Wat een prestatie! Hanne Verbruggen eindigt knap achtste na ijzersterke marathon, zege is voor Poolse Lisowska

Hanne Verbruggen is achtste geëindigd op de marathon op het EK atletiek in München. De 29-jarige Verbruggen kende een superdag en liep de hele wedstrijd in de kopgroep. Pas in de finale moest ze vooraan de rol lossen. De overwinning ging naar de Poolse Aleksandra Lisowska, die finishte in 2:28:34.

Lees verder

Beerschot en Antwerp onderhandelen over bekerheld Matijas

Beerschot is na het vertrek van Antoine Lejoly nog op zoek naar een extra doelman en lijkt daarvoor vol voor Davor Matijas te willen gaan. De 22-jarige Kroaat is momenteel vierde doelman en dus overbodig bij de Great Old.

Lees verder

Geen nieuwe Europese titel voor Koen Naert: landgenoot kraakt in laatste kwart en wordt achtste, Duitser pakt goud na uitstekend eindschot

Koen Naert is er niet in geslaagd zichzelf op te volgen als Europees kampioen marathon. Naert liep bijna de hele wedstrijd attent voorin, maar in het laatste kwart ging het toch te snel voor onze landgenoot. Hij eindigde uiteindelijk als achtste. De Duitser Richard Ringer pakte de Europese titel.

Lees verder

Ekkelenkamp en Avila vervangen Haroun en Benson op Europese lijst Antwerp, geen wisselmogelijkheid voor geblesseerde Balikwisha

Na een rustdag begint Antwerp dinsdag aan zijn voorbereiding op de laatste Conference League-voorronde tegen het Turkse Basaksehir. Daar hoort ook een nieuwe Europese spelerslijst bij, die afgelopen vrijdag binnen moest zijn. De Great Old voegde nieuwkomers Jurgen Ekkelenkamp en Gaston Avila toe aan de 25-koppige selectie. Zij vervangen de vertrokken Benson en routinier Faris Haroun.

Lees verder

Egan Bernal hervat competitie in Ronde van Denemarken na meer dan half jaar zonder koers

Egan Bernal is terug van weggeweest. De Colombiaan van Ineos Grenadiers start dinsdag in de Ronde van Denemarken nadat hij meer dan een half jaar in de lappenmand heeft gelegen. Dat heeft zijn team INEOS Grenadiers maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Emotionele Koen Naert zwaar ontgoocheld na achtste plaats op EK-marathon: "Wou zoontje zo graag medaille schenken"

Koen Naert (32) heeft zijn Europese titel op de marathon niet kunnen verlengen. In München brak hij in het laatste kwart en werd hij finaal achtste. En daar had een emotionele Naert het moeilijk mee: "Ik heb er alles voor gedaan, soms ten koste van mijn gezin."

Lees verder

Tom Dumoulin stopt met onmiddellijke ingang met wielrennen: "Ik merk dat het simpelweg niet meer lukt"

Tom Dumoulin hangt met onmiddellijke ingang zijn fiets aan de haak. Dat heeft de Nederlander maandagavond zelf bekendgemaakt. Dumoulin zou aanvankelijk pas na dit seizoen afzwaaien en had van het WK tijdrijden in Australië nog een doel gemaakt, maar de voormalige Girowinnaar is nu op die beslissing teruggekomen. "De tank is leeg", schrijft hij in een bericht op zijn sociale kanalen.

Lees verder

EK tijdrijden heeft plots absolute topfavoriet: wereldkampioen Filippo Ganna doet dan toch mee

Filippo Ganna zal dan toch deelnemen aan het EK tijdrijden woensdag. De wereldkampioen stond aanvankelijk niet op de startlijst, maar de Italiaanse wielerbond liet maandagavond weten dat Ganna toch zal meedoen. De Italiaan gaat in München op zoek naar revanche, want op het vorige EK werd hij nog geklopt door Stefan Küng.

Lees verder

Na twee gouden medailles belandt Lotte Kopecky net naast het podium in het omnium: "Nu moet ik op die positieve vibe doorgaan"

Lotte Kopecky (26) fietste een tegenvallende Tour van zich af op de piste. Het werden wel geen drie Europese titels op rij op rij op het EK in München. Na goud in de afvalling en de puntenkoers greep ze in het omnium net naast een medaille. Maar dat liet de trots van het Belgische vrouwenwielrennen niet aan haar hart komen. "Ik had dit toch wel nodig."

Lees verder

COMMENTAAR. "Een Lotte Kopecky in topvorm, vooral mentaal, is moeilijk te kloppen. Op de weg én op de piste"

Niet dat Kopecky helemaal de mist in ging, want een pak rensters hadden vooraf getekend voor twee derde plaatsen. Maar het was bijvoorbeeld pijnlijk om zien hoe ze uit de wielen werd gereden op de Franse grind­wegen. Zij, die in het voorjaar Annemiek van Vleuten na een heroïsch duel had geklopt in de Strade Bianche. En dat later nog eens herhaalde in de Ronde van Vlaanderen. Dan ben je niet tevreden met een bijrol in de Tour.

Lees verder