Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 augustus 2022

Paul Gheysens krijgt géén vergunning voor tweede golfterrein met hotel in Knokke-Heist: “De bal ligt vandaag buit...

HLN
Paul Gheysens krijgt géén vergunning voor tweede golfterrein met hotel in Knokke-Heist: "De bal ligt vandaag buiten de baan in het zand"
Er komt voorlopig geen tweede golfterrein met hotel in Knokke-Heist. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft zopas de omgevingsvergunning voor het project met 18, plus 9 holes op een terrein van 120 hectare geweigerd. Het project van vastgoedbaron Paul Gheysens moet zo terug naar af.
Lees verder

Vergeet de lastige ijsemmer of duffe sleeve: zo houd je jouw wijn makkelijker koel
Vergeet koeljasjes voor rond je wijnfles of ijsblokjes die je favoriete drank verdunnen. Een wijnkoelerstick is een pak functioneler en houdt je wijn zelfs op hoogzomerdagen lekker fris, zonder in te boeten aan smaak. HLN Shop legt uit hoe het werkt.
Lees verder

Wanhopige Welshman wil hele stortplaats afgraven met robothonden om harde schijf met 180 miljoen aan bitcoins terug te vinden: operatie van 11 miljoen
James Howells smeet in 2013 de verkeerde harde schijf weg en verloor zo een slordige 8.000 bitcoins die daar op stonden. De waarde daarvan piekte dat jaar rond de 8,5 miljoen euro, maar is vandaag geklommen tot een spectaculaire 180 miljoen euro. Het verlies laat Howells dan ook na bijna tien jaar nog altijd niet los: hij blijft hengelen naar toestemming om de harde schijf te recupereren. Hij vraagt de stad Newport in Wales nu dat hij de stortplaats mag te lijf gaan met robothonden en een AI-scanner, een operatie die op zichzelf zo'n 11 miljoen euro zou kosten.
Lees verder

"Dit zie ik niet door de vingers. Onacceptabel": Man U-coach Ten Hag niet blij met gedrag van Ronaldo & co
Cristiano Ronaldo verliet afgelopen weekend nog voordat de oefenwedstrijd tegen Rayo Vallecano (1-1) was afgelopen het stadion. De Portugese superster was niet de enige speler van Manchester United die dat deed. Erik ten Hag hekelt het gedrag van zijn spelers. "Dit is onacceptabel."
Lees verder

Redders slaan alarm nadat bijna dubbel zoveel kinderen verloren lopen aan zee: "Gebruik gratis verdwaalbandje"
Aan de kust zijn in juli in totaal 879 personen verloren gelopen, meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV). Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van juli 2021: toen liepen nog 462 mensen verloren. Het cijfer ligt nu al hoger dan het totaal aantal mensen dat vorig jaar tijdens de hele zomer verloren liep. De IKWV trekt aan de alarmbel en roept op de gratis beschikbare verdwaalbandjes te gebruiken.
Lees verder

PostNL biedt in Nederland al zijn postbezorgers vast contract aan
PostNL biedt in eigen land alle postbezorgers een vast contract aan. Het gaat om zowel werknemers die al in dienst zijn van het postbedrijf, als werknemers die nieuw in dienst komen. Daarmee worden ruim 1.000 tijdelijke contracten omgezet in contracten voor onbepaalde tijd.
Lees verder

Koen, Eva en hun drie kinderen zitten op de circusschool: "Wij, acrobaten? Nee, dat is een misvatting"
Waarom voetballen, mountainbiken of padellen als je ook kan kiezen voor vuurspuwen, trapeze of koorddansen? Eva en Koen waren prille veertigers toen hun kinderen hen introduceerden in de circusschool. Nu gaan ze met z'n vijven en is circus hun grootste passie. Maar wat niks of niemand intussen kon verhinderen: hoe bij Eva het licht uit ging. "Uit de gouden kooi van het onderwijs stappen, dat was het moeilijkste dat ik ooit deed."
Lees verder

Ondanks de hete temperaturen toch geen gratis kraantjeswater op restaurant: waarom krijgen we dat niet in ons land?
Of het nu een lange tijd warm weer is zoals nu of niet: wie in België een glas water op restaurant wil, krijgt flessenwater én betaalt daarvoor. Doorgaans zelfs evenveel als voor frisdrank. In Spanje is het sinds april dit jaar verplicht door de overheid om kraantjeswater gratis en spontaan op tafel te zetten, net zoals in veel andere Europese landen. Hoe komt het dan dat een gratis karaf water bij ons zo zeldzaam blijft?
Lees verder

Al 174 mogelijke slachtoffers van mensenhandel geïdentificeerd op Antwerpse bouwwerf
In het onderzoek naar vermeende mensenhandel op de bouwwerf van chemiebedrijf Borealis in het Antwerpse havengebied zijn intussen 174 mogelijke slachtoffers geïdentificeerd. Dat meldt het Antwerpse arbeidsauditoraat. Het gaat om 17 Bengalen, 52 Filipijnen en intussen ook 105 Turken.
Lees verder

