Doorgaan naar hoofdcontent

Ontvoerde ex-vriendin (23) uit auto bevrijd na lange achtervolging die in België begon, politie lost schoten

HLN
Ontvoerde ex-vriendin (23) uit auto bevrijd na lange achtervolging die in België begon, politie lost schoten
De ontvoering van een vrouw die vanmiddag in ons land begon, is na een lange achtervolging geëindigd bij Eindhoven. De politie kon de dader klemrijden nadat ze twee waarschuwingsschoten had gelost. De bestuurder is opgepakt. Het gaat om de ex-partner van het slachtoffer. "De dame is er zonder fysieke schade vanaf gekomen", laat de Belgische politie weten.
Lees verder

Tips van de chef: zo maak je de perfecte tomaat-garnaal volgens Piet Huysentruyt. "Koop in geen geval diepvriesgarnalen!"
Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. "De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. "Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt." Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept.
Lees verder

Van een "klein conflict" tot grote atoomoorlog: wetenschappers brengen voor het eerst nauwkeurig de gevolgen in kaart
Amerikaanse klimaatwetenschapppers hebben voor het eerst nauwkeurig onderzocht wat de gevolgen zouden zijn van een atoomaanval op de wereldwijde voedselproductie. Bij het worstcasescenario - een atoomoorlog tussen de VS en Rusland - zou de voorraad gewassen met liefst 90% dalen. En dit doordat het vele roet in de atmosfeer de oogst zo goed als onmogelijk maakt: "Binnen de twee jaar na een atoomoorlog zouden hierdoor tot 5,3 miljard mensen van de honger sterven."
Lees verder

Ketnet-gezicht Charlotte Leysen schrijft een brief aan haar oude crush: "Tot vandaag vraag ik me af: wat als, Greg?"
Wanneer Ketnet-presentatrice Charlotte Leysen (34) zeventien en op reis is, wordt ze smoorverliefd op knappe schipper Greg in Kroatië: een blonde god die lang met haar flirt, en haar hormonen door haar lijf doet gieren. Maar wanneer Charlotte haar gevoelens kenbaar wil maken, loopt het mis. Vandaag schrijft ze Greg een openhartige brief. "Je maakte me nat met een waterpistool, remember? Al dat plagen was liefde vragen, toch?"
Lees verder

Steeds meer Belgische vissers brengen afval uit zee terug aan land om te recycleren
Steeds meer vissers brengen afval die ze opvissen uit zee terug mee aan land om te recycleren. Dat blijkt uit cijfers van het project Fishing For Litter dat vissers aanzet om het zwerfvuil die in de visnetten belandt mee te nemen en niet over boord te gooien. Woensdag hield de Rederscentrale in Zeebrugge een bedankingsevent voor alle deelnemende rederijen en vissers in aanwezigheid van de minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open VLD).
Lees verder

"Hij moet andere doelen stellen": experts over de uitdagingen bij Club voor Hans Vanaken, die straks een verbeterd contract voorgeschoteld krijgt
De prijzenkast puilt uit, een stap naar het buitenland lijkt uitgesloten. Ervaringsdeskundigen over hoe Hans Vanaken (29) bovenop een contractverlenging zich ondanks interesse West Ham tóch kan motiveren voor een nieuw rondje Jupiler Pro League.
Lees verder

395.000 euro voor verbouwd pand van 'Huis Gemaakt': onze woonexpert legt uit of dat een goede koop is
Een trendy gerenoveerde woning met veel ruimte en een leuke tuin met een uitzonderlijk groen uitzicht op achterliggend natuurgebied. Zo wordt de woning in Beringen die Younes en Eline uit het VTM-programma 'Huis Gemaakt' opknapten, in de markt gezet. Vraagprijs: 395.000 euro. Is die vrijstaande woning dat geld ook waard?
Lees verder

Trump-critica Murkowski overleeft Midterms in Alaska, ook Sarah Palin nog in de running
Lisa Murkowski, een van de weinige Republikeinen die gestemd heeft voor de afzetting van Donald Trump na de bestorming van het Capitool op 6 januari, is nog in de running om haar zetel in de Amerikaanse Senaat te behouden. Dat is gebleken na de voorverkiezingen in Alaska dinsdag (plaatselijke tijd). Ook Sarah Palin, voormalig vicepresidentskandidaat en ex-gouverneur van Alaska, maakt nog kans op een zetel in het Huis van Afgevaardigden.
Lees verder

LIVE. Dinamo Kiev vecht tegen Benfica in oorlogstijd voor plek in Champions League, kijk live naar de match op VTM 2
• Champions League, play-offs • 21u • Heenmatch • Match live bij VTM 2
Lees verder

