Doorgaan naar hoofdcontent

Pakjesbezorger PostNL aan de haal met fiets tijdens ronde: “Stelen van jobstudent die wat geld probeert te verdiene...

HLN
Pakjesbezorger PostNL aan de haal met fiets tijdens ronde: "Stelen van jobstudent die wat geld probeert te verdienen... Dat doe je niet"
Op de Mechelseweg in Baardegem heeft een pakjesbezorger tijdens zijn leverronde een fiets gestolen en ingeladen in zijn bestelwagen. De feiten gebeurden net nadat hij een pakje even verderop was gaan leveren. De feiten werden gefilmd en de politie is op de hoogte gebracht. PostNL en de politie onderzoeken de diefstal.
Lees verder

Dertien jaar cel voor Canadese miljardair in China
De Canadese miljardair Xiao Jianhua is door een rechtbank in Sjanghai veroordeeld tot dertien jaar cel wegens omkoping, verduistering en andere financiële misdrijven. De investeringsgroep Tomorrow Holding van de in China geboren zakenman, die in het verleden nauwe banden onderhield met de elite van de Communistische Partij, moet ook 55 miljard yuan - het equivalent van 8 miljard euro - aan boetes betalen, oordeelde de rechter in de Oost-Chinese havenstad.
Lees verder

Britse superfan laat logo Stella Artois op achterhoofd tatoeëren
Waar het hart vol van is... laat je een tatoeage van zetten op je achterhoofd. Dat moet tenminste de Brit uit Leicester Connor Davidson (27) gedacht hebben. De tatoeartiest in opleiding liet het logo van zijn favoriete bier op zijn achterhoofd vereeuwigen na een weddenschap. Prompt ging een video van het resultaat op TikTok viraal met meer dan twee miljoen views op een week tijd.
Lees verder

SAS schrapt bijna 1.600 herfstvluchten
De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS schrapt tijdens de herfst zowat 1.600 vluchten in Europa. Het gaat om 4 procent van de in totaal 39.000 vluchten, zo zei een SAS-woordvoerster aan het Duitse persagentschap dpa. "De getroffen passagiers zijn al op de hoogte gebracht en werden omgeboekt op andere vluchten", aldus de woordvoerster.
Lees verder

Rick Astley scoort na 35 jaar met hilarische remake van 'Never Gonna Give You Up'
Rick Astley (56) staat weer in de schijnwerpers met een remake van zijn iconische jaren 80-videoclip 'Never Gonna Give You Up'. Zo spint de Britse zanger al 35 jaar garen van zijn hit, die op social media de afgelopen vijftien jaar uitgroeide tot populaire meme.
Lees verder

Berlijnse politie opent onderzoek naar Palestijnse president Abbas over Holocaust-uitspraak
De Berlijnse politie is vrijdag een onderzoek begonnen naar de vraag of de Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft aangezet tot haat tijdens een persconferentie in Berlijn op dinsdag. In aanwezigheid van bondskanselier Olaf Scholz, verweet Abbas toen Israël al "vijftig holocausts" te hebben gepleegd tegenover Palestijnen. Daar kwam kritiek op, onder meer van Scholz.
Lees verder

LIVE. United trekt portefeuille open na rampstart: Casemiro op weg naar Old Trafford - Chelsea haalt Italiaans talent
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Nieuwe, goedkope methode breekt "onafbreekbare" PFAS toch af, maar werkt niet voor PFOS
Wetenschappers hebben een nieuwe methode ontdekt om bepaalde PFAS af te breken op een relatief eenvoudige en goedkope manier. Dat is opvallend, want deze synthetische stoffen gelden als "nauwelijks of niet afbreekbaar". Andere bestaande methodes om ze toch te verwijderen zijn erg energieverslindend en dus ook duur. PFOS behoort eveneens tot de chemicaliëngroep PFAS, maar voor de PFOS-vervuiling in ons land biedt de nieuwe studie voorlopig helaas geen oplossing.
Lees verder

Junes (28) is job kwijt nu Stad Gent gokkantoor verplicht sluit: "Ik werk hier zeven op zeven, 12 uur per dag"
Voor Junes Van der Meulen (28) uit Herzele viel donderdag de hemel op zijn hoofd. Binnen amper twee weken moet hij de deuren van zijn gokkantoor vlakbij het ziekenhuis Jan Palfijn sluiten. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) verlengt de vergunning niet. "Wat is het verschil tussen een gokje wagen op een voetbalwedstrijd of een kraslotje kopen?", vraagt Junes zich af.
Lees verder

Waarom mannen vaker 's ochtends zin hebben in seks. Prof: "Hun hormonale cyclus is anders dan die van vrouwen"
De hormonale cyclus van mannen en vrouwen verschilt sterk. Vrouwelijke hormonen volgen een patroon van vier seizoenen, maar het testosteron van de man vertoont andere pieken en dalen: zijn hormonale patroon sluit aan op ons normale dagritme. Met die kennis kunnen beide geslachten hun (seks)leven beter organiseren, schetsen professor Piet Hoebeke en menstruatie-experte Maisie Hill. "Tijdens haar 'zomer' heeft een vrouw de meeste zin in seks en het snelst een orgasme."
Lees verder

