Doorgaan naar hoofdcontent

Opmerkelijke vondst in Sint-Martens-Latem: 50 obussen opgegraven in woonwijk

HLN
Opmerkelijke vondst in Sint-Martens-Latem: 50 obussen opgegraven in woonwijk
Bij graafwerken door Farys werden woensdag maar liefst 50 obussen aangetroffen in de wijk Brakel in het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem. Het gaat om obussen van Duitse makelij.
Lees verder

Sanofi zet onderzoek naar kankermedicijn stop
Het Franse farmabedrijf Sanofi zet zijn onderzoek naar een veelbelovend kankermedicijn stop, zo maakte het woensdag bekend. Beleggers reageerden teleurgesteld en stuurden het aandeel bijna 5 procent lager.
Lees verder

VIDEO: Volkstoeloop voor razendpopulaire Camille in Blankenberge - "De eerste fans stonden hier vanmorgen om 9 uur al aan de voordeur van de Pier"
Vanmiddag liep Camille langs in de zomerstudio van MNM op de Zeedijk van Blankenberge voor een interview bij de immer sympathieke Brahim. Daarna trok de razendpopulaire artieste naar de #LikeMe expositie in de Pier voor een meet & greet met de fans die ondanks het grijze weer massaal afgezakt waren naar de badstad. Ze kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen om een handtekening of selfie te scoren met hun idool. "De eerste fans stonden hier vanmorgen om 9 uur al aan de voordeur van de Pier", zegt zaakvoerder Sebastiaan Defoort.
Lees verder

VIDEO: Volkstoeloop voor razendpopulaire Camille in Blankenberge
Vanmiddag liep Camille langs in de zomerstudio van MNM op de Zeedijk van Blankenberge voor een interview bij de immer sympathieke Brahim. Daarna trok de razendpopulaire artieste naar de #LikeMe expositie in de Pier voor een meet & greet met de fans die ondanks het grijze weer massaal afgezakt waren naar de badstad. Ze kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen om een handtekening of selfie te scoren met hun idool.
Lees verder

Ontvoerde ex-vrouw uit auto bevrijd na lange achtervolging die in België begon, politie lost schoten
De ontvoering van een vrouw die vanmiddag in ons land begon, is na een wilde achtervolging geëindigd bij Eindhoven. De politie kon de dader klemrijden nadat ze twee waarschuwingsschoten had gelost. De bestuurder is opgepakt. Het zou gaan om de ex-man van het slachtoffer.
Lees verder

Israël kondigt totale hervatting van diplomatieke relaties met Turkije aan
Israël heeft woensdag de volledige hervatting van de diplomatieke betrekkingen met Turkije aangekondigd en de terugkeer van de ambassadeurs in de twee landen. "Er is beslist de banden tussen de twee landen tot het niveau van volle diplomatieke relaties te tillen en de ambassadeurs en consuls-generaal naar de twee landen terug te sturen", deelde de Israëlische premier Yair Lapid mee.
Lees verder

Franse toerist (44) gedood door groep zwerfhonden in Marokko
Een Franse toeriste (44) die op uitstap was in El Argoub, dat door Marokko bestuurd wordt als een plattelandsgemeente in de provincie Oued Ed-Dahab, is dinsdag overleden nadat ze werd aangevallen door een groep zwerfhonden, dat berichten de Marrokaanse media.
Lees verder

Regisseur van 'Squid Game' kondigt mogelijke spin-offs aan
Eerder liet Netflix al weten dat er een tweede seizoen komt van de hitserie 'Squid Game'. Maar nu heeft regisseur Hwang Dong-hyuk ook aangegeven dat het universum nog meer wordt uitgebreid. Hij hint namelijk op mogelijke spin-offs van de serie.
Lees verder

Klopjacht in Zuid-Afrika na ontvoering 6-jarige jongen
In Zuid-Afrika is woensdag een klopjacht begonnen nadat 's morgens een 6-jarige jongen ontvoerd werd in een buitenwijk van Kaapstad. Dat heeft de lokale politie gemeld in een persbericht. De politie heeft een onderzoek geopend.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Victoria's Secret: Angels and Demons': lingerie, bloedmooie vrouwen en Jeffrey Epstein
Geen lingeriemerk zo controversieel als 'Victoria's Secret'. Zo getuigden heel wat modellen eerder al dat het label een onrealistisch schoonheidsideaal oplegde, waar ze nauwelijks aan konden voldoen. Al is dat nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt. In de driedelige docureeks 'Victoria's Secret: Angels and Demons' - te bekijken op Streamz - vallen wederom heel wat lijken uit de kast.
Lees verder