Lot­to-Soud­al zet samenwerking met 19-jarige Lecerf, die voor Lefevere kiest, zelfs onmiddellijk stop: "Zijn keuze is een ijskoude douche"
Lotto-Soudal zet de samenwerking met William Junior Lecerf (19) met onmiddellijke ingang stop. Dat bevestigt Kurt Van De Wouwer, hoofd van de opleidingsploeg. Lecerf heeft ervoor gekozen om naar het nieuwe jeugdteam van Patrick Lefevere te trekken en dat valt zwaar bij Lotto.
Lees verder

Vijftien doden bij ongeval met bus in Marokko
Bij een ongeval met een bus zijn in Marokko vijftien mensen om het leven gekomen en 37 anderen gewond geraakt. Dat melden de lokale autoriteiten woensdag.
Lees verder

Technologiebedrijf Skyline dreigt met verhuis: "Komt Ventilus bovengronds, dan zijn we hier weg"
Kiest de Vlaamse regering in september voor een bovengrondse Ventilus-verbinding, dan dreigt Skyline Communications er mee om de regio te verlaten. "We kunnen het niet maken naar onze werknemers om zo'n beslissing te aanvaarden", zegt Frederik Vandenberghe, één van de drie broers die het Izegemse technologiebedrijf leidt. "Het gezondheidsrisico is te groot. We zijn er van overtuigd dat er alternatieven zijn."
Lees verder

"Ze vreesde dat ze vermoord zou worden": bodyguard van prinses Diana doet boekje open over haar dood
25 jaar na de dood van prinses Diana en haar minnaar Dodi Al-Fayed in 1997 raakt de wereld nog steeds niet uitgepraat over de zaak. Want, wat gebeurde er écht in die tunnel in de Franse hoofdstad? Gaat het wel degelijk om een fataal auto-ongeval, of was er toch meer aan de hand? Lee Sansum (60), ten tijde van het ongeval één van Diana's bodyguards, schreef een nieuw boek over zijn ervaringen: "Diana zou hier vandaag nog zijn, als ik van dienst was geweest tijdens de nacht dat ze stierf."
Lees verder

Zoekwerk naar oorzaak massale vissterfte in Oder gaat verder, Duitse kritiek op Polen
De regering van de Duitse deelstaat Brandenburg gaat er nog steeds van uit dat de massale vissterfte in de Oder geen natuurlijke oorzaak heeft. "Dat kunnen we gerust uitsluiten", zei minister-president Dietmar Woidke woensdag in de stad Beelitz. Wat er gebeurd is, is nog onduidelijk. "We weten enkel dat er iets gebeurd moet zijn."
Lees verder

Haar personal trainer verklapt: zo ziet het fitnessregime van Victoria Beckham eruit
Victoria Beckham (48) raakte haar alter ego Posh Spice kwijt. De voormalige Spice Girl ziet er tegenwoordig behoorlijk afgetraind uit, en daar heeft de zangeres heel wat voor over. Ze slaat geen dag over en is consistent te vinden in de sportschool. Hoe ze dat voor elkaar kreeg, verklapte haar personal trainer aan 'The Sun'.
Lees verder

Pommelien Thijs doet het zelf en maakt eigen outfit voor Zomerhit-finale
Pommelien Thijs (21) heeft voor de finale van Zomerhit haar eigen outfit gemaakt. De zangeres verzamelde lipjes van blikjes om daar een topje mee te maken. Het eindresultaat komt alvast bekend voor, want Pommelien maakte eerder al iets soortgelijks voor De Mia's.
Lees verder

Burgemeester van Venetië jaagt op "idioten" die over het Grand Canal surften
De burgemeester van Venetië heeft gezegd dat hij op jacht is naar de "twee onbezorgde idioten" die werden gefilmd terwijl ze op gemotoriseerde surfplanken over het Canal Grande gleden.
Lees verder

CELEB 24/7. Kourtney Kardashian gaat backstage en Sam Smith danst op muziek van Beyoncé
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nieuwe president Kenia belooft "transparante" regering die "verantwoording zal afleggen"
Twee dagen nadat hij werd uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen in Kenia heeft verkozen president William Ruto woensdag in de hoofdstad Nairobi een "transparante" regering beloofd die "verantwoording zal afleggen".
Lees verder

LIVE. Standard verbreekt contract Avenatti, die naar KV Kortrijk trekt - "Anderlecht opnieuw geïnteresseerd in Zirkzee"
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder