Doorgaan naar hoofdcontent

Ouders die kinderen achterlieten voor een frisse duik in Plopsaqua riskeren geen vervolging: wel onderzoek naar thuis...

HLN
Ouders die kinderen achterlieten voor een frisse duik in Plopsaqua riskeren geen vervolging: wel onderzoek naar thuissituatie
De ouders die zondagavond hun twee kleine kinderen achterlieten bij een hoopje rugzakken terwijl ze zelf genoten van een frisse duik in Plopsaqua Landen-Hannuit zijn buiten vervolging gesteld. Juridisch gezien hadden de ouders de kinderen ook niet achtergelaten en doken ze meteen op toen een redder ter plaatse kwam volgens het Luikse parket. Ze riskeren dus geen straf of boete, maar er zal wel een onderzoek volgen naar de thuissituatie.
Lees verder

Beluister hier fragmenten van de neonazistische bands die op Frontnacht gingen optreden: "Het graf is klaar, ons ras verraden"
Het stadsbestuur van Ieper bekijkt of het extreemrechtse festival Frontnacht zaterdag kan doorgaan. Dat festival wordt georganiseerd als deel van de IJzerwake komende zondag. Bij Europese inlichtingendiensten wordt het evenement bestempeld als extreemrechtse dreiging.
Lees verder

Brandweer bestrijdt bosbranden in noorden van Italië en Sicilië
In het noorden van Italië en op Sicilië bestrijdt de brandweer hevige bosbranden. Dat melden de autoriteiten.
Lees verder

Europese Commissie en Duitse regering zoeken naar oplossingen om gasfactuur te milderen
De Duitse consumenten moeten niet hopen op het schrappen van de belasting over toegevoegde waarde (btw) voor nieuwe gasheffingen. De Europese Commissie heeft dinsdag bevestigd dat een uitzondering niet mogelijk is. Wel toont ze zich bereid met de Duitse regering andere oplossingen te bekijken.
Lees verder

Madonna wordt 64 en viert dat uitgebreid in een Italiaans kasteel
Madonna viert vandaag haar 64ste verjaardag. De Queen of Pop trok daarvoor richting Italië samen met haar familie en dichtste vrienden. Daar verblijven ze in het paleis van Castelluccio, waar een flink prijskaartje aanhangt. Rocco, de zangeres haar zoon, viert trouwens ook mee. Hij blies op 11 augustus 22 kaarsjes uit.
Lees verder

Dan toch geen extreemrechts festival Frontnacht in Ieper: stadsbestuur geeft geen toestemming
Het Ieperse stadsbestuur geeft de organisatoren van het Vlaams-nationalistisch muziekfestival Frontnacht op 27 augustus dan toch geen toelating om evenement te laten plaatsvinden.
Lees verder

"Uw vlucht heeft zes uur vertraging opgelopen": 'grap' op luchthaven breekt Britse toerist zuur op
Een 'grap' op de luchthaven van het Griekse eiland Zakynthos is een Britse toerist zuur opgebroken. De jongeman maakte andere reizigers wijs dat hun vlucht uren vertraging opgelopen had, met de nodige chaos tot gevolg. Uiteindelijk was hijzelf wel de enige die zijn vlucht miste.
Lees verder

Uitstoot van broeikasgassen in EU blijft dicht bij niveau van voor pandemie
De broeikasgasemissies in de Europese Unie blijven dicht bij het niveau van voor de pandemie. Dat heeft Eurostat, het bureau voor statistiek van de EU, vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Ella Leyers presenteert vier keer per week nieuw seizoen van 'De ideale wereld'
Het nieuwe seizoen van 'De ideale wereld' gaat vanaf maandag 29 augustus van start op Canvas. Dat Ella Leyers (33) de spits zal afbijten als gloednieuwe presentator is al lang geen geheim meer. Maar nu laat VRT ook weten dat het humoristische actualiteitsprogramma voortaan niet twee, maar vier keer per week op de buis zal verschijnen.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Mummy': griezelen en gniffelen met Brendan Fraser
Hij was een van de meest geliefde sterren uit de nineties en nillies, maar de afgelopen jaren verdween Brendan Fraser (53) grotendeels uit de spotlights. Niet dat ze hem bij Netflix vergeten zijn. Daar halen ze 'The Mummy' uit z'n sarcofaag, de prent waarmee Fraser in 1999 doorbrak bij het grote publiek.
Lees verder