Moet je de tomaat ontvellen? En hoe zit de verhouding tussen garnalen en mayonaise? Chef Piet Huysentruyt leert je de perfecte tomaat-garnaal maken
Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. "De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. "Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt." Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept.
Lees verder

Na explosies op de Krim: recordaantal wagens steekt Krimbrug over, lange wachtrijen aan treinstation
Russische toeristen lijken de Krim te ontvluchten na een hele reeks explosies op het schiereiland. Maandag reed een recordaantal wagens over de Krimbrug en gisteren stonden er lange wachtrijen aan het treinstation van Simferopol, de hoofdstad van de Krim.
Lees verder

Iran "bereid tot gevangenenruil met de Verenigde Staten", geeft Teheran te kennen
Iran heeft te kennen gegeven dat het openstaat voor een gevangenenruil met de Verenigde Staten. "We zijn hiertoe bereid en hebben dit meermaals aangekondigd, ook los van het nucleaire akkoord", zo zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Nasser Kanaani woensdag. Kanaani beschuldigde de VS ervan tot nog toe weinig bereidheid te hebben getoond tot samenwerking.
Lees verder

Amerikaanse wetenschappers onderzoeken klimaatgevolgen van grote atoomoorlog: "Tot 5,3 miljard mensen zouden sterven van de honger"
Amerikaanse klimaatwetenschapppers hebben voor het eerst nauwkeurig onderzocht wat de gevolgen zouden zijn van een atoomaanval op de wereldwijde voedselproductie. Bij het worstcasescenario - een atoomoorlog tussen de VS en Rusland - zou de voorraad gewassen met liefst 90% dalen. En dit doordat het vele roet in de atmosfeer de oogst zo goed als onmogelijk maakt: "Binnen de twee jaar na een atoomoorlog zouden hierdoor tot 5,3 miljard mensen van de honger sterven."
Lees verder

Na het succes van dit voorjaar: schatkist brengt opnieuw staatsbon uit
De Belgische schatkist brengt op 4 september opnieuw staatsbons uit. De spaarder heeft de keuze tussen staatsbons met verschillende looptijden: 5 jaar, 8 jaar en 10 jaar, zo bevestigt het Agentschap voor de Schuld. De rentevoeten zullen pas op 23 augustus bepaald worden.
Lees verder

Syrische regering ontkent ontvoering van Amerikaanse journalist Austin Tice in 2012
De Syrische regering heeft woensdag ontkend dat ze de Amerikaanse journalist Austin Tice heeft ontvoerd nabij Damascus, tien jaar geleden. Daarmee reageert ze op de aantijgingen van de Amerikaanse president Joe Biden, die stelde dat de journalist in handen is van het regime van president Bashar al-Assad.
Lees verder

China schiet staafjes in de lucht om regen uit te lokken: droogte is niet meer houdbaar
Chinese vliegtuigen schieten met staven in de lucht om meer regen te laten vallen op de cruciale Yangtze-rivier. De hitte zorgt voor ook ernstige problemen en extreme droogte in andere delen van het land.
Lees verder

België registreert 624 besmetting met apenpokkenvirus, wereldwijd 35.000 gevallen en 12 overlijdens
In België zijn nu al 624 bevestigde gevallen van apenpokken gemeld. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Wereldwijd zijn dan weer meer dan 35.000 besmettingen geregistreerd uit 92 verschillende landen en gebieden. In totaal stierven er ter wereld al twaalf mensen aan apenpokken. Dat heeft directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gezegd op een persconferentie in Genève.
Lees verder

China neemt kernreactor in Taishan na ruim een jaar weer in gebruik
Kernreactor 1 in Taishan, in het zuiden van China, is opnieuw in gebruik genomen, nadat die meer dan een jaar heeft stilgelegen na een incident, zo maakte de uitbater woensdag bekend. De kerncentrale, die met de Franse energiereus EDF werd gebouwd, is de eerste ter wereld die met EPR-technologie (European Pressurized Reactor) werkt.
Lees verder

Presentatrice Charlotte Leysen schrijft een brief aan oude crush Greg: "Je deed de hormonen door mijn lijf gieren"
Wanneer Ketnet-presentatrice Charlotte Leysen (34) zeventien en op reis is, wordt ze smoorverliefd op knappe schipper Greg in Kroatië: een blonde god die lang met haar flirt, en haar hormonen door haar lijf doet gieren. Maar wanneer Charlotte haar gevoelens kenbaar wil maken, loopt het mis. Vandaag schrijft ze Greg een openhartige brief. "Je maakte me nat met een waterpistool, remember? Al dat plagen was liefde vragen, toch?"
Lees verder