Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 augustus 2022

Olivia Trappe­niers dingt mee naar Zomerhit: "Dat ik thuis zorgen heb, ziet niemand op het podium”

HLN
Olivia Trappe­niers dingt mee naar Zomerhit: "Dat ik thuis zorgen heb, ziet niemand op het podium"
Regi's vleugels waren de springplank, 'Kom wat dichterbij' een eerste doorbraak. En twee jaar verder is Olivia Trappeniers (24) klaar om de Zomerhit zelfstandig binnen te rijven met 'Elektriciteit'. Een engelenstem verpakt in vrolijke popsongs, maar van kindsbeen af opgegroeid met de zorgen om haar zieke mama. "Ik heb mijn toevlucht in de muziek gezocht."
Lees verder

Na 'charcuterie met peren'-kritiek van Marcel Vanthilt, maakt Kathleen Aerts debuut in de jury van 'Regi Academy': "Ik zal zeker zijn stijl niet volgen"
De basis van het VTM-2-programma 'Regi Academy' blijft in seizoen 2 behouden: Regi (46) gaat op zoek naar zijn nieuwe nachtegaal. Maar in de jury wordt er gewisseld. Niet langer zal Olivia Trappeniers voor de vrouwelijke touch zorgen naast zanger Jaap Reesema, producer Lester Williams en Regi zelf. Die plaats is nu weggelegd voor ex-K3 Kathleen Aerts (44), tevens een goede vriendin van Penxten. Niet alleen delen ze hun liefde voor muziek, maar ook die voor Zuid-Afrika waar ze beiden een woonst hebben. "Hij is me hier met een fles rode wijn komen smeken om 'ja' te zeggen", lacht Kathleen in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Verstappen "walgt" van Nederlandse fans die er sport van maken om petjes Hamilton in brand te steken
Max Verstappen vindt het "walgelijk" dat een paar van zijn fans bij de Grote Prijs van Hongarije merchandise van zijn rivaal Lewis Hamilton in brand hebben gestoken. Daarvan doken het voorbije weekend op social media beelden op. "Dat is natuurlijk onacceptabel", zei de Nederlander na de door hem gewonnen race op de Hungaroring.
Lees verder

Bekijk hier de line-up van de laatste 'Tien Om Te Zien'-opnames, inclusief Nathalie Meskens en Blue
'Tien Om Te zien' is weer helemaal terug van weggeweest. Het presentatieteam Willy Sommers, Anne De Baetzelier, Laura Tesoro en Aaron Blommaert fleuren de zeedijk van Westende samen met verschillende (internationale) artiesten op. De eerste opnames zijn al achter de rug, volgende week sluiten ze af met deze knallers.
Lees verder

Bekijk hier de line-up van de laatste 'Tien Om Te Zien'-opnames: mét internationale topartiest
'Tien Om Te zien' is weer helemaal terug van weggeweest. Het presentatieteam Willy Sommers, Anne De Baetzelier, Laura Tesoro en Aaron Blommaert fleuren de zeedijk van Westende samen met verschillende (internationale) artiesten op. De eerste opnames zijn al achter de rug, volgende week sluiten ze af met deze knallers.
Lees verder

Koraalrif herstelt zich in enkele delen van Great Barrier Reef in Australië
In de noordelijke en centrale delen van het Great Barrier Reef in Australië, het grootste koraalrif in de wereld, is er opnieuw meer koraal. Dat blijkt uit een overheidsrapport dat donderdag is gepubliceerd. Het is de eerste keer in 36 jaar tijd dat die tendens zich stelt, sinds de metingen zijn begonnen. Toch blijven wetenschappers voorzichtig.
Lees verder

Europese consumenten verwachten stagflatie
De consumenten in de eurozone verwachten voor de volgende twaalf maanden een periode van stagflatie, dat is een combinatie van recessie of economische neergang met hoge inflatie of sterk stijgende prijzen. Dat blijkt uit de nieuwe, maandelijkse bevraging van de Europese Centrale Bank (ECB).
Lees verder

Bewoners woonzorgcentrum genieten vanuit achtertuin mee van optreden Rammstein: "Een beetje leven, van mij mogen ze volgend jaar terugkomen!"
De bewoners van woonzorgcentrum Sint Monica 'De Drie Platanen' hebben gisteren wellicht de avond van hun leven beleefd. Vol interesse keken ze eerst naar de opbouw van het Oostendse concertterrein, tot het woensdag eindelijk zover was. Vanop hun balkon konden ze Rammstein dan wel niet zien, hen horen konden ze wél. En dat doen de bewoners met veel plezier: "Mijn kleinkinderen belden en zeiden 'Oma, wat doe jij toch allemaal?' Maar ik ben aan het leven!"
Lees verder

Italiaanse telg uit adellijke familie verdacht van liquidatie in Romeinse onderwereld
Een Italiaanse aristocraat is aangehouden voor een moordcomplot in de Romeinse onderwereld. Matteo Costacurta (38) zou zich 30.000 euro hebben laten betalen voor de opdracht. Voor het geld moest hij het nochtans niet doen. Hij is enig kind in een steenrijke familie. Volgens Italiaanse media moeten de criminele projecten van Costacurta gezien worden als zijn hobby.
Lees verder

Helpt pompen tegen 'manboobs'? En eet je best niets als je wagenziek bent? Test hier je kennis over gezondheid
"Zolang we maar gezond zijn..." Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over wagenziekte, manboobs en sterilisatie? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.
Lees verder