Jan en Rebecca bouwden hun huis op een sokkel: "Zo behouden we het uitzicht, zelfs als er maïs op de velden staat"
De aanhouder wint. Na jaren zoeken, vonden Jan Acke (40) en zijn vrouw Rebecca (35) eindelijk een stuk grond dat aan hun wensen voldeed. Voor een voortdurend mooi zicht op de landelijke omgeving bouwden ze een huis op een sokkel. Die ingreep is slechts een van de vele verfijndheden die het brute van de architectuur verzachten.
Lees verder

BINNENKIJKER. Jan en Rebecca kozen voor een brutalistische woning: "Ik ben een fan van de kubusachtige manier van bouwen"
De aanhouder wint. Na jaren zoeken, vonden Jan Acke (40) en zijn vrouw Rebecca (35) eindelijk een stuk grond dat aan hun wensen voldeed. Voor een voortdurend mooi zicht op de landelijke omgeving bouwden ze een huis op een sokkel. Die ingreep is slechts een van de vele verfijndheden die het brute van de architectuur verzachten.
Lees verder

KOERS KORT. Van Baarle en Kelderman officieel naar Jumbo-Visma
Jumbo-Visma heeft op de eerste dag van de Vuelta de komst van Dylan van Baarle en Wilco Kelderman aangekondigd. Zowel Van Baarle (30) als Kelderman (31) heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Nederlandse ploeg. De komst van beide renners hing al langere tijd in de lucht.
Lees verder

Slachtoffer getuigt hoe Benjamin Mendy 'panic room' regelde via vingerafdruk en haar 3 keer op 20 minuten tijd zou hebben verkracht
Een nieuwe dag, nieuwe gruwelijke details in het proces tegen de Franse voetballer Benjamin Mendy (28). Een van de slachtoffers vertelt op 20 minuten drie keer te zijn verkracht geweest in de 'panic room' - waarbij Mendy de deur bedient via zijn vingerafdruk. "Hij zei: 'vertel het aan niemand en je kan hier elke dag komen'. Alsof het een voorrecht was om met hem seks te hebben."
Lees verder

Pleziervaart vanaf maandag niet meer mogelijk op deel van de Vlaamse waterwegen door droogte
Vanaf maandag is de pleziervaart niet meer mogelijk op waterwegen met zeer weinig of geen beroepsvaart. Pleziervaartuigen zullen immers enkel nog samen met schepen van de beroepsvaart door de sluizen kunnen, zo meldt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg vrijdag. Concreet zullen op bijvoorbeeld de Dender opwaarts van Aalst of het kanaal Ieper-IJzer helemaal geen plezierboten meer kunnen varen. In het Gentse gaat het om verschillende sluizen.
Lees verder

100% Retro Festival in Bobbejaanland één dag voor start verplaatst naar volgend jaar
Normaal gezien zou zaterdag het 100% Retro Festival plaatsvinden in Bobbejaanland. Maar vrijdag liet de organisatie plots weten dat het ganse festival zou verplaatsen naar volgend jaar, tot groot ongenoegen van wie een ticket had gekocht.
Lees verder

LIVESTREAM. Verbetert Dan Bigham het werelduurrecord van Victor Campenaerts?
Dan Bigham valt vanaf 14.30 uur het werelduurrecord van Victor Campenaerts aan. Doet de Brit, performance engineer bij INEOS Grenadiers, beter dan 55,089 kilometer? Volg het in onderstaande livestream.
Lees verder

"Ik begrijp dat Hans overweegt om te vertrekken, maar ik zou hem graag houden": Carl Hoefkens over het getouwtrek rond Vanaken
• Vijfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: zondag, 13u30 • Jan Breydel • Houdt Club tegen KV Kortrijk de drie punten thuis?
Lees verder

Jamal Ben Saddik toont afgetraind lichaam op weging: "Ik zal hem weer tonen wie de beste is"
Hij is naar eigen zeggen in zijn beste shape ooit. Dat bleek ook op de weging, waar Jamal Ben Saddik (31) zijn afgetraind lichaam toonde. Morgen vecht hij op het Glory 81-event in Düsseldorf tegen Benjamin Adegbuyi. De Marokkaanse Belg is ervan overtuigd dat hij zal zegevieren.
Lees verder

Een topfavoriet met vraagtekens en een Girowinnaar met superknechten: de 5 grootste concurrenten van Remco Evenepoel in de Vuelta
Groterondewinnaars, Monumentenzorgers. Olympische en wereldkampioenen. Wie ook maar een beetje starstruck is, moet vandaag naar Nederland voor de start van de 77ste Vuelta. Je vindt ze er bij de vleet. Wij presenteren je de vijf zwaarste (klassements)concurrenten voor Remco Evenepoel. Wie van de vijf neem jij op in jouw Gouden Vuelta-ploeg?
Lees verder