Doorgaan naar hoofdcontent

Pasgeboren hyena’s zijn primeur voor ZOO Planckendael: “Zowel bevruchting als geboorte zijn kleine mirakels”

HLN
Pasgeboren hyena's zijn primeur voor ZOO Planckendael: "Zowel bevruchting als geboorte zijn kleine mirakels"
Voor het eerst in de geschiedenis van ZOO Planckendael werden er hyena's geboren. De verzorgers telden oorspronkelijk drie kleintjes in het werphol van mama Luena, maar eentje werd er waarschijnlijk doodgeboren. Wie een passende naam heeft, met als beginletter X, mag het dierenpark contacteren.
Lees verder

Met deze formule kan je driftbui bij je kind(eren) in de auto voorspellen: "Snacks zijn belangrijk, maar hou het op maximaal twee per uur"
Met een wiskundige formule hoopt een Britse statisticus ouders handvatten te geven om een naderende woede-uitbarsting van hun kind(eren) te voorspellen tijdens een lange autorit. Een driftbui zo lang mogelijk uitstellen? Zorg dan dat je genoegen eten mee hebt, maar ook entertainment is belangrijk.
Lees verder

Van partizanen en ontevreden oligarchen tot Poetin zelf: deze theorieën doen de ronde over dood dochter vertrouweling Poetin
Wie zit er achter de dood van Daria Doegina (29)? Het is een vraag die velen bezighoudt, nadat de dochter van Poetins huisideoloog Alexander Doegin dit weekend om het leven kwam toen de auto waarmee ze reed in de buurt van Moskou ontplofte. Er doen de wildste theorieën de ronde, maar voorlopig zonder enig concreet bewijs. Een overzicht.
Lees verder

Barça en Lewandowski halen eerste keer uit, maar Xavi ergert zich om "extreem gefrustreerde" Koundé
Het salarisplafond voorlopig als struikelblok. FC Barcelona heeft gisteravond dan wel een eerste keer uitgehaald in La Liga en zag Lewandowski zijn conto openen met twee goals in een 1-4-zege bij Real Sociedad, toch is Xavi alles behalve gelukkig. De T1 moet lijdzaam toezien hoe de Franse verdediger Jules Koundé, deze zomer voor 50 miljoen euro binnengehaald, nog altijd niet speelgerechtigd is.
Lees verder

Persoon neergeschoten nabij speelbos: schutter verschanst zich in huis
In Eksaarde (Lokeren) vond vanmorgen een schietpartij plaats. Het slachtoffer werd gevonden in de buurt van het speelbos in de Kanondreef en werd na reanimatie in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Het zou vermoedelijk om een relatiedrama gaan. De dader verschanst zich momenteel nog in een woning. De politie is massaal aanwezig en ook de speciale eenheden zijn toegekomen.
Lees verder

Man neergeschoten nabij speelbos: slachtoffer overleden, dader verschanst zich in huis
In Eksaarde (Lokeren) vond vanmorgen een schietpartij plaats. Het slachtoffer zou overleden zijn, dat meldt de burgemeester. De man werd in zijn eigen woning, waar hij woont met zijn vrouw en twee kinderen, neergeschoten door een andere man. Het zou gaan om een ruzie in de relationele sfeer. Het slachtoffer werd gevonden in de buurt van het speelbos in de Kanondreef, werd gereanimeerd en afgevoerd naar het UZ Gent, maar is daar aan zijn verwondingen overleden. De dader verschanst zich nog in een woning. De politie en speciale eenheden zijn massaal aanwezig.
Lees verder

Bank voorspelt dat Britse inflatie boven 18 procent uitkomt
De Amerikaanse bank Citi voorspelt dat de Britse inflatie veel hoger uit zal komen dan eerder werd aangenomen. Economen van Citi rekenen nu op een piek van 18,6 procent in januari. De belangrijkste oorzaak van die toename zijn de maximumtarieven voor energie in het Verenigd Koninkrijk die twee keer per jaar omhoog gaan.
Lees verder

Realityster Scott Disick betrokken bij auto-ongeval
Scott Disick (39), de ex-vriend van realityster Kourtney Kardashian (43), was volgens 'TMZ' betrokken bij een eenzijdig auto-ongeluk. Zijn voertuig zou overkop zijn gegaan, met een snee in het voorhoofd tot gevolg.
Lees verder

Meer burgers doen beroep op pro-Deoadvocaat
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) meldt dat tijdens het gerechtelijk jaar 2020-2021 is ruim 274.000 keer een pro-Deoadvocaat aangesteld, een stijging van meer dan 26.000 dossiers. Dat heeft te maken met het verlagen van de financiële drempels om een beroep op tweedelijnsbijstand te kunnen doen, maar ook de economische crisis als gevolg van de coronacrisis.
Lees verder