Olaf Scholz: "Gasturbine voor Nord Stream 1 kan aan Rusland geleverd worden"
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz acht Rusland verantwoordelijk voor de problemen met een gasturbine voor de pijpleiding Nord Stream 1. Dat heeft hij woensdag duidelijk gemaakt tijdens een bezoek aan turbinemaker Siemens Energy in Mülheim an der Ruhr. Moskou gebruikt de turbine als een "voorwendsel" om Europa onder druk te zetten met verminderde gasleveringen, zo klinkt het.
Lees verder

Prinses Charlotte steelt de show tijdens bezoek aan Commonwealth Games met ouders William en Kate
De 7-jarige prinses Charlotte vergezelt haar ouders, de hertog en hertogin van Cambridge, voor een bezoek aan de Commonwealth Games in Birmingham. Ze is daarbij allesbehalve verlegen en schudt met veel plezier handjes met iedereen. Met haar schattige lach palmt ze alle aanwezigen in en ook een foto met het hele team kan natuurlijk niet ontbreken.
Lees verder

Lijmspoor van 6 kilometer op de R4: "Nog enkele uren opkuiswerk"
Op woensdag ontstond op de R4 richting Antwerpen flink wat verkeershinder door een lijmspoor van maar liefst 6 kilometer lang. De brandweer haalt de lijm van de weg met een hogedrukreiniger, maar de rechterrijstrook blijft wellicht nog enkele uren dicht.
Lees verder

Mysterie rond gigantisch zinkgat in Chili: 200 meter diepe put blijft maar groeien
In Chili neemt de ongerustheid over een enorm zinkgat nabij de kopermijn in Tierra Amarilla toe. Het gat is nu al 25 meter breed en ongeveer 200 meter diep. En het gat blijft maar groeien. Onderzoekers moeten nagaan wat de oorzaak van het gat is, maar dat verloopt niet zo vlot. De experten kunnen namelijk enkel boven het gat vliegen met een helikopter. Als ze te dichtbij komen op de begane grond, zouden ze wel eens opgeslorpt kunnen worden door het zinkgat.
Lees verder

Ouders van Archie (12) grijpen laatste strohalm en stappen naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg
De behandeling van Archie Battersbee (12) zou normaal gezien vandaag worden stopgezet. Maar het ziekenhuis had de ouders nog tot deze ochtend 9 uur de kans gegeven om naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) te stappen. Zonet raakte bekend dat de ouders die kans hebben gegrepen en een verzoek bij het EHRM hebben ingediend.
Lees verder

Rusland zegt buitenlands wapendepot in buurt van Lviv te hebben ontmanteld
Rusland heeft naar eigen zeggen een buitenlands wapendepot in de westelijke Oekraïense regio rond Lviv ontmanteld. Dat heeft het Russische leger woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Noel Gallagher denkt rustig met zijn gezin te dineren in Ibiza, tot heel terras 'Wonderwall' begint te zingen
Oasis-zanger Noel Gallagher krijgt plots een serenade tijdens zijn terrasje op Ibiza. Wanneer 'Wonderwall' door de boxen klinkt, beginnen plots alle aanwezigen op het terras mee te zingen. Gallagher zelf zit er eerst wat verlegen bij, maar ziet er al snel de fun van in. Ook zijn vrouw en zoontje doen met veel plezier mee.
Lees verder

Noel Gallagher denkt rustig met zijn gezin te dineren op Ibiza, tot heel terras 'Wonderwall' begint te zingen
Oasis-zanger Noel Gallagher krijgt plots een serenade tijdens zijn terrasje op Ibiza. Wanneer 'Wonderwall' door de boxen klinkt, beginnen plots alle aanwezigen op het terras mee te zingen. Gallagher zelf zit er eerst wat verlegen bij, maar ziet er al snel de fun van in. Ook zijn vrouw en zoontje doen met veel plezier mee.
Lees verder

Demi Lovato wil toch weer met 'zij en haar' aangesproken worden
Zangeres Demi Lovato, die in mei 2021 aangaf aangesproken te willen worden met hen en die (they/them), laat in podcast Spout weten dat ze weer terug is gekeerd naar het gebruik van zij en haar als persoonlijke voornaamwoorden, zo bericht de Amerikaanse entertainment- en nieuwssite Buzzfeed.com.
Lees verder

Auto en vrachtwagen betrokken bij botsing op E34 ter hoogte van Wachtebeke
Er is een ongeval gebeurd waarbij een vrachtwagen en een auto betrokken zijn op de E34-A11 ter hoogte van Wachtebeke in de richting Knokke.
Lees verder

Sri Lankaanse president zegt dat het land "in groot gevaar" is nu crisis aanhoudt
Sri Lanka wordt geconfronteerd met "een ongekend groot gevaar" in het licht van een aanhoudende economische crisis en brandstoftekorten die tot zeker eind dit jaar zullen aanhouden. Dat heeft president Ranil Wickremesinghe woensdag gezegd in het parlement.
Lees verder