"Ik wil nu gewoon genieten": Cynthia Bolingo spurt vijf maanden na knieoperatie naar EK-finale op 400m, Camille Laus glansloos uitgeschakeld
Een opdringerige wesp maakte het nog even spannend voor Cynthia Bolingo maar uiteindelijk voltrok het mirakel zich toch: vijf maanden nadat ze aan de knie werd geopereerd, kwalificeerde de 29-jarige Brusselse zich voor haar eerste EK-finale op de 400m. "Ik ga me nergens op richten. In de finale staan alle tellers weer op nul."
Lees verder

Bijna honderd personen onderschept die oversteek naar Europa waagden vanuit Tunesië
In de nacht van maandag op dinsdag heeft de Tunesische Nationale Garde 91 personen onderschept die de oversteek naar Europa probeerden te wagen, zo maakt de Garde bekend. Ook dit weekend hielden de veiligheidsdiensten iets meer dan 650 mensen tegen.
Lees verder

Duits beleggersvertrouwen op laagste niveau sinds 2008
Het Duitse investeerdersvertrouwen is gezakt tot het laagste niveau sinds de financiële crisis van 2008. Dat blijkt uit de maandelijkse index van het Duitse onderzoeksinstituut ZEW.
Lees verder

Na Amerikaanse president Joe Biden nu ook zijn vrouw Jill besmet met corona
Na de Amerikaanse president Joe Biden heeft ook zijn vrouw, first lady Jill Biden, positief getest op corona. Dat meldt het Witte Huis.
Lees verder

Frankrijk heeft al 26 pyromanen opgepakt in onderzoek naar bosbranden: "Eén dader deed het voor de 'opwinding' van de brandweerinterventies"
Frankrijk heeft sinds het begin van de zomer al 26 pyromanen gearresteerd in het onderzoek naar de vele bosbranden in het land. De personen worden ervan verdacht branden te hebben aangestoken. Onder hen zijn al vier mensen veroordeeld en zitten zes personen in voorlopige hechtenis.
Lees verder

Ruth Beeckmans verliest enkele maanden na haar partner ook haar grootmoeder: "Moederdag kiezen om te vertrekken, zo schoon"
Eind april meldde Ruth Beeckmans (40) nog het vreselijke nieuws dat haar partner Gary onverwacht overleed. Gisteren, op moederdag, moest ze afscheid nemen van haar grootmoeder. Dat deelde de presentatrice zelf op Instagram. "Slaapwel moeke."
Lees verder

Duitsland wil rond jaarwisseling drijvende LNG-terminals in gebruik nemen
Duits minister van Economie Robert Habeck heeft dinsdag de plannen voor de eerste LNG-terminals in Duitsland voorgesteld. Die terminals met vloeibaar aardgas moeten rond de jaarwisseling voor de kust van Wilhelmshaven en Brunsbüttel in gebruik worden genomen en via een pijpleiding aardgas aan land brengen. Op die manier wil Duitsland zijn afhankelijkheid van Russisch gas verder afbouwen.
Lees verder

"Je huis slopen en een nieuwbouw zetten kan voordeliger zijn dan renoveren": experts vertellen waar je best rekening mee houdt
Zeker nu slopen en heropbouwen een btw-verlaging van 21 naar 6 procent kan opleveren, met bovendien een energiezuiniger huis als resultaat, kan het interessanter zijn dan een grondige renovatie. Maar hoe begin je aan zo'n sloop? Wat moet je allemaal regelen? En hoeveel kost het? Vijf experten maken je wegwijs. "Niet alleen metaal, ook ander sloopafval kan je nog geld opbrengen."
Lees verder

22-jarige Belg vermoordt Britse student Danny op brute wijze tijdens vakantie in Amsterdam
Op 1 juni werd in de Amsterdamse binnenstad een 22-jarige student uit Groot-Brittannië op gruwelijke wijze vermoord door een jonge Belg. Danny Castledine was op vakantie in Nederland toen het drama plaatsvond.
Lees verder

Cassie drilt zoon Weston (5) met kogelvrije rugzak voor schietpartij op school
Cassie Walton (23), een moeder uit de Amerikaanse staat Oklahoma, gaat viraal met een video waarin te zien is hoe ze haar vijfjarig zoontje Weston voorbereidt op een schietpartij op school.
Lees verder