LIVE (19u). Spelers betalen tickets terug aan afgereisde fans - Antwerp zonder Alderweireld naar Noorwegen, match te bekijken bij VTM 4
• Heenmatch derde voorronde Conference League • Åråsenstadion, Kjeller • Aftrap: 19u, live bij VTM4 • Scheidsrechter: Daniel Stefański (Pol)
Lees verder

Baas van zus Amber Heard verklaart: "Amber heeft Johnny's verdomde vinger afgesneden"
Hakte Amber Heard (36) dan toch de vinger van Johnny Depp (59) af? Volgens de baas van Ambers zus in elk geval wel. In gerechtelijke documenten staat dat haar zus riep dat Amber wel degelijk Johnny's vinger afhakte toen ze een wodkafles naar hem gooide.
Lees verder

Baas van zus Amber Heard verklaart: "Ze riep: 'Amber heeft verdomme zijn vinger eraf gesneden'"
Hakte Amber Heard (36) dan toch de vinger van Johnny Depp (59) af? Volgens de baas van Ambers zus in elk geval wel. In gerechtelijke documenten staat dat haar zus riep dat Amber wel degelijk Johnny's vinger afhakte toen ze een wodkafles naar hem gooide.
Lees verder

Hakim (53) werd in het water gegooid door één man, een tweede keek toe: uitgeleverde verdachte (25) blijft aangehouden wegens schuldig verzuim, maar niet verdacht van doodslag
Hakim Mutyaba (53) werd in het water gegooid door één persoon. Dat blijkt uit camerabeelden. Twee verdachten werden intussen geïdentificeerd. Eén van hen, een 25-jarige man uit Nederland, werd uitgeleverd aan ons land. Hij verscheen donderdag voor de onderzoeksrechter, die zijn aanhouding bevestigde. Hij wordt verdacht van schuldig verzuim, maar niet van doodslag.
Lees verder

Hoe oprecht zijn de excuses van Will Smith? "Emoties kunnen maar tot op een bepaald niveau geacteerd worden"
"Chris, ik wil me excuseren tegenover jou." Met die verlossende woorden gaf Will Smith (53) vier maanden na de Oscarheisa eindelijk een teken van leven. De acteur zette zich voor de camera en besprak uitgebreid zijn kant van het verhaal. Duidelijk met de nodige dosis spanning, wat we gebruikelijk achten. Maar hoe oprecht zijn Smiths excuses? Wat zegt zijn lichaamstaal en wat kunnen we daaruit afleiden? Gedragsanalist Dana Ketels analyseerde de beelden en trok duidelijke conclusies. "Hij ontplofte, en bevroor daarna. Dat is zijn persoonlijkheid."
Lees verder

De eerste Ducati E-Racer: komt de vooruitgang bij elektrische motorfietsen nu echt op gang?
Begin dit jaar kondigde Ducati aan dat het de racemotoren zou leveren voor het FIM Enel Moto-E kampioenschap. Een opsteker voor de raceklasse die tot nog toe op weinig belangstelling kon rekenen. De meeste aandacht was er toen de volledige elektrische paddock opbrandde bij het laden, nog voor de eerste race gereden was. Ondanks de intrede van een groot merk in het e-racen is onze motorexpert Arno Jaspers niet helemaal overtuigd: "Ducati gebruikt het racen als een ontwikkelingslabo, maar de stap richting efficiëntere elektrische straatmotoren hangt vooral af van de omkadering."
Lees verder

Teleurgestelde 'Batgirl'-actrice geeft exclusieve beelden van de set vrij: "Ik ben mijn eigen verdomde superheld"
Het was een bittere pil om te slikken voor het Belgische regisseursduo Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36). Het nieuws dat Warner Bros niet van plan is om hun nieuwe DC-superheldenfilm 'Batgirl' uit te brengen, kwam hard aan: "We kunnen het niet geloven." Maar nu heeft ook de superheldin zélf, actrice Leslie Grace (27), van zich laten horen op Instagram. Ze gaf nooit eerder vertoonde beelden vrij en uitte haar dankbaarheid. "Ik ben enorm trots op deze film", klinkt het.
Lees verder

Ook intensivist UZ Gent ziet steeds vaker weerstand bij beslissing om behandeling stop te zetten: "Maar meestal komt dat in orde met goede communicatie"
Het leven van de twaalfjarige Archie Battersbee wordt deze ochtend niet beëindigd, omdat zijn ouders een nieuwe gerechtelijke stap hebben gezet. Ze hopen de jongen te kunnen overplaatsen naar een palliatieve instelling. "De overbrenging zou niet in het belang van het kind zijn", denkt professor Dominique Benoit, diensthoofd Intensieve in het UZ Gent. Ook hij merkt vaker weerstand bij familie van patiënten, vertelt hij bij HLN Live.
Lees verder

Nog steeds lavastroom na vulkaanuitbarsting in IJsland
Na de vulkaanuitbarsting gisteren op het IJslandse schiereiland Reykjanes, ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Reykjavik, vloeit er vandaag nog altijd gloeiend rode lava.
Lees verder

"Donny M. heeft bekend dat hij 9-jarige Gino ontvoerd en vermoord heeft", volgens Nederlandse media
De 22-jarige Donny M. heeft tijdens een politieverhoor bekend betrokken te zijn geweest bij de ontvoering en dood van de 9-jarige Gino, dat meldt het Nederlandse 1Limburg. Het jongetje verdween op 1 juni en zijn lichaam werd drie dagen later gevonden in het dorpje Geleen.
Lees verder