Doorgaan naar hoofdcontent

Poetin-gezangen kosten voetbalclub Fenerbahçe 50.000 euro en sluiting tribune

Poetin-gezangen kosten voetbalclub Fenerbahçe 50.000 euro en sluiting tribune

De Europese voetbalfederatie UEFA heeft Fenerbahçe vrijdag een boete van 50.000 euro opgelegd voor de Poetin-gezangen tijdens het Champions League-duel tegen Dinamo Kiev. Bovendien moet de Turkse club bij zijn volgende Europese thuiswedstrijd een tribune met minstens 5.000 zitjes sluiten voor het publiek.

Lees verder

Elise Mertens en Greet Minnen uitgeschakeld in halve finales dubbelspel op WTA-toernooi van Washington

Elise Mertens en Greet Minnen hebben zich vrijdag niet voor de finale van het dubbelspel kunnen plaatsen op het WTA-toernooi van Washington (251.750 dollar).

Lees verder

Rani Rosius is de vieze reacties beu: "Ik ben al lang gestopt met bikinifoto's te posten"

In de sprint zweeft ze elf seconden lang boven de piste, maar daarbuiten houdt Rani Rosius (22) de voetjes mooi op de grond. "Ik zit nog mijlenver van de wereldtop, dus het heeft ook geen zin om me zo te gedragen."

Lees verder

Daniil Medvedev en titelhouder Cameron Norrie spelen finale van ATP-toernooi in Los Cabos

De Rus Daniil Medvedev (ATP 1) en de Britse titelverdediger Cameron Norrie (ATP 12) staan tegenover elkaar in de finale van het ATP-toernooi in het Mexicaanse Los Cabos (hard/822.11 dollar).

Lees verder

Schuermans en De Froidmont flirten met top drie in shorttrack op wereldbekermanche mountainbike in Mont-Sainte-Anne

Jens Schuermans en Pierre de Froidmont zijn vrijdagnacht Belgische tijd in de top zes geëindigd van de inleidende shorttrack in de wereldbekermanche mountainbike in het Canadese Mont-Sainte-Anne. Daardoor mogen ze zondag in de belangrijkere crosscountry van start op de eerste rij.

Lees verder

Na Barcelona zit ook PSG met administratieve problemen: "Franse voetbalbond erkent contract van coach Christophe Galtier niet"

Eén dag nadat bekendgeraakt is dat de nieuwe aanwinsten van Barcelona voorlopig nog niet geregistreerd mogen worden door de Spaanse bond, zit PSG volgens sportkrant L'Equipe ook met een administratief probleem. De Franse bond homologeert het contract van de nieuwe trainer Christophe Galtier blijkbaar niet.

Lees verder

Belgische armada in Nederland: Deze zeven landgenoten houdt u maar beter in de gaten in de Eredivisie

Dat je Nederbelg Johan Bakayoko dit jaar maar beter flink in de gaten houdt, kan je vandaag in een uitgebreid interview in onze krant en op onze website lezen. Maar ook deze zeven landgenoten hou je bij de start van de Eredivisie maar beter in de gaten.

Lees verder

Johan Bakayoko wil doorbreken bij PSV: "Mijn geheim wapen? Een voetbalagenda"

PSV heeft een nieuwe Bel­gische groeibriljant. Zijn naam: Johan Bakayoko (19). Vorig seizoen Belofte van het Jaar in de Nederlandse tweede klasse en nu hopend op zijn grote doorbraak in het eerste elftal onder Ruud van Nistelrooy. Vier dingen die u moet weten over Bakayoko. "Bij Club Brugge moest ik vertrekken, in Anderlecht maakte ik die keuze zelf."

Lees verder

Thierry Neuville klimt naar vijfde plaats, Tänak behoudt leiding in Rally van Finland

Thierry Neuville (Hyundai) is zaterdagochtend van de zevende naar de vijfde plaats opgeklommen in de rally van Finland. Zijn Estse teamgenoot Ott Tänak blijft leider.

Lees verder

Tennisvedette Alexander Zverev maakt bekend dat hij aan diabetes lijdt en richt stichting op: "Wil iets terugdoen"

De Duitse toptennisser Alexander Zverev lijdt al sinds zijn jeugd aan diabetes (suikerziekte). Op 4-jarige leeftijd stelden dokters vast dat hij kampt met diabetes type 1, zo maakte hij zaterdag bekend. Nu wil de olympische kampioen van Tokio aantonen dat je "het ook als diabetespatiënt ver kan schoppen". Tegelijkertijd kondigde Zverev de oprichting van zijn stichting "Alexander Zverev Foundation - Serving against Diabetes" aan.

Lees verder

Club Brugge biedt op Deense spits Rasmus Hojlund, maar concurrentie neemt toe

Het is Club Brugge menens voor Rasmus Hojlund. Het onderhandelt met Sturm Graz over de 19-jarige Deense spits.

Lees verder

Nieuwe Malmö-spits mist zijn eigen bruiloft door transfer: "Heb me laten vertegenwoordigen door mijn broer"

Opvallend verhaal uit Zweden, waar ex-STVV-spits Mohamed Buya Turay (27) wel erg ver is gegaan om zijn nieuwe werkgever Malmö FF te behagen. Afgelopen week bleek dat hij verstek gegeven had voor zijn eigen bruiloft omdat zijn nieuwe club hem gevraagd eerder aan te sluiten.

