Doorgaan naar hoofdcontent

Politie vergist zich bij inval en vernielt deur van Jules (71): “Mijn naam staat op de bel. Of zijn die mannen anal...

HLN
Politie vergist zich bij inval en vernielt deur van Jules (71): "Mijn naam staat op de bel. Of zijn die mannen analfabeten?"
Ze zijn er nog steeds niet goed van, Jules Cardon (71) en zijn vrouw uit Hoboken. Toen het koppel donderdag van een wandelingetje terugkeerde, troffen ze hun voordeur totaal vernield aan. Het werk van de federale gerechtelijk politie, zo bleek. Die had zich bij een huiszoeking schromelijk van woonst vergist. "Die mannen hebben 'sorry' gezegd. Maar daarna zijn we aan ons lot overgelaten", zucht Jules.
Lees verder

BINNENKIJKEN. "Voor zijn diensten vraagt hij tot 25 miljoen dollar": dit weten we al over het trouwfeest van 'Bennifer'
2022 lijkt wel hét jaar van de celebrity-huwelijken te worden. Na Brooklyn Beckham en Nicola Peltz en Kourtney Kardashian en Travis Barker is het nu de beurt aan Jennifer Lopez en Ben Affleck. De twee gaven elkaar in juli al het jawoord in Las Vegas, maar dit weekend zou 'Bennifer' hun liefde voor een tweede keer vieren. Al kiest het stel dit keer niet voor een intieme ceremonie, maar wel voor een drie dagen durend feest met alles erop en eraan. "Alles staat in het teken van J.Lo."
Lees verder

Na incidenten in pretparken: hoe worden achtbanen bij ons gecontroleerd? En hoe veilig zijn ze (echt)?
Een vrouw die in Walibi uit een achtbaan springt omdat de wagentjes vertrekken terwijl ze nog niet vastzit. Een 14-jarig meisje die in Denemarken om het leven komt nadat een achtbaan ontspoort. 31 mensen die gewond raken bij een botsing in Legoland. En een 57-jarige vrouw die uit een Duitse achtbaan valt. Er zijn deze zomer al verschillende incidenten geweest in Europese pretparken. Maar hoe vaak worden achtbanen bij ons gecontroleerd? En hoe veilig zijn ze (echt)?
Lees verder

Vlaanderen maakt jaarlijks 6 miljoen vrij om innovatieve bedrijven te ondersteunen
Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns (CD&V) heeft tijdens een bezoek aan het Limburgse fruitbedrijf Fruitsnacks in Nieuwerkerken een nieuw covenant ondertekend waarmee Vlaanderen jaarlijks 5,9 miljoen euro voorziet om innovatieve bedrijven te versterken en toekomstbestendig te maken op het vlak van duurzaamheid en digitalisering.
Lees verder

'Schone Schijn'-actrice Josephine Tewson overleden op 91-jarige leeftijd
Josephine Tewson, de zenuwachtige buurvrouw van Hyacinth Bucket uit de serie 'Schone Schijn', is overleden. Het nieuws van haar overlijden werd bevestigd door haar woordvoerder. Ze werd 91.
Lees verder

KOERS KORT. Pidcock nu ook Europees kampioen mountainbiken - Thibau Nys sprint naar vierde plek in Ronde van de Toekomst
Tom Pidcock (22) heeft zich in het Duitse München tot Europees kampioen mountainbiken gekroond. De Brit, die vorige zomer ook al olympisch kampioen werd, kwam solo aan na een nochtans aarzelend begin. Onze landgenoot Jens Schuermans werd zesde en eerste Belg.
Lees verder

Twee gewonden bij schietpartij in winkelcentrum in Zweden
Bij een schietpartij in een shoppingcenter in Zweden zouden er twee gewonden gevallen zijn. Er is nog niemand gearresteerd. Op dit moment wil de politie ook niet zeggen of er verdachten zijn of niet.
Lees verder

LIVE VUELTA. Eerste ploeg rolt van het startpodium, hoe doen Evenepoel en ploegmaats het straks?
Vanavond gaat in het Nederlandse Utrecht de 77ste Ronde van Spanje van start. Op deze pagina zit u goed om (de aanloop naar) de openingsploegentijdrit op de voet te volgen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Eerste ploegen rollen van het startpodium, hoe doen Evenepoel en ploegmaats het straks?
Vanavond gaat in het Nederlandse Utrecht de 77ste Ronde van Spanje van start. Op deze pagina zit u goed om (de aanloop naar) de openingsploegentijdrit op de voet te volgen.
Lees verder

Malafide aannemer licht minstens 13 mensen op en verdwijnt met meer dan 300.000 euro: "Mijn leven staat stil sinds hij erin kwam"
Hij vroeg een voorschot, startte met werken die nooit een einde zagen, en verdween met de noorderzon. Op die manier maakte 'aannemer' Danny D.G. (54) minstens dertien slachtoffers, onder wie Sabine Van Nieuwenhove uit Overijse. De ruimte waarin zij een crèche hoopte uit te bouwen, heeft vandaag nog altijd meer weg van een — en we gebruiken de term zeer licht — noodwoning. Maar de slachtoffers bijten nu terug, met een bundel klachten bij het parket. Al rest één belangrijke vraag: waar is Danny D.G.? En de 300.000 euro die hij achterover drukte?
Lees verder