Ongeval op de E40 - A10 richting Brussel ter hoogte van parking Groot-Bijgaarden: dodelijk slachtoffer en meerdere gewonden
Op de E40 richting Brussel is er ter hoogte van de parking Groot-Bijgaarden een zwaar verkeersongeval gebeurd. "Er zouden meerdere gewonden en alvast één dodelijk slachtoffer zijn", aldus Ring TV. De E40 is volledig afgesloten van de uitrit Ternat tot de oprit Zellik. De wachttijd is ondertussen meer dan een uur.
Lees verder

Ruim anderhalf uur file op E40 richting Brussel na ernstig ongeval
Door een ernstig ongeval op de E40 ter hoogte van de Parking-Groot-Bijgaarden is het ruim anderhalf uur aanschuiven richting Brussel. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De hinder kan nog een hele tijd duren.
Lees verder

Ex-topman Formule 1 Bernie Ecclestone staat terecht voor miljoenenfraude, pleit onschuldig
De voormalige Formule 1-topman Bernie Ecclestone heeft vandaag in London onschuldig gepleit in een proces over miljoenenfraude. Ecclestone wordt ervan verdacht buitenlandse tegoeden ter waarde van 400 miljoen pond (471,5 miljoen euro) op een verkeerde manier te hebben aangegeven bij de belastingen.
Lees verder

Politie dreigt met acties op alle luchthavens in ons land na mislukt overleg met minister Verlinden
De vier vakbonden bij de politie dreigen met acties op de Belgische luchthavens vanaf vrijdag. Dat zegt Joery Dehaes van ACV Politie.
Lees verder

Christelijke vakbond dreigt met politiestakingen op alle luchthavens in ons land na mislukt overleg met minister Verlinden
Christelijke vakbond ACV Politie dreigt met stakingen op alle luchthavens in ons land. Er is een stakingsaanzegging geactiveerd nadat nieuw overleg met binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) op niets is uitgedraaid.
Lees verder

BV 24/7. Gene Thomas is een halve eeuw oud en Karen Damen is geen ochtendmens
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nadat man 21.000 Delhaize-pluspunten zag verdwijnen: hoe beveilig je je wachtwoord?
De Waalse Jean-Philippe raakte zijn 21.000 Delhaize-pluspunten kwijt, nadat die vermoedelijk werden gestolen door hackers. Waarschijnlijk hebben criminelen het wachtwoord van Jean-Philippe achterhaald. Maar hoe hou je je wachtwoord toch veilig? En is het een goed idee om een wachtwoordmanager te gebruiken? Wij vroegen het aan tech-expert Pieterjan Van Leemputten van Datanews.
Lees verder

'Microcheating' op Tinder in opmars. Expert: "Kleine acties die onschuldig lijken, maar problemen kunnen geven"
Een op de vijf mensen op Tinder heeft al een relatie. Maar telt dat echt als overspel? "De grenzen van ontrouw zijn door apps en social media vervaagd", zegt relatietherapeute Chloé De Bie. Ze noemt online flirten een vorm van 'microcheating': laagdrempelig, eerst braafjes, maar zeker iets om voor op te letten. De experte geeft advies om (digitaal) vreemdgaan aan te pakken én een doe-oefening voor koppels. "Samen praten over wat kan en wat niet, is nog nooit zo nodig geweest."
Lees verder

Een lief en toch op Tinder? Microcheating in opmars. Expert: "Een grijze zone, maar wat wil je ermee bereiken?"
Een op de vijf mensen op Tinder heeft al een relatie. Maar telt dat echt als overspel? "De grenzen van ontrouw zijn door apps en social media vervaagd", zegt relatietherapeute Chloé De Bie. Ze noemt online flirten een vorm van 'microcheating': laagdrempelig, eerst braafjes, maar zeker iets om voor op te letten. De experte geeft advies om (digitaal) vreemdgaan aan te pakken én een doe-oefening voor koppels. "Samen praten over wat kan en wat niet, is nog nooit zo nodig geweest."
Lees verder

Russisch onderzoek: autobom die dochter van belangrijke Russische ideoloog ombracht, werd op afstand geactiveerd
De autobom die de dochter van de Russische ideoloog Aleksandr Doegin het leven heeft gekost, is op afstand tot ontploffing gebracht. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS op basis van bronnen.
Lees verder

GETEST. Onze motorexpert reed met de Gasgas SM 700: "Speelgoed voor adrenalinejunks"
Gasgas is een Spaans motormerk dat in 2019 opgekocht werd door de Pierer AG. Die industriereus is de drijvende kracht achter de merken KTM en Husqvarna en de eerste nieuwe Gasgas is dan ook weinig meer dan een kopie van een ouder KTM model. Nota bene eentje dat we ook al zagen opduiken met Husqvarna kleuren. Onze motorexpert Arno Jaspers trok er op uit met de Gasgas 700SM en zocht uit waar nu net de subtiele verschillen zitten: "De adrenaline druipt er vanaf: op deze motor is je rijbewijs altijd in gevaar."
Lees verder