Lees verder

Officieel: Nafi Thiam gaat mee naar EK atletiek, België met megadelegatie naar München

Belgian Athletics heeft zaterdag de selectie voor het EK atletiek in München bekendgemaakt. De Belgische delegatie bestaat uit 48 individuele atleten en vier aflossingsteams en is zo de grootste sinds het EK in Brussel in 1950, toen er 50 individuele atleten geselecteerd werden.

Lees verder

AA Gent grijpt naast Roman Bezus, die voor... hun volgende Europese tegenstander Omonoia Nicosia kiest

AA Gent grijpt naast ex-speler Roman Bezus. De Buffalo's hadden een nieuw contractvoorstel in petto voor de 31-jarige Oekraïense middenvelder maar die koos uiteindelijk voor de Cypriotische tegenstander van AA Gent in de laatste voorronde van de Europa League.

Lees verder

Veldrijder Corné van Kessel in huwelijksbootje gestapt

Veldrijder Corné van Kessel (30) is zaterdag getrouwd. De Nederlander van Intermarché-Wanty-Gobert en zijn vriendin Nicky Renders stapten in het huwelijksbootje in Olen, waar ze ook wonen.

Lees verder

LIVE. Kan KV Mechelen tegen Union voor het eerst dit seizoen de drie punten thuis houden?

KV Mechelen ontvangt zaterdagavond vicekampioen Union Saint-Gilloise. De Kakkers willen in eigen huis voor het eerst dit seizoen punten pakken om vertrouwen te tanken na een 0 op 6. Slagen ze daar ook in? Volg het hier LIVE!

Lees verder

Team Antwerp met 2 op 2 naar kwartfinale 3X3 Energy Sukhbaatar Challenger in Mongolie

Team Antwerp, nummer 3 van de wereld, heeft op de 3X3 Energy Sukhbaatar Challenger 2022 in Mongolië zich met een 2 op 2 in de groepsfase geplaatst voor de kwartfinale (zondag).

Lees verder

Lierse boekt nipte zege in generale repetitie tegen Patro Eisden

Lierse sloot zaterdag zijn jaarlijkse fandag af met een nipte oefenzege in zijn generale repetitie tegen Patro Eisden. De Pallieters leverden een matige prestatie af, maar trokken na goals van Thibaut Van Acker, Leonardo Rocha en Jarno Libert toch aan het langste eind. Lierse opent zondag de competitie bij Jong Genk.

Lees verder

Beerschot verliest in Dessel laatste oefenmatch van voorbereiding

Een week voor de start van de competitie in de Challenger Pro League heeft Beerschot zijn generale repetitie niet tot een goed einde kunnen brengen. De Mannekes gingen met hun typeploeg 1-0 onderuit op het veld van Dessel Sport, dat in de hoogste amateurafdeling speelt.

Lees verder

Daar is 'Swinkie'! KV Mechelen huldigt cultheld Arjan Swinkels twee jaar na afscheid

Zoals vooraf werd aangekondigd verwelkomde KV Mechelen zaterdag een speciale gast in het AFAS Stadion voor de match tegen Union. Niemand minder dan Arjan Swinkels kon, twee jaar nadat hij Malinwa verliet, eindelijk de supporters uitzwaaien.

Lees verder

ONS OORDEEL. Kapitein Schoofs uitblinker van collectief sterk Malinwa

KV Mechelen stond er tegen Union. De elf starters bewezen waarom Danny Buijs voor hen koos, met kapitein Schoofs voorop. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

REACTIES. Danny Buijs: "Tegen doemscenario's bestaat maar één medicijn: resultaten boeken"

"Ik ben niet altijd objectief in mijn analyse, omdat ik emotioneel verbonden ben, maar dit was een oververdiende zege", reageerde coach Danny Buijs. "Ik wil de jongens een compliment geven voor hun prestatie. Uiteraard zal de partij van Union tegen Rangers voorbije dinsdag hebben meegespeeld, en voor een voetballer is het niet makkelijk om élke keer een topprestatie te leveren. Dat hebben wij deze keer gedaan, en zij iets minder."

Lees verder

Patrick Goots na Dessel – Beerschot: "Ongezonde situatie met Vanhamel kan de hele ploeg schaden"

Huisanalist Patrick Goots keek naar de laatste oefenpartij van Beerschot voor de start van de competitie in de Challenger Pro League en trekt daaruit twee grote conclusies. Vooraan moet er kwaliteit bij en achteraan zit Beerschot met een keepersprobleem.

Lees verder

Gaelle Mys over Cirque du Soleil, paaldansles en grensoverschrijdend gedrag in het topturnen: "Alles na Peking 2008 is voor mij één grote waas"

Als enige Belgische gymnast (m/v) bereikte Gaelle Mys (30) drie keer de Olympische Spelen, maar haar terugblik bevat ook onbegrip, verdriet en woede. "Ik zou alles opnieuw willen doen, maar dan met een andere begeleiding." ?Volgende week staat het Belgisch turnen met het EK voor zijn eerste grote afspraak sinds Tokio 2021.

Lees verder