Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 augustus 2022

Ode (8) kan geluk niet op: in Turkije vergeten knuffel Konijntje is weer thuis

HLN
Ode (8) kan geluk niet op: in Turkije vergeten knuffel Konijntje is weer thuis
De vreugde kan niet op bij de 8-jarige Ode uit Oudenaarde. Haar knuffel Konijntje, die na een reis met haar familie in Turkije was achtergebleven, is eindelijk weer thuis.
Lees verder

Spotify start in de VS proef met verkopen concerttickets
Spotify is in de Verenigde Staten een proef begonnen met het verkopen van concertkaartjes. De streamingdienst heeft in stilte een website opgezet waar momenteel voor een handvol shows tickets gekocht kunnen worden.
Lees verder

LIVE (do, 20u). Mazzu en Verschaeren rekenen zich nog niet rijk voor return, Paide-coach spreekt van "bijna onmogelijke opdracht"
• Anderlecht-Paide • Derde voorronde Conference League • Aftrap 20 uur • Anderlecht won heenmatch met 0-2
Lees verder

Ongeloof om fatale val Roland (64) in Alpen: "Een van meest ervaren klimmers van Nederland"
Een Nederlandse bergbeklimmer is maandagnacht om het leven gekomen in de Zwitserse Alpen, zo bevestigt de Zwitserse politie. Het gaat om de 64-jarige Roland Bekendam, een van de meest ervaren allround klimmers van Nederland, meldt de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).
Lees verder

Yasmine krijgt extreme allergische reactie door haarkleuring: "Ik raakte meteen in paniek"
Yasmine liet vorige week haar haar verven bij de kapper, maar reageerde allergisch en zag er dagenlang onherkenbaar uit. Op TikTok plaatste ze enkele filmpjes over wat haar overkwam. Daarmee wil ze anderen waarschuwen. Elk jaar krijgt het Antigifcentrum 75 meldingen van mensen die allergisch reageren op haarverf.
Lees verder

Zoon steekt vader neer in Houthulst
Op woensdagavond vond er een steekpartij plaats in de Ooststraat in Houthulst. Het zou gaan om een zoon die zijn eigen vader neerstak.
Lees verder

Familieruzie loopt uit de hand in West-Vlaamse Houthulst: vader (51) neergestoken met mes tijdens ruzie met zijn twee zonen
In Houthulst is een familieruzie woensdagavond helemaal uit de hand gelopen. Twee zonen van 23 en 25 jaar oud trokken met een wagen naar de woning van hun 51-jarige vader en vielen de man aan. Plots trok één van hen een groot mes en diende het slachtoffer meerdere messteken toe. "De vader werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis", zegt commissaris Wim Merlevede van de politiezone Polder.
Lees verder

Yasmine krijgt extreme allergische reactie door haarkleuring: "Mijn hoofd werd heel dik en ik raakte in paniek"
Pas op als u uw haar verft. De stoffen in die verf zijn niet onschuldig. Yasmine weet waarover ze spreekt. Ze liet vorige week haar haar verven bij de kapper, maar reageerde allergisch en zag er dagenlang onherkenbaar uit. Op Tiktok plaatste Yasmine enkele filmpjes over wat haar overkwam.
Lees verder

Oekraïense minister: "Explosies op de Krim te wijten aan slecht gedoofde sigaretten"
De Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov heeft vandaag op een persconferentie tijdens een bezoek aan Denemarken geweigerd zich uit te laten over een eventuele betrokkenheid van zijn leger bij de explosies op een Russische legerbasis op de Krim. Hij zei dat ze te wijten waren aan sigaretten.
Lees verder

Rivieren in Europa historisch laag door aanhoudende droogte
Europa lijdt momenteel onder een uitzonderlijke en aanhoudende droogte. Het niveau van sommige rivieren staat historisch laag. Op sommige plaatsen is de Loire, in Frankrijk, nu eenvoudig te voet over te steken. In de Duitse Rijn is het scheepvaartverkeer beperkt omdat de rivier zo laag staat.
Lees verder