Gemiddeld bedrag huursubsidie stijgt fors
Het gemiddelde bedrag van een Vlaamse huursubsidie is in vier jaar tijd fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers die Brecht Warnez (CD&V) opvroeg bij minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
Lees verder

Dolgedraaide man (48) bedreigt cafébaas met samoeraizwaard en matrak: "Hij sloeg op mijn been, maar gelukkig was het zwaard bot"
Een 48-jarige man heeft woensdagavond voor opschudding gezorgd aan Bar Sjansaar op de grens van Koksijde en Nieuwpoort. De veertiger werd in het verleden al verschillende keren uit de zaak gezet, maar kwam woensdag plots weer opdagen. De eigenaar wees hem opnieuw de deur, maar een halfuur later keerde de man terug, deze keer gewapend met een samoeraizwaard en matrak. "In een reflex kon ik hem op de grond duwen", getuigt de cafébaas.
Lees verder

Na ruzie in Turkije: Sean Dhondt en vriendin Maithé Rivera dolgelukkig gespot op Pukkelpop
Alles lijkt weer koek en ei tussen Sean Dhondt (38) en zijn vriendin Maithé Rivera (23). Tijdens hun vakantie in Turkije leek er een kink in de kabel te zitten toen er beelden op sociale media opdoken waarop duidelijk te zien was dat de twee felle ruzie hadden. Maar die problemen lijken intussen van de baan, want het stel is gelukkig én hand in hand gespot op de festivalweide van Pukkelpop.
Lees verder

LIVE. Dries Mertens begint opnieuw op de bank in Turkije, wat doet Galatasaray tegen Umraniyespor?
• Umraniyespor - Galatasaray • Aftrap: 20u • Dries Mertens zit voor de tweede keer in de selectie bij Galatasaray • Ümraniye Hekimbasi Sehir Stadion
Lees verder

Zijn stempel meteen gedrukt: Felice Mazzu best debuterende RSCA-coach van de eeuw en troeft onder meer Kompany en Vanhaezebrouck af
De beste start van de eeuw. Felice Mazzu maakt indruk in zijn beginweken bij Anderlecht en dat uit zich in de cijfers. De laatste die beter debuteerde bij de recordkampioen, was Aimé Anthuenis in 1999.
Lees verder

LIVE VUELTA. BikeExchange en Yates zetten toptijd neer, hoe doen Evenepoel en ploegmaats het straks?
De Ronde van Spanje wordt momenteel op gang getrapt met een ploegentijdrit in het Nederlandse Utrecht. Wie pakt de eerste leiderstrui? En hoe brengen Remco Evenepoel en co het er van af? Op deze pagina volgt u het op de voet.
Lees verder

De 'coolste politica ter wereld': wie is Sanna Marin, de premier die zich moet verdedigen met drugtest?
U kent Sanna Marin (36) tegenwoordig vooral als 'feestpremier'. De Finse regeringsleider kwam in een mediastorm terecht nadat op sociale media beelden opgedoken waren van een gezellig onderonsje waar ze uitbundig aan het dansen was. Ongepast voor een vrouw die zo'n functie bekleedt, oordelen haar tegenstanders. Sterker nog: ze heeft inmiddels een drugtest ondergaan omdat kwatongen in de video verdachte uitspraken leken te ontwaren. Marin ziet er allemaal geen graten in. Zij was zich gewoon met wat alcohol aan het amuseren, mag het even? Maar wie is deze powerlady, die door de Duitse krant 'Bild' omschreven werd als "de coolste politica ter wereld", nu echt?
Lees verder

Football Talk. Anderlecht moet Trebel mogelijk enkele weken missen - Club Brugge zondag tegen Kortrijk voor het eerst in zwarte 'third kit' outfit
Felice Mazzu heeft kopzorgen om Adrien Trebel (31). De Fransman liep daags na de wedstrijd in Bern nog met een steunverband rond, nadat donderdag zijn schouder uit de kom ging. Trebel onderging gisteren extra onderzoeken, maar duidelijkheid over een precieze ernst of afwezigheid is er nog niet. Vermoedelijk komt die er pas begin volgende week. Anderlecht vreest wel dat het Trebel enkele weken zal moeten missen. Lior Refaelov is volgende donderdag in principe wel inzetbaar tegen Young Boys. (SVL)
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel en co zijn vertrokken! Beginnen ze de Vuelta met een ritzege?
De Ronde van Spanje wordt momenteel op gang getrapt met een ploegentijdrit in het Nederlandse Utrecht. Wie pakt de eerste leiderstrui? En hoe brengen Remco Evenepoel en co het er van af? Op deze pagina volgt u het op de voet.
Lees verder

De strijd tegen drugscriminaliteit: 5 lessen die de Antwerpse haven van Rotterdam kan leren
Niet alleen Antwerpen, maar ook Rotterdam kent een zomer vol drugsgeweld. Dat heeft alles te maken met de havens die al enkele jaren de belangrijkste Europese toegangspoorten zijn voor cocaïne. Professor in de criminologie Lieselot Bisschop onderzocht hoe Rotterdam de strijd tegen de drugssmokkel in de haven probeert aan te pakken. Wat kan Antwerpen daaruit leren?
Lees verder