Staalbedrijf Abramovitsj zet Noord-Amerikaanse dochter te koop
Staalconcern Evraz, waar de Russische miljardair Roman Abramovitsj grootaandeelhouder van is, heeft zijn Noord-Amerikaanse activiteiten in de etalage gezet. De in Londen gevestigde staalproducent heeft partijen om overnamevoorstellen gevraagd voor het onderdeel.
Lees verder

Kamelenpoep als "medicijn" tegen diarree blijkt fabeltje
Het eten van kamelenpoep zou kunnen helpen tegen diarree, lazen Amsterdamse wetenschappers hier en daar. Zelfs in enkele wetenschappelijke artikelen werd gewag gemaakt van de vermeende therapie. Om uit te zoeken of daar iets van klopt, importeerden ze kamelenkeutels uit Egypte. Conclusie: met de uitwerpselen van de 'schepen van de woestijn' begin je niks tegen diarree.
Lees verder

Dochter van Olivia Newton-John deelt duet met haar moeder: "Het was en blijft een eer om jouw kind te mogen zijn"
Chloe Lattanzi (36) moest maandag afscheid nemen van haar geliefkoosde moeder Olivia Newton-John. De 'Grease'-actrice overleed op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Olivia gaf haar zangtalent duidelijk door aan haar dochter, zo nam het duo vorig jaar nog samen een duet op. Daarvan deelt Chloe nu beelden achter de schermen.
Lees verder

WK voetbal in Qatar mogelijk dag eerder van start zodat gastland openingsduel kan spelen, mét de gebruikelijke toeters en bellen
De FIFA heeft opnieuw weinig vrienden gemaakt. Hoewel, misschien een paar in het Midden-Oosten. Als het aan de wereldvoetbalbond ligt, begint het WK niet op 21 november - zoals aanvankelijk gepland -, maar wel al een dag eerder, op zondag. De match tussen gastland Qatar en Ecuador zou dan een dag vervroegd worden. Op die manier kan er meteen ook een officiële openingsceremonie plaatsvinden in aanloop naar die match. U kent de gebruikelijke toeters en bellen intussen wel: vuurwerk, optredens...
Lees verder

Italiaanse ex-premier Berlusconi denkt eraan zich kandidaat te stellen voor de Senaat
Omdat "zovelen erop hebben aangedrongen" denkt de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi er naar eigen zeggen woensdag aan zich eind september kandidaat te stellen voor de Senaat.
Lees verder

Waarom Belgische clubs en CL-voorrondes geen geslaagd huwelijk vormen: "Ervaring en budget, dat is wat ontbreekt"
Belgische clubs in de voorrondes van de Champions League: het is zeldzaam een reden tot juichen. De voorbije tien jaar stapelden Anderlecht, Genk, Club Brugge en nu ook Union de ene uitschakeling na de andere op. "Het is haast bij voorbaat al verloren", klinkt het bij ervaringsdeskundigen.
Lees verder

Zwitserse diplomaten willen Oekraïne vertegenwoordigen in Moskou
Zwitserland heeft na maanden onderhandelen met Oekraïne een akkoord gesloten waardoor het de diplomatieke taken van Kiev in de Russische hoofdstad Moskou zal waarnemen. Het 'neutrale' Zwitserland heeft al vaker de rol van diplomatieke tussenpersoon gekregen, onder meer als behartiger van Amerikaanse belangen in Iran sinds 1980.
Lees verder

Gaststad Songfestival moet eventuele andere evenementen annuleren
De Britse stad die het Eurovisiesongfestival gaat organiseren, moet daarvoor andere evenementen annuleren. Dat hebben bronnen bij diverse gemeenten gemeld aan de BBC. De locatie moet zo'n zes à acht weken voor het liedjesfestijn beschikbaar zijn.
Lees verder

LIVE EUROPESE SUPERCUP. De bal rolt! Real gaat tegen Frankfurt op zoek naar eerste prijsje van het seizoen (0-0)
• Europese Supercup • Aftrap: 21u • Helsinki • LIVE te bekijken op VTM2
Lees verder

LIVE EUROPESE SUPERCUP. Na makke beginfase houdt Courtois Real overeind, Vinicius stuit dan weer in extremis op landgenoot
• Europese Supercup • Aftrap: 21u • Helsinki • LIVE te bekijken op VTM2
Lees verder